Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

• 37 079
  • 372
  •   1
Отговори
# 135

Момичета имам въпрос  когато разтопя шоколад на водна баня ми седи гъст как мога да направя по течен
[/quote]

ако ти трябва за глазура, добави му олио, ще се разреди. пиши за какво ти трябва, да не те подведа  Simple Smile

Stefibgg, разкошна торта, истински празник за очите  bouquet

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 20:30 от svetlane

# 136
Момичета,невероятни торти видях!!! Peace

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 20:21 от Иринка

# 137
За глазура ми трябва  Peace

# 138
  • Пловдив
За глазура ми трябва  Peace

На 100гр. шоколад сложи 2-3 с.л олио. Албена слага по толкова.

Аталанта, ЧРД и от мен. Бъди много щастлива и здрава.

Ето и 2 торти от днес. Отивам да пека блатове за една плодова за утре, че мама има имен ден .

# 139
1/2 бакпулвер /тук пише TL Backpulver*/ това незнам какво значи,
Аз пък знам и ще кажа  Laughing. значи ТeeLöffel - чаена лъжичка . Рецептата ми хареса. И аз бих му сложила половин бакпулвер.

Ей, стефибг, много сладък влак. Само се чудя как се съчетава вкуса на тирамису с този на покритие.  newsm78 Нали фалшиво тирамису има същия вкус като нормално тирамису?
в тези формички за мъфини цветните хартиени (взех ги от Кадемлия) мога ли да опека директно мъфините.
А как иначе печете мъфини, ако не в хартиени поставки.За мъфини има две неща обаче- "маншети" и "рокли"/ превеждам буквално макар да е смешно/. Аз пека в бели маншети /Manchetten или muffin cups/, тук има цветни, но не съм си купувала. Друг е въпроса , че тук има и такива за украсяване на вече изпечени мъфини Muffin dress се казват ...ето това и още и още
Карчита, може и със течна сметана.Ганаш за глазура. Нали така , Асе?  Wink  Mr. Green
Пепи, Оооо Покойо! Липсва ми "шлюмерпийпс" и Пато.Аз бих боднала свещите в шапката на Пато.  супер е тортата , както винаги

# 140
Момичета опасявам се, че друга Аталанта е рожденичката, не нашата  Wink

# 141
Много ви благодаря за отговорите понеже съм чела тук че слагате олио и аз така направих но сложих само няколко капки
 ooooh! сега си разбрах грешката

# 142
  • Пловдив
Пепи, Оооо Покойо! Липсва ми "шлюмерпийпс" и Пато.Аз бих боднала свещите в шапката на Пато.  супер е тортата , както винаги

Ако имаше място за Пато щях да го направя- много ме кефи като типаж. Ама хем искат малка торта- хем и фигурки да има  newsm78

# 143
Svetlane, точно с този кекс ми се разпадна мечето, тъй като за него трябват поне 3 дози.
И все пак ми се искаше някоя рецепта по като за торта.
Давайте идеи за торта мече.

# 144
Момичета опасявам се, че друга Аталанта е рожденичката, не нашата  Wink

Права си  Peace,не е нашата,нейното име е на латиница

# 145
E4o me4o,направи си най-обикновен пандишпан...по рецепта на пепи в тортената.
Пепи, аз пък се надявам някой да си поръча нещо. а за пато не ме разбра, бих го подала от една дупка, само главата сиреч със шапката . Но си права че става много претрупано с много фигури на малка торта. А единичките все едно на конвейр си ги пуснала.  Laughing Имайки предвид  броя им в твоя албум. апорпо хвърлила съм око на тортите ти с цветята, Ще копирам за сефте.  Simple Smile

# 146
Момичета,ММ как точно да я боядисам с боята за яйца?   Да разтворя боята в малко водичка,да размекна малко ММ в микровълновата и да меся докато се уравновеси цвета?

# 147
  • София
violetblue притеснява ме дали самата хартия става за печене, иначе от тестото не се притеснявам.
rien моите са от първите, значи стават. Аз се притеснявах да не са за вече изпечени.А иначе има разни форми за мъфини и в тях могат да се пекат.
За тирамисуто- искаха лека торта и реших да направя тирамису, ама по моя рецепта, която си правя отдавна и много ми харесва. Написах фалшиво тирамису, без да бях погледнала рецептата в библиотеката за такова, а тя се оказа доста различна.Но то така или иначе и моето е фалшиво- само заквасена сметана с пудра захар ми е крема, а бишкотите са си напоени с кафе,какао,захар и ликьор. За съчетанието не съм се замислила, но не ми изглежда да е лошо, а и те едва ли ще ядат покритието. Rolling Eyes

# 148
  • Пловдив
Момичета,ММ как точно да я боядисам с боята за яйца?   Да разтворя боята в малко водичка,да размекна малко ММ в микровълновата и да меся докато се уравновеси цвета?

От библиотеката:

В:Как се използват прахообразните сладкарски бои?
О: Направете си първо цялата захарна маса и после разделяйте според това какво количество ще ви е нужно. Боичките разтворете в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат.

--------------------

Не слагай ММ в микрото. Само ММФ или Руска Мастика 2 ако са много върди. Моделиращата маса ще омекне от топлината на ръцете ти докато месуиш. Ръси с натурално царевично нишесте.

# 149
Най накрая поразгледах последните торти.Сигурно ще пропусна някого - не е нарочно Embarassed
Шеметче много хубава тортичка.Тъкмо великденска.Аз такава формичка нямам и миналата година доста се чудих какво може да се приспособи.
Силрай колата е станала супееер.Браво Peace.Ама защо няма мацка вътре newsm78 Wink
РиенPeace Peace Peace.Пиленцата много ми харесаха.А зайчето ти е влезнало под кожата Wink
Не мога да не отбележа бюста на Ванчето  Peace, на Пепи последните тортички.
Стефи и на мен ми останаха очите в тези цветове и в това весело влакче.Чудесно си се справила.
Тарлио прекрасна тортичка Hug
Светлане  Peace
Пепи аз сега си дадох сметка ,че сигурно ми се обиди за инфото за боите.Моля те да ме извиниш и не обръщай внимание Hug.
Аз съм вманиачена на тази тема.Давам си сметка, че тортоправене без бои не може.
Не знам защо ми трябваше да пускам това инфо Embarassed Embarassed Embarassed.Дано да не ми си се обидила много Hug

Общи условия

Активация на акаунт