Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко време отнема стерилизирането на бутилките в микровълнова фурна?
Какви обезболяващи се прилагат след цезарово сечение?
Какво представлява разкритието и защо е важно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко време отнема стерилизирането на бутилките в микровълнова фурна?
-
Какви обезболяващи се прилагат след цезарово сечение?
След цезарово сечение, обезболяващите обикновено се прилагат в областта на гърба чрез епидурална анестезия, която осигурява облекчаване на болката не само за момента, но и за следващите дни. Не е необходимо да се правят допълнителни убождания, тъй като терапията с обезболяване се осъществява чрез епидуралната анестезия.
-
Какво представлява разкритието и защо е важно?
Разкритието се отнася до отварянето на шийката на матката, което се измерва в сантиметри. Това е важен показател за напредъка на раждането, тъй като постепенно увеличаващото се разкритие показва, че тялото се подготвя за раждането. Обикновено достигането на определен размер на разкритието сигнализира началото на активната фаза от процеса.
-
Какви са признаците за предстоящо раждане?
-
Какво представлява тапата и какво означава, когато се отдели?

Други симптоми нямам, а вече четири дена след термина. Снощи сънувах, че ми е паднала тапата, ама като събудих уви..нищо. Днес съм за последно на тонове при моята лекарка от ЖК а в събота и неделя в ТК, чудя се дали няма да ме приемат и да предизвикат раждане. 
Да са ти живи и здрави!!! 
Само ме дразни гадняра му с гадняр!!!Направо беснея!!!Аз се ослушвам всеки миг, а той - щяла съм да пренося, разбира му главата, ама ей така да ме дразни! 

,жената най-добре си познава тялото,в крайна сметка бебето е в тебе,а не в него. 
Миналия петък ми взеха вагинален секрет и сестрата ми каза да си платя само видозона,защото другото ми се полагало по ЗК /така и направих/.Днес, след като ме прегледа доктора за разкритие ми казва ,че ще родя всеки момент и че имам течение което трябва да се лекува веднага!Обяснявам,че трябва да ми погледне резултатите от секрета,а той след дълго ровене из бумагите ми съобщава,че такъв няма
Оказа се че не ми го била поемала ЗК и понеже не съм го платила не са го изследвали!Трябвало да се направи нов и да се плати веднага /25лв./,а аз с 2лв. в джоба.Питах дали мога да го платя след обяд и познайте какъв беше отговора.......... НЕ!Каза ми да дойда в понеделник /тъй като си тръгвал сега/ и дано не съм била родила до тогава /което било малко вероятно/. 
и сте на кърма - браво
Права си че бебчето идва от по-топло и все пак навън си е пролет и времето не е постоянно още.
И на мен не са ми взимали секрет в 9-ти месец, хем като ми даваха направленията за кръв и урина, изрично ги питах само това ли трябва да ми се прави като изследвания!Хич не им дреме, спестяват си сума ти неща, които уж не се полагали по ЗК!На мен ми писна да се натягам да ми взимат секрет, за последно някъде към 6-ти месец май ми взимаха, нямам никави оплаквания /пу-пу/ освен редовното течение, което сякаш ми е от цяла вечност вече!И аз се отказах да ме ръчкат на магарето, без друго не е хубаво сега накрая да те бърникат за щяло и нещяло!

Не знам дали е нормално , само при нас ли е така .....