При Дюкан ясно е това - ядат се мляко, риба, мръвка и яйца - 174

• 27 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 255
ЗДРАВЕЙТЕ
 Hug
ТОВА С ВСЕКИДНЕВНОТО ТЕГЛЕНЕ СЕ И ПРИСТРАСТЯВАНЕ,НО ПЪК НЕ Е ВРЕДНО.ОТ ДНЕС СЪМ ОТНОВО НА ПЗ И СЪМ СТРАШНО ДОВОЛНА.

# 256
  • до Бургас
tsitalia- добре дошла! Hug Според мен менюто ти много разнообразно и добро, само че всичко без мазнина, нали?
mihi69- Честита месечинка Hug
_NIELKA_- Прекалено много вода пак не е хубаво, трябва да пиеш не повече от 30мл на 1кг тегло в това съотношение бъбреците се справят без проблем. Hug
Борис- Съгласна съм с тебе! Hug
emanoelita- Изглеждаш чудесно:))) Hug
Момичета, много Ви благодаря за съвети още днеска ще почна да ги прилагам!!Дано да почна да спа!

# 257
Какво ще кажете вие, които от повече време спазвате режима, дали има опасност наистина за бъбреците или е индивидуално?

Ще ти споделя мнението си, независимо че не съм ветеран (два месеца практика).  Simple Smile

Насаждането на психоза не води до нищо добро, но е така, когато са засегнати нечии интереси и въпросната психоза обслужва именно тях. Отнася се за всичко. И да, не съм медицинско лице, но имам глава на раменете (уж, нищо че сме изпростявали от този режим Simple Smile, чета и се интересувам много, както и разсъждавам...
Да, не мога да оборя биолози, защото не владея материята, но твърдя, че режимът е изключително здравословен, аз самата се чувствам великолепно, определени проблеми изчезнаха (засега само за МЦ не съм убедена, може би ще повлияе, защото веднъж закъсня четири дни, но ще видим нататък), както и се възпитавам в навици, които са ми липсвали в годините. Освен това никой не се е заел да направи сравнителна характеристика на различните режими, а реално Дюкан с нищо не е в по-голямо нарушение от другите, напротив. Твърдя го, защото това не ми е първия режим (не съм вманиачена на диети, но имам хранителна култура от няколко години след тотална липса на такава преди...). Да не говорим за сравнение с безогледното и безконтролно хранене (бъбреците и черния дроб не се ли товарят тогава, моля?).

И да! Всичко, ВСИЧКО е индивидуално! Всеки стрес на организма (стрес е всяко нарушаване на статуквото ни, не само диета) води до съответната реакция. Понякога и се отключват слаби точки, но дали е виновен режима? Иначе оправдания винаги има при трудности или когато на човек не му отърва. За всичко.
Разбира се, всеки решава за себе си, трябва да ни е комфортно от това, което правим. И често автосугестията (самовнушението) играе огромна роля, без изобщо нещо да се случва вътре в нас. Ако държиш да си спокойна или имаш основателни безпокойства, просто следи здравословните си показатели. Това е.
С извинение за многословието и се надявам да не съм досадила!

Их, подминавате ми молбите като малка гара...
 Sad Hug

# 258
tsitalia, добре дошла  Hug Продължавай със същата упоритост   bouquet

Борисе, съгласна с теб, че килограмите не са от такова значение. Но лично за себе си предпочитам да се тегля всекидневно, за да мога да се следя. Има храни от които се задържа, качва или сваля. Всеки организъм е различен. Пък и както Дюкан пише "Впрочем запазете навика си да се мерите всеки ден в живота ви, защото, ако кантарът е враг на пълнеещия, той е приятел и награда за отслабващия и всяка загуба на килограми, дори най-малката, е най-доброто стимулиращо средство."
Мен ме стимулира загубата на грамове  Grinning

# 259
Подарявам месечен цикъл с все кофти настроения и неразположения към него.Който има нужда-пишете на лични. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
 В неделя се теглих-доволно съм, въпреки очакваните гости, които пристигат утре.
 Борка страОтно ме кефиш.Дай да съ земем, докато сме на режим, аз ще ти готвя, ти ще ме развеселяваш.... Joy hahaha

Смехоранке, с теб и в тая тема се следим... Hug Hug

Да не е съвсем спам-оплюсках огромен тутманик по рецепта на Главния готвач   Hug Hug, направих си крем с желатин, за обяд яйца на тефлон, пък за вечеря....Баси...Ще се прибера от работа в 22.40...Дали ще ми се яде-никой не знае.... newsm78 newsm78

Деър   202uu  202uu

# 260
NIELKA, за пръв път ли се сблъскваш с 'доброжелатели'? Ще има още много такива, но ти си решаваш. В старите теми ни пишеха, че ще умрем, също както самия Дюкан (от собствената си диета)  hahaha

Ох, да за първи път ми беше  Embarassed! Стана ми много криво, но с усмивка и пожелания за скорошно оздравяване на женицата излязох от неприятната ситуация  ooooh!! Но, тъй като аз наистина си имам проблем с бъбреците от години, не ми пречи да си направя една ехография така за мое успокоение  Thinking! Това естествено няма да ме събори, щом съм се хванала на хорото ще го изиграя до края  Grinning! Още повече съм ентусиазирана от -1 кг сутринта  Party, с който станаха -5 кг от началото на режима преди 6 дни!

Лек, успешен и отслабващ ден на всички Дюканстващи  Hug

# 261
  • София

Смехоранке, с теб и в тая тема се следим... Hug Hug

Пеперудке, и аз това забелязах скоро, че сме на едни и същи места почти  Hug  Другото място на срещата ни хич не ме радва, но това е друга тема Simple Smile

# 262
  • Варна
Деър, бивша Dare, добър пост!

Всички скачат против режима, защото увреждал бъбреците, виждате ли. Как е доказано това? Ако човек има песъчинки, пък кой ли ги няма, точно една такава промяна в храненето ще ги накара да излизат.

Дюкан бил препоръчвал кока кола лайт. Не, той просто знае, че човек не може дълго време да се лишава, особено човек с 30 кила отгоре. Все пак не сме ги качили тези кила от лишения, нали? И той я позволява, но не и препоръчва. Както и млекцата с подсладител - само компромис.

Първите два месеца и аз не ползвах подсладител, не пиех степчета и кола. Отслабвах много добре, но започнах да мисля само за сладко, как ще ям пасти и шоколад. Тогава реших за себе си, че е по-добре временно да заместя сладкото с подсладител. Който успява да се въздържи от това - браво! Продължих да отслабвам с добро темпо.

Всеки през последните пет месеца ме убеждава как едни познати на техни познати, ама много, много се поболели като били на една такава диета, но GP-то ми след като ме видя, премери ми кръвното (дългогодишна хипертоничка на лекарства бях) и ми пусна изследвания, каза "И сега разказвай - как го постигна, че и аз имам нужда." Казвам последните пет месеца, защото първите пет месеца всички мислеха, че съм се променила, защото съм с нова прическа...

Толкова разумно не съм се хранила никога, толкова хубава кожа не съм имала никога. Преди ходех в тоалетната - три пъти на ден, сутрин, привечер и вечер преди лягане. как са се чувствали тези бъбреци - затлачени и натоварени. Говорила съм и с други момичета - сега всички пишкаме под час, я си пропуснал, я е станала белята...

Стана доста дълго, но бях провокирана...

За по-новичките с този режим съм свалила 36 килограма и имам желанието да сваля още 16.

# 263
 Hug Hug Hug Hug Hug
Всички без изключение са нагушкани!
Време-йок, работа-бол, та минавам само да се изфукам: дечко оздравя, а аз съм вече 68кг!
Дори не ви изчетох Embarassed.
С поздрав най-сърдечен: поЧитател вечен

# 264
Само да се запиша.. Не съм се предала, но нямам време да чета и пиша.  Hug

# 265
Еманоелита,браво!Ти направо си друг човек!  bouquet

Деър
,кажи ,мила.Слушам те. Heart Eyes

bartok,браво на дечко и на теб.Как искам твоите 68кг... newsm78 Ех,мечти,мечти...

Аз се наядох като невидяла.Все с режимни неща ама доста май бяха.Да видим ще отключа ли процеса? newsm78 И мисля менюто за довечера.И пак за сладко мисля повече май. newsm78

# 266
БРАВО, ДЕЪР! Аз съм лекар и отговорно мога да заявя, че проблеми с бъбреците по време на диетата имат само хората, които не са знаели ПРЕДВАРИТЕЛНО за тях, т.е както вече писах, ако си направите изследвания преди диетата, ще сте мн. по-спокойни при появата на неразположение от каквото и да е естество. А така човек прави диетата и се самонаблюдава, но на страхa очите са големи- в стресова ситуация сме склонни да преувеличаваме, а това в повечето случаи води до засилване на оплакванията. Колкото до лекия дискомфорт в областта на бъбреците- да, наистина е възможен, ако човек си има песъчинки в тях и е започнал да ги отделя с повишеното приемане на вода, препоръчвано от режима, но нали такова препоръчват и нормалните лекари...

# 267
  • София
Здравейте и от мен! За разлика от останалите третофазници, аз ще ви успокоя - нещата в Трета не са фатални, могат да се овладеят. И аз не мога да се похваля, че съм винаги 100% спазваща препоръките на Дюкан, защото ми се струпаха няколко пътувания и празници, но е важното, че навикът за всекидневно мерене е вече част от живота ми и щом видя проблем, захващам се да го реша. Установих, че в протеиновите дни се свалят много добре качените в други дни килограми. Наблюдавам се и мога да кажа, че явно за трите седмици, в които съм в Трета, тялото все още се нагажда, затова и кантарът варира. Предполагам, че става дума за някаква регулация на задържането на вода, на преборване със запека - все неща, които стресираният от бързото сваляне организъм трябва да реши за себе си. Така или иначе в момента съм отново на килограмите, с които започнах Трета, въпреки, че до вчера сутринта имах 2 плюс. Уточнявам, че моят протеинов ден е понеделник, не четвъртък. Как става тая магия, не знам. newsm78

# 268
Здравейте, реших и аз да попиша най вече защото имам голям проблем, а нямам много време да стоя пред компютъра. Значи, миналата година /09.2008/ бях на тоя режим за 45 дни, карах 7П/7ПЗ, отслабнах много 10-12 кг., започна от 68 и стихнах до около 57-58/ за мен поне е много, тия са кг. които искам да бъда/, но.................започна голямото ......

vanessa_p само моля те кажи ми че не си пак на тази убийствена комбинация 7П/7ПЗ - това е твърде много  Naughty, максимума който е позволен без да застрашава здравето ти е 5П/5ПЗ

# 269
Офф,ама постоянно се пише НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5 ДНИ НА П ,и пак по някое време някой направил 7.Е как става тоз номер? #Crazy newsm78 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт