Икономични ли сте?

• 18 228
  • 258
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Така и не можах да разбера предназначението на тази менструална чашка  newsm78

Ето темата . Има и за многократни превръзки  Thinking
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=385545.90

# 166
В нашето семейство спестовница е свеки. Бойлера се включва веднъж седмично- тогава се и къпе. Иначе само се подмива с вода от проточното бойлерче в кухнята. Лятото се къпе или на работа, или със слънчева водичка от големи бидони от минерална вода, която държи на терасата. Подарява ни подаръци, които е получила от някого. Преправя демодираните дрехи на синовете си и ги носи. Подари ми сто-годишен сутиен (иначе пък Триумф), нищо че бюстът ми е поне два пъти по-малък. Уши си пердета от стари чаршафи и покрива новата тапицерия на мебелите също с чаршафи (като Мари от "Всички обичат Реймънд"). А икономисаното дава за концерти, опера и балет. Crazy
Баба ми и дядо ми навремето режеха салфетките на 2, разреждаха верото с вода, препичаха стария хляб на сухари за попара и галета. Старите вестници ставаха на тоалетна хартия, а всяко ново нещо се пазеше за "ново". Имах няколко кукли, които се пазеха само за празници, като ги намерих ги дадох на щерката поне да се наиграе.
Имаме познати, които не купуват на детето си нови дрехи и обувки, а само вадят останалото от тях самите или от братовчедите на детето. Във всяка стая имат климатик, а се свират само в една за икономия на тока. Но не пестят от техника- във всяка стая имат климатик, ЛСД телевизор, уредба и 2 компютъра, които, обаче, нямат нет, защото е скъпо.
Аз самата не съм от много пестеливите- сметките ни за ток и вода са баснословни, никой от познатите ни няма такива. Вярно старая се- пестя от торбички в магазина, събирам бурканите и ги давам на майка ми и различни чичовци, да си слагат зимнината, пазарувам от промоции, а нерядко и от Втора употреба, спирам водата, докато си мия зъбите, намалям климатиците, ако не сме в стаята. Най-лошата ми привичка е да не хвърлям храна, освен в краен случай и с мъка на сърце. Не само доизяждам остатъците на детето и на мъжо, но и разчиствам хладилника от продукти с изтекъл срок. За щастие, не съм се тровила, но съм си докарвала разстройство няколко пъти.
Бях чела някъде, че собственикът на ИКЕА ходел да пазарува само вечер, когато намаляли наполовина стоките по пазара. Така че- вървя по пътя към богатството! Mr. Green

# 167
друга готви в събота или неделя за цялата седмица и го затваря в буркани и буха в хладилника
Това е практично-хем пести време,хем ток,за съжаление не мога да го приложа тоз номер на моите капризни хора Sad

Практично е, но не е полезно. Готвената храна, колкото повече време стои в хладилника, толкова повече развива вредни бактерии и е опасна за здравето.

# 168
Това е направо патология  ooooh! за какво пестене може да става въпрос от тоалетна хартия и да искаш да си бършеш задника с парцали, които да си переш  newsm78...
                       Всъщност според мен това е един по-качествен начин на живот - по-чисто е, в сравнение с тоалетната хартия и по-мекичко. Бидетата не се ползват само от психопати, въпреки че звучи забавно като заключение. И позволи ми да те поправя: не 'парцали', а просто мекички и приятни кърпи вместо тоалетна хартия. Бих го правила не за да спестя пари, а защото е икономично, много по-приятно и по-хигиенично.
                      Менструалната чашка също я ползвам, защото е по-комфортно и екологично. Като бонус ми излиза по-евтино.

# 169
След менструалните чашки с тези парцали ме довършихте!

Айде, за чашките как да е, асоциациите и неприятните представи са си мой проблем, ама парцалите - тва ме смути много!

# 170
След менструалните чашки с тези парцали ме довършихте!

Айде, за чашките как да е, асоциациите и неприятните представи са си мой проблем, ама парцалите - тва ме смути много!

Мен ме разби. Моля ви, дайте да си разказваме за забавните скръндзи и тенхите икономии, че с тия чашки и парцалчета, направо...  Sick

# 171
  • град-държава
Не, не съм икономична и то до такава степен,че сигурно някои от икономичните ще ме разпънат на кръст...не спирам водата докато си мия зъбите,хвърляме храна,което отчитам като много лош и срамен навик  Embarassed,ама купувам всичко,което ми хареса,а често се оказва,че не успяваме да го изядем,всичко свети постоянно(често и през деня)-мразя тъмнината,единственият ми разговор на висок глас с майката на мъжът ми е бил именно заради това,че не гася крушките и спя на лампа,отоплението работи без да спира без значение в коя част на апартамента се намирам и без това нямаме врати,бойлера също не се спира,и ние плащаме луди сметки за ток,а сме двама,не знам кое коло струва в магазина-понякога си пазя касовите бележки,че понякога се чудя за определени суми къде са изчезнали и понеже ми се случва често да губя пари,така разбирам всъщност изгубени ли са или похарчени, хвърлям всичко ненужно събирането на ненужни боклуци ме отвращава,ненавиждам икономиите до такава степен,че ми се повръща само като си помисля...никога няма да забравя,в една квартира,която оглеждах как хазайката ми каза,че за да се къпя ще ми струва отделна сума и може само веднъж в седмицата-бих си камшика веднага,в последствие повечето ми колеги се изумяваха,че имам квартира,в която пералнята и банята не струват пари и са без лимит...единственото,което правя и не смятам за икономия е,че пазарувам в торба от плат...мъжът ми е същия като мен, само като си помисли се втриса...

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 15:14 от ahasver

# 172
Е, парцалчетата, дори ако са шивашки изрезки, не трябва ли първо да ги изпереш преди да ги ползваш?! И после да ги изпереш, ако смяташ да ползваш пак. И да ползваш само твоите, че чуждите наакани парцалчета... Sick Пък за гости-тоалетна хартия, или после да си перат парцалчетата. Naughty
Направо си представих тоалетната с 3 коша за пране надписани и веднъж седмично да пускам по 3 отделни перални с парцалчета. И 1 с пеленките на бебето, защото, ако се стигне до там, памперсите са мираж. Mr. Green
Ух, размислихте ме! Mr. GreenПък и не излиза по-икономично, а е доста по-трудоемко.

# 173
Пък и не излиза по-икономично, а е доста по-трудоемко.

Анджък!

При buttinsky случая е ясен, а и все пак бабата е възрастна. Де да знам и аз моята симпатична баба кви ги върши, не се ровя сега из интимностите й, ама съвременен човек и парцалчета - не ми се връзва.

Като сте тръгнали да икономисвате, че и да сте еко - шумки от зелен фасул вършат идеална работа  Crazy  Има и едно дето му викат "туристическо щастие", питайте Seltakis, той е планинар. Та, матриалите са икономични, евтини, природни и екологични, освен това са и хигиенични, щото са за еднократна употреба!

# 174
  • До хладилника, който обичам
Блях, бе хора!  Sick
Ламтурник, много визуално го представи, някак.

Един познат много пестеливо пази посуда. Тя се чупи, той я лепи и така си се хранят от чинии и купички, прорязани от кафевите линии на лепилото. И то не, че нямат друга посуда - ама тая е още годна, защо да я хвърля човек?!
За официални гости вадят нелепени; за наши хора и така може Laughing
И с другите вещи - пак така. Което е ново, се прибира, не за друго, ами в старата има още живот, ако ще да изглежда ужасно.

# 175
                        Аз ли не обяснявам добре, вие ли не се подмивате  Rolling Eyes... Aко след ходене до тоалетна се подмиваш всеки път, дали ще се подсушиш с тоалетна хартия или кърпа разликата е малка. Според мен е много по-хигиенично да се подмиваш всеки път и да се подсушаваш с кърпа. Според вас е гнусно и наакано. Разбирам, че перете бельото на всеки отделен член на семейството в отделна пералня, ама все пак...

# 176
                        Аз ли не обяснявам добре, вие ли не се подмивате  Rolling Eyes... Aко след ходене до тоалетна се подмиваш всеки път, дали ще се подсушиш с тоалетна хартия или кърпа разликата е малка. Според мен е много по-хигиенично да се подмиваш всеки път и да се подсушаваш с кърпа. Според вас е гнусно и наакано. Разбирам, че перете бельото на всеки отделен член на семейството в отделна пералня, ама все пак...

Леле, за подмиването вече ли говорим?  Sick

# 177

Ти пък, как ще се подмиваме - та това си е голям преразход на вода!  Naughty

Laughing Mr. Green

# 178
Ох аз, колкото пъти се сетя за баби икономии, все за разни гнусотии се сещам. Човек с възрастта явно изтрещява съвсем. Обаче пък и от прекалена гнусливост човек може да стане за резил.
Един познат разправяше как навремето бил на квартира при някаква баба, дето като се къпела изпозлвала сапунената вода, за да си изпира после дрехите с нея. Кенефът й съответно бил в особено нелицеприятно състояние и той решил, че кракът му няма да стъпи там. Като му се приходело по голяма нужда, я вършел в стаята в найлонова торбичка като според думите му се стискал да не го напъне и малката. След това прилежно си изхвърлял аканата торбичка.
В Благоевград  като бях студентка най-редовно ме пиотаха хазайките за какъв чемер ми е баня и какво съм мислела да правя в нея. За къпане ми предлагаха да ползвам обществаната баня. А хазите на една моя колежка ходеха да си "точат" топла вода от чешма поне на 200 метра от дома им и за разнообразие водеха квартирантките си на баня.

# 179
Попитах баща ми какво означава икономичен човек,а той ми отговори с едно изречение само:
Икономичен човек е този на който му вкараш един пирон в задника и ти изкара 100 м. тел за бушони.....
Направо щях да падна от стола от смях... hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт