Частна детска ясла в София

• 160 718
  • 810
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Литъл, преди години и аз питах за тази ясла. Нещо не ми хареса идеята, че имат книжки на религиозна тематика, през определени дни имат нещо, като вероучение...и съчетано с ниската такса направо се отказах (малко ми е сектантско). Сега нещата може да са по-различни, нека споделят хората с по-скорошни впечатления.

# 346
  • София
Ами според мен няма християнски и нехристиянски морал.Но в коментара си не вложих нищо лошо, просто ми е странно на деца да се говори за морал на база на религия.

# 347
  • София
Ами според мен няма християнски и нехристиянски морал.Но в коментара си не вложих нищо лошо, просто ми е странно на деца да се говори за морал на база на религия.

В грешка си, има значение. Моралът (добро-лошо, правилно-неправилно) зависи от обкръжаващата среда. Т.е. има значение за възпитанието на децата и зависи и от религията. Лично аз няма да имам нищо против да възпитават децата ми в християнски ценности, но да не е на частно. Още нямам много доверие на частниците в БГ.

# 348
  • София
Не е тук мястото да спорим коя религия е морална или не е .Аз съм с еврейски произход по баща и с християнски по майка.Моята обкръжаваща среда винаги е била от двере религии, но не ми е чуждо това и някой да ми каже "мръсна еврейка".Мисля да сложа край на този спор и да продължим с мненията за частните ясли.

# 349
  • София
О, не, не ме разбра. Не казвам коя е морална, и коя не е Simple Smile
А че има значение как се възпитават децата, т.е. че има шанс детето да бъде възпитано по по-различен начин, отколкото родителите биха искали ( да речем, ако започне да се моли преди ядене). Лично мен винаги ме е било страх детето ми да стане фанатик на дадена тема и съответно идеята да го учат от малко на вяра ми дойде повече.
Сега може да не е така, но преди години този момент го имаше.
Не разбра какво се опитах да кажа, дано сега стана по-ясно  Hug

# 350
Диана, аз те разбрах перфектно.  Simple Smile Peace
И ние с мъжа ми се опасяваме от същото, затова разпитвам.

Знам за настроенията спрямо тази ЧДГ "Ново поколение", мъжа ми също се изказа на прима виста, че му звучи сектантско, но едновременно с това чух прекрасни отзиви от майки от квартала, за съжаление впечатленията им са стари отпреди няколко години. Затова сега искам да чуя пресни мнения на родители, да кажат как обучават децата в християнски морал, кога, колко често, в какво се състои обучението.
За таксите (пише ги в сайта им) - 500 лв е за най-малките ясленчета, 400 лв за останалите групи. Според мен не е евтино, но има и по-скъпо, т.е. нормални са таксите в средния ценови сегмент на този пазар.

# 351
  • София
Диана няма проблем Simple SmileДа 500 лв си е приемливо спрямо другите ясли.Аз съм много доволна от "Доверие".Втори ден малкия ходи с желание и се  прибира щастлив.Незнам утре как да му обясня, че няма да го водим при децата Simple Smile

# 352
Olive,

за Casa dei bambini мога да изкажа само положителни мнения от това, което лично аз видях при посещението ми (но то беше преди повече от 6 месеца). В темата за Монтесори мнения http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381243.0 има публикации на служител, който е работил там. Мисля, че темата ще е полезна за майки, които търсят Монтесори-градини.
Проблемът в Casa dei bambini  е липсата на свободни места. Мисля, че съм записала някъде координатите на директорката (в случай че те интересува и не успееш да ги намериш в нета), пиши ми ако имаш нужда.
Имай предвид, че таксата обаче е по-висока в сравнение със средната за другите частни детски заведения. За миналата уч. година беше 600 лв + 5 лв на ден за храна. Но пък според мен си заслужава, ако можеш да си го позволиш.

Относно "Ново поколение" съм чела противоречиви мнения, но ми е останало цялостното впечатление по-скоро за близка до сектантската атмосфера. До колкото си спомням някои беше писал във форума, пак в някоя от темите за частните градини, че спонсор на "Ново поколение" е точно секта, която при това е забранена в разни държави. Но това трябва да се провери, разбира се.

# 353
Здравейте, момичета!

Нашето детенце още е много мъничко за ясла, но мислим, когато навърши 1 годинка, да потърсим такава алтернатива, за да тръгна на работа. Включвам се в темата отсега, защото времето, както знаем, има способността да се изтъркулва бързо...  Blush
Имате ли представа дали в яслите (и в частност частните ясли - кои) предлагат услуга за посещение по половин ден? Или по-скоро трябва да се насочим към детски център?  newsm78

Идеята ни е евентуално детенце половин ден да ходи ясла или на някакво място с песнички и забавления, а другата половина от деня да го гледа баба му - и така докато навърши възрастта за детска градина. Оттук и второто ми питане: смятате ли, че подобна схема би работила добре?

# 354
....................
Имате ли представа дали в яслите (и в частност частните ясли - кои) предлагат услуга за посещение по половин ден? Или по-скоро трябва да се насочим към детски център?  newsm78

Идеята ни е евентуално детенце половин ден да ходи ясла или на някакво място с песнички и забавления, а другата половина от деня да го гледа баба му - и така докато навърши възрастта за детска градина. Оттук и второто ми питане: смятате ли, че подобна схема би работила добре?

Да, предлагат такава услуга, и таксата съответно е наполовина. Мисля всички или почти всички. Направи си списък с желани от теб частни ясли и в процеса на проучването им ще разбереш дали предлагат посещение на половин ден.
Дали схемата ще работи добре, не знам, зависи от детето най-вече, от баба му също.  Simple Smile Аз лично не бих избрала такава схема за моето дете. Таман ще свикне с детското заведение, порядките, децата, персонала там и т.н., и да трябва да си тръгва - не ми харесва. И на детето няма да му хареса схемата, ако ходи с кеф. Освен това подобна схема с нищо няма да го подготви за детската градина по-късно, няма да му помогне, а ще му пречи - ще очаква същата схема да се изпълнява.
Чела съм по книгите, а и родителски мнения, че в периода на адаптация се препоръчва посещение на половин ден, но въпросния период е кратък, от няколко дни до няколко седмици.
Мога да разсъждавам още по този въпрос, но да не изместваме тукашната тема. Има 2 актуални теми за адаптацията на децата в ДГ, ако те интересува, включи се там. 

# 355
  • София
Здравейте, момичета!

Нашето детенце още е много мъничко за ясла, но мислим, когато навърши 1 годинка, да потърсим такава алтернатива, за да тръгна на работа. Включвам се в темата отсега, защото времето, както знаем, има способността да се изтъркулва бързо...  Blush

И според мен е малко неприемливо, защото тъкмо ще заведете детето и ще трябва да го взимате. При нашия процес на адаптация водих малкия за половин ден и само това правех - водех го и го взимах. Не ми допадна,  по-добре или по цял ден на ясла или по цял ден бабата да го гледа Peace

# 356
Здравейте, момичета!

И според мен е малко неприемливо, защото тъкмо ще заведете детето и ще трябва да го взимате. При нашия процес на адаптация водих малкия за половин ден и само това правех - водех го и го взимах. Не ми допадна,  по-добре или по цял ден на ясла или по цял ден бабата да го гледа Peace
Според мен зависи коя половина на деня ще си избереш. Wink  2 от децата които гледам вкъщи ги водят мамитата от 12, и до 17 часа успяват да си свършат работата. Всичко е въпрос на разстояния, лични ангажименти и планираност. По наблюденията ми, дори вече адаптирало се бебешорче, трудно издържа цял ден без близките си. Накрая на денят стават по-раздразнителни, трудни за занимаване и даже "кисели". Да уточня че говоря за мъници в яслена възраст и то под 2 годишни. Hug

# 357
  • София
Да, яслите с удоволствие ще вземат дете на половин ден Simple Smile Мисля, че на много места предлагат половиндневно гледане.

Другият вариант е детско клубче, в което предлагат месечна карта или говориш с управителя за намалена цена. За мен това е по-приемливо  Peace Хем се среща с други деца, хем има много забавления, хем му се обръща повече внимание, хем е далеч от ясленските болести.

# 358

Другият вариант е детско клубче, в което предлагат месечна карта или говориш с управителя за намалена цена. За мен това е по-приемливо  Peace Хем се среща с други деца, хем има много забавления, хем му се обръща повече внимание, хем е далеч от ясленските болести.

Мисля, че в детските клубове, където посещаемостта е непостоянна и е от различни деца, прави и средата по-болестотварна защото детето не би могло да изгради имунитет към "бацилната среда". Не случайно когато детето тръгне на ясла ири градина има период в който боледува, но след време ако е редовно си изгражда някакъв имунитет към средата. Peace А и логично е, че частните клубове където, заетостта е часова, нямат интерес да върнат суполиво или болничко детенце, за разлика от яслите и градините които си събират така или иначе таксите. Thinking

# 359
Благодаря ви за споделените мнения, ще го помислим още!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт