За влиянието на телевизията върху зрителя

• 3 531
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
Телевизията влияе много на зрителите в най-различни аспекти, но сапунките точно
мисля, че нямат никакъв смисъл и не променят с нищо живота на гледащите ги,
освен, че си губят времето.

# 16
Така е, когато хората са ограничени. Гледат само 1 сериал. Аз ги следя всичките и винаги намирам неко за себе си. Ако едната се развежда, то другата среща принца на мечтите си. Когато не ми върви работата, сещам се за всичките полуграмотни селянки, които стават шефове на огромни компании.

# 17
  • Sofia
Не вярвам, че ако си стабилен и нормален човек би  било възможно да ти влияят телевизионните програми. Все пак животът се случва извън телевизора, и нещата се правят от нас за самите нас. Друг въпрос е, ако телевизията замества нормалните ти  човешки изживявания и емоции. Тогава може и да има тежки последствия, за жалост. Някаква компенсаторна реакция относно дупките в живота ни.

# 18
  • Galaxy 13197853088
телевизията не формира ли образа на "идеалните" двойки, на правилното поведение (чрез добрия герой) , на начина на общуване и визията ?
къде повече, къде по-малко това влияе на някои. къде младежи, къде домакини .... при това за първите едва ли може да се каже че замества нещо, тв-то си е развлечение за тях.

# 19
  • Кацнала на едно дърво.
Много добре ми влияят. Гледала съм една сапунка само, преди години. От началото до края. bowuu Много бях навита да пиша сапунка, та реших да видя как го правят хората.
Много забавна беше сапунката, за съжаление не помня как се казваше (не, че има значение). В главната роля бе Талия - латино мега звезда, която се ожени за Томи Мотола.  Mr. Green Може и да се е развела вече, изтървах интригата, когато сапунката свърши.  Joy
В крайна сметка не писах сапунка, но опитът не отиде напразно. Направих си нужните изводи - всичко ще се оправи, а ако си сложиш пера на задника, ще се оправи още по-бързо. Ай, амор, амор!

# 20
Много добре ми влияят. Гледала съм една сапунка само, преди години. От началото до края. bowuu Много бях навита да пиша сапунка, та реших да видя как го правят хората.
Много забавна беше сапунката, за съжаление не помня как се казваше (не, че има значение). В главната роля бе Талия - латино мега звезда, която се ожени за Томи Мотола.  Mr. Green Може и да се е развела вече, изтървах интригата, когато сапунката свърши.  Joy
В крайна сметка не писах сапунка, но опитът не отиде напразно. Направих си нужните изводи - всичко ще се оправи, а ако си сложиш пера на задника, ще се оправи още по-бързо. Ай, амор, амор!

Гледала си сапунка?! Е, сега ми се срина в очите!...Мислех, че си истинска интелектуалка.  ooooh!

# 21
  • Galaxy 13197853088
може би има предвид Изаура, всички я гледаха ... дори аз съм гледал първите 6 епизода

# 22
Василисо, гледала си "Розалинда"!  Mr. Green

# 23
Василисо, гледала си "Розалинда"!  Mr. Green

Или "Мария Мерседес".  Mr. Green

# 24
  • Galaxy 13197853088
сега погледнах в раздел "Кино и Телевизия" . има 53 теми за някаква сапунка "1001 нощи" ... скоро ще надминат и темите на спама. влюбени в героите, съпричастност и изживяване на всеки епизод, мислите ли, че е нормално?

# 25
  • София
телевизията не формира ли образа на "идеалните" двойки, на правилното поведение (чрез добрия герой) , на начина на общуване и визията ?
къде повече, къде по-малко това влияе на някои. къде младежи, къде домакини .... при това за първите едва ли може да се каже че замества нещо, тв-то си е развлечение за тях.

Ако съдя по някои изказвания във форума и от познати телевизията наистина формира вкусовете и моделите на поведение. Особено американските сапунки - Дързост и красота, Сексът и градът, Отчаяни съпруги. Явно са любими на много жени и все пак някакъв пример за подражание.
Все още важи приказката, че щом не е показано по телевизията, значи не съществува.

# 26

Скоро търсих инфо за един актьор и под автобиографията му имаше коментари от сорта "Харесвах го, но съм разочарована, че е женен!".  Joy

# 27
  • някъде другаде
Сапунки не гледам.Харесвам сериали от типа на "Отчаяни съпруги" и "Анатомията на Грей" , които ми действат разтоварващо. Следя и новините , но те все повече ми приличат на криминале. Simple Smile

# 28
  • Насред хаоса
А аз гледах "Жената на Юда". Пък още не съм станала като нея.

# 29

Абе, то и едно време ни учеха и втълпяваха толкова много неща, ама кой им вярваше?

Единственото, което си мисля, че оказва влияние е, че чрез сапунката се откланя вниманието на хората.
Липсват предавания, които да накарат човек да мисли, а не да му притъпяват съзнанието със сапунки, игри...
Не, че не съм гледала. Гледала съм някоя и друга сапунка и игра, и точно до този извод стигам.

Общи условия

Активация на акаунт