СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 428
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 885
  • София
И аз съм със смесени чувства относно даване на пари за ЧДГ. Веднага ще вдигнат цените. Щом наплива се увеличи, и конкуренция няма да има. ЧДГ са бизнес начинания с цел печалба, а не социални заведения.

lawRY, много хубав списък. Парцела в Младост1А пустее наистина.

# 886
здрасти, аз пуснах списъка на lawRY, а информацията е извадена от темата и от предишната такава. Целта е този списък да го пуснем на г-жа Фандъкова (напр. като приложение към писмото, което ще направим). Бях ви попитала къде да го публикувам, и  lawRY се отзова   bouquet пуснах го и на Плодовата фея. Ако някой друг го иска в оригиналния му вид да ми пусне е-майла на лични да му го пратя. Ако се сещате за още такива градини пишете, за да допълним инфото.

Аз съм за това да ангажираме колкото може повече медиите. Имам позната, която каза, че ще пробва нещо в БТВ, писала съм на "Господари на ефира" за конкретен проблем в нашия квартал. Може да измислим и някаква обща стратегия. това за личните писма също става. Петицията също не е за пренебрегване.

Аз също смятам, че в писмото трябва да се наблегне и на факта, че ДГ трябва да се подсигурят и с персонал, а и че този проблем ще се стовари и върху училищата след 3-4 години.

За контрола на кметовете по райони - аз нашия отдавна съм го сгащила, ама да видим кой кого  Mr. Green

Отивам да приспивам дребосъците и после пак съм тук...

Аз също смятам, че в писмото трябва да се наблегне и на факта, че ДГ трябва да се подсигурят и с персонал, а и че този проблем ще се стовари и върху училищата след 3-4 години.

В някой от предните ми постове писах, че много от родителите са съгласни и на по-високи такси като вариант за повече места и по-добри заплати в сферата.

Освен това, ако СО не може да се справи с проблема защо не се обърне към държавата за помощ? Проблема ще се задълбочава, ако раждаемостта се запази със същите темпове.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 22:35 от petenceto

# 887
Мили Мами,
БЛАГОДАРЕТЕ на petenceto!
Тя е човекът който се ангажира да направи съответното проучване и да ни информира за резултата!Аз САМО го предоставих на Вашето внимание.

# 888
.............
На мен до днес не ми бяха ясни всички искания към общината. Не знаех, че има декларация от 10 точки, която е разпространена и дадена на общината. Това означава, че нови предложения към общината не могат да се правят, защото е редно да се придържаме към тези. Хубаво е да се казва до къде се е стигнало с развитието по тези точки. За кои се  е постигнало съгласие, кои са отложени за решаване, кои категорично е отказано да се разглеждат.

Аз например смятах да настоявам за финансово подпомагане на деца, които тази година не са приети в общинска ДГ и са записани в частна. Защото смятам, че това е решение, което ще облекчи родителите за тази приемна година. При условие, че има обаче списък от искания - това няма как да стане.
.........
За организацията не съм съгласна. Отново разноговорене. Разбира се, че са нужни поддръжници. Разбира се, че трябва да убеждавате и привличате загрижените родители. Иначе всеки ще тръгне сам да си решава проблема, а именно съединението прави силата. Ако няма представителство от общината просто ще ви игнорират за големите неща. На това натъртване, че не представлявате никой, че не сте организация на протеста от общината попитаха : Тогава какви сте? От името на кои родители говорите и заявявате претенции?, а една майка отговори: Ами никои. Аз си гледам моите интереси.
Нали идеята е уж за публичния, обществен интерес.

kikimora1,щом казваш, че следиш стриктно темите тук в този форум, и на протеста си била (нали правилно съм разбрала?), няма как да не знаеш за отвореното писмо - покана към ББ, което беше качено на сайта на протеста веднага след като го внесохме в общината. Това беше на 10 април, а в същият ден bubcheto, Nana и още няколко майки тук се погрижиха информацията за протеста и исканията ни да бъде публикувана във всички електронни медии. Тези публикации също са качени на сайта на протеста. Ти изобщо чела ли си го?
Нови предложения към общината може да се правят, естествено, по всяко време, който и както прецени. Друг е въпросът дали някой ще подкрепи твоето предложение или ще се наложи да го внесеш от собствено име.

Казваш, че си смятала да настояваш (ти лично) за финансово подпомагане на деца, които тази година не са приети в общинска ДГ и са записани в частна. Личното ми мнение: против съм. Защото:
1) моето дете няма да бъде прието тази година в общинска ДГ, но не съм решила да го записвам в частна, може да предпочета да плащам на детегледачка, решението е лично и семейно; ако изберем този вариант с мъжа ми, а твоето предложение се одобри и изпълни, ние отново ще бъдем в неравнопоставено положение, защото не сме записали детето в частна ДГ и съответно не можем да ползваме въпросната финансова помощ;
2) не смятам, че такова евентуално решение ще реши проблемите на хилядите деца, останали извън общинските ДГ; както вече Щурчо е писала, местата в частните ДГ са едва около 600, част от този капацитет вече е зает, така че няма много свободни места понастоящем, а от познати чувам как си уреждат децата в определени частни ДГ, които вече са си изградили репутацията на "елитни". Да не говорим, че в определни райони, какъвто е центъра, където аз живея, почти няма частни ДГ, камо ли избор на такива;
3) има деца, посещаващи частни ДГ в момента, които никога не са кандидатствали за общински; от друга страна с подходящи контакти мога да си запиша детето проформа в частна ДГ, дали ще я посещава няма значение, но ще заема място там; в такъв случай не би било справедливо да получавам финансова помощ - а няма кой да проверява всички случаи, нали?! В този смисъл, раздаването на пари/ваучери би било предпоставка за корупция, отново.

За организацията и набирането на поддръжници: Кои сме тези, които трябва да убеждаваме и привличаме загрижени родители? Дали това не сме всички ние, които сме приели присърце проблема и го правим първо заради самите нас и нашите семейства? Обществото сме ние: аз, ти, той, тя.... Никой от нас не е обществен защитник, казах ти вече, че не сме организация и не желаем да бъдем. Какво са питали от общината по този повод не ме вълнува - някои от нас могат да отговарят подобаващо на подобни тъпи въпроси.

.............................
Бих искала да попитам дали критериите за пример са приети с нарочна наредба? защото ако е така то тя е атакуема във Върховния административен съд, където се обжалват общински и държавни актове. Би могло да се потърси мнение от юристи като Екимджиев и др. В много случаи ВАС решава в полза на ощетените.

Този ти въпрос също ме озадачава, ако следиш събитията, както твърдиш, нямаше да го задаваш. На сайта на ИСОДГ, където са публикувани самите правила, в заключителният текст на същите можеш да прочетеш основанията за приемането им. За атакуването на регламента в съда сме дискутирали много пъти тук. Който има сериозни намерения да съди общината ще си направи консултация с адвокати и ще си реши.

lawRY , petenceto, благодаря за списъка!  Hug Аз за съжаление нищо не мога да кажа по него.  

# 889
.....
Little wingles, благодаря ти за компетентния отговор!
Аз имам тези притеснения, че от ИСОДГ самоинициативно са подпряли едно рамо в тълкуването. Няколко пъти им писах да ги питам къде са тези официални документи, които им дават правото да организират сайта по този начин, отговориха ми (много са бързи- в рамките на деня) всичко друго, но не и конкретно!- ми като няма такива документи!

Аз без да съм ги питала, съм сигурна, че сами си дават тълкувания на родителите, Явор Джонев многократно го е правил тук, дори и преди да бяха официално приети Правилата. Разбира се, че няма официални документи, регламентиращи тълкуванията на Сирма, ако имаше, щяха да са ги публикували сто пъти където сварят.  Laughing

# 890
Момичета,
чета и си записвам.
Ако има някакви задачи- аз съм на линия, утре ми е фри дей и мога да вършея Simple Smile

# 891
Щурчо, относно продължения договор на ЕСПА, виж какво намерих в отговора на отвореното писмо до г-жа Ф. и ББ:

"До момента няма подновени договори за отдаване на помещения под наем в детски заведения."

Къде е истината?  newsm78 Нали техния договор е продължен? друг е въпроса за основанието за продължаване, контрола от Общината, а вероятно и наемната цена... Освен това в отчета за изпълнение на Програмата пише, че по план е трябвало през 2008г. да бъдат освободени 5 бр. и са освободени 5. Следователно още преди това и от ЕСПА и от Общината са договорили продължение на договора и са били наясно, че частната градина не прави сграда... а вероятно и сега от ЕСПА не правят такава, а просто ще експлоатират тази до изтичането на договора, ще се нагушат с парите и след това децата от частната градина пак ще са на улицата...

# 892
Мили Мами,
информацията ми е предоставена от заинтересован родител,който обаче в момента е с ограничени физически възможности да се справи сам с предизвикателството.Ето писмото:
Здрасти,пращам файла с инфото за ДГ, което изрових. Не е представителен и не гарантирам за достоверността му. Това все пак е нещо което е чул, разбрал и т.н., но пък СО може да ни отговори точно и аргументирано и да "ни затвори устата", ако всичко и е наред. във всеки случай инфото ще е полезно, защото отговора ще е черно на бяло и няма да могат да ни прехвърлят насам натам.
............

Не видях:
район Сердика
ОЗД 48 , ул Марин Д. Христов 5
Частна градина Веда
Проверете и нея -  по телефона преди месец ми казаха, че няма да напускат сградата

Също така ми е много интересно защо в стария план разширението на 51 ЦДГ с нови 3 групи беше 2009, а сега в новия е 2010? И защо първата информация беше за 4 групи, после станаха 3? Сега пак пише 4 групи, но децата са 75? Въобще за тая нова сграда информацията се смени на няколко пъти.  Същото е и за 92 ЦДГ - то също трябваше да е готово 2009, по новия план е 2010! Явно няма нужда да си дават зор, така ли? хич не ми е ясно....

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 23:26 от Tweety

# 893
Щурчо, относно продължения договор на ЕСПА, виж какво намерих в отговора на отвореното писмо до г-жа Ф. и ББ:

"До момента няма подновени договори за отдаване на помещения под наем в детски заведения."

Къде е истината?  newsm78 Нали техния договор е продължен? друг е въпроса за основанието за продължаване, контрола от Общината, а вероятно и наемната цена... Освен това в отчета за изпълнение на Програмата пише, че по план е трябвало през 2008г. да бъдат освободени 5 бр. и са освободени 5. Следователно още преди това и от ЕСПА и от Общината са договорили продължение на договора и са били наясно, че частната градина не прави сграда... а вероятно и сега от ЕСПА не правят такава, а просто ще експлоатират тази до изтичането на договора, ще се нагушат с парите и след това децата от частната градина пак ще са на улицата...

Аз пък СПЕЦИАЛНО попитах вчера г-жа Минчева за ЕСПА.
Тя естествено нищо не знаеше,.... Grinning, но услужливо се обади на някой в Общината за да се информира..
От там я информираха..и информацията за ЕСПА е лично от г-жа Минчева потвърдена: ДА, удължен й е срока на договора, ЗАЩОТО и там учат деца, които иначе ще трябва да са на улицата (край на цитата)
Е..аз не го приемам за довод.. Peaceзащото противоречи на мураториума, който самата Община е издала..
Такава е ситуацията не само там, предполагам..
А кой какви отчети е написал..е въпрос на собствената му съвест..(както и това ЗАЩО не си спазва собствените нормативни актове, защо не си спазва собствените мораториуми и... ooooh! ooooh! ooooh!...защо лявата ръка не знае какво прави дясната..)

район Младост     
жк Младост   
ЧДГ "ЕСПА"   в общинска ДГ под наем. Защо (ако е вярно) договора и, който е изтекъл през 2008г е подновен до 2013г., при положение, че е обещано да бъде освободена и ремонтирана и да започне да работи като общинска до 2010г.?
Сградата на бивша ДГ в Младост 2, където се помещават Социални грижи..(част от сградата е дадена на дневен център за деца и младежи с увреждания, а в останалата част е започнал ремонт и уж ще става пак ДГ, но..социални грижи си е още там в едно от крилата..)
Сградата на бивша ДГ в Младост 1, където се помещаваха до скоро НАП и Данъчна служба Младост - те са преместени, но ще стане ли отново ДГ?
Сградата на бивша ДГ в Младост 1 зад магазин Европа (до бл. 45), която потъва, срутва се и стои запустяла...вече над 10г..Тя е продадена, препродадена и...не е ясно кой й е собственика и какво мисли да я прави, но..е огромна, била е с капацитет 350 места и е работила само 2-3 г.. Кой е отговорен?
В квартал Младост 1А има отреден терен за детско заведение, но той пустее, а в единия му край е направен платен паркинг. (до парцели 133-137).

Това инфо е напълно вярно.
За Младост1А, видях публикувана тук във форума от една мама карта на квартала.Бях приятно изненадана от факта, че е редвидено петно за ДГ. Знам мястото. Става за целта..Наистина пустее..Допускам,че тепърва ще се одобрява идеята да е ДГ..и леееко се страхувам,че терена, който е паркинг в момента е реституиран на собствениците и...за това е такава ситуацията..(там се построиха разни неща и е цяло чудо,че това място все още е незастроено..)

# 894
  Същото е и за 92 ЦДГ - то също трябваше да е готово 2009, по новия план е 2010!

Тази ДГ и аз я видях лично как се строи ново крило..Специално погледнах информационната табела на строежа..Там пишеше,че е започната януари 2009 и ще е готова до края на годината 2009..Явнокато всеки строеж...се очаква забавяне на строителството..

За останалите цитирани от теб ДГ не знам нищо, но..не пречи да се добавят към списъка и да се поиска да се проверят случаите и да се "забързат" със строителството, вместо да планират забавяне!

# 895
Ето го: СПИСЪК НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗГРАДЕНИ ПРЕЗ 2009 ГОДИНА

това беШЕ публикувано до скоро и го покриха. Може ли да се иска отчет градина по градина защо няма да е готова в срок? В края на краищата ние (фирмата, в която работя) като не си свършим проекта в срок плащаме неустойки и могат да ни съдят. Какво прави общината в случая? Взима ли неустойки, ако е по вина на изпълнител? Къде ще инвестира тези пари? За нови разширения на градини и/или нови градини?

Ето го новия: СПИСЪК НА ОБЕКТИТЕ ЗА СТРОИТЕЛСТВО 2009/10 Г.

В момента съм много уморена да си играя на "открийте разликите", но ако искате ще се заема да сравня всичките в новия и стария вариант утре.

# 896
  • Върху лъчите на Слънцето.
Защо не искате и нещо като парични репарации от общината за това че треа плащате  на частни градини или да не бачкате, за да гледате чавенце у вас? Ми така де. На секвите оръфляци могат да им дават кюмюр, кинти за ток и т.н. , а на родителите не! Нали ББ само лала колко пари имала общината, колко не знам си кво. Ето - да напрай Паркинги и гаражи (ега сите умрат от диария) да бачкат за фонд за обещетение на неприети деца и барем да ги осмисли тия рекетьори...
Това е мислено още миналата година, още преди приемането на бюджет 2009. Решиха да се дават ваучери за деца, посещаващи частни детски градини, но ако до месец април изпълнението на бюджета върви добре и излиза на +... но с тази криза... ще си "измият" ръцете и не виждам как това ще стане!

# 897
  • Върху лъчите на Слънцето.
Разбирам че никой не се натиска да работи в детските заведения, но пък с тия 3 точки ... може да се намерят желаещи.
аз съм желаеща  Peace ще спретна там свеки - къде има свободни места , че тук на около в нашият квартал няма, няма и няма свободни места за помощен персонал - аха...
Провери къде би трябвало да се строят нови помещения в района ти и се насочи към тях.  Simple Smile

# 898
Тук съм събрала накуп цялата информация..Разликите можете да видите (стария списък е под новия..за всяка конкретна ДГ)..Извинявам се за грозното подреждане, но...по-нататък ще го пооправя..

СТОЛИЧНА ОБЩИНА - ОБЕКТИ ЗА  СТРОИТЕЛСТВО ПРЕЗ 2009-2010 ГОДИНА (към 15.04.2009 г.)

№НАИМЕНОВАНИЕ НА ОБЕКТА       ЗАПОЧВАНЕ - ЗАВЪРШВАНЕ НОВИ ГРУПИ                               ЯСЛEНИ ГРУПИ            ГРАДИНСКИ         МЕСТА

1ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ  КВ. 29,  Р-Н  ПОДУЯНЕ   2008 – 2009                                                             2                                     4                  150
7 ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ  КВ. 29,  Р-Н  ПОДУЯНЕ  2008 - 2009                                                              2                                     4                  150

2РЕКОНСТРУКЦИЯ  НА ЦДГ № 3 с.КАЗИЧАНЕ, Р-Н ПАНЧАРЕВО2008 – 2009                                          0                                     4                   50
8 РЕКОНСТРУКЦИЯ  НА ЦДГ № 3 с.КАЗИЧАНЕ, Р-Н ПАНЧАРЕВО 2008 - 2009                                                                                2                  50

3ИЗГРАЖДАНЕ НА ОДЗ, кв.5  с.СВЕТОВРАЧАНЕ, Р-Н "НОВИ ИСКЪР"2008 – 2009                                  1                                      3                 75
13 ИЗГРАЖДАНЕ НА ОДЗ, кв.5  с.СВЕТОВРАЧАНЕ, Р-Н "НОВИ ИСКЪР" 2008 - 2009                              1                                       2                 75

4ЦДГ № 3 с.КАЗИЧАНЕ, Р-Н ПАНЧАРЕВО /пилотен проект/2008 – 2009                                                   0                                   4                  50

5ИЗГРАЖДАНЕ НА ОДЗ, кв.78 БУЛ. "СТ. ДИМИТРОВ, Р-Н "НАДЕЖДА"2008 – 2010                                  1                                    3                 100

6ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ В  КВ. 10,  Р-Н ЛЮЛИН2008 – 2010                                                                   2                                   6                  200

7ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ В  КВ. 62,  Ж.К. СТРЕЛБИЩЕ, Р-Н ТРИАДИЦА2008 – 2010                                 2                                    2                  100
9 ИЗГРАЖДАНЕ НА ОДЗ кв.62, жк "СТРЕЛБИЩЕ", Р-Н "ТРИАДИЦА" 2008 - 2009                                     2                                    2                  100

8ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ  В КВ.16 "ЗАХАРНА ФАБРИКА", Р-Н  ИЛИНДЕН2008 – 2010                                 2                                    4                  150

9ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ  В "МЛАДОСТ -3", Р-Н  МЛАДОСТ2009 – 2010                                                    2                                    4                  150

10ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ  В КВ. ДЪРВЕНИЦА, Р-Н  СТУДЕНТСКИ2009 – 2010                                           3                                    6                 250

11ИЗГРАЖДАНЕ НА  ОДЗ  В Ж.К. РАЗСАДНИКА, Р-Н  КРАСНА ПОЛЯНА2009 – 2010                                 2                                     4                 150

12ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 75,  кв.ВРАЖДЕБНА,  Р-Н "КРЕМИ-КОВЦИ"2008 – 2009                                   0                                     2                     0
1 ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 75,  кв.ВРАЖДЕБНА,  Р-Н "КРЕМИ-КОВЦИ" 2008 - 2009                                                                                    капацитетът се запазва

13ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 58,  с.ЧЕЛОПЕЧЕНЕ,  Р-Н "КРЕМИКОВЦИ"2008 – 2009                                     0                                     2                    0
2 ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 58,  с.ЧЕЛОПЕЧЕНЕ,  Р-Н "КРЕМИКОВЦИ" 2008 - 2009                                                                                      капацитетът се запазва

14ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 162,     Р-Н "КРАСНО СЕЛО"2008 – 2009                                                          0                                     2                   0
3 ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 162,     Р-Н "КРАСНО СЕЛО" 2008 - 2009                                                                                                          капацитетът се запазва

15ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 124,      Р-Н "КРАСНО СЕЛО"  2008 – 2009                                                       0                                     2                  25
4 ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 124,      Р-Н "КРАСНО СЕЛО"   2008 - 2009                                                                                               1                  25

16ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 53,  Р-Н "ИЛИНДЕН"  2008 – 2009                                                                    0                                     4                   50
5 ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 53,  Р-Н "ИЛИНДЕН"   2008 - 2009                                                                                                            2                   50

17ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 80-филиал, с.ДОЛНИ ЛОЗЕН, Р-Н "ПАНЧАРЕВО"2008 – 2009                           1                                     2                    20
6 ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 80-филиал, с.ДОЛНИ ЛОЗЕН, Р-Н "ПАНЧАРЕ 2008 - 2009                                                                         1                    20

18ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦДГ 116 в м. НПЗ"СРЕДЕЦ", Р-Н "ВЪЗРАЖДАНЕ"2008 – 2009                                    1                                     3                    45
10 ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦДГ 116 в м. НПЗ"СРЕДЕЦ", Р-Н "ВЪЗРАЖДАНЕ" 2008 - 2009                                   1                                     1                    45

19ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦДГ 164 -филиал, кв.45,  кв."ГОРНА БАНЯ", Р-Н "ОВЧА КУПЕЛ"2008 – 2009            2                                    2                     40
12 ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦДГ 164 -филиал, кв.45,  кв."ГОРНА БАНЯ", Р-Н "О 2008 - 2009                                                                   2                      40

20ИЗГРАЖДАНЕ НА ОДЗ 41, кв.28 ОБЕЛЯ, Р-Н "ВРЪБНИЦА"2008 – 2009                                                 1                                     4                       0
11 ИЗГРАЖДАНЕ НА ОДЗ 41, кв.28 ОБЕЛЯ, Р-Н "ВРЪБНИЦА" 2008 - 2009                                                                                                    капацитетът се запазва

21ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 76,  кв.Волуяк,  Р-Н "ВРЪБНИЦА"2009 – 2010                                                  1                                    2                     20

22ГРАЖДАНЕ  НА  ЦДГ 80-филиал, с.ГОРНИ ЛОЗЕН, Р-Н "ПАНЧАРЕВО"2009 – 2010                                1                                     2                     20

23ШИРЕНИЕ НА ЦДГ 136, Р-Н " КРАСНО СЕЛО"2008 – 2009                                                                    0                                     2                      50
15ШИРЕНИЕ НА ЦДГ 136, Р-Н " КРАСНО СЕЛО" 2008 - 2009                                                                                                          2                      50

24РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 114, Р-Н  " КРАСНО СЕЛО"2008 – 2009                                                               0                                   2                      50
15 РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 114, Р-Н  " КРАСНО СЕЛО" 2008 - 2009                                                                                                  2                      50

5РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 168, Р-Н "СЛАТИНА"2008 – 2009                                                                         0                                    3                       50
18 РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 168, Р-Н "СЛАТИНА" 2008 - 2009                                                                                                            3                       75

6РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 69, Р-Н "ПОДУЯНЕ"2008 – 2009                                                                           0                                   2                       50
19 РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 69, Р-Н "ПОДУЯНЕ" 2008 - 2009                                                                                                             2                       50

27РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 95, Р-Н "ЛЮЛИН"2008 – 2009                                                                            0                                   2                        50
20 РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 95, Р-Н "ЛЮЛИН" 2008 - 2009                                                                                                                2                        50

28РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 66, Р-Н "ПАНЧАРЕВО"2008 – 2009                                                                     0                                    2                       50
21 РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 66, Р-Н "ПАНЧАРЕВО" 2008 - 2009                                                                                                          2                       50

29РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 160, Р-Н "ВИТОША"2008 – 2009                                                                        0                                   1                         25
23 РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 160, Р-Н "ВИТОША" 2008 - 2009                                                                                                            1                         25 

30РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 92, Р-Н "ЛОЗЕНЕЦ"2008 – 2010                                                                         0                                   3                         75
16 РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 92, Р-Н "ЛОЗЕНЕЦ" 2008 - 2009                                                                                                            3                          75

31РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 51, Р-Н  "СЕРДИКА"2008 – 2010                                                                         0                                  4                          75
17 РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 51, Р-Н  "СЕРДИКА" 2008 - 2009                                                                                                           3                           75

32РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 79/ОДЗ 179, Р-Н "ИЛИНДЕН"2008 – 2010                                                          2                                  2                           90
22 РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 79/ОДЗ 179, Р-Н "ИЛИНДЕН" 2008 - 2009                                                         2                                  2                           90

33РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 15, Р-Н  "ПАНЧАРЕВО"2008 – 2010                                                                    0                                  2                            50

34РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 139, Р-Н "ЛЮЛИН"2008 – 2010                                                                          0                                  2                            50

35РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 165, Р-Н "ИЗГРЕВ"2009 – 2010                                                                           0                                 2                             50

36РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 18, Р-Н "СРЕДЕЦ"2009 – 2010                                                                            0                                 2                              50

37РАЗШИРЕНИЕ НА ЦДГ 171, Р-Н "НАДЕЖДА"2009 – 2010                                                                       2                                 2                              90

38РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 62, Р-Н "ОБОРИЩЕ"2009 – 2010                                                                        0                                 2                              50

39РАЗШИРЕНИЕ НА ОДЗ 25, Р-Н "БАНКЯ"2009 – 2010                                                                              0                                 2                             50   
...
                                                                                                                                              ОБЩО:                                                                        2600
                                                                                                                                              ОБЩО:       11                              36                           1145

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 02:15 от *щурчо*

# 899
.....
Little wingles, благодаря ти за компетентния отговор!
Аз имам тези притеснения, че от ИСОДГ самоинициативно са подпряли едно рамо в тълкуването. Няколко пъти им писах да ги питам къде са тези официални документи, които им дават правото да организират сайта по този начин, отговориха ми (много са бързи- в рамките на деня) всичко друго, но не и конкретно!- ми като няма такива документи!

Аз без да съм ги питала, съм сигурна, че сами си дават тълкувания на родителите, Явор Джонев многократно го е правил тук, дори и преди да бяха официално приети Правилата. Разбира се, че няма официални документи, регламентиращи тълкуванията на Сирма, ако имаше, щяха да са ги публикували сто пъти където сварят.  Laughing

Да, имам основания да мисля, че от Сирма самоволно да "дописали" тук-там без официално или неофициално съгласуване. И това остава незабелязано именно защото хората най-разумно предполагат, че Джонев се е допитал до СОС преди да тълкува, но за някои неща съм доста сигурна, че не е така. от няколко места съм чула (неофициално, разбира се), че Джонев изземва функции.
Това, което ме притеснява е, че прибързаните писания от Сирма ще повлияят в крайна сметка на официалния Правилник за приложение, когато го приемат....
Little wingles, как мислиш, групова жалба от засегнати родители л трябва да се подаде, до Фандъкова?
Трябва да се знае, че тези неща не остават незабелязани и хората се възмущават!

Общи условия

Активация на акаунт