ДЕКЕМВРИ ние ще родим, хайде да се преброим!

• 13 441
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
здравейте HugМелиса наистина вдигна температура,вирус някакъв има.Заведох я на докторка и тя ми изписа лекарства разни там,каза да гледаме да не се стига до антибиотик.Имам една питанка,искам да и правя лековити чайчета,но не знам какви.Вкъщи имаме само Пиквик или каквито там бяха,тя ги харесва,но на мен ми се иска нещо,което да я полекува.Имаше едни с ехинацея,но не се сещам какви.Ако някой знае нещо по въпроса и дали ще свършат работа чайовете,които имаме  ще съм му много благодарна,ако пише PraynigМерси предварително Hug
Иначе днес минахме през половината молове и супермаркети и напазарихме за 1 седмица напред сигурно.Добре,че карам кола,иначе ooooh!Тези торби никога не бих ги донесла сама до вкъщи.
Някоя мама питаше дали е опасно да се носят деца.Ами аз моята си я нося,няма как.ще питам доктора във вторник за всеки случай.Но мисля,че ако се чувстваш добре и не изпитваш болка някъде можеш да носиш Wink

# 91
Cheryl , надявам се Мелиса да оздравява бързо!
Когато детето ми се разболее я поя с чайчета от лайка или билкови - мащерка, тези българските - те са по-лекички, а и лековити. Лайката е антисептична и спира възпаленията. Може би е най-доброто. Но ако не иска да я пие, можеш да пробваш да я подсладиш с мед, а ако и това не иска, можеш да смесиш лайката с тези чайчета,  които обича  - така може и да я залъжеш. А тя пак ще поеме полезната лайка.  Hug Имала си напрегнат ден, това пазаруването, много изморява. Важното е да си добре, най-хубавото е нищо да ти няма и да се чувстваш добре! Пожелавам ти да е така и да нямаш никакви грижи  Peace Hug

# 92
Потайна златна си! HugБягам да взема чайовете Mr. GreenМерси и за пожеланието.Както беше писало едно момиче в една друга тема:Да ти се връща тъпкано!!! Heart Eyes  bouquet Hug Mr. Green

# 93
Потайна, радвам се, че сме наборки, а както изглежда, сме и на един акъл newsm68
Cheryl , аз също давам лайка - няма по-добро противовъзпалително чайче от нея. Освен това винаги мажа с "Пулмекс-бебе" - гърдичките и гръбчето. Него го ползвам дори и за себе си, когато кашлям или имам хрема. С етирични масла е и е много ефикасно. Дано бързо да оздравее малката, пожелавам ти го от сърце. Praynig

# 94
    pamivo  благодаря  Hug
и аз се радвам много  Peace  и дано една по една да дойдат тук  Praynig
да в Щерев при д-р Александров
в понеделник ще ми каже кога да ме види
искаше ми се той да ми следи цялата бременност ,но поради многото прегледи и факта че съм далече,май няма да стане.
ще изчакам неговото мнение и тогава ще потърся в Бургас.
същите симптоми имам и аз .само да допълня че там долу все ми е влага(без цвят,мирис)това ме притеснява
ПОЖЕЛАВАМ ВИ ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ   bouquet

# 95
  • Варна
   pamivo  благодаря  Hug
същите симптоми имам и аз .само да допълня че там долу все ми е влага(без цвят,мирис)това ме притеснява

И при мен е така, но аз не се притеснявам, мисля, че не е притеснително  Peace

# 96
Момичета, благодаря ви за топлото посрещане и за пожеланията!   bouquet
Надявам се при всички ни всичко да е наред и да си помагаме споделяйки си!  Wink

Jennie , добре дошла и лека бременност! На лекар кога мислиш да ходиш......

Бях на лекар, защото имах няколко капки кръв и ми  изписаха прогестерон вагинално сутрин и вечер до 10 г.с., макар че прогестерона ми е в нормите. Но понеже и първия път така се случи да имам кървене, а тогава нищо не ми предписаха, сега лекарката реши да се застрахова.

До 7 г.с. ще ми следят веднъж седмично ЧХГ и прогестерона, а първият ехограф ще ми направят след като вече съм в 7 г.с.  Wink

За сега нямам много симптоми - леки усещания в яйчниците (дори не знам как да ги нарека - нито са придърпвания, нито са спазми). Гърдити ми нарастват и са чувствителни, но поносимо. Имам и усещания за некомфорт в кръста - чувствам ги като при бъбреците, но се надявам да не е това. Нямам гадене и даже се чудя дали е нормално!  newsm78

# 97
Jennie q, моят случай ми прилича на твоя и затова ще ми е интересно, ако споделиш какво показват изследванията при теб и на кой ден са ти направени?

Усещанията ми сега са абсолютно идентични с твоите.

Аз също имах мисед миналата година през юни... и беше подобно с едни зацапвания, и понеже сега също имах, преди седмица еднократно прокървяване и после няколко дни зацапвания -  намаляват, но още не са изчезнали и ми е едно свито свито... пия дуфастон сутрин и вечер по 1, и чакам с нетърпение прегледа си в понеделник.

Но мен вече ме прегледаха вагинално веднъж с УЗИ и предполагам така ще е и в понеделник - а теб защо чак в 7г.с., прегледа вреди ли?
Мислех че не?!

Колко ти е прогестерона? Колко трябва да бъде в първото тримесечие, коментирали ли сте? И ЧХГ? Аз сама си ги пуснах в четвъртък, още не съм имала среща с такъв доктор, който да ми обърне внимание на тези неща и малко самостоятелно действам, но докато ми дойде часа да отида, не мога да бездействам... Предния път достатъчно ми беше.

HugЩе съм ти безкрайно благодарна!  Hug
Gerito_77, мисля че влагата не бива да те притеснява, стига да няма зацапване и кървене. В началото се отделят разни секрети, матката се подготвя, запушалката на цервикалния канал също, затова предполагам, някъде го четох.  Grinning

Cheryl, а има ли хрема детето? Нашто като има, пръскаме Стеримар - това е морска пяна и отпушва всички запушени канали и изкарва секретите  -докторката казва че е изключително важно да се маха хремата и да се отпушва носа, защото оттам идват всичките проблеми. Скоростно оздравяване!  Hug

# 98
  • Sofia
колко приятно да видиш вече на ход новите декемвриики! споделяйте и прекарвайте времето приятно! лети като миг...
Лека,безаварийна и очарователна бременност на ВСИЧКИ ВИ!  Hug
една минала декемврийка 2007,която не вярва как отлетяха две години в този форум!

# 99
Jennie q, моят случай ми прилича на твоя и затова ще ми е интересно, ако споделиш какво показват изследванията при теб и на кой ден са ти направени?...
Мила Потайна! Ще се радвам да мога да ти помогна, но мисля, че не мога да отговоря на всичките ти въпроси за съжаление.

Аз живея в Канада и тук бременната я приемат за бременна след 7 г.с., поне така ми казва моят личен лекар. Аз имам и гинеколог, но да запишеш час там особено преди да си бременна е доста трудно - чака се с месеци.

Та за първата ми бременност уведомих личния лекар (4 г.с.) и той каза, че може да ме следи, но ще започне да ме праща по изследвания към 7 г.с. Това не ми хареса особено, защото имах кървене и за щастие (по случайност) имах час при гинеколожката си за след една седмица (5 г.с.). Кървенето спря от самосебе си за 3-4 дни и гинеколожката просто ми назначи час за ултрасаунд в 7 г.с. От ултрасаунда, който се прави в отделна лаборатория от техник, после се разчита от лекар и накрая коментарът се праща на моята гинеколожка, стана ясно, че плодът не се развива и вероятно е спрял развитието си в 6 г.с.

Сега при настоящата ми бременност имам щастието да ме напътства друга лекарка от клиника по стерилитет, в която бяхме ходили за изследвания, просто за да сме сигурни, че всичико е наред. Тя, след като знаеше как са се развили нещата при първата ми бременност, реши да ми изследва освен ЧХГ и прогестерона и независимо, че казва, че е в норма ми предписа допълнителен прогестерон вагинално. За съжаление колкото пъти да питам за резултатите лекарите се ваздържат от съобщаването на конкретни цифри и казват само дали всичко е в норма и ако не е какво да направиш. Колкото и да настояваш любезно и завоалирано или пък в прав текст да научиш конкретните цифри, те намират възпитан начин да не ти ги кажат. Поне при мен все така се случва.

За ултрасаунда не мога да ти отговоря дали е вреден - вярвам, че не е. Тук просто се прави, когато може да се установи сърдечна дейност (лед 7 г.с.). После около 13 г.с. и накрая преди раждането. Вярвам, че за да ти направят допълнителен преглед на ултрасаунд, трябва да преценят, че има някаква извънредна ситуация.

Пиши за себе си как се развиват нещата и ако имаш още въпроси към мен, ще се опитам да ти отговоря!  Hug

# 100
  • Варна
Поздравявам всички, носещи името на цветя днес, на този красив празник!

# 101
Аз пак ще черпя! Mr. Green

И честито на всички именници! Hug   bouquet Hug

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 10:37 от pebs

# 102
Благодаря ти за хубавия отговор Jennie Heart Eyes
Разбирам, там в Канада е друга системата, тук дори самоинициативно като мен можеш да си вадиш информация стига да можеш да я разтълкуваш и да си ходиш при когото си искаш - естествено на частно, от държавните гинеколози почти съм се отказала... не мога да попадна на свестен и съвестен и това ме принуждава въпреки пълните ми осигуровки да си ходя частно и да си плащам. Но здравето определено, си заслужава, ако ще и да се плаща, особено нещо толкова вълшебно да се случи като бременност!

Аз след 2 дни полежаване и почивка и спане вкъщи сякаш се спасих от зацапването, много много се надавям да е окончателно  Praynig. Докато си седях тук и си четох записките от предната бременност и сякаш получих някакво прозрение... че не съм се пазела достатъчно. Предния път страшно много пътувах. Беше по Великден отново и обикалях цяла България  - направих 10 дни екскурзия, включваше катерене по разни места, по цял ден обиколки, носене на ръце, не на едно ми на две 15кг деца, много се радвах и беше чудна екскурзия и емоциите бяха наистина много, но сякаш те са се отразили на бременността ми, за която не знаех - мислех че ми закъснява, с този нередовен мой цикъл... и се почнаха кървене, зацапвания , но просто мислех че ми идва... и после тук в София, пиех лекарства, но не се спирах - ходих къде ли не, даже се разхождах колкото се може повече, за да се раздвижвам.... и с целия си акъл вдигах 5кг лейка да поливам цветята, тогава и прокървих за втори път, еднократно, но бистро червено... и след 3 дни се свърши тя. Беше спрял сърдечния пулс. Мислех си, че имам проблеми с хормоните, а сега осъзнах!! че всъщност съм била малко безхаберна... т.е. правех си каквото ми щукне, мислейки си че няма никаква опасност... но ако бебчо се е бил отлепил още в началото, аз просто с моето постоянно движение съм му помогнала да се доотлепи, вместо да се закрепи!

Сега направо настръхвам от мисълта да се повтори. Прокървяването ми беше след един поход миналата седмица - пак много слабо - по-слабо от миналия път, но няма да се учудя ако е било леко отлепване на плацентата - защото носих раница 2 дни... но не знаех!
И сега си бяхме планирали пътувания за всички уикенди до средата на Май - дори екскурзия в Истанбул, но ще я откажем в понеделник . И за Великден искахме да пътуваме до Белоградчик, имаме резервации с приятели , но май и това ще откажем.

Предната случка ми е като обица на ухото, и все се сещам за поговорката "Да бе мирно седяло , не би чудо видяло!", май този път ще заложа на скуката, но спокойствието.... че не поемам излишни рискове.

Може би бях така лекомислена, защото първата ми бременност, беше наистина превъзходна и нямах грам проблем и предполагам си мислех, че по дифолт, всичките ще са така.

Но навсякъде човек може да бъде щастлив, стига да е с любимите си хора, така че мисля да си попазя спокойствието вкъщи по празниците!  И априлските и майските!  Hug Само и само да стане реалност мечтата ми!

Разказвам ви ги тези неща, за да ви предпазя ако мога, от някои неразумни постъпки, които имах щуростта да направя предния път... Явно не случайно хората са казали - Пазете се! "Този който сам се пази, и Бог го пази" - има такава руска поговорка.
Поне в моя случай, май е точно така!

Желая ви най-безоблачна и лека бременност и щастливи дни до декември!!  Hug Бъдете разумни и спокойни!  Grinning Heart Eyes

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ!! 

Тези картинки са поздрав за вашия празник, а е направена от дъщеря ми!

# 103
Първо Честит празник на всички,които днес празнуват!!! Heart Eyes Hug  bouquet

Jennie в Канада не съм била,но през първата ми бременност бях на 3 места и доста странно процедираха лекарите там.Първо бях в Камбоджа за 2 месеца,където въобще не ми обърнаха внимание,че съм бременна.Нямах един преглед там.Полагаше ми се(доколкото разбрах) 1 седмица след като заминахме.После в САЩ ми направиха преглед приблизително към 4 месец.Там бях на 2 или най-много 3 прегледа общо и то защото имах рискова бременност.После в 7-ми месец отидох във Франция и там ме гледаха веднъж в 8-ми месец.В средата на 9-ти пак трябваше да замина за САЩ където ме извикаха още веднъж преди термин и после пак ме викаха веднъж като почнах да преносвам.Родих десет дена след термин там.Обаче хората едни спокойни,а аз се чудя защо бебето не излиза,и хем ме е страх,ама хем ми и писна да съм бременна.Сега да видим как е системата в България.
Оше веднъж мерсси за съветите на mama Anny и Потайна Hug(ще взема тази морска пяна да видим дали ще и се отрази добре)
 А аз исках още един бисер не шегобийката ми.Тя рядко боледува,но като се разболее и изписват все горчиви лекарства.И баща и я кара да ги пие с думите:Ти нали искаш да станеш още по-красива?И тя:Дааааа!!!И той и казва:Ами хайде,изпий ги и още повече ще се разхубавиш.И тя ги пие.
Отиваме вчера на докторката и тя и изписва някакви лекарства.Мелиса казва:Ама нека са по-горчиви,моля.И докторката я гледа така  Shocked и пита защо.Мелиса отговаря:Е как така защо?Отдавна не съм пила горчиви лекарства.А кога ще наваксвам с красотата!?! hahaha Joy
Естествено докторката не я разбра,но на мен ми стана много смешно
Приятен ден на всички и сори за дългия пост Hug

# 104
Черпя ви за именния ден и честито на останалите празнуващи

Общи условия

Активация на акаунт