Гаденето отшумя, СЕПТЕМВРИйска мама разцъфтя

• 12 130
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
При нас Божидар ходи с голям кеф на ясла-ако не са болестите ще съм спокойна, супер се забавлява хлапето там.

# 91
Ох момичета, като ви слушам каква мъка е това с детската градина, просто и на мен ми се къса сърцето.
Аз си имам много бегли спомени от времето, когато майка ми ме е водила на детска градина и те са доста травмиращи- изобщо не съм искала.. Да, ама просто друг вариант няма.
Децата свикват сравнително бързо, стига да си намерят добри другарчета там и да попаднат на свестни лелки. Предполагам, че е трудно само в началото докато свикнат.
Искрено ви пожелавам дечицата ви да свикнат бързо с новите обстоятелства и да ходят на градина с радост.

Атракция, не се преуморявай. Прочетох, че си била в болница заради контракции. Дано оттук нататък да нямаш повече проблеми  Hug
Аз мисля да си купя една пекарна за хляб Simple Smile Освен това в нея може да се меси и тесто за козунак Simple Smile
Някоя от вас има ли пекарна и дали е пробвала да прави тесто за козунак на нея?

# 92
Здравейте момичета. Тук е мрачно и студено, та няма да излизаме, а детенце още от сега щурее как ще я караме цял ден затворени не знам. Постоянно ме дърпа към вратата и реве като му кажа че не може да излизаме.
Яйца ще прави баба ми, аз само ще се връткам покрай нея да помагам. Сигурно в събота ще боядисва тя.
Иначе има едни курабиики, които всеки великден правим с майка ми ще видя как беше рецептата и тях ще забъркам, че хем са бързи, хем стават много хрупкави и вкусни. Козунаци готови ще взимаме, просто не ми се занимава да меся ( не че съм правила някога де ) Embarassed.

Четох за дечицата тръгващи на градина, то май повечето плачкат първите дни. И аз съм с такива спомени от моето ходене. Даже майка ми си оставяше чантата за да си мисля че е наоколо ( не дамската де ). Та така. Дано да свикнат по скоро и да е приятно заминаването сутрин.

Бягам сега че малкия не ме оставя. Хубав ден на всички ще гледам после пак а намина...

# 93
ОООО момичета, направо ми потекоха сълзите с вашите деца. Като се сетя, колко тежко преживях и яслата и градината, а хем мойто чаве е от адаптивните. Нооо много си плаках и аз с него първия ден и след него и изобщо цял ден си ми беше криво, а хем се старах да се държа и да не му показвам, че ми е мъчно и на мен.

Стискам палци децата ви да се адаптират бързо и сълзите да са по-малко и по-малко.

Извинете, че вчера пропуснах един от най-хубавия и цветен празник и момичетата, които носят тези красиви имена   bouquet

И ние отразихме вчера и обеден и вечерен имен ден, което ни даде малко разнообразие, че откакто дребо е с пъпки нито съм излизала някъде, нито пък за някакво разнообразие за Коко пък може да стане дума. И пак сме по-добре, че майка като ми разказа, в по-стари времена преди 15-20 години, децата, които са били болни от шарка, не са имали право да излизат никъде и от Хеи са проверявали на адреса и ако не са откривали никой е следвало глоба за семейството.

За подготовката за Велик ден ще стартирам от четвъртък, но повече от 10-ина яйца нямам намерение да боядисам, а козунаците, за мен е естествено, че ще са от някоя фурна в квартала  Whistling . С този пъпчив досадник около мен, едва ли ще намеря време да се захвана с нещо, единствено някои сладки или курабии може и аз да спретна.

Момичетата, които продължават с неразположенията  Hug

Айде малката пъпка ме зове за нови игри   bouquet

Горска, майка ми има такава машинка и ако спазваш абсолютно точно пропорциите, няма нещо дето да не може да стане и козунаците и хляба и дрги по-засукани неща са ставали изключително сполучливо.

# 94
Арлина, искрено ти съчувствам за малката. И аз така се чувствам днес. Но аз наистина съм изненадана, Хриси тръгна за първи път на детска, когато беше на 1г10м. Адаптира се от първия ден и ходеше с голямо удоволствие. Паднаха им се две страхотни госпожи и тя ги обикна още от началото. Но явно това дълго стоене вкъщи, изолирането й от другите деца и най-вече постоянния й контакт с мен, са я променили. Преди малко не се сдържах и се обадих на госпожата да я питам как е положението и тя ми каза, че Хриси не е плакала повече, но е отказала да закуси и сега стои гладна. А тя по принцип добре си хапва и не знам как ще издържи чак до обяд.  Sad Имали нови играчки в детската и тя си е харесала два пингвина и в момента ги разхождала нагоре-надолу. Госпожата ми каза, че ако не ми се обади, че има нещо, да отида чак в 16.00 и нещо да я взема, за да могат да си изядат следобедната си закуска. Та така, сега ще стоя е ще чакам, дано не се налага да ми се обажда за нещо.  Praynig

Gorska_Kitka, моите спомени от детската градина са прекрасни. Аз ходех в същата градина, в която ходи и дъщеря ми и там нещата не са се променили. Госпожите са много внимателни, лелките също, така че аз никога, ама никога не съм плакала. От там са ми много ясни спомените и винаги се усмихвам когато се сетя за онзи период. Затова сега ми е криво, че Хриси днес плака толкова много. Дано утре да е по-добре.

Nadina и аз си спомням едно време, когато бях болна от шарка, ХЕИ ни слагаха червен кръст на вратата и не пускаха никъде да излизам. Просто си бяхме под карантина. Но майка ми като единствен родител, не можеше да си позволи да не ходи на работа, затова от нейната заплата ни зависеше всичко, и тайно ме водеше в службата си, за да може да работи. И все трепереше да не ни хванат, че не сме вкъщи. Абе трудни времена бяха. Сега като се сетя и ми става много мъчно за нея, представям си какво й е било.

За яйцата, аз смятам да боядисам цяла кора. Подготвила съм лепенки, памук и се надявам да ги направя красиви. Ще оставя няколко едноцветни и ще дам на малката да им залепи лепенки, поне малко да вземе участие. А за курабийките още се чудя между две рецепти, коя да избера. Досега не съм правила и затова не съм сигурна, коя рецепта е по-сполучлива. Снощи се сетих, че ще ми трябва и точилка за тестото и поръчах на мъжът ми да купи, но честно казано не се сещам откъде ще намери. Много отдавна не съм срещала по магазините. Да имате някакви идеи откъде да купим?

Забравих да се похваля, че сутринта си взех резултатите от последната урина, която дадох. Този път също излязоха единични еритроцити, левкоцити и епителни клетки, но сега звъннах на докторката и тя ме успокои, че всичко е наред. Било нормално при бременност да се появят тези неща. Така че поне за това няма да мисля повече. Другата седмица съм на преглед и ще си видя бебчето.

# 95
Здравейте, момичета!

Честит празник на патерици на всички красиви цветя в нашата групичка!
Да сте ни живи и здрави и септември да се радвате на здрави бебчета!
Аз тези дни не съм ви чела и сега едва успях да ви изчета!
Добре дошла на новата мама! Лека бременност й желая и се надявам да ти е приятно при нас!

Съжалявам за тъжните мамчета, които днес за първи път от доста време насам пускат дечицата си на детска градина!  Hug Знам, че ви е трудно, но съм сигурно, че мъничетата бързо ще свикнат отново с детската!
Аз също имам кофти спомени от първите ми дни детската, леле, то бяха ред сълзи, ред сополи! Но се свиква...

Поздрави на всички и хубав ден ви желая!   

# 96
  • София
Здравейте и от мен!
Много гадно време днес, дано до петък се оправи, че искам слънце за Велик Ден!
Ние в събота чистихме по този повод, съвсем малко ни остана и за другата събота, ама сме почти готови. И не знам дали се оплаках, ама имам мускулна треска на корема и е се чувствам много странно  Crazy Ти и трябва, щото свекървите ще ни дойдат на гости и искам да ми е всичко подредено (за да избегнем "полезните съвети"  Mr. Green). Яйца ще боядисват те и ще ги донесат направо, аз ще направя всичко друго. Горска пита за хлебопекарна, аз си купих такава, прави страхотен хляб, сега ще я тестваме и за козунаци. Освен това мисля да правя и една торта с ябълки и любимите ми brownies (в тях се влюбих в Щатите  Mr. Green). Иначе ще готвим разни меса, че те всички обичат, аз ще съм на салати Simple Smileче нещо напоследък не мога да ям месо. И така, чакам с нетърпения празника!!!
Вие ходите ли да се изповядвате? Аз бих отишла, но не знам къде има църква наблизо (живея горе-долу на Окръжна Болница), та ако някой знае къде има църква в Младост или Дружба, моля да ми каже. Благодаря   bouquet

Сега ви оставя, че огладнях докато описах всичките вкусотии дето са за Велик Ден  Mr. Green Отивам да обядвам!  Hug

# 97
ooo, Pokahontas, като пробваш пекарната и за козунаци, моля да споделиш какъв е резултата Simple Smile
Аз никога досега не съм се изповядвала на свещенник. Защо в моето съзнание е останало, че това е повече практика в католическата църква  newsm78 Чувала съм, че в Руската Православна Църква се правят изповеди, но за тук в БГ незнам. Може и аз да не съм добре запозната.
На мен по принцип ако нещо ми тежи на душичката си се изповядвам директно на Бог в молитва.

И аз също се надявам времето за Великден да е прекрасно:) Ще ходим на гости на родителите ми в Пловдив Simple Smile( това ме подсеща, че трябва тези дни да ходя да купя билети предвартелно). А иначе мама всичко ще е приготвила за празника , а ние само наготово...   Rolling Eyes

# 98
  • Испания и Стара Загора
Ох,като ви чета и направо ми се свива сърцето,как ще е Алекс като тръгне на ДГ.Добре,че баща му ще е в отпуск тогава и той ще го води в началото.Ако съм аз ,сигурно няма да издържа като го видя да плаче и ще си го прибера в къщи. SadАз имам хубави спомени от ДГ.Никога не съм плакала,но сестра ми беше нещо ужасно.Всяка сутрин рев,тръшкане,че и лелките хапеше и риташе. ooooh!

kiαrrα за точилка провери в някой магазин за домашни потреби,ако има някъе такъв.Или в китайските магазини или за 1лв се казваха май.Иначе не се сещам от къде другаде. newsm78

# 99
Здравейте на всички,

Ние днес ходихме на ФМ , 4Д и БХС. Всичко е наред с бебо. Чакаме резултатите от БХС.
Да Ви се похваля видяхме пола - мъж ще е . Моля да ми сложите синьо щъркелче Simple Smile. Много се развълнувах като ми казаха. Имам дъщеричка и да си призная тайно си се надявах да е момченце. Дори не смеех да казвам на глас какво ми се иска Simple Smile и като ми казаха, че е момченце ми потекоха сълзите от радост Simple Smile. Явно много съм чакала да ми го кажат. Предните пъти като ходих не смеех да питам исках докторката като е сигурна сама да ми каже и днес това стана. Каза, че била на 100% сигурна, дано е така Simple Smile . Тестисите видяхме , а мъжа ми искаше доказателствен материал на клипче и на снимка да се види Simple Smile. Имаме си и клипчета Simple Smile

# 100
ЕЕЕе Гала79 честито, както казва моята лекарка "успя да нашариш децата" Радвам се, че са те зарадвали.
Стискам палци за БХС-то.

# 101
ooo, Pokahontas, като пробваш пекарната и за козунаци, моля да споделиш какъв е резултата Simple Smile
Аз мога да споделя  моя резултат и нататък всичко е месено в машинката, после само оформям, плета, плънки.... и пак си е врътня. Миналата година сигурно 10 направих, а хем бях на диета  Wink
Аз си взех 2-я резултат от БХС - риск 1:1800 - остава фм.
 Гала, поздравления  Hug

# 102
  • София
Атракция, много добре ти изглеждат козунаците!
Може ли да помоля и аз за розово щъркелче?  Flutter Благодаря!

# 103
  • Габрово
Малко със закъснение, но Честит имен ден на всички септемврийки, които носят имена на цветя   bouquet
Аз както мисля да пускам Алекс скоро на ясла направо почти се отказах като прочетох за вашите преживелици. Уж ми е контактна, но все пак там ще са много деца и никой няма да има по-специално отношение към нея, та не знам как ще е.

Днес и аз бях на преглед и хем толкова чаках този момент, а сега като видях бебето на монитора някак нищо не ми трепна, а толкова искам да му се зарадвам.
Моят доктор хич не обича да изписва л-ва и с триста зора изпросих поне магнезий, защото ми изтръпват краката, а от завчера и няколко пръста на ръката, което не ми се е случвало преди.

За машината за хляб- имах такава в Испания и веднъж замесих в нея за козунак, аз си го сплетох и опекох после и стана много вкусен.
И сега ми се ще да си купя такава машина, ама с нея много се изкушавам с тоя топъл домашен хляб и ще стане страшно с килата  Grinning

Гала79, честити сини гащи  Hug

# 104
Привет мами! Hug
Като ви чета за детската градина направо мъка ми става.Малкия вчера направи годинка и половина и август месец съм го записала на детска,но още се чудя дали да го давам? newsm78 Така или иначе и аз ще съм си в къщи-незнам!Въобще не ми се иска,но от друга страна не се виждам с две ревящи бебета и един малък разбойник! Laughing
Гала,честито stork-boy,а каде прави ФМ?

Общи условия

Активация на акаунт