Частна детска ясла в София

• 160 731
  • 810
  •   1
Отговори
# 270
http://www.cosmos-kids.org/ - 700 без храната. Мн е приятно, в уютно, малко дворче, говорят на децата само на английски.

тия хора или са се побъркали или аз много съм затъпяла и изостанала докато съм си стояла вкъщи ...... Crazy

какъв е проблемът, не разбрах? Синът ми беше там два месеца и половина, много съм доволна, наистина съм доволна  Peace

не няма проблем  Peace  явно аз много съм изостанала
идва ми в повече изучаването на чужд език в детската градина...
не искам да спорим  Heart Eyes

# 271
а, така е  Peace и аз мислех, че е изгъзица, докато не ми дойде до главата ...
във всеки случай по-добре само на английски да говорят, отколкото два пъти седмично за по час да има нещо като урок.

# 272
  • София
Е как, бе! На нас в детската само на руски ни говореха! Joy И песнички на руски пяхме, всичките ги знаех - Чунгачанга, Кузнечик, Чебурашка! Heart Eyes

# 273
  • София
Записвам се и аз да следя темата. Имаме малко повече от половин година, но все пак колкото по информирана съм толкова по добре. Ако някой има информация за яслите в Стрелбище моля да сподели.

# 274
  • София
Момичета дайте ми малко повече информация за частните ясли в Младост.Наистина нямам никаква възможност да обикалям покрай моята работа.Дори малкия съм го изпратила при баба му на 350 км оттук и ми се къса сърцето.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 09:39 от aria_82

# 275
  • София
Е как, бе! На нас в детската само на руски ни говореха! Joy И песнички на руски пяхме, всичките ги знаех - Чунгачанга, Кузнечик, Чебурашка! Heart Eyes
Ако знаеш как искам да дам дъщеря ми по-нататък в руско училище, нямам против и руска детска градина, ама къде е? Grinning

# 276
  • София
Ами, мойта беше на ул. Врабча, близо до Операта. Не знам дали все още е руска. Simple Smile Аз бях после в 133-то, после в 35-то, все руски съм учила и бъкел не мога да кажа! ooooh!

# 277
Мамчета, някой да знае ЧДЯ в Банишора? Никъде не срещнах инфо за този квартал...  newsm78

# 278
autumnsphere  Hug изпратих ти лично съобщение защото и аз съм завършила 35-то.Ха сега Peace

# 279
Здравейте на всички!Аз съм една от всички майки който се лутат в търсене на най-доброто за своето дете и ето къде бях снощи:www.sonikstart.eu/
Ще работят от 07.09.09 като детска дградина и ясла!таксата е 250лв за грижите и отделно за храната/около 100лв/!Помещението е просторно,ново,слънчево и чисто!Възхитена съм!Искам да похваля новата детска и да я препоръчам на всеки на който му е удобна като район!Дано да съм полезна на някои.Ако имате въпроси ще отговарям!Страхотна е детската!Горещо я препоръчвам на всички!Има две групи първа -до 3г,втора -над 3г.

# 280
  • София
Аз разгледах сайта на този център, но цените, които са посочени там са два пъти по-високи.За дете от 1-3 таксата е 450 лж + храна? Така излиза доста по-скъпо от другаде.Ако имаш наистина точна информация моля да я споделиш, защото на анс там ни е сравнително удобно.

# 281
Да точна ми е информацията/от 02.09.2009/записах дъщеря си там!Aко нещо те интересува питай!Всичко е много хубаво,ново,светло....нямам думи!Собственничката е много мила,любезна...дано да свикне дъщеря ми!

# 282
  • София
Тоест цените обявени в сайта не са точни така ли да разбирам? Ами ако можеш ми дай лице за контакт там.Ако искаш ми пиши на лична. Нали се намират на Русаля?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 15:20 от aria_82

# 283
Здравейте мами,

Моете момченце е на 2 години и 4 месеца. От началото на тази седмица съм се впуснала в трескаво обикаляне на детски градини в районите Красно Село, Бъкстон, Павлово, Княжево, Стелбище. Мога да споделя с вас моя опит, като в същото време ви моля за съвет, защото имам големи колебания. 

Първо посетих "Пламъче" - Има голям двор, заградено е. Къщата е доста стара, леко ме притесни дограмата, защото е стара и не знам дали няма да духа през зимата. Вътре помещението е доста голямо, има едно за игра и едно за хранене. Спалните са нормални. Тоалетната обаче се ползва и от персонала, което не е добре. Групите са 2 по 10-12 деца. Приемат и по-големи деца между 4 и 6 години, но те са на втория етаж. Жената, която ми показа градината се представи като "президент", но честно казано не ми вдъхна особено доверие. Думите й в отговор на моето притеснение дали детето ми ще свикне бяха: "Всички плачат, едни плачат една седмица, други два месеца"..........Представяте ли си....да си оставя детето да плаче 2 месеца.  Shocked Когато отидох на двора имаше около 10-тина деца, но те сякаш не бяха щастливи. Не се смееха, не си играеха....една жена люляше едно детенце, другите стояха отстрани.....не ми хареса атмосферата. Таксата е 530 лева, като при отсъствие се приспадат по 4 лева на ден, но само ако детето отсъства повече от 10 поредни дни в месеца. Градината ми е близо до в къщи, но за сега е последна резерва.

Второто посещение беше на "Бояна" Там също съм със смесени чувства. Къща на три етажа, малък двор, най-големите са на 1-вия етаж, на втория спят, а на третия са малките. Ниски тавани, малки стаи, в едната стая са по-малките, в другата малко по-големите, няма отделна тоалетна за децата. Горе са две групи по 10-12 деца, значи общо 24 деца на доста малко място и то на третия етаж. Като си представих, че два пъти на ден ще слизат по тези стълби толкова малки деца....лошо ми стана. Мъжа ми се притесни, че ако недай си Боже стане пожар как ще изкарат от третия етаж 24 деца Thinking От друга страна жените, които ги гледат бяха много любезни и чистосърдечни. Личеше си, че децата бяха доволни, тя ги занимаваше.....усещаше се любов. Таксата е 400лева. Имат и полудневен вариант за 270лв. На излизане попитах за тази поляна, на която ги разгождат понякога (бях прочела тук за нея) и ми казаха, че наистина ги извеждат там. На моя въпрос за опасност от кърлежи, жената ме успокои, че общината пръскала и те като научат, че е обезпаразитено ги водят там..... Shocked Мился, че ще се откажа от тази градина.

Следващата ми спирка беше "Детство мое" Намира се в Стелбище и ми е сравнително удобно. Градината е на партерен етаж на нова кооперация, много големи площи за игра и спалните също, високи тавани, изобщо е доста просторно. Има отделни толаетни за децата, като жената ме увери, че освен мокри кърпи също така мият и дупета.....това е голяма рядкост, поне според мен. Работното време е от 8 до 18 часа, но собственичката каза, че отдавна не си тръгват в 18 часа и остават и до по-късно. Таксата е 600 лева, но при отсъствие се приспада от таксата за следващия месец, така че като не плащаш за летните месеци ако не ходи, се връзва горе-долу като останалите градини. Групата е само една от 12 деца и на тази площ се разполагат доста добре. Има заградена част от двора, в която играят. Това, което мен ме притесни е, че децата са сравнително малки. Най-голямото е на 2 години и 7 месеца, а моя син обича да си играе с по-големи деца, освен това когато са само с малки те не се учат от големи и изостават в развитието си. От друга страна като са само 12 деца може би няма да боледуват толкова.....не знам какво да си мисля. Моля дайте ми съвет  Sad

"Маргаритка" до сега като, че ли ми е фаворит. Нова къща на три етажа, малко дворче, нова база, но от всичко директорката най-много ме впечатли. Както се изрази мъжа ми "строга, но справедлива"  Simple Smile Помещението е просторно, две групи по 12 деца, на втория етаж са спалните, на третия са най-малките, но те са отделени и все едно не са в къщата. Сега се оборудва физкултурен салон на партерния етаж. На всеки етаж има баня и тоалетна отдлена за децата. Таксата е 400лева, при отсъствие се приспада по 5 лева на ден, работи целогодишно, тоест си плащаш и летните месеци ако не посещава, за да ти пазят местото (300 лева). Директорката ни отдели повече от час....беше много изчерпателна, обясни ми много неща, успокои ме... Grinning Това беше единствената градина, в която ми казаха, че храната се приготвя на място, защото от кухнята нито била вкусна, нито изглеждала добре. В градината има създаден ред, на който се държи. Децата не се пускат да играят всички заедно, при което да настане пълен хаос, а докато едната група се занимава с нещо вътре, другата излиза навън и обратно. Не знам това дали е добре или не..... Confused

Днес бях в "Звездичка", но работното им време е до 17.30 и това не ме устройва. Иначе се намира в блок, помещават два етажа, дрова е доста голям и хубав. Помещенията са сравнително големи. На двата етажа има по една група, така че имат достатъчно място. Жените, които ги гледат са доста млади и изглеждат много мили. Таксата е 520 лева.

Предстои ми да посетя "Мила" и "Малечко". За съжаление в "Мериленд" нямаше места, чух доста хубави неща за нея.

Кажете, какво да избера......малко деца и по-малки, с повече домашна атмосфера или повече деца, но по-весело и по-полезно.

# 284
  • София
Мога да ти кажа за Детство мое - детето на моя приятелка беше там - беше сравнително доволна, с 2 забележки - един ден някое от децата явно беше ударило детето й и то след това не искаше да ходи повече там и ревеше, от персонала не успяха да й дадат инфо какво се е случило - според тях - нищо, може и да не са видяли. Другият минус - детето беше лятото, и според нея много напичало през деня, обещавали да сложат някаква тента, но не зная дали са го направили - не съм я виждала отдавна. От всичко останало беше доволна, но щеше все пак да мести детето другаде, ако все пак ти хареса и искаш повече инфо - мога да й звънна.

Според мен на 2,4 г. по-важни са уюта и сигурността, не играта с по-големи деца, това е важно след 3 г., но ти ще си прецениш.

Къде са Маргаритка и Звездичка, колко големи деца приемат?

Общи условия

Активация на акаунт