Частна детска ясла в София

• 160 733
  • 810
  •   1
Отговори
# 330
vesi21, госпожата от центъра вече писа, че сградата на Сердика 20 не разполага с вътрешен двор. Също така уточни, че сградата не е жилищна кооперация, а административа сграда, бивш хотел.
Аз не разбирам какво се опитваш да кажеш ти - може би, че госпожата лъже или че не е видяла миниатюрния вътрешен двор на въпросната сграда?  Tired

Предлагам да прекратиш дискусията за вътрешните дворове на кооперациите в центъра - нито си компетентна по въпроса, нито е за тази тема. Ако толкова те вълнува този въпрос, пусни нова тема. 

# 331
Има ли тук майки, които вече са си записали децата в частни ясли да споделя за приспособяването на децата в тях.
И в частните ли, като в държавните децата реват истерично сутрин и обед/вечер (неправейки разлика между частна и държавна ясла) и колко продължава това.

Тема: Детето и градината - да си помогнем 
Тема: За колко време се адаптираха децата ви в яслата?

# 332
Има ли тук майки, които вече са си записали децата в частни ясли да споделя за приспособяването на децата в тях.
И в частните ли, като в държавните децата реват истерично сутрин и обед/вечер (неправейки разлика между частна и държавна ясла) и колко продължава това.

Не съм записала детето си още, но съм сигурна, че приспособяването си зависи изцяло от конкретното дете и майка му. Далеч не всички деца реват истерично сутрин, обед и вечер. Имам приятелки - късметлийки в това отношение, децата им се приспособиха лесно и бързо и сами желаят да ходят на градина.

В момента има пуснати 2 активни теми по въпросите за адаптацията на децата в ДЗ, ето ги:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428777.0; http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430869.0

mam@, писали сме заедно.

# 333
  • Sofia
Little wingels, предполагам, Веси е имала предвид, че въпреки "топ-локацията" собственичката е могла да избере по-подходяща сграда за детска ясла/градина, защото все пак съществуват и сгради с дворове. Не искам да давам примери с други ЧДГ на пъпа на София.  Simple Smile

За мен също е неприемливо да няма двор в детската градина и никакво каране с бусове до парковете не би ме устройвало. Това значи да се губят поне 40 мин. в път, които могат да се ползват за игра. Освен това ме съмнява, че биха извеждали децата ВСЕКИ ден навън, какво остава за 2 пъти на ден.
Аз взимам дъщеря ми почти последна от градината, ако беше в такава без двор, това значи, че поне 1-2 часа вечер щеше да седи в затворено помещение да ме чака, вместо да се възползва от хубавото време да играе навън.

Зайо, моето дете не е плакало в яслата, не е и разбирало в каква ясла го водим. Може би щеше да реве, ако учителката не се е държала добре с нея, но от първия ден я посрещнаха прекрасно и се опитаха да я предразположат. Така че предполагам е до учителка, не до ЧЯ или ДЯ. От друга страна зависи и от детето, някои си плачат при всяко отлепяне от мама.

# 334
  • София
Little wingles, Шунка ме е изпреварила Laughing. Просто ми направи впечатление, че въпросната директорка си спестява част от истината, отбягва някои въпроси и се опитва да замаже положението с изтърканата фраза- високи европейски изисквания, липсата на имоти с двор в центъра и т.н.. Това имах предвид. И темата е за частните ясли и постовете са ми точно за тук  Peace.

Определено в частните ясли децата се адаптират по-бързо. Просто персонала има желанието това да стане, за да могат да ти взимат парите за таксата. От много мои познати чувам, че в държавните гледат да си спестят някое детенце, че много им идва работата ( но това е, за друга тема Embarassed

# 335
@ Vesi21

“Не мен не ми се струват неизпълними при съответното желание и средства, дори и да става въпрос за малък двор”

Сградата не разполага с вътрешен двор, защото е застроен със складови помещения. При тази ситуация единственият начин да направя място за площадка е да взривя съседите. Заварено положение.

„И как се опазват 10 деца на неоградена градинка  , аз само едно (моето) не мога да опазя”

Ако единственият начин, по който персоналът може да контролира децата е ограда, тежко ми и горко - ще фалирам на първия месец. Нали идеята на социализацията им е точно това - да се научат какво може и не може да се прави когато не са си вкъщи. На проподавателите им се плаща да ги ангажират с игри, а не да седнат на една пейка да пият кафе, а децата да се спасяват както искат. Въпрос на виждане, всяка от нас е права.

„Г-жо Директор, как ще получите лиценз от РИОКОЗ като нямате двор  ?”

Аз не съм директор, а собственик на центъра. Директор ще има тогава, когато предложеният от мен кандидат бъде одобрен от МОН за такъв. Не бъркайте административен директор с директор на учебно заведение.

По въпроса за РИОКОЗ, както и за всички други инстанции писах в предишен пост. Идват, правят предписание, изпълнявам го. Друг път няма.

„Little wingles, Шунка ме е изпреварила  . Просто ми направи впечатление, че въпросната директорка си спестява част от истината, отбягва някои въпроси и се опитва да замаже положението с изтърканата фраза- високи европейски изисквания, липсата на имоти с двор в центъра и т.н.. Това имах предвид. И темата е за частните ясли и постовете са ми точно за тук   .”

Изобщо не е така, както виждате. Ако под „отбягва някои въпроси” имате предвид, че в сайта съм потребител, който „преглежда тази тема”, а аз не пиша толкова често, съжалявам за впечатлението, което съм оставила у Вас. Просто съм логната постоянно в сайта и ако не затворя прозореца понякога изглежда все едно че „дебна”, а всъщност правя нещо друго или не съм пред компютъра.

@ Polly

“Деца в центъра имаше, които спяха. Според вас на пода явно.Вярно на г-жата, която ме посрещна и на друга служителка, но и те са деца нали???”

Да, в центъра е имало деца на служители. Тяхното помещение е обзаведено.

„По въпроса за транспорта до Южния парк не сте ми дали отговор, явно защото сте съгласна, че не е най-удачния вариант.”

Децата ще бъдат водени в Южния парк при подходящо време. При предварителните проучвания родители го посочиха като най-доброто място за рекреация на деца в София. При правилна организация на дневния режим разстоянието до там не е проблем. Не забравяйте, че другата предвидена локация е паркът Заимов, който е подходящ за кратките извеждания. Вариант 1 – децата са в двора, където дишат газовете на минаващите на метри от оградата коли. Вариант 2 – децата са в парка. Въпрос на избор.

„Колкото до 10-метра до градинката пред Централна баня, доста повече са, минава се през трамвайна линия, спирки с тълпи от хора и т.н.”

Не се изказах точно. 10 метра е грубо разстоянието на трамвайната линия от тротоар до тротоар. Ако държите, ще го премеря с ролетка. Трамвай 20 и 22 минават на интервал от 6 до 10 минути (за справка сайта на СКГТ). Тълпите от хора са там само в пиковите часове. Напълно възможно е децата да бъдат преведени. Нека не се заяждаме за спорта, в един момент и двете ще станем смешни.

„Надявам се все пак лошите впечатления, които оставихте у мен да са по-скоро плод на неопитност и на желанието ви да започнете такъв бизнес. Желая ви успех и дано да четем положителни отзиви от родителите, които ще решат да ви се доверят.”

Благодаря Ви. Положителният отзив за нас ще бъде един – родителите да водят детето си в центъра всеки ден месец след месец. Другото е само думи.

Вие, например, пишете в поста си от 07.04.2009, че детето Ви посещава частна детска ясла и сте доволна от предлаганите от колегите услуги. В пост от 23.04 става ясно, че започвате да посещавате други частни детски заведения в района, за които също не пишете добри отзиви. Ако бях параноична по природа, бих започнала да се чудя дали пишете като майка или като конкурент. В крайна сметка аз излязох пред аудиторията на Бг-мама с името и координатите си за контакт, а при Вас такава информация липсва. Но понеже не съм параноична, бих желала да ви помоля да споделите своя опит, за да не сбъркам и аз.

С какво успяха колегите да Ви накарат само за 15 дни да започнете да търсите алтернативи?

Проверихте ли детския център, който посещава дъщеричката Ви за това, за което питате мен, например за лиценз? Имат ли те такъв? Дейностите ни (по информация от страницата им) съвпадат, значи има място за сравнение.

Какво според Вас би трябвало да се подобри в учебно – възпитателната им програма, за да останете по-удовлетворена като родител?

Защо няколко пъти наблягате на размера на месечната ни такса и какво си представяте, че би трябвало да предлагаме за тази сума?

@ Шунка

„Little wingels, предполагам, Веси е имала предвид, че въпреки "топ-локацията" собственичката е могла да избере по-подходяща сграда за детска ясла/градина, защото все пак съществуват и сгради с дворове. Не искам да давам примери с други ЧДГ на пъпа на София.  ”

Никой не е казал, че не съществуват къщи с дворове. При тях, обаче, помещенията са разпределени на два/три етажа, тоест съществува доста опасният момент с качването и слизането по стълбите. При нас децата са на един етаж, който е затворен към стълбите с врата с достъп с магнитна карта.

Благодаря на всички Вас за поставените въпроси и направените коментари. Оставам на Ваше разположение и на информацията си за контакт, и тук във форума.

# 336
Г-жо Сердика, много ми е неприятно, че твърдите неистини по мой адрес. Мисля, че аз бях доста коректна и не съм написала и един ред, отнасящ се за центъра който планирате да откриете, който да е плод на фантазията ми. Споделих впечатления базирани на посещението ми направено лично в т.н детски център и предадох думите ва вашата служителка.
Детето ми посещава ДЯ  в която е и до ден днешен от юли месец 2008 година.
В поста ми от 07.04.2009 год. съм споделила коя ЧДЯ посещава детето ми и какви са впечатленията ми.
А на 23.04 се интересувам от това дали в Палечка има места, тъй като, цитирам "като локация ми е много удобно". Никъде, ама никъде не съм писала, че ходя по градините да търся места и никъде не съм написала както вие твърдите лоши отзиви. Факт е, че във въпросната градина за която съм се интересувала площадката не е добре обезопасена и е близо до улицата. Мисля, че няма защо да ви обяснявам, че за всяка майка безопасността на детето и е едно от основните неща за които да се притеснява.
Това е почти 1 година след като е започнало да го посещава. Какви 15 дни, какви алтернативи.....?????? Пишете неща, които не са истина!
Не виждам и защо ви учудва факта, че споменавам таксата. Оставям ви сама да си отговорите на въпроса, който сте задали.
По повод това, че сте излязла с името си, а пък аз не, няма проблем ако ви интересува ще го напиша. Не се крия, във Форумите, ако сте обърнали внимание хората пишат с никове.
Към момента съм  доволна от ДЯ, която посещава дъщеря ми, и единственият ми мотив да се интересувам от други такива заведения е ако мога да намеря място със същите прекрасни условия и персонал, което ми е по-удобно за водене и взимане.
Много Ви моля, недейте с цел да се защитите да пишете неща, които не отговарят на истината.
Мой съвет е да си вземете бележка от това, което написах аз и другите родители и да работите в тази насока. Защото с доводи, че това било като "покупка на апартамент на зелено", справки с разписанието на градския транспорт, мерене на трамвайна линия и т.н. на мен лично нито вие, нито центърът, който планирате да откриете ми вдъхва доверие.
Още веднъж ви пожелавам успех!

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 23:11 от P0LLY

# 337
За мен спорът вече е смешен, защото се коментират намерения и виждания кое как да се направи в детска градина, която още не е отворена и не функционира! Защо не изчакате да се отвори центъра на Сердика 20 и после да го коментираме?  Sunglasses

Някой може ли да сподели пресни впечатления от ЧДГ "Ново поколение" ?

# 338
Аз водих племенника си там два пъти. Не съм разговаряла с директорката или с персонала, но определено ми направи страшно добро впечатление! Таксата е повече от нормална, а детето се чувства супер добре, предразположили са го още първия ден - без ревове, без драми ... Ако искаш ще питам братовчедка ми за повече подробности, но определено това, което видях много ми допадна! Дори се учудвам, че спи следобедите! Без своето одеалце! Как го предразполагат, не ми е ясно. Simple Smile Освен това и двата пъти като ходих да го взимам НЕ искаше да тръгва, а втория път даже заспа в колата ...  Shocked

# 339
Момичета, прочетох началните страници, но цялата тема не можах да изчета. Моля ви, да ми споделите инфо за яслата на Русалка и Джовани Горини, "моето гардже" май се казва или casa di bambini. В сайта им са дадени много приемливи цени за целодневно гледане, но някъде прочетох, че реално е много по-скъпо. Както и цените на cosmos-kids. Мерси.

# 340
  • София
Casa de bambini не е ли по метода на Монтесори? Ако да, аз също се интересувам от нея, но за следващата година. Може ли някой да сподели лични впечатления?  bouquet

# 341
Космос е 700 без храна.

# 342
Аз водих племенника си там два пъти. Не съм разговаряла с директорката или с персонала, но определено ми направи страшно добро впечатление! Таксата е повече от нормална, а детето се чувства супер добре, предразположили са го още първия ден - без ревове, без драми ... Ако искаш ще питам братовчедка ми за повече подробности, но определено това, което видях много ми допадна! Дори се учудвам, че спи следобедите! Без своето одеалце! Как го предразполагат, не ми е ясно. Simple Smile Освен това и двата пъти като ходих да го взимам НЕ искаше да тръгва, а втория път даже заспа в колата ...  Shocked

Да, искам да питаш братовчедка си за повече информация. Особено много ме вълнува в какво точно се изразява възпитанието на децата в християнски морал и добродетели. И то ме интересува точно гледната точка на родител.
Благодаря предварително. Hug

# 343
  • София
Леле момичета за какви пари говорите.За мен абсолютно неоправдано такси над 500 лв-то и това е много.Незнам какво трябва да правят за тези пари.Ккато и да е и аз моя мъник го пуснах , но в момента плащам за ден.А това за християнския морал ми звучи малко странно-аз като не съм християнка данеби да нямам морал Simple Smile

# 344
Леле момичета за какви пари говорите.За мен абсолютно неоправдано такси над 500 лв-то и това е много.Незнам какво трябва да правят за тези пари.Ккато и да е и аз моя мъник го пуснах , но в момента плащам за ден.А това за християнския морал ми звучи малко странно-аз като не съм християнка данеби да нямам морал Simple Smile

Какво общо има християнското възпитание във въпросната градина с твоя морал?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт