Курабийки за Великден

  • 61 462
  • 168
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
  • Мнения: 133
Моите  курабийки са готови








# 91
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето по тази рецепта правя всяка година, много са вкусни:
http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html

Клечката преди печене.

# 92
  • Бургас
  • Мнения: 1 233
Благодаря Джемма   bouquet,
ще ги пробвам да ги направя  Hug

# 93
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Кики,много са красиви и твоите Hug
отгоре с фондан ли са?ти ли си го правиш?

# 94
  • Русе
  • Мнения: 410
catty m, много, много красиви сладки. Ще крада идеи за декорацията от теб  Simple Smile  bouquet
Джема, усещам, че тая оградка ще стане много красива   bouquet Hug
KIKI_nik и твоите са много весели  Peace

Аз довечера мисля да изпека самите курабийки, но кога ще украсявам не е ясно. Много се изложих тая година. Великден дойде, а аз не съм започнала още.

# 95
  • Бургас
  • Мнения: 133
Кики,много са красиви и твоите Hug
отгоре с фондан ли са?ти ли си го правиш?

Доли,отгоре е фондан. Купувам го Simple Smile

# 96
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
много са красиви  Crazy

и аз трябва такива да ги издокарам,че да ми е жал да ги хапна Wink

# 97
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 1 681
Здравейте мили дами   bouquet
Страхотни неща правите! Тази година съм решила и аз да се пробвам.. дано се получи. Но определено ще крада идеи..  Twisted Evil


Ако може да попитам KIKI_nik - от къде го взимаш готов?

# 98
  • Мнения: 12 382
Аз от няколко години правя курабийките на пеп-4o   bouquet с формички (разточвам на по-тънко), курабийките на баба ми (рецептата е сходна, но ми е сантиментална), тях ги правя като нея, кръглички на топчета. И задължително много харесваните у нас слепени великденски сладки на Steffanie! Peace Не виждам рецептата да е давана в темата, затова я пускам, много са хубави:
Цитат
Това са любимите великденски сладки в моето семейство. Simple Smile Правя ги всяка година и ги предпочитам пред гъсеничките, защото стават по-сочни и направо се топят в устата!
Ето рецептата:
1,5 кг брашно
300 г захар
6 яйца
1 ч.ч. свинска мас
4 с.л. кисело мляко
0,5 ч.ч. олио
2 пак. амонячна сода
1 ч.л. сода за хляб
0,5 ч.л. лимонена киселина
кората на 1 лимон и сока
3 ванилии
мармалад, смлени орехи
Брашното се пресява и се прави кладенче. Там се изсипват предварително разбитите яйца + захарта и разтопената мас + олиото. Отделно в купичка слагаме киселото мляко и сипваме амонячната сода, като бъркаме и изчакваме да спре шупването. Прибавяме содата за хляб и накрая - лимонената киселина. След като сместа се успокои, я сипваме при яйчено-маслената смес. Прибавяме настърганата кора /само жълтата част/ и сока от лимона, ванилиите и омесваме меко тесто. Оставя се да почива 1-2 часа. Тестото се разточва на кора, дебела 3 мм и се изрязват кръгли къдрави формички. Нареждаме ги в намазнена тава и ги печем в силна фурна за 5-6 минути. Пекат се много бързо, затова внимавайте! Още топли се слепват две по две с мармалада и страничните ръбове, където мармаладът се показва, се търкулват през смлените орехи. Така около сладките се полепва орехов венец.
А за миризмата на амоняк - не се притеснявайте. Тя се усеща само докато сладките се пекат, после изчезва напълно.

Освен, че ги препоръчвам горещо, предупреждавам, че стават много!! Така че може да намалите дозата.

# 99
# 100
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз пък покрих бисквитките с тоя фонда и горещо го препоръчвам- най-вкусният е от всички, които съм опитвала.
https://www.facebook.com/chuvalcheta

# 101
  • Бургас
  • Мнения: 133
Аз пък покрих бисквитките с тоя фонда и горещо го препоръчвам- най-вкусният е от всички, които съм опитвала.
https://www.facebook.com/chuvalcheta
Джемма ,а ти с какво го оцветяваш.Питам ,защото до сега винаги поръчвам цветен.А гледам ,че в този сайт предлагат само бял.И опаковката от килограм ли е ??

# 102
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами с боя, капвам малко и мачкам докато получа желания цвят. Но най-вече за бял го купувам, цветния си го правя сама, по рецептата на Димитрина или марципан Варна- той бял не става, но за оцветяване е супер.

# 103
  • София
  • Мнения: 651
Tasha страхотни са.   bouquet
По коя рецепта ги  прави?

Мерси момичета
Рецептата е
220 гр масло
400 брашно
1 яйце
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
Ако искам да са какаови /в къщи повече ги обичаме/ добавям 2 суп.лъжици натурално какао и отнемам 2 лъжици от брашното. Нали знаете че е хубаво да предстои малко в хладилника да стегне, изрязвам фигурките, Слагат се в силно загрята фурна и се намаля до 170 градуса за 10 мин

а захар?  newsm78

# 104
  • Мнения: 3 622
Tasha страхотни са.   bouquet
По коя рецепта ги  прави?

Мерси момичета
Рецептата е
220 гр масло
400 брашно
1 яйце
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
Ако искам да са какаови /в къщи повече ги обичаме/ добавям 2 суп.лъжици натурално какао и отнемам 2 лъжици от брашното. Нали знаете че е хубаво да предстои малко в хладилника да стегне, изрязвам фигурките, Слагат се в силно загрята фурна и се намаля до 170 градуса за 10 мин

а захар?  newsm78

Пропуснала съм я  Wink
150 пудра захар

Общи условия

Активация на акаунт