Частна детска ясла в София

• 160 670
  • 810
  •   1
Отговори
# 435
  • София
ами пишеш ясла  в Гугъл например и ще ги намериш  Rolling Eyes
Това мнение полезно ли е за някого или просто нямаш с какво да се занимаваш?

Полезно е, защото ще намериш това, за което питаш Peace

# 436
Синтезирана информация има само в официалните регистри-където се пишат регистрираните градини и ясли. Много от детските заведения не съществуват там-центрове  и прочие.
Начини за търсене на информация много в интернет- а пък за достоверността на информацията всеки сам си преценява на какво да вярва  и на какво не.

# 437
Разчистих темата от коментарите, които не са за детските ясли, както и от мненията, споделени от обвързани лица.
Моля, спазвайте правилата на форума. Благодаря!

# 438
  • София
А в доверие, връщат ли част от таксата, когато детето е болно?

И мен ме интересува, най-вероятно там ще запиша дъщеря си.

# 439
Връщат ако не ходи 10 дни подред.

# 440
  • София
Здравейте момичета.В понеделник в предаването тази сутрин по БТВ ще се направи предаване за нередностите при класирането в детските ясли и градини.Поводът е нещо, което ме провокира мен, но разбирасе предполагам, че има и други майки, чиито деца не се класирват вече няколко месеца, защото местата са заети, а ако има свободни не се знае от кой се заемат.За това, че всяка събота има безпредметни класирания, когато няма нито едно място.За случаите на класирани деца, които са прескочили ситемата. Очаквам вашата подкрепа.Най-вероятно и аз ще се включа там.Пишете ми.Трябва да сме около 5 майки по бъбриви
Съжалявам ако местото на това съобщение не е тук, но предполагам че има и други мамаи, които пращат детето си на частна ясла поради това, че не се добират до заветното място в държавна.

# 441
aria_82 , първо разчисти си кутията с входящи съобщения, изчерпала си лимита си и не можеш да получаваш нови!!

Второ, пиши за горното в Страстната тема задължително! Там само това коментираме. Там има сума ти майки, които всеки ден регистрират нередности в системата и носят последствията от това.

# 442
  • София
Незнам къде да намеря тази Страстна тема? Момичета помагайте ми Simple Smile

# 443
Незнам къде да намеря тази Страстна тема? Момичета помагайте ми Simple Smile

ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430892.0

# 444
Категорично мога да кажа на всички, които са в района, това е най-добрия избор на ясла.

И аз да добавя към положителния образ на "Доверие" още един щрих - ориентацията им в услуга на родителите - работят до 19 h, приемат и болни деца (грижат се за тях в отделни помещения!).

# 445

...приемат и болни деца (грижат се за тях в отделни помещения!).

Това е първото нещо, което ме разочарова в информацията за тази градина - как ли точно става разделянето и достатъчно персонал ли имат... Thinking

# 446

...приемат и болни деца (грижат се за тях в отделни помещения!).

Това е първото нещо, което ме разочарова в информацията за тази градина - как ли точно става разделянето и достатъчно персонал ли имат... Thinking
Не можах да схвана кое по-точно те е разочаровало, като си в чудене как става разделянето и дали имат достатъчно персонал. Т.е. явно не си проверила.
За да не си разочарована, ще дам информация от първа ръка. Имат изолатор, помещение направено специално за тази цел в новата част която сега направиха. Персонал има достатъчно, родителите е хубаво да предупреждават  предварително, за да се планират нещата. Не става въпрос за тежко болни деца или с инфекциозни болести.

# 447
Просто звучи твърде хубаво, за да е истина, някак не съм свикнала да чувам за толкова добри градини Simple Smile

# 448
Poisonous, видях, че си писала за таксата в Доверие. А знаеш ли дали сега, когато яслата е отделена в друго помещение, се е променило нещо в таксата?  Rolling Eyes (останах с впечатление, че твоето детенце е в градина вече, та извинявай, ако не съм доразбрала  Blush)

Не съм изчела всичко, но сте ми много полезни, момичета, предстои след някой и друг месец и моят малчо да тръгне на ясла, та се лутам сега в дебрите на частните такива  Laughing

# 449
  • София
Прясно инфо от Доверие - бях там миналата седмица:
Таксата е 510 лв. - това е цената до 31-и август, ако детето отстъства по болест повече от 10 дни, се приспадат по 10 лв. на ден, за дните след десетия. Такса за запазване на място при един месец отсъствие например - 250 лв.
Предлагат варианти за почасово гледане преди да тръгне на ясла, или за гледане в извънработните часове на яслата, за събота и неделя или за пренощуване.

Да, имат изолатор, но аз останах с впечатление, че се използва за случаите, когато установят, че детенце се разболява, го гледат там, докато дойдат да го вземат... Не знам дали могат да го гледат по-продължително време.

Съобразяват се както с хранителните предпочитания (поръчват отделно за деца, които не обичат нещо или имат алергии), така и с други навици - напр. питат дали да му мият дупето или да го чистят с мокри кърпички.

Най-вероятно там ще запиша дъщеря си, дано наистина нещата да се окажат така, както изглеждат.

Общи условия

Активация на акаунт