16.04 2009, 10:30 - ПРОТЕСТ ЗА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА В ДГ! ЗАЕДНО МОЖЕМ!

• 24 462
  • 457
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, и аз най-после стигнах до компютъра..  bouquet за момичетата, които утре ще отстояват интересите на родителите..
Утре предването директно ли е?
Ще се строя да ви гледам - не се съмнявам,че сте по-информирани от Фандъкова  Peace
(Аз нямам нищо против до протеста да са построили 20 нови Дг и да ни го кажат там за да ни "омаловажат" протеста..Устройва ме..- показва размърдване..действие.- все неща, които всъщност искаме..
В този смисъл..старанието им да омаловажат нашия протест, води до решаване на част от проблемите..- дано не е само на думи..

# 211
Момичета,чак днес видях тази тема.Ще направя всичко възможно,за да дойда на протеста!Само да намеря начин да оставя малката вкъщи.Ние ще кандидатсваме за градина чак след година и нещо,но...политиката на столична община е просто....унизителна спрямо децата ни.Не само за детските градини,а и изобщо.
Много ще се радвам да бъда част от всичко това и да подкрепя както мога инициативата!

Някой може ли да ми даде линк към сайт,на който мога да гледам въпросната телевизия?

# 212
  • София
Щурчо, предаването е на живо, да!

Китана, ела с детенцето си на протеста! Повечето майки ще са с децата си, защото няма на кого да ги оставят!
В четвъртък прогнозата за времето е слънчево с до 20 градуса, така че ще е чудно за разходка + протест!

# 213
Може и така да направим!Дано времето го позволява,както са казали синоптиците. Simple Smile

# 214
Щурчо, предаването е на живо, да!

Китана, ела с детенцето си на протеста! Повечето майки ще са с децата си, защото няма на кого да ги оставят!
В четвъртък прогнозата за времето е слънчево с до 20 градуса, така че ще е чудно за разходка + протест!

Страхотно!
Обожавам предавания на живо...Няма време за редактиране, орязване нанеудобни въпроси или отговори..Да поздравиш шефовете за това  Peace
Дано времето да е хубаво, защото днес като гледам локвите, сърцето ми се свива...Дано утре спре дъжда, вятъра да издуха локвите и слънцето да ги изсуши..та в четвъртък да дойдат повечко мами и дечица.. Hug

# 215

Бтв, замислям се, кой мога да съдя за тези критерии за градините, които са явна дискриминация? Бих го направила, ако не стане друго

Ми мен примерно можеш да ме дадеш под съд - участвах в работната група. Други мами също. Не мога да вдигна ДГ, но имам право да се опитам приема за наличните места да бъде поне обективен и прозрачен. Ако не се открият нови места все ще има дискриминирани и ощетени деца.
Не намирам нищо обективно и прозрачно в тези критерии, те могат да бъдат тълкувани по хиляди начини, а и след като главния критерии, който можеше да реши голяма част от проблема - жителство , не е вместен, просто всичко е прах в очите. И дали ще се открият или не нови ДГ, децата и в момента са дискриминирани,ще бъдат и в бъдеще, а не че нещо, ама моето дете си ми е най- скъпо и бих съдила всеки, който нарушава правата му.

А сега отчет за свършената работа- имаме един плакат на тапет , около 3 метра дълъг, написан с блажна боя, на който пише "ИСКАМЕ МЕСТА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!!!" (в момента съхне провесен на парапета на стълбите във входа, дано съседката която има детенце на годинка го види и реши да се присъедини към нас, че нещо не ми изглеждаше ентусиазирана преди), който можем да държим 2 майки или да забием в градинката. Направиха го толкова голям, за да се вижда от далече, останалите ще са на кадастрон А3 формат, в момента се работят. На тях ще са по- кратките лозунги. Сега ги очертавам , а утре ще ги запълним цветово, защото се оказа, че момчетата нямат толкова малки шаблони за букви, и този на тапета го правихме freehand. Ще пусна снимки, малко по- късно.

# 216
  • София
Щурчо, на Я.Д. никой не му пише и не му казва какви въпроси да задава ил да не задава. И това е най-хубавото в случая!
Ще си пита човекът наред и никой "копче" няма да му каже за това - просто той си е Я.Д.  Mr. Green !
Те шефовете нямат нищо общо. Той си решава дали дадена тема му е интересна, за да я включи в предаването си или не.
Аз затова се притеснявах, че може да откаже. Хубаво беше, че имах подкрепата на една от редакторките му, като разговарях с него!
Утре да гледате, дано стане интересно какви ще ги дроби Фандъкова!
То е ясно че нашите момичета са по-подготвени от нея  Hug !

# 217

Бтв, замислям се, кой мога да съдя за тези критерии за градините, които са явна дискриминация? Бих го направила, ако не стане друго

Ми мен примерно можеш да ме дадеш под съд - участвах в работната група. Други мами също. Не мога да вдигна ДГ, но имам право да се опитам приема за наличните места да бъде поне обективен и прозрачен. Ако не се открият нови места все ще има дискриминирани и ощетени деца.
Не намирам нищо обективно и прозрачно в тези критерии, те могат да бъдат тълкувани по хиляди начини, а и след като главния критерии, който можеше да реши голяма част от проблема - жителство , не е вместен, просто всичко е прах в очите. И дали ще се открият или не нови ДГ, децата и в момента са дискриминирани,ще бъдат и в бъдеще, а не че нещо, ама моето дете си ми е най- скъпо и бих съдила всеки, който нарушава правата му.

Пред алтернативата, която очакваше родителите "вие поверявате на директорите децата си, можете да им имате доверие и за приема на децата", правилата за прием са си направо цвете.

Молбата ми е след като се концентрирате върху общия за всички проблем - липсата на места, да не го разводнявате с кой кого ще съди и колко дискриминиран се чувства. За информация срокът на софийското жителство (ако това имаш предвид) бе определен като дискриминационен от отдел правен в СО.

# 218

Пред алтернативата, която очакваше родителите "вие поверявате на директорите децата си, можете да им имате доверие и за приема на децата", правилата за прием са си направо цвете.

Молбата ми е след като се концентрирате върху общия за всички проблем - липсата на места, да не го разводнявате с кой кого ще съди и колко дискриминиран се чувства. За информация срокът на софийското жителство (ако това имаш предвид) бе определен като дискриминационен от отдел правен в СО.
Не искам да разводняваме тази тема тук със спор, но евентуален съдебен иск не е невъзможен и е може би следваща стъпка в отстояването на правата на децата ни. И ако жителството (да, това което си написала имам предвид) е дискриминационен то "баба или дядо работещи в детско заведение" не е, така ли?. Еми какво да направя , че баща ми е станал професор в НАТФИЗ, а не в детската до нас? А майка ми е станала лекар, а не медицинска сестра? И пак повтарям, един евентуален съдебен иск не е никак изключен, ако СО не намерят начин да решат проблема. Аз също днес се консултирах с адвоката ми, който ми каза, че е напълно възможно да спечелим подобно дело, защото ФАКТИЧЕСКИ конституционните права на детето ми (както и на останалите) са нарушени.  И аз съм доста концентрирана в/у общия ни проблем, а алтернативата да оставя директорката да решава , много повече ми изнасяше от колкото тази ситуация тук, не за друго , а защото директорката е още от мое време и  когато майки от квартала ходихме при нея за инфо, тя обяви, че ако зависеше от нея в детската градина на първо място щяха да се приемат децата на квартала и след това, новодошлите. Жената просто е от този квартал, познава ни, отгледала ни е и страда с нас за несправедливата ситуация.

# 219
  • София
  newsm51

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 22:55 от reniris

# 220
  • София
Който не хваща тази телевизия, може да гледа утре ето на този линк:

http://retv.bg/live.pcgi

# 221
  • София

newsm51

# 222

И аз благодаря за линка.

# 223
  • София
УСПЕХ НА ВСИЧКИ  newsm51

# 224
Мотивация, страшни сте! Плакатите са осигурени благодарение на теб! Hug Hug
Относно евентуалното дело, в старата тема го обсъдихме с lawRY, който е адвокат и каза, че имаме реални шансове да осъдим общината по Закона за защита от дискриминация. Освен това аз получих отговор на петицията ни против критериите от Комисията за защита от дискриминация, която ми предлага да подам жалба/сигнал при тях, за да образуват производство и да "разследват" регламента за прием. Всичко това го припомням, за да кажа, че ако заведа дело, е твърде вероятно да го спечеля.

Гледайте утре RE:TV, та после да коментираме. Ще бъде тренировка преди дебата в четвъртък, сигурно ББ ще изпрати Фандъкова на протеста.
Лека нощ от мен!

reniris, благодаря! Гледай да си налице в четвъртък! Peace

Общи условия

Активация на акаунт