Частна детска ясла в София

• 160 637
  • 810
  •   1
Отговори
# 450
В "Аника" е 440лв., задържат само 8 лв. за неприсъствен ден, ост. се приспада от таксата за следващия. Много са коректни! Много добре се грижат за детето ми, жалко че сега се местим в ОДЗ. Групата е 12 деца за тях се грижат 4 човека, имат музикален педагог, логопед и мед. сестра! Мин 2 на смяна.

# 451

...приемат и болни деца (грижат се за тях в отделни помещения!).

Това е първото нещо, което ме разочарова в информацията за тази градина - как ли точно става разделянето и достатъчно персонал ли имат... Thinking
Не можах да схвана кое по-точно те е разочаровало, като си в чудене как става разделянето и дали имат достатъчно персонал. Т.е. явно не си проверила.
За да не си разочарована, ще дам информация от първа ръка. Имат изолатор, помещение направено специално за тази цел в новата част която сега направиха. Персонал има достатъчно, родителите е хубаво да предупреждават  предварително, за да се планират нещата. Не става въпрос за тежко болни деца или с инфекциозни болести.

Да, така е (и моето е информация от първа ръка;)) Имат помещения, медицинската сестра е там непрекъснато и май тя поема болните деца. И изричната молба е родителите отрано да предупреждават, че децата им не са здрави - точно за да не се смесват с другите дечица и да ги заразят. Честно казано, идея нямам дали някога родители са се възползвали от тази опция, но предполагам, че за една част от тях, които не могат да вземат болнични или около тях няма роднини на разположение, е успокоително да знаят, че имат такава възможност. И предпочитам да е така, отколкото в безизходицата си да си пускат децата болни или разболяващи се, или неоздравели при останалите в градината.

# 452
  • София
Къде се намира Аника, в кой квартал?

# 453
Хм, колко много се нароихме от "Доверие" ... Simple Smile хахахахаха Simple Smile

Момичета, едно мога да кажа - прекалено хубаво, за да е истина, но е факт! детето плаче, когато си тръгва, сутрин няма търпение да отиде. Вярно е и това за таксата, и това за "изолатора", това за грижите на невероятните специалисти там, и всичко! Просто не можете да си представите КОЛКО СЪМ ДОВОЛНА от всичко в тази ясла - от шефката, през персонала, до базата ...

Това е ясла на мечтите ... И в ОДЗ да я приемат моята убавица другата година,  ще направя всичко по силите си да я пращам в "Доверие" ...

# 454
Я кажете, доволните от Доверие, знаете ли дали имат свободни места в яслата в момента? 
Тя сега се намира в новата им сграда на ул. "Детелин войвода", нали така?

La Gioconda , кажи къде е тази "Аника"?

# 455
Ха ха, усещам как и да има места сега, скоро няма да има  Wink  Crazy

# 456
Младост 3

п.п. Утре ще се вида със собственичката и ще я питам кои координати мога да дам. Предполагам, че на лични е разрешено. Обаче групата е само н.2007!!!

# 457
Младост 3

п.п. Утре ще се вида със собственичката и ще я питам кои координати мога да дам. Предполагам, че на лични е разрешено. Обаче групата е само н.2007!!!

Ще съм благодарна ако ми изпратиш и на мен координати на лични, и ние сме в Младост и сме набор 2007.

# 458
  • София
Я кажете, доволните от Доверие, знаете ли дали имат свободни места в яслата в момента? 
Тя сега се намира в новата им сграда на ул. "Детелин войвода", нали така?
Да, там се намира. Аз останах с впечатление, че има места, поне нас ни казаха, че с готовност ще ни приемат, когато решим - те разделят децата на 3 групи и по-специално заниманията им по интереси - малките до около годинка, след това тези на около година и половина, и тези над две години. Мисля, че за средната група, където попада и дъщеря ми са най-малко деца - когато ходихме, беше само едно момченце и беше споменато за още едно или две, които щели да се присъединят. От малките преброих 6 и още горе-долу толкова от големите.

# 459
  • София
Направо и мен ме зарибихте за това Доверие, но ми е изключително неудобно.

Иначе ние след 4 месеца ясла се сдобихме с пневмония и сега ще я спрем за зимните месеци. И в нашата ясла връщат някакви пари - например за 10 дни 50лв, но то 10 работни дни са си половин месец. Нещо с тези огромни такси за ясли не ми се връзва. Но явно навякъде е така. Казвам огромни, защото за същите пари, които плащах на яслата си намерих детегледачка учителка и съм изключително доволна от нея. Е никой не може да замести контакта с децата, но с тези болести вече без сили останах.

# 460
Никъде не открих линк и информация за ЧДГ Home sweet home . Живеем в района на Оборище, ще бъда безкрайно благодарна за всяка информация за хубава детска градина наблизо.  bouquet

# 461
дъмбълдор, наскоро обсъждахме ЧДГ в района на Оборище, ето темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309873.0

# 462
Имам прясна информация за "Приказната фея", вчера говорих с директорката. Яслата на ул. "Хаджи Димитър" вече я няма, ликвидирали са я. Не приемат малки деца в яслена възраст вече, само 3-годишни и нагоре, каза ми "Е, щом имате момиче, може и на 2 години и половина да я взема". Демек, щото момичетата се развиват по-бързо. Crazy
Обясни ми жената, че не желаят вече да отглеждат деца между 1 и 3 години и като навършат 3 години започват да посещават държавна градина и напускат "Приказната фея". А възрастта между 1 и 3 г. била най-трудната, пък в този период общо взето е само физическо отглеждане, каза дамата.
Те, в ПФ, държали на образованието много, обучението по френски било основната им цел ( какво съвпадение, вметнах аз, и моята!) и много се радвали, когато при тях отиват семейства, мотивирани децата им да посещават ПФ няколко години поне, за да усвоят езика. Това всичко звучи идеално, но не ме устройва! Confused
Освен това в момента всички деца, които имат там, на различни възрасти, са заедно в една сборна група, в базата им на ул. Мальовица.
Добрата новина е , че тази директорка очевидно е находчива и е намерила нова база, къща на ул. Оборище (това го пише и на сайта). За съжаление ремонта там се бави и не може да каже кога ще отвори, но се надява за м.септември 2010г., така ми каза. Пак за деца от 3г. нагоре.
Не разбрах дали ще запази и старата база на ул. Мальовица или ще се преместят всички в новата на Оборище, но за момента това няма значение.

С две думи, "Приказната фея" вече не предлага частна ясла.

# 463
Little wingels, благодаря ти. Видях тази тема, но линк з по-подробна информация за Home sweet home не видях, затова ако някоя мама има впечатления от там ще ми е интересно да ги чуя. А сградата на ул. Хаджи Димитър дали функционира като градина, тоест градината с няколко сгради ли разполага ? Аз мисля там да дам бебка живот и здраве, не ми са дават над 500 лв. за градина Crazy
Сега прочетох, извинявам се за въпросите Embarassed  bouquet

# 464
Видя ли тази стара тема за Home sweet home : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=270758.msg6651789

Общи условия

Активация на акаунт