Частна детска ясла в София

• 160 678
  • 810
  •   1
Отговори
# 420
  • София
някои може ли да ми препоръча ясла в кв. Хаджи Димитър или в близост на този район?

# 421
IntRiGa_GirL, Препоръчвам Ви 58  ясла (директор - г-жа Илиева) на ул. Баба Вида 18, до магазин Фантастико в Хаджи Димитър. Много съм доволна. Дъщеря ми е там...условията са много добри, персоналът е стахотен, храната е чудесна. Отнасят се с децата много добре и ги учат на доста неща. Като алтернатива препоръчвам и една частна - казва се Съни и се намира на ул. Искър 73, до ИСУЛ. Там бяхме 2 месеца, преди да ни приемат в държавната и от там съм много доволна. Приемат деца от 1 г. 6 м. Но и по-малки, ако се договорите с директорката - г-жа Бижева. Ако искате...мога да дам и телефони...само ми пишете.

# 422
Я да се запиша и аз тук.
Синът ми ходи на ясла във Вила Вилекула. След като го записах прочетох във форума отрицателни отзиви  Confused Но пък вече 2 месеца ходи и аз съм много доволна Simple Smile За щастие явно винаги има няколко гледни точки. Дано всичко е наред и занапред.

# 423
  • София
Poisonous, имат ли двор в яслата, къде играят децата навън?

В "Доверие" сега преместиха по-малките - до 3г. в една чисто нова ясла, където ги разделиха на 3 групи по възраст и където базата е меко казано излялзла от списани.

Значи и в двете ясли - и за по-малките и за по-големите има обособено дворче с катерушки и играчки според възрастта на децата. В яслената група точно до яслата има оградена детска площадка, за да не влизат кучета и т.н., която са си направили майките от блока и най-голямата гупа на 2-3 годишните сутрин като няма деца понякога ги водят там.

Категорично мога да кажа на всички, които са в района, това е най-добрия избор на ясла. Аз Руси го карам от Левски-Г всяка сутрин, просто защото си заслужава. Тези хора от моето зверче направиха човек Simple Smile

# 424
Стига вече сте я хвалили тая ясла, че ми се прииска от сега да го заведа Laughing

# 425
Aria_82, пробвай в детско заведение, което е "чиста ясла", а не ОДЗ...там местата са повече. В нашата ясла например са 60 места...или 60 деца разпределени в 4 групи. Рокси....от тези 15 деца поради определени причини, здравословни и лични най-вече средно около 5 деца не са в яслата...всеки ден. Така че коментарът ми 10 деца на 200 м2 е напълно реалната ситуация, в която се отглеждат дечицата в яслата. Да, в детските градини са повече...групите достигат до 30 деца и лошото е, че това е обвързано с заплащането на учителите...знам от моя позната, която е учител в детска градина...колкото повече деца-толкова по-висока заплата. Но за яслите...по закон не могат да са повече от 20 деца в групата....в нашата ясла капацитетът на групите е 18...говорим максималният...т.е. няма повече от 18 легалца в група. Успех отново на всички!!!
Къде мога да намеря информация за въпросните "чисти ясли", които не са в системата, в която кандидатства детето ми през интернет, но не го приеха?

# 426
  • София
ами пишеш ясла  в Гугъл например и ще ги намериш  Rolling Eyes

# 427
  • София
Стига вече сте я хвалили тая ясла, че ми се прииска от сега да го заведа Laughing

Ами като гледам вече ви е време Simple Smile Няма да ви върнат Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 428
А в яслата "Доверие" дали може ли да се ходи 10 дни в месеца срещу половин такса?

# 429
  • София
Ние в "Доверие" плащахме на ден, тъйкато аз имах отпуска, през която си го гледах мъника.Мисля, че е по 27 лв. на ден.

# 430
  • София
А в доверие, връщат ли част от таксата, когато детето е болно?

Изобщо как е във вашите ясли? В нашата "Криси" Марти не ходи половин месец и нищо няма да ни върнат Confused. А аз плащам и на детегледачка.

# 431
В "Детство мое" намаляват сумата за следващия месец, съобразно това колко дена детето не е било на градина през предходния.

# 432
Във Вила Вилекула връщат 25% от цената, ако детето не е ходило 11 работни дни или повече. Не ми се е налагало да разбирам вярно ли е, за сега.

# 433
ами пишеш ясла  в Гугъл например и ще ги намериш  Rolling Eyes

Това мнение полезно ли е за някого или просто нямаш с какво да се занимаваш?

# 434
Е, нали не очакваш някой тук да свърши работата на Гугъл!  Laughing

Няма синтезирана информация в електронен вариант за т.н. чисти ясли, държавните. Ако това питаш изобщо. Peace
Срещала съм списъци на такива ясли в някои детски сайтове, но само това. Не знам доколко тази информация е актуална, понеже видях в такъв списък една ясла, която отдавна не съществува. Мисля, че никой не го е грижа за тази информация. Rolling Eyes

ПС. Темата е за частните ясли в София.

Общи условия

Активация на акаунт