Слънце, прегръдка, усмивка, само това ЮЛЧЕТО иска!

• 10 999
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не ми се рови назад - някой би ли ми казал каква е случката с ваксините?

# 46
  • София
Добро утро и много усмивки за всички Heart Eyes

Тези цветя са за имениците днес - Мартин, Мартина! Да ви е честито името!
Днес явно ще сме на кратка разходка. Защо толкова се влияе настроението ми от времето?
Тони е добричък и ме остави да се включа тук.
Хриси, не знаех, че трябва и личната карта да се сменя, след промяна на адресна регистрация. Нали в нея е записан постоянен адрес, на който си получаваш всички документи и т.н., а той може да е различен от този, на който живееш в момента. Ще трябва и аз да ходя до общината тези дни.
Велина, много е пораснал Крис  Hug и какъв красавец е - ще те видим като тръгнат мацките след него  Wink Искрено ти завиждам за тези паркове Peace За съжаление тук не се мисли за децата, а се отчита дейност (слагат се забаления за децата на 10 метра от шосето без преграда). За бързото им унищожение и изрисуване не ми се говори.
mimoza_lolko, Мимко е страхотен  Hug

В събота ходихме до зоологическата градина. Не очаквах, че това е точното място за Тони - много нанагорнища, стълби, широки и обезопасени пространства; уцелихме Деня на осиновителя и имаше програма с фокуси, много песни и танци; гостуваха Милена Славова и Вучков от Минута е много. Моят малък мъж много танцува на нейните песни Grinning
После храни със солети 1 орикс и като видя как с уста антилопката хапва падналите на земята, си изсипа няколко и се наведе и той с уста направо от земята да яде. На ламата реши да не й остави шанс и си дръпна, и хапна вече облизаната солета... Ръмжаха си заедно с черната мечка. Голяма радост и прекрасен ден изкарахме. Чакам с нетърпение слънчев ден и отново сме там.

Ели, моите съболезнования за татко ти!

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 10:14 от Aganka

# 47
Добро утро на всички
Днес съм яхнала метлата от сутринта  Confused
Хриси с постоянната адресна регистрация изглежда е различно навсякъде  newsm78
Аз ходих до общината януари за да подам документи за  смяна на лична карта, но от там ми отказаха тъй като не съм се водела като собственик на дадения имот. Искаха собственика да ходи и да подава заявление и ......... хазяйката разбира се не беше склонна, та си останах само с настоящия адрес  Rolling Eyes
Хубав ден на всички   bouquet Hug
Не знаех че денс има именници Embarassed
Честито на всички празнуващи хубавия празник bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 11:10 от Там-там

# 48
ДУ!
Да ви по4ерпя,4е днес Марти има имен ден  newsm38 newsm67 dance
И да поздравя вси4ки,които празануват днес   bouquet
Лек ден на вси4ки и по-малко ядове ,въпреки ло6ото време  Hug

# 49
  • Асеновград
Честит имен ден на малкия Марти   bouquet и голямата Марти   bouquet !

# 50
Честит имен ден на именяците   bouquet
Аганка, и ние бяхме в събота в зоо-то, там при сцената стояхме почти час.Не сме се познали  Rolling Eyes
Мими, много хубави снимки  Heart Eyes
Дани ,чакаме твоите с нетърпение Hug
През ноща Ева вдигна Т , свалих я с Панадол .Засега няма ,ще я видя тази вечер как ще е и утре ще я водя при Масларски  Praynig

# 51
  • София
Честит имен ден на Мартин и Мартина   bouquet!!! Да сте здрави и усмихнати!

После ще чета назад, искам само сега да ви питам нещо, което ми е малко спешно: Сестрата на мъжа ми има назначено секцио за четвъртък и сега разбра, че детето на техни близки е с варицела. Сега (днес или вчера) са му избили пъпките, а тя го  е виждала последните дни. Понеже не се знае дали е изкарала варицела, тя отиде да си изследва антитела. Знаете ли, ако сте се сблъсквали с този проблем, какви са рисковете?

# 52
Ами, глупости, Там там. Изобщо не им се обяснявай на тея. Кой знае на каква кукувица си попаднала в общината Shocked Със сигурност не е нужен нотариален акт.
То по тая логика някои хора цял живот няма да имат постоянен адрес, ако не си купят апартамент, какво. Аз нямам нотариален акт за предния апартамент, той беше само на името на мъжа ми. Нито пък преди това за апартамента на нашите, аз си бях над 18г, реално нямах никаква собственост.
А и преди години, не знам дали помните, от Нова телевизия си бяха направили майтап и бяха сменили постоянния адрес на един от репортерите си на Дондуков 2 ( президентството). Е, и бяха продали колата на главния прокурор  Laughing
Аганка, не знам дали едно и също имаме предвид newsm78 Нали оня адрес, дето го пише в личната карта е постоянен? Когато той се смени си длъжен в срок от един месец да си смениш и личната карта, иначе има глоба ( 200 лв май).

Честито на именниците   bouquet

# 53
  • София
Интересен казус...
Вариант 1. Някой се регистрира в дома ми. Посочва го за свой постоянен адрес. Дори не го познавам. После, например, обира банка.
Варинат 2.Синът, навършил пълнолетие, иска самостоятелност. Разбира се, няма собственост. И?..  newsm78

http://72.14.235.132/search?q=cache:KdhRArzWvWMJ:www.mvr.bg/NR/r … ct=clnk&gl=bg

Не виждам да се обсъждат основания за придобиване на дад. адрес за постоянен... и в този смисъл, бих препоръчала на всички, които нямат особени причини за друго и имат нужда от постоянен адрес в София да се регистрират в МС. Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 12:23 от katiABV

# 54
Оф, Кати, недей да сееш на дъното ряпа, моля те. Хората имат реален казус, а ти флъдваш с хипотетични разсъждения. Какво значение има банковия обирджия къде се е регистрирал адреесно ooooh!

Това пише в Закона за адресната регистрация:
Чл. 93. (В сила от 1.01.2000 г.) (1) Постоянен адрес е адресът в населеното място, което лицето избира да бъде вписано в регистрите на населението.
(2) Постоянният адрес е винаги на територията на Република България.

(3) Всяко лице може да има само един постоянен адрес.

(4) Български граждани, живеещи предимно в чужбина, които не са вписани в регистрите на населението и не могат да посочат постоянен адрес в Република България, се вписват служебно в регистрите на населението на район "Средец" на град София.

(5) (Нова - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Всеки собственик или ползвател на жилище може да възрази пред кмета на общината срещу ползването на неговия адрес от трети лица.

Т.е. всеки си избира кой да му е постоянния адрес, като собственика на имота може евентуално да възрази. Но не е нужно съгласието му. Поне аз така го разбирам.
Ето го целия закон- http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134673409  - и в чл. 95 пише пак за постоянния адрес.

# 55
  • София
ДД
Галена,ако е ходила на градина сигурно я е карала.А може и въобще да не се зарази и без да е боледувала.Стискам палци.
Честит Имен Ден на всички
Аз кашлям зверски ще си правя чай от орехи лук ябълки и локум.Ради също се разкашля,ще видим до къде ще я докараме тоя път,писна ми като в ясла сме.

# 56
Честит имен ден!   bouquet
Мимко е чудесен!Айде да си спретнем срещичка в някой парк като се пооправи времето.Децата много са пораснали,не сме се виждали отдавна.  Hug
Оправиха ми профила и аз съм с 8 точки.Май тва е максимума,а?
Иве,да се оправяш!Пий витамини,времето е нестъбилно.

# 57
  • София
Честито на именниците!  bouquet

ayka, детето е било заразно 1, 2 дни преди избиването на пъпките. Инкубационния период  на варицелата е между 11 и 21 дни.  При секцио в четвъртък не би трябвало да се прояви каквото и да било все още.  Ако не е карала и се е заразила просто трябва да е под наблюдение. Не мисля, че ще има проблем за бебчето поне докато нищо и няма на майката. Знам че ако майката е болна от варицела при раждането се поставя под карантина и се ражда точно чрез секцио в изолатор. Може би е редно да предупреди лекаря си. Аз само си разсъждавам, не съм сигурна. Разбира се най-добрия вариант е да е боледувала като малка. Дано всичко е наред. Praynig Hug

Бързо оздравяване на болничките. Hug

# 58
  • Варна
Честит имен ден на Мартин и Мартина   bouquetДа им е живо и здраво името  Hug
Днес най-сетне бихме МПР на Нелия- то стана историческа тая ваксина  ooooh!Сега ще следя за странични ефекти следващите дни. Дано да няма  Praynig Приключихме със задължителните ваксини слава богу.
Айка, намерих нещо тук за варицелата и бремеността http://www.cibalab.com/tests/Varicella_graviditas.htm. Дано наистина я карала като малка  Praynig
Мимко много сладък и много е пораснал  Heart Eyes

# 59
  • София,
Честит имен ден на Мартин и Мартина!   bouquet Много щастие, здраве и късмет!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт