Юнски бебета! Тема №50

• 11 339
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро!
Мерси за отговорите за коластрата   bouquet С предната бременност имах от пети месец, а кърма само 15 дни  Confused
mrk_79 , много мило ми стана като чета за сина ти  Heart Eyes Стенли и той само пита как е бебето, сутрин преди ясла ми целува корема и му върти пръст и казва "да слушаш мама".
Момичета, ще пътувате ли някъде през май като са празниците?

# 196
Добро утро момичета!

Днес ми е едно хубаво - заминаваме следобяд при свекърва ми (тя живее на 400км от стокхолм) в едно малко селце, и ще сме там за всички великденски празници! ще ме глезят, ще си месим козунак, яйца! връщаме се чак в понеделник! Пък и се очертава слънчево и топло време - та по цял ден ще сме навън на двора!

е, имам малко работа сутринта да довърша, и после докато пътуваме във влака, но в 5h затварям лаптопа и край с работата за следващите 5 дни!

За глезенето - мъвът ми винаги ми е глезел, той е поемал по-голямата част от домакинството, че той така или иначе е по-добрия готвач. Иначе за простиране - имаме сушилня, миене на чинии - съдомиялна! И да го похваля за още нещо - сваля си podcasts да слуша за възпитанието на децата - така както е тръгнало, ще се окаже и по-добрия родител от мен! и само ми пуска разни откъсчета да ги слушам и да се уча как се възпитават деца! (даже туко що му показах какво пиша за него, и той грейна Simple Smile)

Айде лек ден от мен на всички работещи, а на всички които вече са отпуска - пожелавам слънчево и топло време да се наслаждавате на разходки!

# 197
Добро утро и от мен!
За глезенето-мъжа ми много ми помага, но аз не мисля, че това е глезене. Винаги сме си разпределяли задълженията. Е сега почти всичко той прави, но няма как. Разчитаме само на себе си, от никой помощ не получаваме, нито физическа , нито финансова, въпреки че родителите ми са много добре финансово. Аз вече съм писала, че те са ми сърдити от както разбраха, че съм бременна, защото живота не бил за две деца, но здраве да е.Сега само разчитам на сестра ми за голямото почистване да дойде в началото на май. Ние си бяхме наясно, че както и първия и сега ще трябва сами да се оправяме и затова се моля само да сме живи и здрави и всичко с бебето да е наред , а другите неща ще се наредят.
А Сара колкото може и тя се опитва да ми помага-сервира, подрежда си стаята, а в неделя се опита да си подреди и гардероба. Все пита какво ли прави Вики в корема, дали спи или рита.
За празниците сме си тук.

# 198
За лекцията на 9 месеца, ако искате може да се чакаме пак на входа откъм Мария Луиза в 10:00 до 10:10.

# 199
Добро утро Hug Hug Hug ......хапнах си обилно и се глася пак да се дотъркалям до офиса  running......малко да ги навестя ........

На някой случвало ли му се е да му е запушен носа ама нямам секрети нищо ми няма друго ама не мога да дишам.....2 дни не ми минава едвам едвам дишам......досега не ми е ставало така......

В понеделник почваме ремонта и се почва по мои прогнози ще продължи 2 седмици......

за празниците сме си тука ....даже нашите искат да идват ама май няма да стане тая година,че ще съм в ремонт и къде да ги слагам да спят.... а и да се въртим 100 човека из къщи се изнервям....... #Crazy

Коластра нямам още ......ама нали м newsm78

# 200
Хелоу по домашному и от мен Party

Както си и знаех, като съм си вкъщи, ще си се оцъкля от ранни зори и пак няма да се наспя, но мисълта, че няма да съм в работна обстановка, ме изпълва с енергия  Peace

somebody, на теб са ти казали, че си като матрьошка, а на мен един колега вчера ми каза пред няколко други колеги-мъже: Леле, Ива, мого дебела си станала. И гърдите ти са станали огромни.  Shocked  Честно казано, стана ми адски обидно, защото не се смятам за токова дебела, да не говорим, че при мен си личи най-вече в корема и ръцете, а за гърдите - ами какво очаква, нали кърма ще има в тях.  smile3515

Да не говорим, че същият този колега е също с наднормено тегло, както и жена му (това е и колегата, за който навремето исках да ви разказвам - опитват се да имат дете с жена му, но не успяват и доста показно проявява завист към мен) - за колендите празници, например, се бяха угоили като манекени на месокомбинат Родопа, честно, понe 7-8 кила бяха качили и двамата. Но да се върна на темата - стана ми кофти и от това, че ми го казва пред други колеги. Аз си отворих устата и му казах, че ако очаква бременна жена да става все по-слаба, явно е доста назад с информацията  smile3521  И той отговори: Ама аз се пошегувах.  smile3502  Ами е*аси и шегата. Точно в момента нямам нужда от такива шеги, както и която и да е бременна жена според мен.

После се оплаках на една колежка и според нея той ми се бил радвал по този начин. Мерси, ама на мен такива странни радвания не ми трябват  smile3516

LEILA BEL , много мъчно ми стана от разказа ти. Не знам какво да кажа, освен наистина да не го взимаш толкова при сърце. Важното е, че все пак вие с мъжа ти имате  възможност да се грижите за малкото човече. Но си мисля, че когато то се появи на бял свят, нещата ще се променят и роднините ти също ще започнат да дават и за него.

В това отношение правя евала на майка ми - каквото дава на мен, абсолютно същото дава и на сестра ми, независимо, че аз съм бременна, а тя - не. Сестра ми има достатъчно доходи, но майка е твърда в това отношение - в крайна сметка и двете сме й деца, независимо коя с какви финанси рапозлага. Никога не ни е деляла в това отношение и съм сигурна, че сестра ми през последните няколко месеца не се е почувствала и грам ощетена или обидена. Отделно пък сестра ми се скъсва да поръчва на малкия какви ли не красоти, май е по-ентусиазирана и  от мен  smile3501 Обещала съм й да й върна всичките жестове, когато и тя най-сетне забременее и роди  newsm03

За лекцията на 9 месеца - от колко часа беше? И кои сме всичките, които ще ходим?  Където кажете, там ще дойда да се чакаме  newsm10

И аз нямам още коластра, н ои ме е страх и да си стисна зърното, за да видя дали ще изкара нещо.

Сетох се да попитам - от къде мога да купя Сано Сензитив - вече в два хипермаркета не намерих. Явно не го продават навсякъде.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 09:33 от Gydelichkova

# 201
  • София
Цитат
Мен никой не се скъсва да ме глези, но и ние по принцип не сме много по тази част. Аз се скъсвам да глезя детето си и да му угаждам. Помагат ми, но не ме носят на ръце.
И при мен Петя е така, това е и моето мнение!
За теглото- ох вече не ми се мисли колко съм дебела, а кога ще раждам да ви кажа честно че ми тежи доста!!! Joy

# 202
  • Варна
ДОБТУТРУ БРАТСТВО. Hug
Вчера имаше проблем с отварянето на форума цял ден, изобщо неможах да го отворя.
Усмивки и прегрътки на всички.

# 203
Гъди, а честито УВО!
А кой колко е дебел или слаб, колко му е голям корема... хич не ми пука и не се връзвам.  Peace
Хайде лек ден!

# 204
Добро утро, Мами!!!

Гъди, ЧЕСТИТО!!! Охххххххххх чак мъничко ти завиждам ( благородно естествено ) Hug. Аз имам отпуска и хипотетично бих могла да си я взема преди болничните, но не искам. Сега имаме ужасно много работа и не ми се иска колежката да я зарежа. Въпреки, че съм се убедила, че никой няма да ми каже "Евалата". Ние ще имаме много работа до края на май ( докато завършим проекта ) и си мисля, че ако се чувствам добре да си идвам на работа - наистина ми е гузно иначе просто, ако кажа Чао. Ще видим - всичко да е наред до тогава. Н о със сигурност от май ще идвам на всички лекции на 9 месеца.

Прекрасен ден, момичета!!!!! Hug

# 205
На някой случвало ли му се е да му е запушен носа ама нямам секрети нищо ми няма друго ама не мога да дишам.....2 дни не ми минава едвам едвам дишам......досега не ми е ставало така......

На мен през почти цялата бременност носа ми е запушен ... В Правителствена ме прегледаха и ми дадоха първо Виброцил, след седмица спря да действа. Следващата седмица ми изписаха Ринолекс - той въобще не ми действаше. Единственото ми спасение за сега е Муконазала ...
Лекарите ми казаха, е трябва да ми е отпушен, т.к. се затруднява дишането и бебчо получава по-малко кислород ...
Може би е най-добре да отидеш на лекар.

# 206
Гъди, честита уволнявка Wink
Аз пък ще съм на работа до края на април, но по мое желание. Като си остана вкъщи и започвам да си мисля разни глупости,а така се разсейвам. Но както и преди съм казвала работя само по 4 часа и не ми тежи.
За глезенето - не ме глезят кой знае колко,защото аз не позволявам. Не ми е присъщо да се правя на такава каквато не съм!

Вчера ми смениха Малтофер-а с ФероГрадумед. След месец пак ще правя изследвания и се надявам желязото да се е покачило значително.
Хубав ден на всички!

# 207
  • Пловдив
Здравейте мамита Hug!
Гъди, честито! Хубаво е да си почиваш и никой да не те ядосва, нали?
За запушения нос - на една колежка дъщеря й била с запушен нос през цялата бременност и като родила веднага и се отпушил Simple Smile. Ето и малко инфо: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1120 и http://scorpia.moetodete.bg/blogpost_807_0.html.
Лек и слънчев ден!

# 208
Отоносно деленето на децата - вкъщи аз бях по-малката. Баща ми и сестра ми не се разбират открай време. И двамата са с много особени характери. За съжаление, деленето на децата се усещаше много силно и то само от страна на баща ми. Когато съм се родила е казал: "Всичко ще е за това малкото". Така е и до ден днешен. Спомням си, когато бях малка и ми даваше шоколади или други лакомства, винаги криех половинката и после я давах на сестра ми. Много ми е мъчно за отношенията между двамата... Но не мога да виня никой, а и баща ми е направил толкова много за мен. Та затова никога няма да допусна тази грешка. Не искам едното ми детенце да страда...

Наде, на въпроса ти за почивните дни - още от миналия месец планирахме да отидем във Велинград в някой от СПА хотелите и да си починем 4-5 дена. Но сега, с тези контракции, док ми позволява единствено до Витоша да отидем  Sad А за коластрата - и при мен се появи от около месец.

Гъди, честито ти УВО и да му се наслаждаваш подобаващо! А на коментари на злобни хора не се връзвай. Пускай си ги покрай ушите. Важното е как ти се чувстваш.

Момичета, кажете наистина за Сано сензитив, защото и аз не мога да го открия.

# 209
Сано Сензитив има в Вис Виталис, Гъди ти май спомеа че ще ходиш в събота. Другаде сега не се сещам, от един магазин в Дружба го купувах аз, ама незнам дали ви е удобно и дали още го има.
Сега ще ви изчета и ще се включа и по другите въпроси Grinning

Общи условия

Активация на акаунт