Отговори
# 165
  • Мнения: 2 110
И аз не слагам в супите брашно! По често ги готвя с по-малко вода в сравнение с продуктите,слагам картофи ,фиде или ориз. Или другият вариант ги застройвам.

# 166
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Ала-Бала снимката ти е голяма.

професионално изкривяване, а  Wink
Crazy днес не съм съскала...редно е
Оправих я, от недоглеждане съм я сложила така.  Embarassed

# 167
  • Мнения: 1 798
Момичета,скоро някой беше показал снимка на нещо като огретен от тиквички Praynigмоля ако накой се сеща да ми го напише.
Благодаря предварително.

# 168
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Винаги правя топла застройка за супите- Ви-на-ги.  Mr. Green

1-2 яйца разбивам с щипка сол, половин с.л. брашно, 4-5 л. кисело мляко. Хубаво бъркам с дървена лъжица, слагам на средно загрят котлон, докато започне да клоква, разреждам с малко от супата, черпак по черпак и връщам в общото.  Peace

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 15:01 от sea woman

# 169
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 071
Някой има ли рецептата за захарните петлета?Като дете си правех,но съм забравила пропорциите.Помня ,че бе от захар,глюкоза и малко лимонена киселина,но по колко от съставките съм забравила.

# 170
  • Мнения: 4 507
Умирам от яд! Тестото за козунаците не щя да се вдигне  smile3511 Според свекърва ми повечето захар е причината да не стане. тази година решихме да увеличим  захарта, защото хич не беше сладко тестото при предишно правене и речено-сторено! Иначе всичко друго е както е правено преди с безотказен ефект.  Така ли е наистина, не сме ли сбъркали някъде другаде? Сега го сложих на 50 градуса във фурната, е надига се, но дори не стига да си удвои обема. какво мога да го правя? Мислех да го разстеля на руло с мармалад, най- ядивно ми се струва, че може да стане така?... newsm78

# 171
  • Мнения: 4 496
Аз съм увеличавала захарта/е, не драстично/ и ми е втасвало тестото без проблем. Да не е от маята?Ах, тези свекърви... Laughing

Според мен може на руло да го направиш, или на кифлички с мармалад. Thinking

# 172
  • Мнения: 4 507
Бе вярвам й на жената, тя е майстор по тестата, ама дали не съм объркала и друго нещо се чудех. Маята при вдигането в началото щеше да прелее от купата, вдигна се до 3х, не ми се вярва да е от това. А захарта увеличих двойно, не малко, ами направо двойно. на руло ще е, няма какво друго, освен от яд да не го метна в кофата и да почна наново.

# 173
  • София
  • Мнения: 10 858
Момичета, дайти идейка за торта с готови блатове, парченца ананас и заливка от течен шоколад. Обаче крема какъв да бъде, това ми е въпроса. Нещо лесничко и бързо. С крем Оле дали ще стане вкусно?

# 174
  • София
  • Мнения: 15 833
Я и аз да питам:Купих няколко узрели, та чак презрели авокадчета, но няма да мога да ги изям веднага всичките,а другите в къщи не го харесват. Мога ли да ги замразя или се развалят при замразяване?Дали някой е правил такъв експеримент? newsm78

# 175
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Тайна, яла съм сладолед от авокадо...
ама цял плод не съм замразявала - при нас изчезват скоростно.

сега прочетах в нета - може да го замразиш като пюре с малко лим. сок.
но после след размразяване трябва да махнеш покафенелия слой  Peace

# 176
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
И от мен един въпрос - ще пека великденски курабийки, ама в рецептата не е уточнено - в намазнена тава ли, или да сложа хартия за печене отдолу?

# 177
  • Мнения: 9 462
на хартия е най-добре. Ако е без хартия  си намаслявам тавата - съвсем леко.

# 178
  • Мнения: 9 785
Бе вярвам й на жената, тя е майстор по тестата, ама дали не съм объркала и друго нещо се чудех. Маята при вдигането в началото щеше да прелее от купата, вдигна се до 3х, не ми се вярва да е от това. А захарта увеличих двойно, не малко, ами направо двойно. на руло ще е, няма какво друго, освен от яд да не го метна в кофата и да почна наново.

Доколкото четох тук по темите, захарта е виновница за невтасването. Ти си сложила доста, направо много Laughing

Момичета, дайти идейка за торта с готови блатове, парченца ананас и заливка от течен шоколад. Обаче крема какъв да бъде, това ми е въпроса. Нещо лесничко и бързо. С крем Оле дали ще стане вкусно?

Крема сирене+разбита течна сметана+пудра захар. Ако нямаш крема сирене, можеш да замениш с обезсолено обикновено сирене, пак става трепач Peace. Е, и с готовото кремче ще стане, разбира се.

# 179
  • София
  • Мнения: 15 833
Тайна, яла съм сладолед от авокадо...
ама цял плод не съм замразявала - при нас изчезват скоростно.

сега прочетах в нета - може да го замразиш като пюре с малко лим. сок.
но после след размразяване трябва да махнеш покафенелия слой  Peace
Благодаря ти, ще опитам, но ще ги сложа цели,с кората, та да нямат допир с въздух и да почернеят.

Общи условия

Активация на акаунт