Частна детска ясла в София

• 160 681
  • 810
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Щях да я записвам във Фъстъче,която е детска ясла и се намира в Стрелбище.За съжаление Мариела се разболя и няма да я давам чак до януари и дотогава ще я гледат бабите.

# 376
stelichkaa - За съжаление аз нямам никаква информация. Дъщеря ми за последно беше на 1.10 и след това се преместихме в държавна ясла. Мислех, че Маргаритка вече работи, преди да си тръгнем бях разбрала, че профилактиката ще е само 1 седмица. Съветвам те да се обадиш на директорката, тя е много отзивчива. Ние бяхме наистина много доволна и се надявам Маргаритка да продължи да си работи. beb40_fb, stelichkaa- ще се радвам да споделите, ако има някакво развитие.  Peace

Ивон и beb40_fb Ами да, аз поддържам контакт с директорката, но пробламът е, че и при нея няма яснота, защото са се закучили нещата. Аз още стоя на изчакване, защото не ми се иска наново да започнем с първите стъпки на ново място, а и ми беше харесало там, но много се удължиха нещата във времето и ми свършиха вариантите за гледане на малкия. Вие къде се прехвърлихте?

# 377
Дайте ми идея за детски център или ясла, в която да предлагат почасова или полудневна грижа. Да е в района на Дружба, Плиска или Орлов мост. Ако може да е с ранно чуждоезиково обучение и да е сигурно, че извеждат децата всеки ден навън.

# 378
От две седмици синът ми ходи в Палечка на ул.Кирил Видински над радиото.Много съм доволна.Таксата е 380лв,учителките са много готини.Още от първия ден спа там следобед,а като отидох да го взема не искаше да си тръгне.Много бързо свикна и ходи с желание.

# 379
  • София
Момичета някой има ли впечатления от Коколино в Младост 2?

# 380
Момичета някой има ли впечатления от Коколино в Младост 2?

aria, копирала съм си това изказване на майка от тази тема или предишната за коколино:

"Ние снощо ходихме до Колокино/Младост-2/ ми -голямо разочарование.Беше ми обяснено ,ч е децата лятото са ваканция и няма да има никакви занимания /рисуване , оцветчване изрязване пластелин/ т.н. обучение ще започнело септември.В стаята за игра има огромен телевизор с електронно лъчева тръба, който ни казаха че няма д асменят с друг/без облъчване/ и който се пуска на децата за да си почиват/така и не разбрах колко време на ден, но съм сигурна ,че е с часове/.За извеждането на вън -без коментар"

# 381
Здравейте мами! Наближи времето когато ще трябва да се върна на работа и моята малка принцеса да тръгне на ясла, но не съм избрала още къде да я запиша. Помогнете, моля с препоръки за района на Красно село, Овча купел или Люлин. Бях чела преди време за една частна ясла в Люлин близо до Билла, която е добра, но сега не мога да се сетя как се казваше. Много ми се иска да бъде с градина, за да може когато времето е добро да излизат навън. Предварително Ви благодаря, предполагам че и на други ще помогнем така.  newsm78

# 382
  • София
Здравейте мами! Наближи времето когато ще трябва да се върна на работа и моята малка принцеса да тръгне на ясла, но не съм избрала още къде да я запиша. Помогнете, моля с препоръки за района на Красно село, Овча купел или Люлин. Бях чела преди време за една частна ясла в Люлин близо до Билла, която е добра, но сега не мога да се сетя как се казваше. Много ми се иска да бъде с градина, за да може когато времето е добро да излизат навън. Предварително Ви благодаря, предполагам че и на други ще помогнем така.  newsm78

Яслата е Криси (поне не знам друга в района), сина ми ходи там от 2 месеца и половина. Аз съм много доволна. Градина чак нямат - имат двор с пясъчник и при хубаво време децата винаги са навън. Иначе има доста мънички дечица, дори и непроходили. Аз се притеснявах, че моят син ще е от най-малките, а то се оказа, че е от по-големите, които правят бели Embarassed

# 383
Здравейте мами,не съм честа посетителка във форума,"сверявам "си часовника с ВАС младите,виждам в определени теми известно заяждане защо се рекламира еди какво си или дали онази е собственичка на определено детско заведение,нали форума е за това-да се получи информация за неща,които  интересуват голяма част от аудиторията,не всеки може да обикаля по детските ясли и градини,а рекламата е нещо от което разбирате дали една стока,продукт,услуга ви задоволява или не.От темите които прочетох почти съм убедена,че ще предложа на родителите на внучето ми заведение с преподаване на чужд език,моите синове от малки са в такава среда ползата по-късно без допълнителни материални средства беше доста,доста голяма.

# 384
Посетила съм 3 частни детски ясли за да се запозная с условията в тях и избрах една, която посещавахме в продължение на два месеца. Сега сме в държавна, след като ни приеха по общоустановения ред и смело мога да заявя че е около 10 пъти по-добра от всички частни, които съм разгледала. за сравнение - на 200 м2 се отглеждат не повече от 10 деца, докато в частните на около 100 м2 се отглеждат същия брой деца. Храната се приготвя на място и е топла, вкусна и съобразена с препоръки на ХЕИ, РИОКОЗ и т.н....докато в чстните е "кетеринг", от частни детски кухни, които съм опитала и смело мога да заявя че не могат да постигнат качеството на току що приготвената топла храна...персоналът се състои от професионалисти, мед лица, както е по закон...докато в частните може да попаднете и на персонал "хванат от гората". Държавните разполагат с огромни, обезопасени дворове, оборудвани с пързалки, катерушки и т.н....частните са или апартаменти, или къщи с "нещо като двор 2 на 2" и водят децата в обществени паркове, което налага пресичането на улици, светофари и т.н. мога и да продължа, но нека не ви отегчавам...Съветът ми е държавно детско заведение, останалото е "faute de mieux", както казват французите или "поради липсата на нещо по-добро"...но затова не чак дотам добро таксата е 10 пъти по-висока от тази в държавните детски заведения. предпочитам да плащам 50 лева за качество...отколкото 500 лв. за отсъствието на такова. Успех на всички ясленчета!!!

# 385
  • София
Истината е , че повечето майки като мен не държат децата им да са на частна ясла от първенющина, а просто не сме се класирали за държавна ясла и като гледам засега нямаме и шанс за класиране. Ако питаш мен много неща им куцат на частните ясли, но нямам друг избор към момента, защото тази държава е обърнала гръб на нашите деца.И на мен ми се искаше повече майки да се организираме и да направим нещо , но не би, а да не говорим какви неща има и при класирането за държавните ясли, въпреки електронната им система.

# 386
В София освен че приемането в държавна ДГ/ясла е въпрос на голям късмет ( или подкуп, но не мога да докажа думите си), съм 99,99% сигурна, че няма група с по малко от 22 деца.

# 387
Съгласна съм напълно с Вас aria_82. Стискам палци да ви приемат в държавна!!! Само да поясним, че детските ясли не участват в  електронната система, както са ОДЗ-тата и ЦДГ-тата. Молбата се подава на място, до директора на съответната ясла. Успех!!!

# 388
  • София
Да така е аз исках да конкретизирам ОДЗ-тата.Ами и аз все дано си викам, но знам че засега няма изгледи за класиране, имайки впредвид, че не се обявяват свободни места, а на всяко класиране има класирани деца.Не ми се коментира ....

# 389
Aria_82, пробвай в детско заведение, което е "чиста ясла", а не ОДЗ...там местата са повече. В нашата ясла например са 60 места...или 60 деца разпределени в 4 групи. Рокси....от тези 15 деца поради определени причини, здравословни и лични най-вече средно около 5 деца не са в яслата...всеки ден. Така че коментарът ми 10 деца на 200 м2 е напълно реалната ситуация, в която се отглеждат дечицата в яслата. Да, в детските градини са повече...групите достигат до 30 деца и лошото е, че това е обвързано с заплащането на учителите...знам от моя позната, която е учител в детска градина...колкото повече деца-толкова по-висока заплата. Но за яслите...по закон не могат да са повече от 20 деца в групата....в нашата ясла капацитетът на групите е 18...говорим максималният...т.е. няма повече от 18 легалца в група. Успех отново на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт