ОКТОМВРИйското дете - шарено яйце скоро ще държи в ръце!

• 13 745
  • 272
  •   1
Отговори
# 90
ANETT, 2-3 дни най-много съм чела, че дечицата проплакват при пишане след забелването. След това се почиства при всяко къпане и общо взето е това. И тук доста педиатри отричат забелването, трябвало да се чака до третата годинка, но съм чувала за достатъчно много случаи, в които ако детенце не е забелено навреме, се получават усложнения. Имам и такива познати. Лично за себе си предпочитам да свършим тази работа докато е малък....а и така няма да има неприятен спомен.  Peace

# 91
  • София
Джидже кога се връщате.
Още не съм гледала снимките  ooooh! връщам се да разглеждам.

# 92
Меги, поне до 6ти май малкия ще седи при бабата. За след това искам тържествено обещание за срещичка  Mr. Green Ние сега отиваме там само за Великден да се борим с яйца и да се тъпчем с козунаци  Laughing

# 93
За пишковите проблеми искам да споделя, че на Крис я правихме тази процедура и отне не повече от 30 секунди и за ден-два всичко си беше нормално. Ако се налага е по-добре да се забели пишката отколкото да се остава на самотек, мое мнение  Rolling Eyes
Ох едва сядам на компа, като ме види и се качва отгоре ми....

# 94
  • Пловдив
Здравейте момичета  Simple Smile
Боядисах яйцата и това са по-сполучливите: http://www.foto.bg/data/500/medium/SANY3428.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/SANY3429.JPG
А това са с останалите: http://www.foto.bg/data/500/medium/SANY3430.JPG
Много време ми отне и накрая загубих търпение и не ги боядисях много хубаво , но догодина ще се заредя с повече търпение и време и ще опитам пак  Wink
 Hug

# 95
erisii, много са добри! как се правят?

За пишоците - за сега само почиствам, донякъде се е показала главичката...Може би пак мамите с по-големи момченца ще кажат как е при тях. Повечето лекари вече са категорично против тази чудесия...на приятелката ми хирург категорично отказа да прави процедурата на толкова малко дете(тогава беше на 1г и 5м) като и казал, че на тази възраст тя също не е имала месечен цикъл...Другата ми приятелка пък на 20-тина дни я забелиха цялата с кървища, лидокаини....  Всеки сам решава кое е най-добро за детето му. Аз поне за сега мисля да се вслушам в мнението на лекарите. Peace

# 96
Морги, същата работа е при нас с компютъра  Joy ...на ушите отгоре иска да ми стъпи и целия зор е да гледам нея, а не монитора!!! Като не стане започва да вади копчетата от клавиатурата  Joy
erisii, страхотни са!!! Аз също боядисвам само червени яйца, защото като бях малка брат ми ми разказа притча за Христос, в която жена била тръгнала да си продава яйцата на пазара и по пътя я срещнали апостолите и й казали, че Христос е възкръснал, а тя не повярвала и те й казали "Ако яйцата, които носиш за продан станат червени ще повярваш ли?" и тя казала "Да! Колкото е невъзможно да е възкръснал, толкова е невъзможно и яйцата да почервенеят!" - тогава яйцата станали червени! С червените яйца оповестяваме вярата си, че това се е случило Simple Smile
Весели празници на всички!   bouquet

# 97
Привет!!!!Щастлива съм че всичко мина добре.Сърцето ми вече си е на мястото Grinning

# 98
  • Пловдив
Di&Ro, яйцата първо се сваряват, след като изстинат се рисуват с писец с черен восък, после се слагат във вода, прибавя се боята и оцет и се затопля водата до 70 градуса и стоят така около 30 мин. Накрая се изваждат и се забърсват с мека кърпа, която отстранява восъка. Комплекта с писеца , восъка и инструкцията си купих от кварталния магазин -3,50лв.   Simple Smile А аз чакам снимки на тези с пастелите   Simple Smile
Пък аз като седна на компютъра се отварят шкафовете на бюрото/то е на Илия/ и се почва едно ровене  ooooh! и настава една тишина Mr. Green
anelia 10 , радвам се, че всичко е минало добре  Simple Smile
Весели празници на всички  easter

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 14:30 от erisii

# 99
Зравейте момичета  Heart Eyes

Мпуле ти беше ли на протеста за детските градини и как мина ако си била? На нас ни се случи случка с чисто новия бойлер (абсолютно неупотребяван) в новия апартамент и точно вчера трябваше да чакам техник да го поправя! Много съжалявам, че не успях да дойда, много ми се идваше. По новините гледах репортажи, но ми се стори, че нямаше много хора...

Иначе да ви се оплача скапана съм...такова пролетно почистване му спретнах тия дни, че няма място, което да не ме наболява...Тия празници имам чувството ,че са основно за мъжете...ние братче чистим, готвим, деца гледаме и какво ли ти празнуване накрая. Така се чувствам, хич не ми се празнува...

Анелия ние на Денис пишлето му го забелихме при хирург, когато беше на грубо шест месеца. Нямаше кръв и големи драми...всичко мина за един ден. Сега пишлето е ок като аз всеки ден го дърпам и почиствам главичката. Това беше съвета на педиатърката ми и на хирурга...послушах ги и не съжалявам! Със сигурност ще избегна ситуацията  като по-голям да му се налага да се чувства засрамен ако се възпали от незабелена пишка!  Peace

# 100
Здравейте и от мен  Party

Преславче бях на протеста Simple Smile Че и усърдно се включих в споровете, за съжаление обаче останах разочарована както от малкото присъстващи - бяхме не повече от 50 майки според мен, така и от политиците. Безкрайно ме ядосаха и разочароваха, бяха дошли с явното намерение да шикалкавят и увъртат, при условие че им е ясно че ние не сме отишли току така неподготвени :о: Ох пак запалих  Thinking
 Видяхме се с Ивонка и Танини  Wink  Крис и Яси са станали големи мъже  Hug Много сладки и послушни деца са Peace Изобщо не мръднаха от количката и не гъкнаха за разлика от моя хубостник който опищя света Crazy Накрая ръцете ни бяха до лактите в шадравана Crazy Софи и тя хич не си поплюва като Станислав тичаше на воля в градинката  Hug

Момичета стискайте палци. Утре ще заминаваме в Бургас, вече и багаж стегнах и всичко е готово, но...................колата точно днес сдаде багажа #Cussing out #Cussing out някакъв цилиндър на спирачките изпускал масло newsm78 и както си карам и спирачката хлътна ooooh! Sick добре че тъкмо тръгвах и даже още не бях излязла от улицата ooooh!от сутринта е ремонт ама нещо не става и съм се изприщила ooooh!

erisii  smile3501 smile3501много красиви яйца си направила smile3501 аз тази година на готово ще отида Simple Smile Майка ми и снаха ми са ги боядисали вече easter

Азалея не се похвали как станаха козунаците sohappy аз такова нещо не се виждам как бих направила Thinking Месенето ми е гоооооооляма мъка Whistling

За забелването - педи каза че са им забранили да пипат там. два пъти и искам направление - дава ми но на какви хирурзи попадам все ми казват - рано е и да не съм пипала там, ама аз упорито си забелвам след баня. Понякога излиза секрет newsm78 та затова ми се иска и на мен да забелим пишока и да не го мисля повече Crossing Arms

Мале пак стана ферман ooooh!

Лека вечер Hug

# 101
ПРЕДЛАГАМ ВТОРНИК 21.04.2010г. 10.00часа в капелата.

Mегииии мила, оправи датата, че така срещата е за догодина! hahaha hahaha hahaha

Ние сме ОК, Косьо вече има 14 зъба, 6 избиха почти едновременно, но слава Богу без проблеми и без Т, дано са все така! Praynig

Mpulle, много съжалявам, че не дойдохме с Косьо на протеста, Sad но не си бяхме в къщи

anelia 10, по-добре сега да му забелят на малчо пишката, че колкото з апо-късно се оставя е по-лошо, даже се налага и оперативно забелване! ooooh! Сигурна съм, че за 1-2 дни всичко ще е минало! Hug

И аз боядисах яйцата още в четвъртък, козунаци съм купила, но майка ми утре ще меси домашни, аз съм се заканила за догодина да замеся и аз, дано не ми мине ентусиазма Laughing

Хайде лека нощ от нас, че сме мнооого уморени, цял ден скитосваме по разходки Wink

# 102
Привет и от нас,радвам се че след забелването  не се получи зачервяване и подуване казаха ми че е възможно,единствено го боли като пишка.Но от вчера да ви кажа нещо не е на себеси пощуря това дете,все едно че прелива от енергия newsm78странно не го бях виждала в такава светлина.Нещо ново.

Весело изкарване на празника на всички easter easter

# 103
Хелоу, момичета Simple Smile
Ние днес трябваше да тръгнем сутринта, ноооо разбира се не успях да се организирам и...ще пътуваме довечера.  Embarassed А ето и причината да останем... цък Почерпете се виртуално, дребния няма да има против  Laughing  chef Тая сутрин в 6 съм си легнала  Crazy , но си струваше (дано и на Джоджко да му харесат  Heart Eyes ).

Mpulle, дано вече пъувате към Бургас и да си изкарате супер...Всички да си изкарате супер по Великден. Инат съм, а и обожавам да боядисвам яйца, та довечера като пристигнем в Русе, тогава ще боядисвам и сигурно пак до нощите ще стоя де, ама нали пък днес спахме до преди малко  Laughing Laughing erisii, страхотно изглеждат яйцата  smile3501 . Аз пък лепенките нещо не ги харесвам...но не защото не стоят добре на яйцата, а защото после не мога да си обеля яйцето  Crazy Като направя довечера ще снимам и моите, та като се върнем ще показвам  Crazy anelia 10, герой е малкия. Честно казано обаче тая енергия ми се струва доста съмнителна...след забелване  Laughing Laughing Ох, спирам, че пак дан потървем влака, пък тоооолкова много работа имам   bouquet

# 104
Здравейте

аз пак ви поизтървах ама не сте и писали много та бързо ви изчетох.
И аз се метнах тази седмица да чистя и в общи линии се поосвежи вкъщи малко.
Яйца боядисах малко в четвъртък, днес чакам свекърва ми да донесе домашни от село
но ще видим дали ще пристигнат навреме и дали ще има време за мацане, защото на всичкото отгоре спря водата за кой път тази седмица.
За среща за съжаление за сега пас защото от другата седмица ми се отварят ангажименти, пък да видим какво ще излезе.

Изчезваме утре за два дни и затова в аванс да ви пожелая
Весел Великден на всички и най големите борци за децата да бъдат!

Общи условия

Активация на акаунт