Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 67 906
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 90
Забравих да кажа, че Петицията от обяд някъде, работи.

Във Фейсбук вече сме 284 човека! Grinning Hug

В петицията изоставаме малко, ама е нормално, от снощи не работеше.

Супер сте! Grinning Hug

# 91
http://www.econ.bg/news86028/news/article150215.html

Според него много родители не са запознати какви са последствията от лошите хранителни навици на децата. Българите са променили хранителните си навици и на трапезата им все по-рядко има зеленчуци, риба, плодове.

Николов изтъкна още, че трябва да се води и активна държавна политика по въпроса със здравословното хранене на децата. От асоциацията смятат, че в училищата трябва да се осигури здравословно меню на учениците. Той даде пример как в някои европейски страни в училищните лавки е забранена продажбата на газирани напитки и високо калорични продукти, съобщи Дневник.bg.

Според Николов държавата трябва да регулира по-строго рекламите, насочени към децата и надписите върху етикетите. Не трябва се допускат и манипулативни реклами, в които да се изтъкват само предимствата на една стока, а да не се посочват вредите. Използването на анимационни герои на етикетите на храните за деца също е много неетично, защото води към привързването на децата към нездравословните продукти, смята Николов. От асоциацията са се включили в световна кампания против маркетингови трикове при продажбата на вредните храни.

Как не намерихме този текст по-рано, та да го напишем по-остро в писмото ни. Коя е тази Асоциация?

# 92
Асоциацията е тази, която вдигна пушилка и със сиренето и с фафлите..  Confused
Мислила съм си дали да не ги контактваме по разни въпроси още от темата със задниците..
Ако не се лъжа Дещовиди беше споменала, че познава  тартора и, че бил доста отдаден.

# 93
Тео,
Чакам да се обадиш като се уговорите с битивито точно за колко часа и ако има ново инфо кой ще участва от страна на институциите. Ще пратя съобщение на всички в каузата във ФБ - тъкмо повод да им напомня да пращат още писма. Направих те и теб админ там, така че и ти можеш да пращаш месиджи, ако се сетиш нещо.

# 94
Асоциацията е тази, която вдигна пушилка и със сиренето и с фафлите..  Confused
Мислила съм си дали да не ги контактваме по разни въпроси още от темата със задниците..
Ако не се лъжа Дещовиди беше споменала, че познава  тартора и, че бил доста отдаден.

Oх, вярно, сега се сетих. Ама как, задължително трябва да се свържем с тях, действай! Hug

Тео,
Чакам да се обадиш като се уговорите с битивито точно за колко часа и ако има ново инфо кой ще участва от страна на институциите. Ще пратя съобщение на всички в каузата във ФБ - тъкмо повод да им напомня да пращат още писма. Направих те и теб админ там, така че и ти можеш да пращаш месиджи, ако се сетиш нещо.

Ще ти кажа утре! Mr. Green Участващите са си същите, от мейла.

# 95
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336799.0

Направо съм втрещена от инфото в тази тема, не е истина просто. Буквално в прав текст, насилствено зарибяват децата ни, не само "невинно", използвайки вратичките на липсващи текстове в законите.

# 96
Наредиха ми да напиша някой работи направо тук Wink
Всъщност разкази на дете, което се опитвам да науча кое е вредно и кое не.
Когато давам на дъщеря си парички за училище ми казва- мамо, в лавката няма нищо за ядене Sick
Преди време си взимаше плод в училище и госпожата казала- който ще яде плод да излиза от стаята да го яде, защото така дразнели другите деца. Явно тези деца са се почувствали като прокажени...а не трябва ли да е обратното? Оттогава отказва да взима плод в училище, а там естествено не се продава.
Понеже и аз работя в училище(друго) попитах в нашата лавка- защо вече не продават плодове? Отговорът беше, че от ХЕИ им забранили, защото имало някакви изисквания на които не отговаряли. Вероятно това спира и другите боклукопродавалници.
Понеже успявам да скъся дистанцията с учениците, понякога използвам момента да им поговоря уж нашега и междудругото за това как отсега и сами трябва да се погрижат за здравето си.
И отдавна се моля поне половината реклами за шоколодови изкушения да бъдат заменени с реклами за ябълки...че да не се налага да обяснявам на дребната, че те са пластмасови и не се ядат...Еееех...мечти....

П.П. Такива каки що не раздават плодове в училищата да му се не види Thinking
Да вземем да измислим игра с плодове ли?

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 21:00 от Мимиту с кирилизация

# 97
С риск да ви подразня и всички да се нахвърлите срещу мен,аз не съм против детето ми да яде от въпросните неща (шоколади,вафли,снаксове,сухи пасти......),но в рамките на нормалното разбира се,а не да се прекалява. Въпреки това мое мнение,съм ЗА това,редом с тези "боклуци",да се продават плодове и зеленчуци  Peace.

# 98
С тоя аватар се подвизаваше една доста по-стойностна /в сравнение с теб/ потребителка.
Това е напълно достатъчно да ни дразниш. И кое дете ще си купи зеленчук, вместо Марс, примерно?

# 99
С тоя аватар се подвизаваше една доста по-стойностна /в сравнение с теб/ потребителка.
Това е напълно достатъчно да ни дразниш. И кое дете ще си купи зеленчук, вместо Марс, примерно?

Вълчо,изказах мнение,а не съм се заяла с никой от темата,нали? Нещо против аватара ми ли имаш? И не давай определения,когато не познаваш човека лично Wink

# 100
Не. Това за аватара. Не ми отговори на въпроса, та, твоето дете какъв зеленчук би си купило? Зеле? Морков?

# 101
Ами племенницата на съпруга ми която е на 10 год. От бебе са я свикнали на разделното хранене,десерти не поглежда и само като види някой край нея да яде пържола с пържени картофи например или шоколад и веднага почват забележки от рода,че това не е добра комбинация или,че това е гадост. Наистина може да е еденичен случай,но кой дава гаранция,че детето като излезе извън дома или училище,няма да заръба някой шоколадов десерт или  нещо друго?

# 102
Предстои есента дъщеря ми да тръгне на училище, но така или иначе, още преди година-две имах повод да вися да я чакам няколко пъти от мероприятие пред една училищна лавка и бях потресена какво я очаква. Страхотна инициатива! Свалям шапка на всички инициативни хора (каквато аз не съм) и подкрепих по разни начини Simple Smile

# 103
С риск да ви подразня и всички да се нахвърлите срещу мен,аз не съм против детето ми да яде от въпросните неща (шоколади,вафли,снаксове,сухи пасти......),но в рамките на нормалното разбира се,а не да се прекалява. Въпреки това мое мнение,съм ЗА това,редом с тези "боклуци",да се продават плодове и зеленчуци  Peace.

И ние нямаме против детето ти да яде шоколади,вафли,снаксове,сухи пасти.
Все пак си е твое дете.
 Whistling

# 104
Ами племенницата на съпруга ми която е на 10 год. От бебе са я свикнали на разделното хранене,десерти не поглежда и само като види някой край нея да яде пържола с пържени картофи например или шоколад и веднага почват забележки от рода,че това не е добра комбинация или,че това е гадост. Наистина може да е еденичен случай,но кой дава гаранция,че детето като излезе извън дома или училище,няма да заръба някой шоколадов десерт или  нещо друго?

Мани моля те, не ми давай такива примери, че се изприщвам на какво е било подложено това дете, не, мерси, никога няма да тормозя в такива крайности детето си. В шоколадът например, само да кажа, има витамин Д, и ако не се прекалява си е много полезен и нужен даже. Ако не се прекалява и буквално тъпче с въпросните боклуци, също няма да са чак толкова вредни, особено ако е съчетано и с добра физическа култура, което също липсва в училищата. За съжаление в лавките ни, здравословна храна почти липсва, в някой изобщо няма такава, а боклуците, както стана ясно са на първа, втора и всякаква линия, буквално се зарибяват децата. На училищна територия, извън училищната територия, навсякъде, те преливат от магазини, будки, и всякакви търговски обекти. Не стига това, ами и рекламите текат денонощно, и то по възможно най-манипулативен и промиващо мозъците им начин, като се използват всички възможни похвати, от анимационните герои, до всевъзможните подаръци, и до кичозно лъскавите и шарени опаковки. Това е цяла индустрия, която работи против здравето на децата ни, нека да си работи, но училището, както и ние, родителите, не трябва да работим за нея, защото интересите ни не съвпадат!

Аз изобщо не съм някакъв краен маниак на тема здравословно хранене и прочие, но съм положила много труд, за да обясня и науча детето си да не се тъпче и да не купува тези боклуци, без да я тормозя и насилвам, или да й забранявам абсолютно, забраната не е възпитание! Забраната трябва да е съпроводена с обяснения и информираност, поднесена на децата по подходящия начин за възрастта им.

Дъщеря ми ме е молила, да съм ходила да кажа в лавката, да продавали плодове, те уж продавали, вече писах за това. Нито не даването на пари е решение, нито забраната да се посещава лавката, нито слагането в раницата на храна и плодове. Да, може, но колко, раниците и без това тежат сто кила?! Само първо, второ и трето липсва вътре, при положение, че и стол и лавка има в това у-ще. Айде да си имаме уважението и да си разкарват боклуците поне от училището, извън него си е моя грижа какво ще яде детето ми!

Общи условия

Активация на акаунт