Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-11

• 44 505
  • 441
  •   1
Отговори
# 420
     Здравейте!
Точно преди месец и аз като всички останали хора мислех, че това се случва само на другите. А вече минаха 20 дена от операцията ми. Епикризата ми е масирани разсейки в изрязаните лимфни възли. Мисля, че имам голяма нужда да се влея във вашата общност. CryИмам усещането, че всички вие сте едно голямо задружно семейство от подкрепата на което има нужда всеки от нас. На 26 май ми предстои първата химиотерапия от общо 6. Много ме е страх от това. Бихте ли ми дали някакви съвети, как по-леко да преодолея последствията.

# 421
Здравей, yov64!
Заповядай при нас, правилно си усетила, така е като едно семейство сме. Помагаме на всеки, който се нуждае от съвет и подкрепа.
Не се плаши от химиите, почти всички сме минали, някои в момента минават... ще оцелееш. Зависи много от организма, как ще ти понесе химията /аз имам опит с червената- ФЕК/, след първата ще се ориентираш, как я понасяш. 3 дни малко неразположение и това е. За храненето сме писали и по-напред, но за новите винаги можем да повторим - повече течности, фрешове, сок от моркови, цвекло; ядки/сурови/-лешници, бадеми, орехи; месо - каквото обичаш/преди химия е добре свинска пържола/, стафиди - за левкоцитите, червено вино. А бе ядеш всичко, каквото ти се яде!
Момичета, ако съм пропуснала нещо, допълнете...!
Лека вечер!  love001

# 422
Благодаря, че толкова бързо се отзовахте! Наистина всичко, което ми казвате ще ми е от голяма полза.Утре отново ще пиша.Лека нощ!

# 423
Здравей, yov!
 Hug
Никакъв проблем няма да пишеш тук. Много опит е събран в тези теми- за лечение, хранене, начин на живот...Ще имаш време и когато си в настроение почети назад в темите. А може и да разкажеш за себе си.
Много бързо са се случили нещата при теб. Нямала си време да си подредиш мислите. Но е добре, че вече се лекуваш. Много е важно да се настроиш за борба, да се мобилизираш и да не изпаднеш в депресивни мисли. Важно е да вярваш в лечението, че ще ти помогне и да си напълно убедена, че ще преминеш това изпитание и ще се върнеш към живота си по-силна. Нагласи си мисленето в тази посока. Hug

Но в темата покрай всичко, свързано с болестта, си пишем и за обикновени неща- готвене, почивки, които и на пръв поглед да са в страни от темата, винаги са свързани с по-здравословен начин на живот и възприемане.

Хули, тебе ако трябва с кран ще те измъкнем от работа, ама ще си с нас. Hug

# 424
  • София
Добро утро!  Simple Smile Минавам само да ви оставя целувки !!!!
И в онзи списък да ме запишете Simple Smile

# 425
  • София
Маги мина, като полъх на топъл вятър  Grinning
Няма закуска, няма кафенце  hahaha
Здравей yov   bouquet
Напиши ни за себе си.
Не се плаши, ще мине и замине. А ние ще сме с теб по време на лечението.
Отвреме- навреме ще си поплакваш на нашето рамо, така както и ние сме правили.
Много отдавна искам да ви кажа - имам две перуки. Едната е почти нова, даже не е прана.
Русички, не много късички  Grinning
Подарявам ги.
Хубав ден ви желая дами и да знаете, че ще ви шпионирам днес цял ден  smile3534

# 426
  • usa
niama mi kredora  newsm78! bezobrazie!

yov64, az suveti niama da ti davam. samo iskam da ti izpratia toplina i spokoistvie  Hug! dori da se chustvash prekarana i izlugana, viarvai v svoiata sila i vsichko shte e nared!

i v onzi spisuk niama da moga da se vredia  Cry. 1600 na chovek za bilet tazi godina, za pet choveka ne moga i da gi smetna, niama spravedlivost na tozi sviat  Confused. zababliavaite se i za moia smetka. i budete zdravi!

# 427
Привет куклички  love001  love001  love001
Това, което сте замислили много ми харесва и така като си мисля Стара Загора се пада май-май най в центъра на БГ. Ще ми бъде много приятно да се видим всички или поне по-голямата част.
yov64, за пореден път ще кажа: едва ли би намерила някъде другаде по-добро място! Разкажи ни повече за себе си, всяка от нас ще те подкрепи и всичко ще мине по-леко и безполезнено. С теб сме newsm51
Усмихнат и късметлийски ден на всички ви пожелавам!

# 428
дами, единственото условие и молба, да бъде Събота, Неделя.... иначе заплюването ми шЪ иде на кино... newsm48 smile3532

Yov64, още един борец се вля в редиците ни.  Hug. Попаднала си на точното място. Напиши нещо повече за себе си, ще ти дадем кураж и съвет как да се справиш в дадени ситуации (деца, близки). Всички сме минали по този път. Не се притеснявай да пишеш и питаш, да споделяш чувствата, тревогите, радостите  ....  Hug
За химиите, моят опит също е с ФЕК (и смятам до там да се ограничи  Mr. Green)
1. Ако ходиш на работа, вземи си болнични.
2. Подготви се психически, че това е една терапия (вярно гадно, но терапия), която ти помага да пребориш нашия приятел рачо... tooth
3. Не взимай никакви хранително добавки. Само здравословна храна (плодове, зеленчуци, риба.) От антиоксидантите, аз си пийвах по малко  Wine Glass. Лека храна, без подправки, без пикантерии, без много пържено....
4. Преди химиите, винаги отиваш гладна, за да ти вземат кръв и да ти видят кръвната картина (т.е ниво на левкоцити и т.н). После можеш да хапнеш нещо леко сухарче, кисело мляко.
5. Прибираш се в къщи, взимаш легена до теб и лягаш. И всички те оставят на спокойствие.
6. Пиеш (ако си в състояние) по малко вода. Малко по една- две глътки.
7. Ако стомаха ти понася, хапни и малко настъргана ябълка.
Ако имаш още въпроси, питай...

Маги, къде се изгуби, бе човек? От сума ти време не съм те засичала... Hug

Целувки ви...

# 429
  • София
 Joy Joy Joy Това с легена много ми хареса.
Веси, забрави да пишеш, че се ляга на дивана срещу телевизора и щракаш програмите.
Отвлича вниманието  bowuu

# 430
Разбира се, че ще е събота и/или неделя- то иначе е трудно. По принцип като за начало е добре да си изясни всеки ангажиментите за лятото, макар и грубо. И после полека-лека ще се избистри. Аз затова отнапред сондирам мнения и да си имаме едно на ум...

Знаех си, че Нина ще се обади за средата.  Laughing Бе доколкото помня географския център на България е около местността Узана (Над Габрово). Но пък Весито изтегля надолу работите. Laughing Пък ако чуете за хубави, прохладни места някъде из средата на България, си записвайте да ги проучим.
И Оптимистчето е побродила доста, може да предложи нещо. То и аз малко панта си падам, ама съм до Стара Планина- надолу по-рядко съм ходила.

# 431
Здравейте момичета ,бихте ли ми уточнили нещо защото много много не ми е ясно а и не исках да пускам нова тема.
 Ще се опитам да съм максимално кратка .На 12,05 ходих при мамолог защото имах някакви не бучки ами направо буци в гърдите си но аз ги имам като чели още от девойка и досега не са ме притеснявали/незнам защо/.Но другото което ме накара незабавно да отида беше че когато стиснах зърното на едната си гърда изтече някакъв секрет,а  и забелязвам че когато си махна сутиена вечер зърното на точно тая гърда хлътва навътре.Та доктора ме опипа и ми постави диагноза Дифузна кистозна мастопатия като ми назначи и ехо което ще направя идния вторник.
Изписа ми Мастодинон и Прогестогел.Разбрах че от първото се покачва теглото макар че това не е толкова важно в случая.
Но на какво се дължи това има ли връзка с пролактина ,хормонален дисбаланс ли ?А ние правим опити за второ бебе!!!
Да спрем ли или няма нищо общо едното с другото.
Извинете ме ако са простовати въпросите ми но знам че ще  ударите едно рамо със съветите си.  bouquet Hug

# 432
Непременно да ме включите и мен в списъка за срещата. Места колкото искаш, само мераклии да има. Едни предпочитат среща в  градски условия, други по поляните, аз лично съм навита и за двете така, че.... Мисля, че около Търново е достатъчно централно но и в Ст. Загора де е - няма проблем, а иначе наистина в Узана е географския център на Б-я, дори има хотел с това име там.

# 433
малката мама, съвет от мен за секрета от гърдата - отиди си пусни изследване за пролактин (ако вече не си). Когато имаш висок пролактин, така наречената хиперпролактинемия, най-често освен че цикълът е нередовен, има и секрет от гърдите, тъй като пролактинът е хормона на кърмата (с прости думи). В опитите за бебето няма нищо лошо, продължавайте. Имай само предвид, че ако пролактинът е висок, понякога забременяването става по-трудно. Аз съм горда мама на бебе Дани след като дълги години се борих с пролактина. При теб обаче не вярвам да се стигне до там, тъй като вече имате едно детенце, за това - действайте си по въпроса за второ! Успех!!!  Hug Praynig  bouquet

Също така обаче си направи задължително ехографията, както и мамография, ако нещо усъмни лекарите.

yov64Hug не се плаши от нищо! Момичетата са написали, но и аз да си кажа - понякога химиотерапията се понася много добре и почти без странични ефекти (като изключим косопада Wink ). Много е важно да не падаш духом! Ще мине и ще видиш колко си силна.  Hug

аби, нинче   newsm44 newsm68 newsm44 среща, среща, среща!!!

Целувам ви!   bouquet

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 12:14 от кана

# 434
Ох, кана благодаря ти.
Цикълът ми е точен като часовник Hug

Общи условия

Активация на акаунт