Египет - трета тема

• 51 627
  • 705
  •   1
Отговори
# 465
Спомням, си какъв ужас се изписа в очите на повечето от спътниците ни в автобуса, когато разбраха, че на следващия ден ние двамата ще тръгваме с влак до Александрия.
И после учудването им като се върнахме живи и здрави в Хургада Grinning
От Александрия до Хургада с влак ? Олеее и колко време трае това пътуване ?  newsm78

# 466
  • Стара Загора
Спомням, си какъв ужас се изписа в очите на повечето от спътниците ни в автобуса, когато разбраха, че на следващия ден ние двамата ще тръгваме с влак до Александрия.
От Александрия до Хургада с влак ? Олеее и колко време трае това пътуване ?  newsm78
Не точно. Пътувахме от Александрия до Кайро и оттам взехме нощен влак за Луксор, където също си направихме самостоятелна екскурзия. След това се прибрахме от Луксор до Хургада с автобус.

# 467
Не точно. Пътувахме от Александрия до Кайро и оттам взехме нощен влак за Луксор, където също си направихме самостоятелна екскурзия. След това се прибрахме от Луксор до Хургада с автобус.
  Ама вие наистина сте луди глави Simple Smile Браво за хубавото пътешествие, което сте си организирали. Мен лично много ме беше страх при нощния преход от Кайро до Хургада. Тъмно, пустиня, нашия автобус съвсем сам и си мислех, ако спукаме гума или някой ни нападне никой и нищо не може да ни помогне.. Толкова самота и безсилие почувствах, че даже си поплаках. Тогава мислех, че това е краят на света. Иначе Египет несъмнено си е колоритен !

# 468
  • Стара Загора
... и си мислех, ако ... или ... никой...

Понякога мисленето не е хубава работа, само проблеми докарва и ни кара да пропускаме същественото.
Казвам го, защото и на мен често ми е проблем мисленето  Mr. Green

Там обаче успях да се изключа така, че само чувствах и възприемах. Сигурно затова ми беше такава силна емоция, че още ме държи.

# 469
За всички Египет е силна емоция! Друг е въпроса дали положителна или отрицателна...  Laughing

# 470
  • Стара Загора
За всички Египет е силна емоция! Друг е въпроса дали положителна или отрицателна...  Laughing
Laughing Прав си!

# 471
  • Sofia
Вече си резервирах екскурзията и сега започвам да броя дните.
Ще отделя време да прочета всичко назад, ще си купя пътеводителя и ще се подготвям психически.
Ако имам въпроси, ще питам - тук е мястото, вече се убедих!

# 472
  • Стара Загора
Успех в подготовката, Тари
И да знаеш, че тук освен отговори на въпроси ще намериш и много завист, благородна за щастие Wink

# 473
Здравейте, аз и мъжа ми сме кандидат-туристи за Египет. Смятаме да пътуваме през февруари или март догодина. Обаче напоследък мъжа ми чел разни материали, че не можело спокойно да излезеш от хотела и да се разходиш, да напазариш. Задължително било да се движиш навсякъде с т.нар. конвой, вярно ли е това?

Мисля, че идеята е много добра и трябва да я отнесе някой до министерството на туризма им - ще намалее безработицата драстично  Laughing
Няма никаква опасност да излизате от хотела и да ходите по магазините...освен от това, че ще си изхарчите парите (за което местните ще ви бъдат дълбоко благодарни  Money)  Peace

# 474
Обещаният разказ на Mimidoni:

Привет!  Най- накрая  ми остана малко свободно време да разкажа за нашата Египетска приказка.
Пристигнахме в Кайро към 21ч при 35 градусова жега. Органиязацията по посрещането беше перфектна и бързо се озовахме в хотел Husa Pyramids. Приличен хотел,  честно казано бях подготвена за голяма мизерия, но останах приятно изненадана. На сутринта ни събудиха по телефона, закуска и право към пирамидите. О, чудо, невероятно но факт – вече стояхме пред една мечата. Величествените пирамиди се изправиха с цялата си прелест пред нас! Имахме около 30 мин да ги обиколим, след което ни закараха на по-високо, от където се открива великолепна гледка, време за снимки и пак в автобуса. Следваща спирка беше охраната на божествените пирамиди  - Негово Величество Свинкаса. Малко време за снимки и възклицания и отново на път – към ресторанта за обяд. След като се нахранихме отправихме към Националният Египетски музей. Там имахме около час време да разгледаме, предвождани от местен гид. Вътре снимането е забранено,  за сметка на това отвън си направихме доста снимки, а видяното вътре остана запечатано в съзнанието ми... Имахме кратки спирки в бижутрески магазин и фабрика за парафюми. Пътуването към Хургада беше доста продължително, но забавно. Стигнахме в нашия хотел – Alf Leila Wa Leila към 11ч вечерта, настаниха ни веднага в хубави стаи, разбира се срещу 5 $ в паспорта . На сутрина имахме среща с гида, който беше в нашия хптел – Симеон. За по-сигурно от него си закупихме желаните екскурзии и  още същия ден след обяд се отправихме на сафари в пустинята. Чиф затворени обувки, арафатка и шепа добро настроение ни бяха напълно достатъчни, за да изживеем един уникален следобед сред изпепелената земя. Напук на моите очаквания за адска жега времето в пустинята беше доста приятно – подухваше лек ветрец. Завърнахме се вечерта в хотела заредени с доста положителни емоции. На другият ден беше ред на Райския остров. Следващия път като отида в Египет искам там да отседна. Беше прекрасно – водата, пясъка, кораловите рифове и игрите на пъстроцветните рибки между тях..... Макар, че не мога да плувам скочих в морето без да се замислям, естетвено с жилетка . И не съжалявам  - гледката е пред мен всеки път, когато затворя очи...Следващия ден отделихме за историческа разходка – Луксор – колосите на Мемнон, Долината на царете, Храма на Хатшепсут, Величественият Нил и храма Карнак. Екскурзията е доста изморителна, но си заслужава. По пътя към Луксор  спрахме за почивка и там се влюбих в едно малко момиченце – Фатима. Много е сладко, дори сега доста често си мисля за него и ми се насълзяват очите. То стои цял ден с майка си и братчето си там, надявайки се да изкара някой долар, за да преживее семейството. Въпреки това, усмивката му не слиза от лицето. Иска ми се да направя нещо за него, но какво ли... Ако някой скоро ходи там бих го помолила да му занесе от мен някой долар и наша обща снимка, да почувства поне за момент, че не е само едно циганче, покрай, което хората минават и заминават... Просто остана в сърцето ми... До тук приключихме с екскурзиите и се отдадохме на активна почивка. Имахме желание да отидем и до Ел Гуна, но казаха, че няма какво толкова да се види освем няколко модерни хотела. Препоръчаха ни Райския остров. Но задължително следващия път ще отскочим и до там . Последният ден отидохме до аквапарка, който е наблизо. Не останах очарована. Трябва да си доста екстремна личност, за да ти хареса. Докато бях в Египет времето беше спряло и не усетухме как мина цялата почивка. Един красив сън, от който за съжаление трябваше да се събудим. И така приказката свърши. Със сълзи на очи напуснахме хотела и се отправихме към летището. Ще се върна пак! Приказките от 1001 нощ са доста, а аз съм изживяла само една! Вече гледам оферти за пролетта. Много съм доволна от перфектната организация на Тез Тур. Симеон и Станислав са страхотни гидове и преди всичко – хора.
Това беше моята египетска приказка, част първа – следва продължение 

# 475
  • София - Бургас
Бях на обучение в София на тур фирма, която отваря офис в Бургас и аз започвам работа там...Та, именно там имаше клиентка, която си купуваше екскурзия за Египет и то точно в хотела в който аз бях преди няма и година....Немога да ви опиша колко горда бях, когато точно аз взех думата и започнах да обяснявам на момичето детайли и всички 8 души в офиса ,(които явно лично не са имали шанса да посетят тази магнетична земя) ме слушаха и съпреживяваха емоциите от моя разказ...Точно тогава усетих и магията да се занимаваш точно с това, което обичаш...- работа - удоволствие!

# 476
  • София
Old Sport - честита лентичка. Безпроблемни и много щастливи месеци ,с едно сладко ,здраво бебче накрая.

# 477
Misleto, благодаря ти, мила! Hug
Калея, честита нова работа - все така да им взимаш акъла и да се наслаждаваш на работата си!  Peace И заедно с Елку-Елена ще ни светвате за най-апетитните промоции  Twisted Evil

# 478
  • Beyond the Frontiers
Бях на обучение в София на тур фирма, която отваря офис в Бургас и аз започвам работа там...Та, именно там имаше клиентка, която си купуваше екскурзия за Египет и то точно в хотела в който аз бях преди няма и година....Немога да ви опиша колко горда бях, когато точно аз взех думата и започнах да обяснявам на момичето детайли и всички 8 души в офиса ,(които явно лично не са имали шанса да посетят тази магнетична земя) ме слушаха и съпреживяваха емоциите от моя разказ...Точно тогава усетих и магията да се занимаваш точно с това, което обичаш...- работа - удоволствие!
Mr. Green newsm10 newsm10
Така е. Клиентът винаги усеща, когато си бил на съответното място и си останал впечатлен.

# 479
kaleia , поздравления!  Grinning 

Миналата година в Тунис ни посрещна Симеон, на същата агенция, сега да не са го пренасочили в Египет?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт