Отговори
# 90
tsve_te, честит имен ден! Много здраве и радостни дни ти желая.

Може и да е пролетна умора, нали знаеш че липсата на някой витамини може да доведе човек до депресия.   Heart Eyes Hug

Снежи, нашата нова любима занимавка е да ходим в парка. Почти всеки ден сме там, но и за мен е по-добре, защото после спи непробудно два часа.  Grinning

didipi, Хош гелдин!  Hug

Джорди, къде се губи!? И те ли са отпътували  newsm78

Ghosn, ааа по сопотския балкан ходите  Laughing Дано се засечем тогава лятото.

bz, станала си цяла bz-педия  Heart Eyes Hug Не ни забравяй от родна земя.

# 91
  • Истанбул
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, МИЛА СНЕЖИ!!!
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
ДАНО СИ ВСЕ ТАКА ДОБРА, СВЕЖА И ХУБАВКО МАМЧЕ НА ДЕНИЗ!!!
 smile3501  love001 smile3501  love001 smile3501

# 92
  • Истанбул
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ДЖОРДИ!!!
ДА СИ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И ОБИЧЛИВА МАМА НА ТЕДИ!!

smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

ЧЕСТИТ И НИКОВ ИМЕН ДЕН НА ТСВЕ_ТЕ И СУХА МАЩЕРКА!
 smile3501 smile3501  love001 smile3501 smile3501

# 93
Благодаря Мистик!  Hug През всички тези години, някои хора казваха имаш имен ден други- нямаш, в крайна сметка бях доста объркана, кои са прави и кои криви  Laughing но Дафиновият лист си е дърво, в нашата градина имаме такова и то доста голямо  Party а щом Явор и Ясен празнуват, защо да не празнувам и аз  newsm78 А в списъка на Бз името ми фигурира, макар аз съм с едно "к" преди а-то , но не се изменя съществено  Grinning

Честит имен ден на другине именички в темата   bouquet

# 94
BZ=to се посрами  Embarassed ooooh! Blush....sorry девойки ... Hug  bouquet

ДЖОРДИ И СНЕЖКЕ - ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ !!!!! И ДА СТЕ СТРАХОТНИ СВЕКЪРВИ ЕДИН ДЕН ДАЙ БОЖЕ, ИНШАЛЛАХ  hahaha Joy Mr. Green! А СЕГА СЕРИОЗНО = МНОГО ЗDPАВЕ, ЩАСТИЕ И НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ С ВАШИТЕ СЛАДУРИ !

Simple Smile Heart Eyes Grinning Mr. Green Laughing Sunglasses Wink Party Crazy Flutter Hug Whistling Peace  bouquet

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

пс: и на Суха мащерка по nickname  и по собственo име.... 4ECTUTO !!! Heart Eyes Mr. Green  bouquet

# 95
  • Истанбул
Мари, моме, ти още тук ли си?!
Хайде, приятен път и много здраве на мама, тате, баба и който пита! Нал'знайш, при нас така се казва: Sorana selamlar!  bouquet  bouquet
A ако има други "цветни" мами и моми, да свиркат и да не се обиждат, да им е честит имен ден! А има ли Ляле, Сюмбюл, Нергис, Гюл и производни? Те смятат ли се за именници? newsm78

# 96
Снежи и Джорди, Честит Имен Ден и на вас момичета! Много, много здраве и щастие ви желая, и послушни малчугани!

# 97
Една почерпка  от мен

и нещо за преглъщане

Бз и бенмари, желая ви лек път и весели празници със семействата ви  Hug  bouquet

# 98
# 99
Тръгваме след 30 мин ..HO до последно с вас ...как иначе ...  hahaha Mr. Green Joy Party Whistling Crazy Hug Peace  bouquet

# 100
Тръгваме след 30 мин ..HO до последно с вас ...как иначе ...  hahaha Mr. Green Joy Party Whistling Crazy Hug Peace  bouquet

Весело и ще чакаме снимки  Laughing
Бенмари весели празници по нашенски  Crazy

# 101
  • Казанлък of all places
УУууу, изтървала съм БЗ , понесла се е към насам !
Ние се върнахме , девойки, страхотна почивка и страхотно място това Боженци! Аз бях първата тази сутрин в селската църква тази сутрин , на всички цветета и китки - честит празник! На всички пътуваши - успешно пристигане за където са тръгнали !
Снимки - после.

# 102
Благодаря ви за пожеланията   Hug
Почерпете се по едно виртуално коктейлче за мое здраве

Снежи, Джорди Честит Имен Ден!!!
Бъдете много щастливи и винаги усмихнати!

Суха мащерка  Hug Честит празник и на теб
.
Само ник-имен ден ли е? Аз съм зомнила, че името ти носи една многооо романтична символика - лунно сияние или греша  newsm78 КАкто е важно е поводи за  пожелания и празненства  да има  Peace  Желая ти бързо излекуване и само здраве, късмет, щастие и любов да те съпътстват Hug Къде я лепна тая ангина?

Хайде малко цветно настрение за края на деня

# 103
  • Истанбул
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ДЖОРДИ И СНЕЖИ  bouquet  bouquetМНОГО ЗДРАВЕ И САМО ХУБАВИ ЕМОЦИИ Hug Hug

Днес под напора на дъщеря ми отидохме и посетихме музея Панорама 1453=завладяването на Константинопол от Мехмед втори ,който впоследствие става Фатих=завоевател,победител.В техническо отношение е добре направено,ама аз тъй като съм била и в Плевен ,а може би бях и по=малка ,но тогава повече се впечетлих,.
От историята научаваме ,че Султан 2,Мехмед е роден на 27 или 30 март 1432 в Едирне=ей тъй е то великите хора се у наща овнешка зодия Mr. Green Heart EyesПо това време в Османските земи има чумна епидемия,султанското семейство е загубило няколко членове  и раждането и оцелъаването на Мехмед се счита едва ли не за знамение.На 12 години се възкачва на трона с много стабилно за времето си образование=знае арабски,латински,иврит,гръцки,и военно образование.Най=голямото му желание е да събори Византийската Империя=да завладее Константинопол .По това време и Византийската Империя изживява катаклизми =управлението е в ръцете на некадърни политици,има нескрита война между Католици и Православни Християни,народът страда.
През пролетта на 1453 Мехмед дава заповед за настъпление към Константинопол,започва обсадата на града,по исторически дани армията на султана наброява 200 000 души,има около 130 топа,и многобройно снаяражение.Боазът е пълен с Османски кораби,които чакат заповед за настъпление.
На 6 април започва настъплението към Константинопол,топовете изстрелват гюллета и събарят дебелата крепостна стена на Топкапъ.Папата изпраща помощ на Византия под формата на 4 кораба от Генуа.Корабите успяват да се промъкнат и се разполагат в Халич.Интересен факт=Халич е отцепен за вражеските кораби откъм Боаза с огромен синджир.След като разбира ,че неговите кораби не ще могат да преминат през З латния Рог ,Фатих Султан Мехмед решава да прокара корабите си по сухоземен начин,от Бешикташ до Касъмпаша баирите се застилат с мазни греди и по такъв начин корабите ,теглени от хора идват до Халич=просто заобикалят обтегнатия синджир,
На 29 май Фатих Султан Мехмед влиза в Константинопол.Тогава е само на 21 години.
1125 годишната Византийска Империя рухва.
За да подкрепя всичко написано дотук сложих и малко снимков материал в мултито,айде чао засега  bouquet Hug

# 104

Само ник-имен ден ли е? Аз съм зомнила, че името ти носи една многооо романтична символика - лунно сияние или греша  newsm78 КАкто е важно е поводи за  пожелания и празненства  да има  Peace  Желая ти бързо излекуване и само здраве, късмет, щастие и любов да те съпътстват Hug Къде я лепна тая ангина?

А този ник-ден го измислиха красотите тук  Laughing  Grinning  Mr. Green
Иначе за името ми означава сиянието около луната и звездите   bouquet
Ангината  ooooh! много ме мъчи  Tired
Снежи, Джорди простете дами  Embarassed честит имен ден!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт