СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 416
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Аз нямам кой да вземе детенце от ясла в петък, а в 17 тръгвам от работа, така че, ако се разберете нещо за събота, ще гледам да дойда

# 916
  • София
 и аз не обещавам , но ще опитам ( за събота , днес не мога) Hug ... успех!

# 917
reniris, става въпрос за утре.

# 918
  • София
reniris, става въпрос за утре.
през работен ден не мога мила , знам , че има и други като мен , но аз гледам малката съвсем сама без никаква помощ и наистина няма на кои да я оставя ( а е и болна от ангина още  ooooh! е на антибиотик- това бе и причината да не дойда на протеста ) за събота ще опитам ( но не обещавам вече за нищо , че и утрешният ден няма как да планирам предварително - знаете как е ), дано мъжът ми е свободен в събота за да дойда , ще ми е приятно да се запозная със всички .
  bouquet

# 919
Ахааа...просто мислех, че не си разбрала...ами тогава ако за повечето е по-удобно да се видим в събота?

# 920
Аз съм окей и за петък, и за събота. Детето е с мен неотлъчно.
Срещата е наложителна. Имам новини от варненки, скоро няма да са готови с писмото до С. Май ще се наложи да си го пуснем сами.

# 921
В почивен ден организирай ти протест и разговаряй с дърветата, а не с хората, от които зависи решаването на проблемите.  Laughing
отговор на желанието ми за протест в почивен ден  Crazy
явно сега мнението се е променило...ако е събота последно - ще дойдем и ние с малкия  Peace

# 922
viliko, става въпрос за среща, а не за организиране на протест! #Crazy

# 923
нали пак е част от протеста ни все пак ...или бъркам

# 924
Литъл Унигълс, нямам възможност да участвам в срещите, но от няколко дни ми се върти в главата следната идея във връзка с отразяването на проблема в медиите: всички ние понякога имаме съмнение, че или дадено дете си е надписало точките или пък може да влезе не през системата. Чудя се дали от някоя ТВ не биха се пробвали да опитат да „вкарат” въображаемо дете или през системата (с уговорка с директорката как точно да стане) или пък – покрай системата – с обещания за дарения и знам ли какво още. Подобни репортажи със скрита камера са показвали и в БТВ и в „Господари на ефира. Мисля, че ако поне един директор се хване на въдицата, това ще подейства поне донякъде възпиращо на останалите.

# 925
  • София

А къде в Младост 3 ще се открива нова ДГ?
На протеста имаше едно младо момиче от общината, което ми обясни, че в Младост 3 ще се строи ДГ и ще е готова 2010, но не разбрах къде точно.

Ето тук до бл.375 има парцел за детско заведение, но не знам дали е това и дали вече няма там.

http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=Mladost_3_iztok/

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 14:14 от bazel

# 926

Не, не е част от протеста...това е просто среща на майките за обсъждане на писмото до С. и какво друго бихме могли да предприемем.

# 927
Литъл Унигълс, нямам възможност да участвам в срещите, но от няколко дни ми се върти в главата следната идея във връзка с отразяването на проблема в медиите: всички ние понякога имаме съмнение, че или дадено дете си е надписало точките или пък може да влезе не през системата. Чудя се дали от някоя ТВ не биха се пробвали да опитат да „вкарат” въображаемо дете или през системата (с уговорка с директорката как точно да стане) или пък – покрай системата – с обещания за дарения и знам ли какво още. Подобни репортажи със скрита камера са показвали и в БТВ и в „Господари на ефира. Мисля, че ако поне един директор се хване на въдицата, това ще подейства поне донякъде възпиращо на останалите.
Блу, и аз съм си мислила за това.. Едни господари на ефира.... и може да стане. А те са отзивчиви на такива неща

# 928

Не, не е част от протеста...това е просто среща на майките за обсъждане на писмото до С. и какво друго бихме могли да предприемем.
Всяка една стъпка по отношение на справяне с проблема - за мен си е част от протеста.
Но ако държиш да ме убедиш, че това не е част - ОК, просто няма да идваме тогава...защото аз съм навита да дойда само ако е свързано с тая борба за шанс на децата ни  Wink

между другото ето едно компромисно, но възможно частично решение /не е мое, от нета е/ -

" Този проблем може да бъде решен много лесно.

Предучилищната група да не бъде в градината, а да мине към училищата, където има достатъчно място.

По мнение на родители и учители от детската градина, подготовката в училище е много по-добра и разликата в първи клас е видима.

Единствения проблем, е това, че предучилищната група в училище е половин ден, но това може да се реши със занималния през другото време т.е. с работното време на детските градини.

Децата се разивават доста бързо и наистина се чувстват по- добре в училище.

По този начин ще се реши дори и частично проблема с липсата на места в детските градини.

Считам, че всички сте наясто, че обещанията за строеж на нови градини са нереалистични на този етап."

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 14:10 от viliko

# 929

Не забравяйте че и хората в телевизиите имат деца и искат те да влязат в ДГ. Може да се пробват, но няма никаква гаранция че това ще бъде за да го покажат по ТВ, а не за да си уредят детето.

Общи условия

Активация на акаунт