Странен подарък за цветница

• 13 797
  • 85
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, имам роднина, който се занимава с магии  Shocked . От къде и как съм разбрала, не питайте, 100% съм сигурна че е така. Почти винаги ми прави подаръци за празниците и тъй като утре - цветница - имам имен ден, днес той ми прави подарък (1 ден предварително) , някакво порцеланово яйце направено като свещник и 10 свещи резерва  Shocked . Мигновено си помислих, че нещо може би не е наред, но въпреки това приех подаръка. Естествено моментално излязох и в най близкия казан подаръка беше изхвърлен. Обаче много ме жегна този подарък - първо, че предварително ми беше подарен, и точно 10 бр. свещи  Shocked . Това със свещите никак не ми харесва. Та искам да ви попитам чували ли сте нещо, с каква цел може да се подари такъв подарък  newsm78 . Сигурно ви звуча като някаква откачалка  Mr. Green , обаче мен много ме гложди отвътре. Ако някой се притеснява да сподели магическите си знания  Mr. Green , може и на лични, споделете каквото знаете, моля ви, ще се пръсна от любопитство  Thinking

# 1
Аз лично съм на мнение, че магиите стигат тези, които вярват в тях. Колкото повече мислиш в тази насока, толкова по-податлив си на всякакви втълпявания. Недей да мислиш толкова за това и да се притесняваш и иди утре, запали свещичка и се помоли за себе си и за близките си.

Весело изкарване на празника  Peace

# 2
  • Варна
Аз имах една такава смахната позната,след като разбрах че се занимава с подобни глупости(не вярвам,не ходя и не искам да чувам за врачки баячки и магии)всичко което бях получила от нея като подаръци,го оставих в една църква на място което хора оставят разни дарове(така ме бяха посъветвали).Чувала съм също че се изхвърлят подобни предмети в течаща вода.Но това със свещите ми звучи много зловещо и не зная какво може да означава.

# 3
  • Варна
Аз лично съм на мнение, че магиите стигат тези, които вярват в тях. Колкото повече мислиш в тази насока, толкова по-податлив си на всякакви втълпявания. Недей да мислиш толкова за това и да се притесняваш и иди утре, запали свещичка и се помоли за себе си и за близките си.

Това го свърших още днес  Mr. Green , побързах да се презастраховам Кипрянови молитви, свещички, всичко както си му е реда  Laughing , а относно магиите, аз съм вярваща (в Бог) и свещеник ми е казвал, че църквата не отрича съществуването на някакви сили, които оказват негативно влияние на хората и ако се съмняваш за нещо се четат Кипрянови молитви и тогава всичко е под контрол  Laughing

Весело изкарване на празника  Peace

Благодаря  Wink

# 4
Хммм, може пък нещо хубаво да е било.
Преди седмица в офиса ни идва едно момче, което ни прави рекламните материали - младо, интелигентно, за магии сигурно не е и чувало. Каза, че цял ден си мислел да подари на някой яйце /златно/ - просто го усещал като някаква вътрешна необходимост, без причина. Стана ни интересен подобен импулс и ровихме по сайтовете какво означава. Яйце във всички религии, култури и т.н. означава живот, пробужане, възкресение /затова е и символ на Великден/, светлина, вдъхновение, сила, благопожелание и т.н. А в комбинация със зодията на това момче означаваше преодоляно препятствие и път към нещо ново /той наскоро преодоля известни пречки в бизнеса си и постигна доста успехи/. Та, дадохме му съвет да послуша импулса си и да направи подобен поарък на някой скъп за него човек. Дано този човек не го изтълкува подобно на теб...

# 5
  • Варна
azaf , честно да си призная яйцето много ми хареса и ако беше подарено от друг човек, никога нямаше и през ум да ми мине подобна мисъл, ама пустите свещи .....  #Cussing out

ПП: Вижте какво открих  #Crazy

Символика при черната магия:  ooooh!

Цитат
1. Сапун - да се стопи, както се топи сапунът. Дните на живота да продължат, докато се стопи сапунът.

2. Игла - да стане слаб и тънък като иглата. Иглата да го боде и да му причинява болки и страдания. Когато иглата е счупена на две или изкривена - да се изкриви, както е изкривена иглата, или здравето и животът му да се прекършат, както е строшена иглата.

3. Син камък - да посинее като камъка.

4. Памук - да побелее и омекне като памука.

5. Люта чушка и червен пипер - да гори в огън като люта чушка.

6. Восък - да пожълтее, да омекне, да се стопи като восъка.

7. Част от недоизгоряла свещ или свещ, взета от гроб - там, откъдето е взета свещта, там да отиде и този, за когото е направена магията.

8. Пирон (гвоздей) - с него да бъде закован ковчегът му.

9. Ножче за бръснене или част от него - може да бъде символ на хирургически нож, символ на самоубийство или убийство с нож, да причинява болки като от нож.

10. Конец с възли по него - да се завърже късметът в живота, както са завързани възлите в конеца - в бизнеса, в любовта, в житейския път и др.

11. Клечка или клечки от кибрит - да стане избухлив кибритлия или да изгори бързо, както изгаря кибрит жар в дома и др.

12. Пръст от гроб или от гробове - да отиде при този, от чиито гробове е взета пръстта. Смърт.

13. Дребна монета - символ на безпаричие.

14. Тамян, кръстче, нарисуван ковчег, кръст - символ на смърт, както и за погребение.

15. Люспи от риба или кожа от змия - да изстине като рибата или змията (смърт), да изстинат чувствата между близки хора.

16. Косми (коса) или нокът от мъртвец - да отиде при тези, от които са взети. Смърт.

17. Козина от куче и котка - да се мразят и ненавиждат както кучето и котката.

18. Органи от кукувица - както кукувицата снася си яйцето си в чуждо гнездо и никога не вижда рожбите си, така и това семейство да не види децата си или близките си.

19. Яйце - всичко в този дом да се затвори, както е затворено яйцето, или на съответния човек да му се затворя всички пътища за любов, образование, работа, бизнес.

20. Част от дреха, бельо, чорапогащи, коса - обикновено се взимат от този, за когото е предназначена магията и са символ на изпълнение на магията само върху това лице. . 

ooooh!

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 00:18 от Miss Dior Cherie

# 6
  • Пловдив
Продължавай да се ровиш в символиката на всичко заобикалящо теб и семейството ти...
Стигнеш ли до нишките, от които е изтъкана материята на спалното ви бельо, много да внимаваш... Точно там ще се вплетат съдбите на пребиваващите в дома. Производителя на текстил дали го знае, няма значение.

# 7
  • Варна

Хайде без ирония а, става ли? Ако не те тревожат подобни въпроси и не си запозната, какво точно те накара да пишеш в темата. Гледам и отговор на въпроса ми не си дала!?

# 8

Хайде без ирония а, става ли? Ако не те тревожат подобни въпроси и не си запозната, какво точно те накара да пишеш в темата. Гледам и отговор на въпроса ми не си дала!?

Какво без ирония? Не се ли усещаш, че това твоето е абсолютна параноя?
Няма нищо лошо в това че ти е подарен свещник във вид на яйце. И ако той е с по-особен вид свещи, напълно възможно да са си били комплект към него. Иде Великден. Такава символика не може да се използва за лошо, а само за хубаво.

И кое му е странното на това че свещите са точно 10?

# 9
леле, как се напих,,, пак ми се привиждат странни теми тук. няма пове1е да стъпвам в това мохито...

# 10

И кое му е странното на това че свещите са точно 10?

И на мен това ми стана много чудно. Че авторката е психясала яко, спор няма, ама какво му е на числото 10 се питам, че досега не съм срещала нищо негативно около него, даже напротив - учениците и счетоводителите много го обичат.  Mr. Green

ПП Сега, за Великден да подарявам ли яйца, че то човек вече да не смее нищо никому да даде - кой знае как ще бъде изтълкувано...  Crossing Arms

# 11
  • София
 hahaha hahaha hahaha

не се обиждай, ама не си в ред..... Joy

# 12
  • Варна
А този твой роднина би ли искал да ти навреди? В какви отношения сте, че толква се притесняваш?

# 13
Та искам да ви попитам чували ли сте нещо, с каква цел може да се подари такъв подарък 
Ми... за да те зарадва. Как можа да изхвърлиш хубавите свещи? А като спре токът?

# 14
  • близо до Кресненското дефиле
Този свещник се предполага,че е за светене CrazyА сега сериозно.Миналата година си купих подобно яйце в комплект с 10 свещи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт