Бъдещи ЮЛСКИ мами 2009 - тема 29

• 14 471
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Аманитка наистина страхотна темичка   bouquet
Добре дошла на новата мама - юли,август няма значение-важното е да си родиш здраво и пухкаво бебче  Hug
За шишетата и аз съм много доволна от Авент  пак такива ще купувам.Копирала съм си двата линка за списъците на бебчето и сега почвам да сортирам  Grinning. Аз си имам мой списък от Петя но сега бебчето ще е лятно и някои неща няма да са ми необходими,така  че тези тук ще са ми от полза.Смятам към средата на май да почвам с всички покупки.Но този път и количката ще купя предварително,че живот и здраве бебо ще го изкараме още след първата седмица  newsm32 1stroller

# 61
Здравейте момичета! Одавна не съм се включвала, но редовно чета. Вчера бях на преглед и малко съм притеснена. Малкия мъж е пораснал доста - цели 1420 грама. Доктора каза, че е нормално и няма място за притеснение и аз се надявам да е така. Каза също, че е с дупето на пред и затова ме рита ниско долу. Аз си спомних, че и Влади до последно беше седалищно и в последния момент се обърна.
Относно шишетата ние ползвахме на Авент. Имаше комплекти със стерилизатор, но немога да си спомня колко шишета имаше вътре.
Залъгалките също ни бяха на Авент и на мен много ми харесваше това, че имат предпазно капаче.

# 62
  • София
Здравейте мамита!
Миглена11, добре дошла и леко бременеене с прекрасен завършек.
Момичета, знаете ли ако е правена епидурална упойка, може ли непосредствено след това да се кърми или трябва да се изчака определен период да се излъчи от организма и ако да какъв е този период?
Приятен, слънчев ден на всички!

# 63
  • София
Здравейте мамита!
Миглена11, добре дошла и леко бременеене с прекрасен завършек.
Момичета, знаете ли ако е правена епидурална упойка, може ли непосредствено след това да се кърми или трябва да се изчака определен период да се излъчи от организма и ако да какъв е този период?
Приятен, слънчев ден на всички!
И аз това се чудех скоро..

# 64
  • София
Привет и от мен!  Laughing Laughing Laughing
Присъединявам се към мнението на момичетата, които съветват да не изпадаме в крайности, относно кърменето. Вече няколко мой приятелки, които родиха скоро, минаха на АМ по простата причина, че каквото и да ядяха кърмата им не беше достатъчно хранителна. Аз може би съм единствената от този форум, която изобщо не се е настроила за кърмене и нямам нищо против да храня бебчето си с АМ. Все пак какво ядем, какво дишаме! Но никого не натоварвам с мнението си! Разбира се всеки си има гледна точка!

Hug Hug Hug от мен!

# 65
  • София
Привет и от мен!  Laughing Laughing Laughing
Присъединявам се към мнението на момичетата, които съветват да не изпадаме в крайности, относно кърменето. Вече няколко мой приятелки, които родиха скоро, минаха на АМ по простата причина, че каквото и да ядяха кърмата им не беше достатъчно хранителна. Аз може би съм единствената от този форум, която изобщо не се е настроила за кърмене и нямам нищо против да храня бебчето си с АМ. Все пак какво ядем, какво дишаме! Но никого не натоварвам с мнението си! Разбира се всеки си има гледна точка!

Hug Hug Hug от мен!
Абе хора престанете с това "кърмата не била достатъчно хранителна"-няма такова нещо! Всяка кърма е хранителна,дори майката да не се храни толкова балансирано! Или ,че била рядка и не била хубава...тука има един подфорум за най-абсурдна реплика за кърменето,има такива абсурдизми,че....  #Crazy    Ето я: Ако някой го интересува,да попрочете малко: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379645.0

# 66
  Здравейте момичета!
 И моето бебче не е особено активно тия дни-тъкмо се зарадвах че го усещам повече и то се укроти. Има ли някоя от вас с диоптър-моята гинеколожка каза че за моя диоптър /3,50/ не било опасно да раждам нормално, ама някакси не ми е спокойно - мисля юни да посетя някой офталмолог. Може ли някой да ми прати парола за албума, моля.

# 67
 Аз съм късогледа (-6.0) и смятам да раждам нормално.
За бейби мола в Люлин - има всякакви легла, колички, кошари, ванички, гърнета, абе май има каквото се сетите. Изненадаха ме с някакви бодита от неорганичен памук, с УВ защита, 2 години гаранция и незнам какво на копчетата, дето нямали късане. За първи път чувам за дрехи с УВ защита...
За кърменето искам да ви кажа (за пореден път), че в Майчин дом провеждат лекции на тази тема, освен това има консултативен кабинет и телефон за спешни случаи, на който има човек денем и нощем; ако не се справите със съвети по телефона, могат да дойдат в дома ви и да ви покажат лично. Лекцията е страхотна и отговаря на повече въпроси, отколкото аз лично съм си задавала за кърменето.

# 68
  • София
Kukumiavka, явно не си прочела предния ми пост -  никой не желая да натоварвам с мнението си. Просто споделям. Мисля, че затова е и форума. Всеки сам решава кое е най-добро за него и детето му.

# 69
Радост, щом имаш проблеми с очите задължително посети специалист. Освен диоптъра значение има и състоянието на ретината, вътреочното налягане. Дано да нямаш пречки да раждаш нормално.

Кукумявче, не се ядосвай мила. Твърдо съм зад твоето мнение за кърмата, обаче въпросът с кърменето е много деликатен и може би е време да спрем да го коментираме. Мисля че на всички момичета вече им стана ясно че кърменето е най-доброто, естественото, лесното и т.н. нещо. Дадоха се линкове към блоговете на Бу и Хедра. Всеки знае при желание от къде да почерпи повече инфо. Въпросът обаче е че кърменето, както преди малко и Вили спомена, е доста ангажиращо занятие. Бебето е нон-стоп залепено за теб. В най-добрия случай си изгражда някакъв режим и може за 2 часа да се отделиш от него. Но не може да го оставиш на някой за по-дълго време. Също така трябва да се съобразяваш какво ядеш и пиеш. Особено като се появят коликите, или пък ако има АБКМ. Един вид продължаваш да си още бременна. Затова всеки си решава за себе си.

Така че хайде да сложим точка на темата и да не си разваляме седянката с мнения "За" или "Против" кърменето. Виж ако някой има конкретни въпроси, с радост ще помагам с каквото мога.  Grinning

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 13:58 от cherry girl

# 70
Здравейте! Чета ви от доста време, но все не се осмелявах да ви пиша. Чакам своята втора дъщеря на 25 юли. Голямата е на 10 г.  И аз като повечето от вас съм все с черни мисли в главата, и дано всичко е наред до края! Имам един въпрос към вас - нормално ли е изоставането в г.с.  с 4-5 дни (за да е по-ясно, сега трябва да съм 24г.с. и два дни, а вчера на прегледа излезе 23г.с. и 3 дни). Тъкмо се успокоя за едно, а то излиза друго.....

# 71
Юлски мами здравейте и от мен,

Имам въпрос към мамите от Пловдив. По празниците ще ходим към Пловдив и искам да попитам къде в града има дрехи за бъдещи мамчета. Марковите дрехи ги има и тук в София, така че моля да ме насочите към магазини с по-приемливи цени. Миналата година като ходиме си спомням, че имаше няколко магазина в един от моловете. Дали още са там?
Знам, че има няколко фирми производители на такива дрехи в града ви. Те имат ли фирмени магазини някъде?

Много ще съм ви благодарна, ако някой отговори

# 72
Мерито нормално е поне мойта доки така каза +- 6-7 дена.Аз пък от 5 август вече съм 30 юли

# 73
Добре дошла , Мери !
 Hug
Не , няма проблем  за изоставането на бебето по ехограф  все пак става дума само за няколко дни . Grinning
Винаги има  някакви колебания , просто бебетата наддават и растат по как да кажа един индивидуален начин и не могат да отговарят 100% на мерките и теглилките, който са дадени за седмиците , в който се развиват . Simple Smile
Обясних го доста тъпо май , ама явно съм изпушила от работа днес , та смятам да отида да си направя едно топло , силно и приятно димящо кафе .Ето и за вас 
Радост , мисля че има доста информация във форума  ( и не само )  за диоптъра и раждането .Ако имаш време потърси ! Аз лично нямам такъв проблем , но съм попадала на дискусии по този въпрос . Hug
Хубав и спокоен след обед . И  наистина да спрем дискусията с кърменето  Peace

# 74
radost78,

съветвам те да отидеш на очен лекар възможно най-скоро, ако мислиш да раждаш по естествен път. Аз отидих преди около месец и половина и се оказа, че имам нещо подобно на петънца по ретината и на двете очи. След няколко седмици ми направиха бараж на ретината и на двете очи. Сега чакаме да мине около месец, за да видим дали " болните " участъци са зарастнали и ако не са напълно пак ще ми се направи тази процедура и пак ще чакаме около месец, за да се увери очният лекар,че мога да родя по естествен път. Ако нещо пак не е наред ще напише, че не мода да родя по естествен път.

Така, че моят съвет е ако настояваш да родиш нормално да се прегледаш възможно най-скоро. Ако се наложи да ти правят нещо да имаш време за възстановяване и около датата на термина всичко да е приключило.

Общи условия

Активация на акаунт