Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

• 37 061
  • 372
  •   1
Отговори
# 195
Честит празник на всички празнуващи   bouquet
Само на мен ли ми се струва, че little_sweet_didka™   има в предвид че крема й е станал 3кг, пък вие говорите за кг на тортата  newsm78 Междудругото little_sweet_didka™ много ти е хубава тортата,  една такава шарена, весела, как може да кажеш, че е неуспешен опит  Rolling Eyes
kony   поздравления за Маккуина и мерси за линка стъпка по стъпка  Peace

Само гумите се чудя истински ли са newsm78 или си ги моделирала така перфектно.

kony е написала, че са истински, а не ги е моделирала тя  Laughing

Албена отново страхотни торти, бъро оздравяване  Hug
Manzhelka много красиви нарциси, много добър първи опит, браво  Peace
shemet_neveroiaten ммм маква апетитна тортичка, потекоха ми лигите честно  Grinning
Atalanta много стилна и нежна торта, мерси за рецептата
iskrone добре си се справила като за първи път, мен хич не ме бива е шприцоването  ooooh!
доня КОПРИВА не си личи че си имала толкова проблеми, на мен ми харесва  Wink
violetblue, van444eto я кажете сега кой от кого преписа  Joy  violetblue какъв е този крем "Лукс крем ЛИМОН"?
medunka бързо оздравяване  Wink как направи покритието така на точки?
Ако съм пропуснала някой, моля да ме извини, не е било нарочно   bouquet

# 196
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Честит имен ден на всички, които празнуват днес!

Страхотни торти видях! Браво на всички, с невероятни темпове се развиват уменията ви!   bouquet

Аз се включвам да покажа не торта, а едни къпкейксчета, които направих на мама, която е именничка днес. За мен беше голямо удоволствие да ги правя. Grinning Исках всяко да е различно от другото. Украсата е направена от бавносъхнеща маса. Като кача снимките в снимка.бг много им пада качеството.  Confused Цветовете също са по-различни от това, което се вижда.

По-подробни снимки ТУК.

# 197
Честито и от мен на всички празнували днес!

Страхотни торти виждам както винаги. Браво на всички трудили се  bouquet Не изброявам, че ще пропусна някой. Всяка една от вас нека се чувства поздравена от мен smile3525

И аз да се запиша в темичката с две торти. Първата е по повод гости при свекито Laughing, а втората е за снаха ми която празнува днес - с много желание я правих, ама тия рози ми взеха здравето. ( Албенка докато не видя на живо как ги правиш не повтарям Whistling)

# 198
  • Vaudreuil Canada

Шемет, не дразни лъвовете  Mr. Green Да направиш много снимки и да докладваш за срещата с Алън. Аз пък нали живея до Уилтън индъстис, като направят годишния сейл през лятото ще ти стъкмя едно колетче  Simple Smile

Ей на това аз му викам страхотна сделка Simple Smile Благодаря за рецептата - ще се пробва.

Момичета какво сте направили вие .... нямам думи колко торти сте изфабрикували. Ще карам отзад напред явно.

stasi76 страхотно си се справила а тия висящите нишки ми събраха погледа.
Гушанка къпкейксчетата са страхотни.
доня КОПРИВА освен малък проблем с покритието (каквито и аз имам с шоколадовото тесто защото много бързо стяга върху студена торта) други проблеми аз лично не виждам - май сега е момента да прочетеш обясненията на Ванчето за замаскиране на такъв тип проблем  Wink на мен лично тортата ти ми харесва - да ти кажа честно аз по-хубави рози съм правила без комплекта за цветя отколкото с него.
violetblue оправдавай се ти ама само гледай до къде ще стигнеш ...  Mr. Green  с тази компания. Страхотна торта - поздравления за РА. Страхотно съчетаване на цвета или по-скоро уеднаквяване на покритието и цветята.
Ванче много са красиви тортите - от какво са топчетата в средата на цветенцата на първата? Листата и на двете са много ефектно направени.
medunka много интересно покритие си направила разкажи малко повече за този преливен от цветове вариант. Много е стилна тортата - браво!

Забравих да напиша че в петък бях в пещерата на Аладин - реалния магазин на един доста голям он-лайн магазин за сладкарски инструментариум http://www.globalsugarart.com/ - направо ми изпопадаха очичките по рафтчетата им ... не че не си позакупих разни глезотии но всъщност основната идея беше да разгледам как точно изглеждат в реалност нещата които продават та като реша да купувам нещо по интернет да знам какво точно купувам. Спокойно мога да си отвися там цял ден и пак да ми е малко.

# 199
didka цветчетата са с накрайник 2D, маргаритките са въртяни с 125, а центровете са с 5. Шприцоваш на хартия за печене, позицията на поша е на 90 0 спрямо хартията. Ръката (китката) ти е на 6 часа, започваш да шприцоваш и започваш да си въртиш ръката към 3 часа, а ако искаш продължаваш към 12 часа. Спираш там където ти харесват най-много цветята.  Peace  Нищо сложно няма...

Бобси, какво да ти кажа ... Представи си една кофа латекс  hahaha ама вътре е въпросният крем, концентриран, жесток аромат... Отидохме ние до Торнадо за кувертюр, а там като почнаха да ни отварят всевъзможни кофи и пликчета... С един поглед и две нечленоразделни думи с Ванчето решихме да си делим една кофа  Laughing

Шемет а топчетата пак от там - бурканче микс от шарени захарни топченца, ама оригиналното бурканче е у Ванчето  Mr. Green   тука търсиш шарените   [/color]

# 200
Здравейте,момичета!Първо Честит Празник на патерици на всички с имена на цветя тук!  bouquetНа всички ви тортите са чудесни - както винаги.Ето и моята кошница за Цветница: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359866&pid=11534029
Снимките ми са станали ужасни.Иначе цветовете бяха доста по-нежни.Не е хубава като вашите ама май толкова си мога EmbarassedА така й се старах.Първо цветята ми дойдоха малко и добре че имах едно пакетче захарни пръчици та поръсих между цветята от тях.Иначе тях ги правих от Руска Мастика 2.Кошницата е от шоколадовото тесто на Ванчето , за което й благодаря че ми отговори като я питах  bouquetВесел и успешен ден на всички!

# 201
  • у дома
Честит имен ден на ВСИЧКИ "ТОРТЕНИ" ЦВЕТЯ от темичката и техните близки   newsm51

видях невероятни кошници с цветя, полянки и подобни  Party  smile3501страхотно се справяте, забележките ги спестявам, защото са малки и съм сигурна, че си ги знаете  Mr. Green

мен ме е срам, щото въобще не се включвам, а така ми се прави торта, и матриали си имам бол, ама .... само оправдания нещо си намирам май.  Embarassed  Cry

лека и слънчева седмица  Hug

# 202
К'во ше кажаеш този път за разточването на шоколадеца? На цигарена хартийка ли е?   Апропо къде ти увехнаха теменужките?  [/color]
Абе, още снощи мислех да те похваля, че този път не си икономисвала. Ама..... се страхувах че ще полетиш в облаците, та затова премълчах. ще се сетиш ти, че от едни 100 грама повече няма да обеднееш. hahaha

didka цветчетата са с накрайник 2D, маргаритките са въртяни с 125, а центровете са с 5.  ..........Ръката (китката) ти е на 6 часа, започваш да шприцоваш и започваш да си въртиш ръката към 3 часа, а ако искаш продължаваш към 12 часа.
- Часовото време по Гринуич ли е???  hahaha Направо ми спря часовника докато те четях.  Shocked
Как докара оранжевото? Аз към него се целех и пак не го докарах 
С боя за яйца. ТАЗИ . Жълто нямат, но оранжевото е убийствено.
Доня Коприва - не се оплаквай толкова. Видях тортата ти "на живо". Изобщо не изглеждаше зле. Кръпки се правят лесно с размекнато тесто с олио. Виж клипчето в албума ми.
цветчетата от първата торта със специална формичка ли си ги рязала и от къде я закупи?
С формичката за цветлета от комплекта на Уилтън. Най-мъничкото нюню и следващото по размер.  Листенцата също с комплекта. Релефа е правен с ........  Rolling Eyes  мида. Топчетата - виолетката е разказала вече. Но не са тези от линка който е показала. Тези от линка са ситни като маково семе. А нашите са колкото сребърните перли в Кауфланд /примерно/. ЕТО ТЕЗИ - открих ги.
Крема лимон прилича на желе, но по-плътно. не е толкова прозрачно. Някаква силно концентрирана миризлива смес е. Използва се за лимонови парфета, чийзкейкове и други подобни. Веднага си го представих смесен с квасена сметана и крема или извара. ще го тествам в най-скоро време.
Виолетката - не е лошо да снимаш етикета с указанието, че кофата остана при тебе.
 spam2
В Торнадо беше много весело. "Скромно" напълнихме един багажник с продукти. Управителя беше много любезен, а пък аз много нахална и общо взето се заврях във всеки ъгъл на магазина. Добре си похапнахме, защото ни почерпиха с какво ли не, Чак и в склада се напъхахме  и доста "тайни" от производствения процес видяхме.  На Цигов чарк ще ви раздавам брошурки. Даже човека се самопокани на семинара, ама любезно го отрязахме. /много съм гадна/. Имаме уверението му че ще ни сътрудничи ако се наложи, освен това по-нататък можем да си спретнем един списък с играчки и той да ни ги достави, тъй като се оказа, че в нашите съседни страни имало фабрики с много добри ментета на Уилтън, които не отстъпвали по качество, но по цени са в пъти по-евтини. Срещнахме и шофьора на Илчовски. Лошо му стана на горкия като ме видя. Чудеше се къде да се свре след скандалите които отнесе преди време.....  hahaha
 Абе, екскурзията си заслужаваше. Аз съм много доволна. Освен това Пепи и Виолетката са много готини, и доста се посмяхме и забавлявахме.

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 10:10 от van444eto

# 203
  • София
little_sweet_didka™  цялата торта-и покритие и фигурки са изцяло с несъхнеща моделираща маса. Вече реших освен за покритие да я използвам и за фигурки, само че смесена с нишесте, за да изсъхнат.
Благодаря ви сърдечно за отзивите.  Hug

# 204
много красиви и цветни торити .. браво  chef
Ванче, украсата на Маккуина е стъкмена за дестина минути.. нямаше време... другия път повече Mr. Green
Да се похваля с новта си придобивка - въртяща се стойка за торта. Ето снимки:
http://slingbebe.multiply.com/photos/album/10/instrumenti#1
Реално не е точно предназначена за торти, може би е някакво въртящо се плато за сервиране, но това са подробности. Много е стабилна, върти се добре и най-много ми харесва, че е ниска (може би около 4 пръста е висока), диаметърът е около 40 см. Купена е от Аико за 19,99. От много време се каня на такава стойка, а в Торнадо бяха почти 50 лв миналата година, но вчера ме изненадаха за празника Flutter

# 205
  • Пловдив
Момичета, браво на вас. Аз имам и една плодова торта да показвам, ама още не съм свалила снимките. Едва ли ще успея да ви изброя всичките. Много красиви и интересни торти сте сътворили.

Ванчееее, на тортата нямаш от най-малките ню-ню-та. Те са прекалено мънички и няма как да им лепнеш перличка.

# 206

didka цветчетата са с накрайник 2D, маргаритките са въртяни с 125, а центровете са с 5.  ..........Ръката (китката) ти е на 6 часа, започваш да шприцоваш и започваш да си въртиш ръката към 3 часа, а ако искаш продължаваш към 12 часа.
- Часовото време по Гринуич ли е???  hahaha Направо ми спря часовника докато те четях.  Shocked

и аз се шашардисах докато я четях   Shocked

Доня Коприва - не се оплаквай толкова. Видях тортата ти "на живо". Изобщо не изглеждаше зле. Кръпки се правят лесно с размекнато тесто с олио. Виж клипчето в албума ми.

Ще го погледно, но и аз така постъпих. Кърпих с много меко бяло тесто, но без да мацам с олио защото то беше и без това толкова мазно, че течеше направо

Имаме уверението му че ще ни сътрудничи ако се наложи, освен това по-нататък можем да си спретнем един списък с играчки и той да ни ги достави, тъй като се оказа, че в нашите съседни страни имало фабрики с много добри ментета на Уилтън, които не отстъпвали по качество, но по цени са в пъти по-евтини.

ето това най ми хареса. Аз предлагам на семинара да си стъкмим един списък с играчки и да направим на човека една юнашка поръчка.
От много време се каня да си накупя играчици,  но все не мога да стигна до това. С тези вечни ремонти в нашето семейство никога не остават пари за моите гъдели, а и на Уилтън играчките не са никак евтини, особено на Кадемлия

# 207
  • София
Ванче, мерси за отговорите, ама аз продължавам с въпросите- този комплект на Уилтън от Кадемлия ли си го взе?

шемет пък ти си много неприятна!  Crossing Arms Как ни дразниш с тези сайтове и най-вече с Хамериканските цени. дето тука са двойни и тройни!!!! Sad

# 208
Дидка, комплекта за цветя го има на Кадемлия, струваше нещо от порядъка на 70 лв. По-късно или утре ще ти звънна за да се разберем за кувертюра...

# 209
Ванчееее, на тортата нямаш от най-малките ню-ню-та. Те са прекалено мънички и няма как да им лепнеш перличка.
Това го приемам за лична обида.  Close  Как да нямам от най-малките нюнюта, бре??? Я, хубаво погледни.. например ТУКTired И в центъра си личи. Подвежда те размера на самата торта. Щото е 26х26!!!  hahaha
...... този комплект на Уилтън от Кадемлия ли си го взе?
Тцъ! Бях много послушно дете миналата година, и Райчето от Ю-ес-ей-ско, говорила с Дядо Коледа и ми го изпрати.....

Общи условия

Активация на акаунт