Бъдещи ЮЛСКИ мами 2009 - тема 29

• 14 471
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Юлски мами здравейте и от мен,

Имам въпрос към мамите от Пловдив. По празниците ще ходим към Пловдив и искам да попитам къде в града има дрехи за бъдещи мамчета. Марковите дрехи ги има и тук в София, така че моля да ме насочите към магазини с по-приемливи цени. Миналата година като ходиме си спомням, че имаше няколко магазина в един от моловете. Дали още са там?
Знам, че има няколко фирми производители на такива дрехи в града ви. Те имат ли фирмени магазини някъде?

Много ще съм ви благодарна, ако някой отговори
Има доста магазини.Аз мисля да посетя Вис Виталис.От там най-бързо ще напазарувам.
http://www.visvitalisbg.com/Stokova%20_borsa.html
Отвориха и МОЛ до автогара ЮГ.Може и там да видиш!Казаха ми,че имало много готини дрехи.С друго не мога да помогна.
Добре дошли на всички нови бъдещи мами!

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 16:34 от Деянова

# 76
   Здравекте мами! Как сте?
Тук времето е невероятно и по цял ден съм на вън н разходка-преди лекции,след лекции чак ми става жал понякога за нашия татко,той уморен от работа а аза го влача по разходки  Embarassed .Ама какво да направя като се чуствам толкоз добре само като се движа ,седна ли и веднага започва да ми е едно криво и гадно и все едно имам тръни в ... Laughing .
  Имам едно питане относно шишетата- една приятелка си е взела стъклени на Нук и казва 4е не ги стерилизира,защото тях можело и без.Та въпроса ми е дали знаете нещо по въпроса и дали наистина е така?
  Иначе аз другата седмица в началото съм на консултация и нямам търпение вече да вида как се развива малката госпожица ,защото иначе е много активна вече Simple Smile .
   Това е засега от мен лек ден и много усмивки! Hug

# 77
anitsa и kukumiavka благодаря за паролата!

# 78
miss_niq ,аз мисля,че стъкленото шише не е много добре за бебето.

# 79
miss_niq ,аз мисля,че стъкленото шише не е много добре за бебето.

Защо, Диди? Освен, че е по-тежко от другите, какво те притеснява?

Мис_ния, по принцип се стерилизира в началото всяко едно шише, независимо от това - пластмасово, стъклено или силиково е.

# 80
  Ами аз като го хванах шишето и ми се стори малко тежичко,но пък тя казва че ще го ползва докато започне сина й сам да си държи шишетата и тогава ще ги смени със пластмасови. Хем ще са му по лекички и да ги хвърля няма страшно да се счупят, а пак и няма да стерилизира че ще е достатъчно пораснал .Иначе пък доста добре изглеждат и са си съвсем като новички,защото съм виждала и пластмасови някакви замъглени от използване и даже след стерилизация не се маха това.

Аха ясно мерси и на двете за отговорите Simple Smile

# 81
  • Русе
Момичета какви са вашите показатели на хемоглобина?
Аз си взех резолтатите и моя е 103,но съм при доки чак в понеделник,а така ми се иска да не пия никакви лекарства.А предполагам,че ще ми предпише желязо ConfusedКак е при вас?Пиете ли нещо?Знаете ли някаква диета с която да балансирам положението? newsm78
 Hug  bouquet Hug

# 82
daesy_des  на мен миналия път ми беше 106 и лекаря веднага ми изписа Малтофер фол като първите 15 дена да взимам по едно сутрин и вечер по време на ядене.След тези 15 дена да почна по едно на ден иначе ми каза да ям червено месо телешко, свинско .Тогава ми обясни че ние не сме тревопасни за да си набавяме тези вещества от растенията .Обаче аз не ям месо и сега ще видя другата седмица как ми е хемоглобина като ми пусне изследвания.Иначе не се притеснявай дори и да ти изпише нещо да пиеш няма как трябва Simple Smile

# 83
Незнам как няма да се стерилизира шише. Rolling EyesДори и да не е в стерилизатор поне малко бих ги попарвала във вода.
Моя хемоглобин беше 109

# 84
Нали? И аз това се чудех поне ще трябва да се попарва с вряла вода ако не друго Simple Smile .

# 85
Много благодаря на miglena11 и Вили, поуспокоихте ме. Но това, което ме притесни е, че до скоро вървях с близо седмица напред, а вчера изведнъж съм назад с 4-5 дни... Sad Дано да е наистина всичко наред, че вече може и да полудея... А иначе забравих - от Добрич съм, на 33 год. Лентичката не е моя (ползваме с колежката общ ник, че аз до скоро бях скарана с тия форуми....) и не съм се регистрирала. При нас времето също е страшно за разходки. Чао засега и приятен слънчев ден!   

# 86
Томби - дрехи за бременни има в Гранд-а, на Капитан Райчо, в подлеза на Тримонциум (магазин на Конти) и в подлеза преди тунела (пак магазин на Конти) Simple Smile

# 87
  • София
Момичета какви са вашите показатели на хемоглобина?
Аз си взех резолтатите и моя е 103,но съм при доки чак в понеделник,а така ми се иска да не пия никакви лекарства.А предполагам,че ще ми предпише желязо ConfusedКак е при вас?Пиете ли нещо?Знаете ли някаква диета с която да балансирам положението? newsm78
 Hug  bouquet Hug

Здравейте и от мен. Чела съм ви няколко пъти и сега се престраших да пиша.
Моят хемоглобин също е доста нисък и доки ми изписа желязо и ми удвои дозата на фолиевата киселина. Иначе като показатели на кръвта имам доста висока стойност на СУЕ-то - варира между 50 и 100 и висок фиброген.
Миналата седмица бях на видеозон и установихме, че главичката на бебето върви 2 седмици назад, което малко ме притеснява, но док каза че всичко е ок засега. Ще взема и второ мнение другата седмица - евентуално на докторката, която ще ме изражда в Тина Киркова .
Е това е от мен, радвам се да се запознаем.

# 88
ЗДравейте момичета  Hug
Аз бях на хирург и засега каза,че няма нещо лошо с краката ми  newsm44 но да не се радвам толкова де.Искам да ви кажа,че тази сутрин като станах и видях на потника,че имам петно-беше ми протекла коластра,но само от дясната гърда  newsm78 това нормално ли е?
За диоптрите на очилата-доки ми каза,че ако е много голям диоптъра не може да раждаш нормално,а секцио!!!Засега е това от мен

# 89
Здравейте, по въпроса за хемоглобина, моя след месец прием на хранителни добавки се покачи от 95 на 102, но при мен анемията не е желязодефицитна. Но ако при вас проблема е в желязото, има някои неща, които е добре да се спазват като диета. Най-добре е лекарството да се приема по време на хранене и то с храна, богата на желязо (червени меса). Плодовете и зеленчуците, богати на витамин C, както и соковете, подобряват усвояването на желязото. Желязо се съдържа също и в хляба, както и в житните култури, но се усвоява в по-малко количество в сравнение с желязото от месото. От друга страна, храните съдържащи калции (мляко, сирене и др. подобни) намаляват чувствително усвояването на желязото, затова е добре да не се приемат, когато пиете лекарството, също и да са минали поне 2-3 часа от приема му. Освен това най-добре да не се правят комбинации от напр. сирене и месо, или пък айран към храна, съдържаща месо, защото пак намалява желязото. И последно, понеже повечето пием магнезий, хубаво е да се пие с няколко часа разлика от желязото, защото той пък се усвоява по-добре с калции и по-малко с желязо.
Ух, стана много объркано, дано се разбира нещо...

Забравих... трябва да се избягват много горещи храни и напитки, вани, сауни (не че сега ги ползваме де), пикантни храни.....те скъсявали живота на еритроцитите.

Общи условия

Активация на акаунт