Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 21!

• 14 767
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Тримата!!! Така поне си поспивам. Ако на всяко събуждане ставах, за да отида до другата стая и да я приспа отново - по-добре да не лягам изобщо!
Сега двете спим с общо юрганче и като се размърда само вдигам блузата. Дори и насън. Единственият проблем е, че така прекарвам много часове и кръстът ми е гол и изстива.  Sick
Дали да не жертвам една блузка и да изрежа 2 дупки отпред, за по-лесен достъп?  newsm78

# 61
  • Карлово
Дали да не жертвам една блузка и да изрежа 2 дупки отпред, за по-лесен достъп?  newsm78
Аз ползвам една редутска пижама, тип "прегърни ме", много ми е удобно, доста е голямо деколтето, Ачко сам си я дърпа надолу. Иначе и аз с Мартина все вдигах нагоре блузите, но сега съм си подбрала гардероб с отварящи се деколтета, да си пазя кръста.

# 62
И аз прекарвам голяма част от нощта с разголени гърди  Laughing. Съвместното спане изобщо не допринася за по- добрия сън при нас. С кака си заспива тихо и мирно, с баща си спи и не помръдва, мен докато ме помирише и започва да ръмжи. Дзенва направо  Laughing. Голямата ни дъщеря спеше по цяла нощ, но не спеше в едно легло с нас и е кърмена 7 месеца. Може и да е до дете, знам ли  newsm78.

# 63
  • Varna
Ние спим на спалнята с тати, а на Поли леглото е долепено до нашето.Реално обаче тя се разхожда ту на нейното, ту на нашето.Ако заспи с цокито в устата (при мен), аз като се поразбудя казвам "Поли търкулни се" и тя се изнася , ако е свършила, ако не е има команда "дай дугото" и чак тогава се претъркулва към кошарата.
Аз спя с пижама с копчета и няколко си стоят разкопчани за по лесен достъп.На мен така ми е много удобно, а като гледам и на нея.

# 64
  • offshore & overseas
Спалнята ни се състои от два допряни кревата. Лъвю винаги е бил особено чувствителен (и ревнив) по отношение на спането. Не дай, Боже, да не се наспи или някой/нещо да му наруши съня -- сипе огън и жупел!! ooooh! Не може и да търпи да дели легло с някой друг (освен с котарака, но и той доста му пречи, като му легне между краката, та му бие шута по някое време).

Та така, нощем сме тримата (четиримата), ама не съвсем -- аз и Калина на моята половина и тати (Мони) -- на своята. Той настоява да я местим вече в нейното креватче, но се е отказал да повдига въпроса, защото не му се вижда приемливо да става и да ми носи детето, ако се събуди и заплаче, да не говорим пък да я успокоява -- пълен абсурд!

Спя с различни "роби", но все с големи деколтета, и така Калюша сама си взима, каквото и когато и потрябва. Ако съм легнала наобратно, за да чувам по-слабо мощното хъркане на Лъвю, само се обръщам, придърпвам я и тя си знае работата по-нататък. Друг е въпросът, че след такова събуждане и предвид близостта на "дъскорезницата", трудно се връщам към сън. Другият проблем е, че трудно заспивам ако не съм по корем. Mr. Green

Вече споделих, че напоследък Халя спи по-спокойно и се събужда по-рядко и през по-големи интервали, естествено. Все пак, чакам още 2-3 кътника и докато не изникнат, няма да видим пълно спокойствие. През деня обикновено спи час и половина - два, но има дни, когато не успявам да я "гътна". Друг досега може да се каже, че не я е приспивал, особено от 7-8 месеца насам. Преди това се е случвало чат-пат да заспи в скута на баща ми, но пак мнооого рядко. Crossing Arms

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 16:01 от Мяуче

# 65
  • София
И ние спим тримата.
В началото спеше в нейното креватче, от 4 до 10 м. въобще не се будеше за нощно, после почнаха зъбите, а от 3-4 месеца трайно се е настанила на нашето легло, явно ще чакам доброволно да си тръгне, когато реши, че е достатъчно голяма.

Един съсед, чийто жена доскоро кърмеше - отби детето им на 2 г., та имат опит с будене през нощта, твърдеше, че нашите кърмачета се будят, защото честото сучене води до по-бърз метаболизъм и съответно от нова нужда за храна - тоест, огладняването е точно защото сучат често. За мен тази теория е интересна, той е бил спортист и даде пример с тях, може би е прав - всички диети за отслабване препоръчват често хранене за засилване на метаболизма.
Та тъй - кърмим ги нощем, та да огладняват и да сучат още повече. Laughing

# 66
  • До хладилника, който обичам
До 4 месеца си спеше в креватче моята, от 4 до 10 я взимах, като се събудеше нощем, а след това започнах да я слагам направо при мен. На 2г и малко я преместих в нейно легло, допряно до моето, а като се преместихме в друг апартамент, където си има стая, на 5, постепенно свикна. И сега все се чуди как да се озове в нашето легло Laughing и срам-не срам, с баща й също много обичаме да спи при нас, насила се ограничаваме да не й даваме постоянно да идва, че не е възпитателно и после няма гонене Grinning
А иначе спря да се буди на 2г 2-4м (не помня точно) с избиването на последните кътници - все едно не се е будила никога преди това, спеше по цяла нощ.

# 67
  • Varna
О аз написах,  че е    до нашето легло.Така е , но не от самото начало.Първо си беше отделена кошарката и се будеше по веднъж - някъде до 3 месец. Аз ставах , влизах при нея в креватчето и си я кърмех  Embarassed.След това реши, че иска да спи по цяла нощ, но понеже не наддаваше по много аз чинно си я будех да я накърмя в 3 часа. Обаче започнаха зъбите на около 6 месеца и започна час по час да иска да цока. Около месец ставах по незнайно колко пъти да я кърмя, после взех да си я вземам по някое време и така откарвахме до сутринта.В един момент попреместихме това онова в стаята и кошарката на бебка беше наредена до голямата спалня. И така поне и аз и тя спим...

# 68
Ох, ние спим в три различни стаи  Crazy До 6-я месец някъде спяхме заедно в нашата спалня, защото таткото ставаше нощем да ми помага. После като вече не се налагаше да става продължаваше да се буди и аз не спя спокойно, защото знам, че като се събуди после трудно заспива и съответно и аз не спя добре, защото се притеснявам, че той не спи  Tired ooooh! Абе много сложно става и в резултат той също се премести да спи и сега всички спим спокойно и си ходим на гости  Heart Eyes
Аз така и не намерих удобна поза, за да ги кърмя нощем легнали, успявах само седнала и затова много-много не съм ги взимала да спят при нас. Честно казано, когато спят при мен ми "надушват" гърдите и спят много по-неспокойно. В тяхното си креватче нямат такива проблеми и въобще не се будят. Но пък никога всъщност не са спали сами, винаги си имат сестричка за компания  Simple Smile

# 69
Браво, fata morgana, че си ги кърмиш и двечките - толкова време вече!   bouquet

# 70
И ние в отбора на спящите заедно.  Казвах му аз на мъжото да не купуваме отделно легло за баткото, а по-голяма спалня!  Joy  Бебешкото креватче е доближено до нашето, но кърмачето прави по цяла нощ разходки - ако заспи при нас, по някое време се мести в нейното легло. Сигурно й става топло между нас. Ако е в нейното легло пък идва при нас. По някое време си иска вода. Ние отдавна не се кърмим нощем. Веднъж се наложи да пия антибиотик и използвахме случая, та я отказахме от нощното. Беше на година и два месеца. Тоест вече повече от година нямаме нощно, но тя си се буди. Сигурно е до дете, и баткото ми беше такъв. Почна да спи непробудно след три годинки.  Пък и чакаме още два кътника...  То и баткото спеше при нас, и без да го кърмя. Преместихме го в неговото легло след като забременях. Peace

# 71
Дългокърмещи майки привет! Дъщеричката ми е на 1 год и 2 месеца, бях пуснала темичка отделна даже, благодарение на която стигнах до заключение, че периода хич не е подходящ за отбиване! Та явно ще се кърмим...и искам да ви попитам как да се отнеса към въпроса с приемане на лекарства, ако ми се наложи, в случая Низорал, то е ясно че доктор тр да каже..., но как да постъпя след като малката иска да цока нощем, а на мен ми се налага да го приемам поне 3 месеца, мога да отложа приема му с още някой друг месец, но въпроса си остава належащ все пак...Знам, че риска не е толкова голям като при новороденото, но все пак това са си лекарства. И още едно въпросче относно вредностити и кърменето след годинка-как се справяте с никотиновия глад ако той все пак се появи, не съм пушила от 2 години, но напоследък голяма жажда ме гони, онзи ден дръпнах едничка Sick и се чувствам виновна, въпроса ми е мога ли да си го позволявам и колко често! Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 17:54 от chochka_nadik

# 72
  • Бургас
Да се запишаи аз
за спането и кърменето
Коко от август миналата година спи при мен - спим само двамата в стая на ъглово легло. Суче само от дясната гърда- вече 2 месеца, а спи от лявата ми страна. Суче денононощно Рядко се съглася на залъгалката. Когато суче или е със залъгалката задължително бърка в ръкава ми Какво ще правим лятото, като съм без ръкави newsm78
В началото си спеше в кошарата, но тогава за 1 седмица бяхме на почивка, спяхме двамата и като видях че ми е по-лесно продължих и вкъщи така Wink
Каката не съм я кърмила - нямах  Sad но и тя се будеше най-много през 3 часа - пиеше вода - по литър на нощ, памперса не й стигаше. Май спря да се буди чак към 3-тата г.
След 1 месец започвам работа и не знам как ще се справя с недоспиването. Нея я гледах до 3 г. и почти нямах този проблем.
Много ми се иска като излязат всичките зъби на Коко да спре да се буди нощем Praynig Сега му избива шестия кътник
На всичкото отгоре е и болен - от 4 дни вдига висока Т. Embarassed Cry Май ще пие антибиотик

Научи се на 1 г. да си иска да суче, а на 1 позната  - колкото него детето, сучеше, когато тя му даде И вече е отбито постепенно и без проблем
за ортопеда
От ортопед знам че децата до 3 г. са с плоскостъпие
за режима и къпането
Коко няма режим . Сутрин става по различно време И в зависимост от това колко и как е спал заспива по различно време следобед, по същата причина и вечер Той е от късносъбуждащите се - 9-10часа, а каката до 7 часа беше станала И двамата заспиват късно - след 22 ч. Тя до 1,5 г. спеше 2 пъти през деня, той след 1 г. започна да спи 1 път. Често му се е случвало да не спи следобяд. Кртичния момент е 18-19 ч.
Докато го къпех всеки ден го къпех по различно време - зависи кога трябва да си легне. Но от педиатър знам че вече не се препоръчва ежедневната баня - освен лятото, разбира се. Но аз го къпех, защото му харесваше. Зълвата не си къпе детето всеки ден, още откакто се е родило.
за цигарите
Тази същата позната, която скоро отби си пушеше още преди да стане на 1 г. детето май. Веднага след кърмене за да мине повече време до следващото. Аз не мога да кажа нищо по въпроса защото не съм пушачка, но пък откакто стана на 1,5-2 г. по пов ди си пийвам 20-30 гр. ракия и също се чувствам малко гузна. А също по 1 бира или чаша вино сега, вечер. Зълвата веднъж каза че вечер си пийвала по малко узо - за кърма  Simple Smile
За бирата ми беше казала още първите дни педиатърка че можело за кърмата.

Христос Воскресе!

# 73
Христос воскресе !
И аз да кажа съм си малко гузна по отношение на алкохола, почти всяка вечер пийвам бира  beer на виното не съм фенка, но с е случвало също да си пийвам и един път изпих 2 малки уискита  Embarassed казват че е препоръчително да си изцеждаш кърмата след това обаче това обикновенно става вечер и много ме домързява та сигурно си е вкусвала алкохол от цицка, но не съм забелязала да има някакви проблеми или да и е повлияло зле все пак аз не прекалявам, само да отбележа че и тя е невероятен почитател на бирата и си е сръбвала виж тогава вече виждам влияние става по нервна като пие алкохол, боже как говоря ще кажеш е някакво алкохоличе  cheers

# 74
за ортопеда
От ортопед знам че децата до 3 г. са с плоскостъпие

Да, но трябва ли да се водят на преглед преди 3г. и въобще кога е най-добре? Настя все още стъпва доста нестабилно, силно О-образно, често се спъва и пада, но поне умее да пада "добре" и не плаче (не я боли), въпреки че се справя вече и с бягането.

за режима и къпането
Но от педиатър знам че вече не се препоръчва ежедневната баня - освен лятото, разбира се. Но аз го къпех, защото му харесваше.

Защо, знаеш ли повече подробности? Аз също къпя Настя всеки ден - харесва и и ми се иска така да си свикне (аз не съм така  Blush  - макар, че се червя, истината е, че не смятам, че имам нужда, но дано и околните да мислят така, не само аз  Laughing )

Skrech, аз взех да се опитвам да не ги сменям толкова гърдите, а да давам същата. Когато сме вкъщи е по-лесно, но навън и по-пълната да дам, т.е. другата, не винаги я иска, разсейва се повече.

Общи условия

Активация на акаунт