Откъдето и да ни погледнете - и отпред, и отзад Дюкан сваля килата ни пак - 173

• 31 332
  • 569
  •   1
Отговори
# 420
Боре, воденичките ги варя и после хапвам така ако съм само в П дни.
Дробчетата ги слагам в плик за печене с малко прясно обезмаслено мляко, чубрица и черен пипер. Правя сосче кисело мляко с чесън за добавка.

Надявам се Мастърчето да се включи с рецепта.

Изми ли се тигана? Сложи му вода да постои и след това лекичко с гъбата, за да няма убийства довечера.

# 421
Забравих да ви попитам - как най-вкусно се приготвят пилешки дробчета, воденички и сърца за първа фаза. Какво да ги правя - да ги пека или да ги варя
Ного яко се забавлявам с твоите постове.Все едно съпругът ми гледам, как се вихри в кухнята.След него десетина чистачки трябват, въоръжени с най-скъпи препарати.

Значи аз си правих онзи ден воденички.Измити и нарязани на парченца, метнах ги в тава, маалко пикантина, черен пипер, водичка и сол.Покрих ги с фолио и във фурната на макс. мощност за около час и десет мин.След това махнах фолиото и по идея на Мастърчето, разбърках две яйца с половин кисело мляко и лъжица трици.Изсипах при воденичките, разбърках иии...ключовия момент е сега-нарязох връзка джоджен.Тва ми го каза една колежка.Допекох още малко без фолио, ами стана си нещо невероятно.Като дроб-сърма.

Дробчета си правя обикновено по селски-в йенска тавичка слагам дробчетата, лук, домати, подправки на вкус и в МВ, или в обикновената фурна, но напоследък се чувствам много зле като ги консумирам, и няма да ям повече.Някой каза, че вдигали много холестерола, и от това ми ставало зле.Пробвай и прецени.

Дано да съм полезна.
;
 И един коментар за цената на режима.От където и да го погледна за мен си е доста скъп.Пресен пример от вчера.Купувам телешки шол-цена за кг. 14.80.Не си спомням колко излезе като кг., но платих 10.00 лв.Купувам тиквички и доматки-и двата зеленчука с цена за кг. 3.00 лв.Малко над кило взех.Извара-3.20 кг., две кисели млека по 0.85 лв., магданоз, копър, лук.Яйца - 2.30 за десет броя.Ами всичко това ми излезе около 20.00 лева, и приготвих пълнени тиквички и домати.От яденето ядох снощи, сега и ми остана малко за довечера.Това за ден, като не смятам, че като се върнах от работа си доядох воденичките останали от предната вечеря, и не смятам и закуската с кексче в МВ и кисело мляко.И  тоя разход е само за мен.Ами доста си е да ви кажа.... newsm78 #Crazy

А имам три деца, и ящен съпруг, за които се харчи отделно...Абе много товаря бюджета.Две думи няма.

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 13:55 от Volna peperudka

# 422
Боре, аз варя воденичките в херм.тенджера с подправки.Дробчетата не ти препоръчвам да ги печеш-поне на мен не ми харесват.......задушени с подправки и зел.лучец не  е лоша идея.

Вики,и аз като теб се радвам и продължавам да имам нови цели.В самото начало си виках само да мръдна под 75 ,след това си виках `ееееее ако стане тая чертичка да няма 7 отпред ще  е супер.....` Следващата цел беше да помръдна от 65 и пак стана  Peace Сега съм много близо до 60 и си викам `квото и да е надолу,но да се махне тая шестица ` Flutter И става.......   bouquet

# 423
Боре, воденичките ги варя и после хапвам така ако съм само в П дни.
Дробчетата ги слагам в плик за печене с малко прясно обезмаслено мляко, чубрица и черен пипер. Правя сосче кисело мляко с чесън за добавка.

Колко време се пекат в плика за печене и на каква температура. И къде се продават тия пликове за печене. Знам къде се продават коли, чукове, отверки, футболни топки, компютри обаче убий ме не мога да се сетя къде се продават пустите му пликове за печене...

# 424
Колко време се пекат в плика за печене и на каква температура. И къде се продават тия пликове за печене. Знам къде се продават коли, чукове, отверки, футболни топки, компютри обаче убий ме не мога да се сетя къде се продават пустите му пликове за печене...

hahaha JoyВ магазините за хр.стоки.Иначе воденичките си искат поне Час и десет-двайсет минути печене в плик.

# 425
Пликове за печене - аз от Пикадили или КАуфланд купувам Оставят съдовете за готвене чисти. Laughing 
В тях правя и телешки руладинки по рецепта на МАстърчето.

# 426

hahaha JoyВ магазините за хр.стоки.Иначе воденичките си искат поне Час и десет-двайсет минути печене в плик.
  Joy  Joy  Joy   И в магазините за ``левче`` ги има  Peace  Joy Joy Joy

# 427

Смей се, смей се ти. Това е все едно аз теб да накарам да купиш болтове и гайки размер М15 да видим дали ще знаеш какво да правиш Simple Smile
Ще пробвам да ги направя нещо тия воденички и сърца. В края на краищата ще ги хвърля в една тенджера и ще ги варя докато омекнат и стават за ядене Simple Smile

# 428
Викито - честит ти минус, голяма радост това 68 - махай бързо грамовете след него и го задминавай  Hug   Heart Eyes

# 429
Взех,че се сетих........... Wink Като си ги закупиш да не забравиш да надупчиш плика/обикновенно има упътване/ да не стане някоя бомба ,те тогава тигана ще ти се види ,като песен пред това какво ще я сполети фурната ви.  Naughty

# 430
Смей се, смей се ти. Това е все едно аз теб да накарам да купиш болтове и гайки размер М15 да видим дали ще знаеш какво да правиш Simple Smile
Ще пробвам да ги направя нещо тия воденички и сърца. В края на краищата ще ги хвърля в една тенджера и ще ги варя докато омекнат и стават за ядене Simple Smile

Хихихи.Купувала съм.И по-сложни неща с тоз автомайстор у нас, ама тва е  друга тема.Дори и просто да ги свариш в тенджера, ще станат.Добави им подправки-и ще станат чудесни.Аз като нямам време за кулинарстване и така си ги правя.На чат го обърнахме.Ще ни очистят.....

Взех,че се сетих........... Wink Като си ги закупиш да не забравиш да надупчиш плика/обикновенно има упътване/ да не стане някоя бомба ,те тогава тигана ще ти се види ,като песен пред това какво ще я сполети фурната ви.  Naughty

Да ти кажа, никога не дупчя плика.Не ми се е случвало това с бомбата, ама Боре ти го боцни на 3-4 места, че и без това си в престъпление вече, да не направиш още по-голямо. Joy Joy

# 431
 Joy Joy Joy тука е станало много забавно с тези обучения по готварство ....а ей сега бях до магазина и търсих пликове за печене  Mr. Green ама не намерих  Joy лошото е ,че и болтове не знам откъде да купя....  Mr. Green
Много съм доволна от ходенето до магазина - но не заради пазаруването  Peace докато и двте ми ръце бяха заети с покупки и нямаше как да си дърпам дънките, изведнъж осъзнах че не мога да направя и 3 крачки, защото те се смъкват, аз почвам да ги настъпвам и се препъвам  Crazy и така оставях всички  неща на земята, вдигам ги максимално .....и след 2 минути пак  Mr. Green голяма гледка бях  Joy
В сряда ще имам среща с един кантар....дано да преминие успешно  Praynig Днеска ми е последен 4 протеинов ден, от утре съм на смесен и се надявам нещо да се промени....че ми е много тежко вече....4-ти ден не съм ходила до 00 за по-серизоно.... и се трвожа малко,а ма пусто не искам пак чайове и добавки, че ми е писнало  ooooh!
Хубав ден и минуси на всички   bouquet

# 432
 Joy Joy Joy Joyборе,в краен случай сложи воденичките в тенджера под нялягане,стават за 0.5 часа hahaha hahaha

# 433
Tinkatink-добре дошла  smile3525
Честито на всички с минусчета   newsm10
Борис - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.15 ето така правя дробчета ,и много ми харесват.Едно кило за един ден никък не е малко.  Peace

# 434
  • ГО
Добър ден и от мен Hug
Днес ни е последен ден на ударния период. Избрахме с мъжът ми да е 5 дни, че утре имам имен ден и да може поне една салатка и някаква манджичка  Embarassedда приготвя.
Решихме да редуваме 5/5 дни, ама като си направих една сметка, излиза че на Великден ще сме на П дни и хич не ни се понрави.
Може ли да започнем например със схемата 4/3 и после да я променим на 5/5?
И ако решим да е 4/3, то 4-те дни са ПЗ или не?
Прочетох някъде, ама сега не мога да го намеря, има ли ограничение на количеството зеленчуци по време на ПЗ периода?

Забравих да докладвам, аз за 4 дни съм свалила почти 3кг, а мъжлето повече от 4кг.

Общи условия

Активация на акаунт