СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 413
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 135
Айдеее, пак ще спират системата ... за поддръжка ... Дано поне оправят всичко. Стискаме им палци!  Peace

# 136
да 8т по първо,и ние събираме
Но има дете с 9т ,да питам как така 9т от къде,или аз не мога да смятам С 9т е по второ желание ,а по първо е с 10т. Някой може ли да сетне ,че аз нещо се обърках.Не е близнак,набор 2007г.
9т имат децата, които са посещавали самостоятелна ДЯ поне 6м..
11т имат децата, които имат родител или баба/дядо в ДГ
12т имат децата на родител или баба/дядо в Дг, ако е посешавало самостоятелна ДЯ поне 6м..
Така,че...не всички деца по първо желание имат 8т..Някой имат повече..Някой имат по-малко..
 Hug

# 137

Профилите се обновяват веднага, разбира се. Става дума за списъците.

Както казахме многократно - списъците в момента НЕ СА индикация за шансовете Ви за прием. В началото на май ще въведем реална индикация.

Не разбираме какво точно и пречи на прозрачността, това че списъците се обновяват веднъж дневно?
Вие знаете ли за някоя друга по-прозрачна обществена услуга?

До към 15 май, вероятно няма голямо значение колко пъти дневно ще се обновяват списъците, НО..
Преди да заключите системата на 21 май в 18ч...АКО последното обновяване е било на 20 май в 24Ч (21 май в 00ч), то...ВСИЧКИ промени от 21 май ще са ...невидими за нас простосмъртните..
Това би означавало, че ако на 20 май съм имала шанс детето ми да е прието, но на 21 май някой е добавил дете в моя списък с повече точки от моите, то...детето ми няма да е прието, а аз ще си живея с илюзията, че ще бъде..
Така може да пропусна да го преместя на друга опашка в която ще има шанс..(пък..може и там да няма..знам ли..)
С две думи..МОЛЯ, ако е възможно, да поработите въху идеята след 15 май промените да се обновяват при настъпването им..т.е...ежеминутно...(и без това се очаква пореден срив на 21 май..след обяд..то поне до тогава да сме се ориентирали за какво иде реч..ако е възможно..)
 Peace

smile3501

Екип ИСОДГ, помислете върху този проблем, моля!  Peace

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 21:57 от Pavlina Nikolova

# 138
  • София
Във връзка с призива на Ели, да се обсъжда проблема с визуализацията на пълния брой точки, в тази тема, се явявам тук  Crazy

Какво имах предвид, с това че може да възникнат измами, с това 10+.
Ами аз си го представям така. Примерно има 2 деца с 10+ точки. За всички простосмъртни и простовиждащи, това да речем се явява гранична група. Обаче се явява някой /незнам точно кой/, който казва, второто дете има повече точки от първото /а то реално не е така, но нали не се вижда/, няма гранична група, влиза второто дете.

Може и да бъркам с разсъжденията, чакам потвърждение или опровержение. Кой квото каже   bouquet

# 139
Цитат на: ИСОДГ
Цитат на: Мотивация
Аз друго искам да питам,
Съпругът ми е редовен студент в СУ "Климент Охридски", защо системата ви не го генерира автоматично и не му дава точки? Посочила съм и местоработата му, да не би тези критерии да се бият помежду си?! Или това да е само във вашата система?!?

"К3. Родител, който е редовен студент във ВУЗ на територията на Столична община – по 1 т. за родител"

K2 и К3 се изключват взаимно. Може да получите максимум 2 т. общо по двата критерия. Ако едновременно работите и сте редовни студенти, няма значение кое ще обявите като трудов статус.

И как така се изключват взаимно? Нали са критерии- 1. мъжът ми работи, 2.е студент, и то редовен?!? Кой и къде е посочил че се изключват взаимно?!?
Смисъл на тези два критерия е един и същ - родителят не си е вкъщи и не може да гледа детето, това че съвметсява повече от едно неща поради условията в държавата не е от значение. По принцип, ако си редовен студент, не би трябвало да можеш да работиш, щом успяваш - ок, но не получваш за това 2 точки.

Смисъл не може да се търси. Аз като съм си вкъщи логиката е, че си гледам детето сиреч за какво ми е градина. Никой не мисли, че без пари не може да се живее. Ако не ни приемат на първото класиране губя точка за работещ, защото вече нямам никакви отпуски. Мисля, че трябваше да измислят този критерий както със самостоятелните ясли - да имаш минимум 6 месеца осигуровки през последните 12 месеца, към датата на записване.  Crossing Arms
Напълно подкрепям! Peace Я си представете заявявате работещ родител обаче междувременно работодателя ви съкръщава от работа.Е тогава в момента на записване вече не сте,въпреки че доскоро сте били.

# 140
Във връзка с призива на Ели, да се обсъжда проблема с визуализацията на пълния брой точки, в тази тема, се явявам тук  Crazy

Какво имах предвид, с това че може да възникнат измами, с това 10+.
Ами аз си го представям така. Примерно има 2 деца с 10+ точки. За всички простосмъртни и простовиждащи, това да речем се явява гранична група. Обаче се явява някой /незнам точно кой/, който казва, второто дете има повече точки от първото /а то реално не е така, но нали не се вижда/, няма гранична група, влиза второто дете.

Може и да бъркам с разсъжденията, чакам потвърждение или опровержение. Кой квото каже   bouquet
От ИСОДГ казват, че първото дете е с повече точки..
НО..може и да са с равен брой..т.е..да са граничен случай и да не са две, а да са 10 деца с равен брой...НО..аз като знам,че най-горното дете е с най-много точки...и като гледам моето най-отгоре..ако има 1 място ще съм сигурна,че ще влезе моето..
Да де..ама може да влезе предпоследното с 10+..щото сме били в гранична група..
Това определено не ми харесва..(да няма идея къде съм на опашката)
В другата опашка (общата опашка без социални критерии) всичко е ясно- има прозрачност, знае се кой колко точки има, кой в коя гранична група попада..
А при социалните случаи, реално всички са с 10+ точки.. и..никой няма идея къде е всъщност на опашката ooooh! ooooh! ooooh!

# 141
......Мисля, че всички директорки трябва да минат един образователен курс по темата, иначе какво правят на тези места?

Абсолютно подкрепям!
Един незапознат с регламента родител и..още по-лошото - незаинтересован от регламента ДИРЕКТОР на ДГ, няма да е полезен на родителите, които се обърнат към него за помощ при кандидатстването.
То..ние тук, дето сме по цял ден и сме уж в течение на нещата се затрудняваме (поне някой от нас), пък каквоостава, ако не си и заинтересован и ти е все едно дали ще е прието детето което записваш в системата или не...
Питам се също..ако директорка заяви е-мейл и не получи обратен мейл за потвърждение на една от 20 подадени заявки, дали изобщо ще забележи ? newsm78 newsm78 newsm78
Подкрепям с две ръце!  bowuu
Наистина ли вярвате, че която и да е директорка, ще вземе много присърце молбите на някакви си там непознати деца и ще ги вкарва усърдно!  ooooh! Както една майка беше писала по назад из темите /не помня името/, че ще вкарват данни само на неграмотници!  #Cussing out
Какъв регламент, какви 5 лева? Сега ще видите, като излезе класирането, че всичко ще бъде опорочено, както често се случва с много други неща в нашата мила страна!
Съжалявам за грубия тон, но днес излязох от равновесие, след като си видях класирането с 10+ точки /по профил имам 11т./ и разбрах, че прозрачността вече е леко затъмнена, защото никой не знае какво стои зад плюсовете!
Да уточня, че отговорът на ИСОДГ, за защита на личните данни и пространства не ме удовлетворява!  #Crazy И защо това не беше упоменато преди да стартира кандидатстването, в Ръководството за родители например или в някое от поредните съобщения и разяснения?  Shocked
Трябваше да бъде обявено, че резултати над 10т. ще бъдат скривани и отразявани с плюсове. А колко всъщност точки се крият зад плюса кой вижда - директорите, които пък не знаят регламента!  ooooh! Бас държа, че всяка от четящите и пишещи тук майки, знае в пъти и детайли в повече от доста от директорките на ДГ!   Както и да е нещата ще продължат както винаги са били. Е ще влязат и случайни дечица, но те ще са много малко!

# 142
  • Върху лъчите на Слънцето.
Защото работната група реши да не се пишат. Защото някои хора не искат да се знае, че имат определени социални проблеми, най-малкото е искат да станат обществено достояние. И в това има логика.
Е, то е почти ясно, че ако не е с роднина в ДЗ ще е със социални проблеми. Но тъй като не се пише точно кое е могат да изписват точния брой точки.

# 143
  • Върху лъчите на Слънцето.
Трябваше да бъде обявено, че резултати над 10т. ще бъдат скривани и отразявани с плюсове.
И защо е нужно това криене? То е ясно, че щом е + е повече от 10. И е ясно, че щом са повече, конкретното дете има тази нужда (според критериите), независимо социални ли са те или други. Дали ще пише 10+ или 12, пак няма да пише "сирак" или "инвалид", че да разберем какво е точно.

# 144
Тази нощ опашките не са актуализирани.
Дали заради "профилактиката"?   
Интересно ми е също защо има толкова хора с 4, 3, 2, 1 точки?  Дали нещо не им е изчислено както трябва?
Нещо ме съмняват тези опашки.

# 145
и на мен притесненията са ми от това естество
Сега говорих с една майка,виждам че детето и е с 2т и я питам ,защо.А  тя" ами аз още не съм обновила профила"
Питам аз как става това?? newsm78

# 146
  • София
И мен това ме притеснява! Толкова много (между 60 и до 100 и нагоре) профили с по 0, 1 , 2 точки, направо не ми се мисли....защо ми трябваше да гледам опашките, сега само мога да се разочаровам, когато се обновят другите профили #Cussing out #Cussing out

# 147
Сега говорих с една майка,виждам че детето и е с 2т и я питам ,защо.А  тя" ами аз още не съм обновила профила"
Кое как става?

# 148
                     Щурчо,къде ги виждаш тези две опашки,че аз попадам само на една! А за точките и аз се побърках  #Crazy Първо излизаме с 9,после с 10 + и както и да ги смятам 10 не получавам. Така,че не ми е ясно какво ще прибавят след +.Смятах ,гледах,всякакви комбинации измислих и...нищо!И аз съм ЗА писането на реалните точки.Така ще съм на ясно къде и какво имаме!:sick: Объркаха ми математиката за събиране до 10! #Cussing out

# 149

Предполагам, че тези с 3,2,1 точка не са обновили профилите и са генерирани точките само от първо, второ и трето желание.

Общи условия

Активация на акаунт