Отговори
# 165
Благодаря ви за отговорите аз доста мислих и смятам да отстъпя макар че не съм съгласна Ние живеем в България докато той живее в Англия и идва всеки месец но общо взето сме разделени почти през цялото време и това доста се отразява на връзката ни както и на децата. По въпроса с религията децата не са кръстени но аз ги водя с мен когато ходя на църква той лично е атеист но явно това с обрязването е друга тема. Така ще бъде най добре да се направи компромис и то от мен. Страшно ви благодаря за мненията имах нужда от някой в тази ситуация. Hug  bouquet

# 166
Честит Рожден Ден, Хаксев! Много здраве и дълголетие изпълнено с щастие ти желая!

# 167
  • Истанбул
БЛАГОДАРЯ ви познати и непознати форумни приятелки  bouquetАбе аз гледах да мина инкогнито ама пак ме разконспирирахте.Нали 40 год. не се празнуват  bouquet
Ангелинке ей разплака ме бе жена с тази песен=много обичано от мен парче  bouquet Hug Hug Hug

# 168
Честит рожден ден Хаксев!  Hug  newsm59  Gift newsm67  ura

Нека животът ти бъде цветен, толкова колкото тези цветя

Кайги мерси за линка  Hug Анджи и на теб благодаря че го сподели и много хубави яйца  Simple Smile

# 169
Честит Рожден Ден, мила haksev !!![/size]

Бъди добра, бъди щастлива,
върви с една звезда в нощта
и нека никога да не заспива
смеха на твоята устa.
Честит празник!

# 170
Здравейте момичета,
не съм писала до сега във вашата тема и много се надявам да ми помогнете с мнение.
Моят съпруг е турчин аз съм българка и имаме 2 деца момче и момиче. Преди няколко дни стана дума за обрязването на сина ни и аз казах че не съм съгласна защото не искам да го правя без съгласието на детето. Много се изненадах от реакцията му защото смятах че е доста либерален но се оказа 4е всъщност не е така. И сега сме скарани за пръв път сериозно изрекоха се тежки думи и не знам какво да правя. Аз лично смятам че е редно да е избор и се опитах да обясня но уви не се разбрахме. Моля ако има някой в тази ситуация или го е минал този проблем да ми пише как се е справил. Simple Smile
Здравей и от мен,
Моят мъж също е турчин и имам две деца - момче и момиче. Още преди да се оженим се разбрахме децата да не приемат нито християнска вяра нито да бъдат обрязвани. Защото обрязването може да се прави от хигиенична гледна точка, но аз го свързвам с исляма. И аз искам моите деца да са покръстени ама го преглящам, така че и те трябва да се съобразят. Преди 2-3 г. свекърът ми ме попита момченцето ми ще го обрязваме ли, а аз отговорих че такива работи няма да правя и с това се приключи въпросът. Слава богу, че мъжът ми е доста толерантен в това отношение

# 171
# 172
Нещо ми се загуби отговора, все ще съм новак в писането.
Тази вечер съпруга ми се прибира дано успеем да се разберем какво ще правим. Благодаря на всички  bouquet

# 173
  • до вятърните мелници
Честит Празник, Хаксев!
Два букета за два пъти по двайсет годишнината Mr. Green

# 174
Нещо ми се загуби отговора, все ще съм новак в писането.
Тази вечер съпруга ми се прибира дано успеем да се разберем какво ще правим. Благодаря на всички  bouquet

Успех ти желая, дано да намерите съгласие.

# 175
ЧРД, мила Хаксев!   bouquet
Желая ти океан от здраве,море от любов  И не пресъхваш поток от радост И щастлив живот!

http://www.saint-exupery.ru/content/rus/mnu/7/normal_c001_buket_1.jpg

didipi уважавам личния ти избор, но само да отбележа, че с обрязване мюсюлманин не се става, ако беше така, това означава, че и Исус Христос е такъв.  Wink Ако се информираш повече за ислямската религия със сигурност ще разбереш, че обрязването не го свързваш единствено с исляма, а може би те притесняват други неща, като например мнението на другите хора. Реално погледнато, заради предразсъдъка ти по въпроса с обрязването допускаш вероятността, недай се Боже детето ти в бъдеще да има проблеми със здравето.

# 176
cook

Честит Рожден Ден, Хаксев!
Щастието на орлите и на банките парите
  bouquet

http://www.youtube.com/watch?v=KglYLooArFw

Hug   

# 177

didipi уважавам личния ти избор, но само да отбележа, че с обрязване мюсюлманин не се става, ако беше така, това означава, че и Исус Христос е такъв.  Wink Ако се информираш повече за ислямската религия със сигурност ще разбереш, че обрязването не го свързваш единствено с исляма, а може би те притесняват други неща, като например мнението на другите хора. Реално погледнато, заради предразсъдъка ти по въпроса с обрязването допускаш вероятността, недай се Боже детето ти в бъдеще да има проблеми със здравето.
Разбира се че не свързвам обрязването само с исляма /но се свързва  най-вече с исляма знаеш много добре това/ и разбира се че ме интересува и мнението на хората, всеки го интересува дори и да го отрича. А колкото до втората част на отговора ти, същият риск са поемали и моите родители и баби и дядовци от поколения.

# 178
Дезърт, аз като мъжка майка сериозно се интересувам от предимствата за мъжа от едно обрязване. Да не намесваме теорията, че обрязаните мъже в по-малък % пренасят ЧПВ. Защото на мен ми е известно само едно такова, но при поддържане на добра лична хигиена и в условията на умерен климат, пишките на необрязаните мъже, които съм виждала, са се чувствали прекрасно. Питането ми е сериозно.

И моля ви се, не свързвайте негативизма към обрязването с предразсъдъци. Абсолютизирането му също е предразсъдък. Решението е различно за различните семейства според тяхната култура, етнос и местоживеене. Аз никога не бих допуснала такова нещо със сина си, но ние сме двама българи, възпитани в християнска православна традиция (макар и атеисти). И освен това, както писах по-горе, идеята да правя такива неща с децата си, ми се вижда кофти. Че аз на дъщеря си не й продупчих ушите и няма да го направя, докато не порасне и сама реши... какво остава за оная работа на сина ми.

# 179
Sladka hapka,
абсолютно съм съгласна с теб, според мен обрязването доста травмира малките момченца. Изпадам в ужас ако трябваше да го направя на моето малко момченце. Като порасне каквото иска да прави със която и да е част от тялото си, но сега аз не бих могла.

Общи условия

Активация на акаунт