Юнски бебета! Тема №51

• 15 668
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Аз май съм усещала хълцания - нали приличат на ритмични потупвания отвътре за няколко минути на едно и също място по корема?  newsm78   Ако да, аз май чак онзи ден се светнах, че това са хълцания  Crazy

А четох, че хълцанията на бебетата в корема нямат нищо общо с нашите хълцания - за тях това е нещо съвсем нормално и в никакъв случайне са болезнени и неприятни. Аз, например, много мразя да хълцам - не стига че ми се стягат всички вътрешности, а и почна ли, поне 30 мин. спирка нямам  Stop

# 91
Фирмата май ще я закриват и да си довършим с колежката нещата ......и няма да взимат нов човек.......

Ама как ще я закриват,ами магазините?

Хълцане е точно ритмично потупване.
Нашия татко за тази вечер е със същия план.Похапване някъде  после запивка в При кмета.Аз съм му казала да ходи сега колкото му душа иска, че после искам да е плътно до мен.И на ски го бутах да ходи, и по кръчми,ресторанти..Той не злоупотребява, но не искам после като дойдат бебетата да се чувства неудовлетворен че не се е находил.

# 92
Храните, които трябва да се избягват при кърмене или да се ядат по-малко са и всички мъхести плодове: праскови, каийсии, също така трябва да се внимава с айцата особено, ако някои от родата е алергичен, защото не се знае дали и бебчето няма да е предразположено към алергии, също така консумацията на боза в големи размери не е препоръчителна в големи количества. От алкохола може да се пийва единствено малко бира.

# 93
благодаря ти mil_kuzmanova - засега да чукна на дърво не ме заболяла и дано да не се случи, просто вчера ми прилоша 2 пъти и затова се притесних да не е тя, може да съм я раздразнила от някаква храна, макар че и аз се старая от доста време да спазвам язваджийска диета, на теб какви ти бяха симпромите като ти я откриха, и преди лекувала ли си я  с нещо, щото аз да, и се надявах да съм я излекувала. Simple Smile

# 94
За ограниченията, ами и аз не налагам! Той си ходи където и когато поиска. В смисъл има три хобита (някой хора нямат даже по едно newsm78) играе карти с приятели, ходи за риба и кара АТВ. Когато поиска никога не съм го спряла... На мен ми стана гадно, защото като заговори за конкретно заведение и си помислих да му кажа да отидем само двамата... От кога не сме излизали само двамата....Вече не си спомням, и докато кажа и той ми изтърси всъщност с кого ще отива! И като каза, че искал да отиде ми стана още по-гадно! Хич не се сети за нас ....

# 95
Здравейте мами и от мен.Аз тази вечер имах доста болки в корема и на всичкото отгоре бяха на по десетина минути.Днес се обадих на докито да го питам за изследванията и той каза,че всичко е в норма само хемоглобина си ми е 112.За болките и стяганията ми каза само да пия 3х1 но-шпа и да се ограничавам в разходките.Ще умра от яд.Аз така нямах търпение да изляза в отпуска и да почна да се разхождам и то по закона на Мърфи - болки и хоп ограничаване с разходките.А в това хубаво време стои ли се сам вкъщи.Скука голяма.Но по-важно е бебчо.
За хълцането и аз от доста време усещам бебчо как хълца за 5-10мин.Все едно ме удря ,но няма удар, а е на едно и също място и през еднакъв интервал от време,така че предполагам че е хълцане.Даже е ниско долу и по-това съдя също ,че си е с главата надолу.И интересното е че като си погаля там корема спира за секунда и пак си почва хълцането в ритъм.В повечето случай е като се навечерям след половин-един час или вечер късно.
maiamiii и аз имам язва на дванадесетопръстника и то от 3 годишна възраст.Преди пиех Ранитидин или Фамотидин,но откакто забременях ако ме заболи пия но-шпа.Мен също ме боли при смяна на сезоните особенно пролет или есен,но и от някои храни, а сега и от киселините.
Благодарско на момичетата за инфото около кърменето.И аз си водя записки от постовете.Лека вечер от мен и дано болките ми спрат,че ме е страх още от сега да ги имам,а как ще изтрая поне до 36 седмица  bouquet

# 96
Благодаря на момичетата за записките относно кърменето. Hug
Edno momi4e много благодаря за съчувствието Hug, за съжаление много са такива "лекари" и "акушерки", дано никоя от вас не попада при такива. Аз вече се поуспокоих, защото според този линк за размерите на бебетата:
 http://babymed.com/Tools/Ultrasound/third_trimester/Default.aspx
като въведа 30w 5d, колкото съм в момента по термин, размерите които на ЖК измериха са си напълно в нормата, към горната граница. Peace Освен това рових в документацията от предишната си бременност и в 31w дъщеря ми и тя е била със точно същия размер BPD и никой не ми е казал, че това ще бъде дете с проблем.
Така че много ми е странно защо те смятат, че тези размери са за 33-34 седмица и че детето ще има проблеми Shocked явно им доставя удоволствие да плашат пациентите си. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 97
Pisha ot telefona - zatowa na latinica.
Dnes beshe prekrasno wreme - za plaj naprawo! Sigurno signa 25 gradusa,slunce - pekohme se na poliankata otpred I za we4eria si naprawihme bbq! Utre shte hodim na pazar, dano da namerim sladki neshta za beb4o! Pojelawam wi slyn4ew I izpylnen s priatni emocii weekend I wsi4ki bolejki da otminat!

# 98
Тези съвети за кърменето са някакъв очарователен хаос от стари отхвърлени практики и правилни действия Crazy
Моля ви,не засичайте по часовник колко време да стои бебето на гърдата,пълно безумие е!
От какъв зор ще държа детето 10 минути и после ще цедя още поне толкова????
Яс например сучеше поне по 20 минути като по-мъничък,инак си оставаше гладен.
Това с цеденето е леко глупаво,помислете дали преди 200 години жените са ползвали помпи или въобще са се цедяли?-не,не са,разбира се.Единствената полза от помпата е при ситуации,когато бебето не е постоянно при мама-т.е.нер може да се слага често на гърда.
Обтриването на зърната с кърпи също е стара и ненужна практика.
И въобще всякакви там изчисления-часове,кантари,наддаване...само затормозяват и стресират.Единствената нужна математика е да се смятат сменените памперси Wink

В кърмаческия подфорум има безценни статии по темата Hug
Ако не бяха те,не се знае колко време щях да се справя с кърменето.

# 99
Тези съвети за кърменето са някакъв очарователен хаос от стари отхвърлени практики и правилни действия Crazy
Моля ви,не засичайте по часовник колко време да стои бебето на гърдата,пълно безумие е!
От какъв зор ще държа детето 10 минути и после ще цедя още поне толкова????
Яс например сучеше поне по 20 минути като по-мъничък,инак си оставаше гладен.
Това с цеденето е леко глупаво,помислете дали преди 200 години жените са ползвали помпи или въобще са се цедяли?-не,не са,разбира се.Единствената полза от помпата е при ситуации,когато бебето не е постоянно при мама-т.е.нер може да се слага често на гърда.
Обтриването на зърната с кърпи също е стара и ненужна практика.
И въобще всякакви там изчисления-часове,кантари,наддаване...само затормозяват и стресират.Единствената нужна математика е да се смятат сменените памперси Wink

В кърмаческия подфорум има безценни статии по темата Hug
Ако не бяха те,не се знае колко време щях да се справя с кърменето.

Подкрепям с две ръце!

На мен започна доста често да ми се стяга корема  Sad, особено като съм легнала и стана да правя нещо. А някой път като ми се стегне имам чувството, че ще се напишкам.
Днес при нас времето също беше много хубаво, разходихме се и после поседяхме на терасата. Моят мъж понеже не може да ми смогне на сладолед взе, че купи машина за сладолед и вчера направи два вида, а днес дегустирахме   chef.

# 100
Добро утро! Днес кафенцето е от мен, дано да ви хареса!

Пожелавам ви хубав съботен ден, без никакви болежки и неприятности!

# 101
Добро утро,
Amorevole , мерси за кафенцето!
Да ви кажа  аз вчера за пръв път имах стягания на корема. Много вървях и бях почти целия ден навън. Явно ще трябва да си правя по-умерени разходки и наистина да спра с домакинската работа изцяло.
Днес е Лазаровден на всички,които празнуват- Честито!

# 102
Благодаря за кафенцето amorevole. Събуждам се изтормозена след вчерашните ядове, че и ща не ща цяла нощ пак ги преживявах.
Напук на гадните приказки на тези от ЖК, днес смятам да отпразнувам това, че бебка е застанала в правилна позиция, с каката ще й купим една много сладка рокличка, после ще я снимам за албумчето.  Heart Eyes Но първо ще поработя, че вчера не успях да си свърша спешната работа.
Слънчев ден на всички мамчета и хубаво да си починете! И наистина внимавайте момичета с разходките и домак.работа и аз вече усетих, че това води до болежки и контракции.

# 103
С хубавото време е така-разходки а после цяла нощ болки а на сутринта и стегнат стомах. Въпреки всичките хапчета положението е такова. трябва да внимаваме но като има и работа за вършене няма как. Лек съботен ден на всички.

# 104
Добро утро, мами.

При мен беше поредната безсънна нощ - вече нямам място от лявата и дясната страна, която да не ме боли от тежестта по време на спането. Ставах около 4 пъти, а отделно на всеки час се събуждах, за да се обърна на другата страна. Сутринта цъфнах още в 8 ч., просто и двете страни ме боляха и нямаше на коя да застана, затова трябваше да стана и сега зяпам телевизия  Sad

Иначе за малкото време, в което успях да подремна, сънувах, че се къпя в морето. Трябва да видя какво значи, странното е, че бях с едни колеги, т.е. съм смесила почивката с работата. Предполагам, че морето ми е останало от разговорите за почивката тук, а колегите - подсъзнателно изживявам, че вече не съм на работа.

Ооо, забравих да кажа, че Жоро ме е чул да хъркам много силно през нощта  Mr. Green  Дори съжалявал, че не ме е записал  Joy   Ужас, май и аз се чух по едно време и се събудих от това, а носът ми беше запушен. Леле, не съм си представяла, че и аз ще се разхъркам някога. Но поне сега той знае какво ми е, когато той го прави. А и освен това няколко час по-късно той ми го върна тъпкано  Peace

Нямам търпение да дойде днес следобяд, ще ходим на бебешки пазар, сърбят ме ръчичките  smile3508

Приятна почивка  smile3503

Общи условия

Активация на акаунт