За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 854
  • 458
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  Елито днес се справя перфектно, определено е по-лесно когато се започне от началото. Но си знам и да не прекалявам с дебненето този път  Simple Smile

# 166
Ох,бясна съм.Калина пак започна да се напишква...
Не го прави всеки път,но не сигнализира и не ходи сама до тоалетната,а като я попитам защо го е направила и започва весело да ми обяснява,че това не са гащи,а памперс.Цялата история започна от детската градина,където видя,че на децата (на нейната възраст) с памперси им се обръща много внимание и реши,че е нещо модерно.Иди и обясни кой крив и кой прав.Започнах да и обяснявам,че възпитателката я харесва повече от децата с памперси,защото и е чисто дупето,че памперсите се носят от бебета,не от големи момчета и момичета като нея...ама доводите ми се изчерпаха,защото не знам как да и обясня колкое гадно да си акаш в памперса.
Знам че е период и ще мине,ама...

# 167
  • София
  От опит ще споделя, че преминава. Моите тръгнаха на ясла на 2,1 годинки и отдавна не бяха с памперси. Ваня се случваше много рядко да се напишка, с Ники нямах изобщо проблем. Но като тръгнаха на ясла, Ваня доста зачести със случаите на напишкване, след време си отмина  Simple Smile Не се ядосвай. А само да добавя, така и не ги пуснах за цял ден на ясла, а само до обяд, защото ми заявиха, че на обяд трябва да спят задължително с памперс, защото са малки, а аз им отговорих, че това няма да стане  Mr. Green Twisted Evil

# 168
 Hug
Благодаря,Айла.
Аз я спрях от градината,защото така и така не успях да си намеря работа,а и тя да се адаптира.Когато я оставях сама в градината се напишкваше понякога.Та сега си изкупувам времето прекарано там все още,но определено го прави съзнателно.Мисля си,че нарочно се прави на бебе,защото започнахме дискусия за спиране на кърменето и това никак не и хареса.Сега ако я попитам дали е бебе, с голяма готовност отговаря "да",въпреки че до скоро беше вече "гамо мимиче" (голямо момиче).
Все пак е много хубаво да обсъждаме тези неща,за да не оставам с впечателнието,че сме ненормални щом хората "свалят памперса от раз",пък аз видиш ли не съм го слагала и пак неуспехи. Grinning
Просто проблемът е че нашите деца имат едно много силно оръжие,за да ни накажат. Twisted Evil

# 169
Ох,бясна съм.Калина пак започна да се напишква...
Не го прави всеки път,но не сигнализира и не ходи сама до тоалетната,а като я попитам защо го е направила и започва весело да ми обяснява,че това не са гащи,а памперс.Цялата история започна от детската градина,където видя,че на децата (на нейната възраст) с памперси им се обръща много внимание и реши,че е нещо модерно.Иди и обясни кой крив и кой прав.Започнах да и обяснявам,че възпитателката я харесва повече от децата с памперси,защото и е чисто дупето,че памперсите се носят от бебета,не от големи момчета и момичета като нея...ама доводите ми се изчерпаха,защото не знам как да и обясня колкое гадно да си акаш в памперса.
Знам че е период и ще мине,ама...
Toва, което не може да се обясни наяве става насън: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398500.0

# 170
Момичета, и аз да се отчета. До преди 10-ина дни нещата вървяха доста добре, съвсем ясно разпознавах сигналите. Но откакто бяхме в бг, където повечето време бяхме навън, нещата се разместиха и Дарко си смени сигналите. Така сега и ако почнах да изпускам. Не си го слагам на сърце, ама ми липсва усещането, че се разбираме. При вас колко чсто се случва да си сменят сигналите? Дарко все още пишка и ака по време на кърмене. Не си спомням горе-долу кога се очаква да започне да задържа и да върши работите след кърмене? Вече няколко пъти го кърмя, носейки го в слинга, но това май е неудачно, защото в слинга не може да рита, а това е част от сигнала. Но си е голям кеф да си се смеем един на друг в огледалото в банята, докато го държа Simple Smile

С усещането, че сякаш не сме напреднали много. След повече от 2 месеца използване на ЕБХ все още нямаме сух памперс след разходка. Можете ли да споделите при вас колко време отне, за да стигнете този етап?

# 171
Момичата, имам нужда от съвет за пътуване  Praynig
Не става въпрос за преместване от точка А до точка В, а за обиклка на половин България. Три дни ще сме на различни места, дори с ЕБХ, пак ще имам по 3 дневни пелени, 1 нощна и 1 бустер на денонощие, а това е доста миризливо чудо да си го носим с нас  Confused Дали да взема Виона за тези дни? И ако да, ще издържи ли нощните набези  Thinking

Иначе сме на приливи и отливи Tired Днес за час и половина сутринта пишка 6! пъти, като само 2 от тях в мивката! И всичките 6 бяха колкото да си намокри гащите и да остави една малка, малка локвичка между обувките си! Накрая се предадох и сложих пелена, в която той като нарочно, пишна само 1 път и то малко преди да я сваля 2 часа по-късно  Laughing

# 172
хм, сега след споделеното от dimitriana съвсем се убедих, че трябва да поизчакам да стане на 3 години поне, докато тръгне на градина малчо  Mr. Green да има в градината деца без памперси! 
Ние засега се справяме задоволително, вече и в колата го возя с обикновени гащета, с тензухче; пишка по чуждите тоалетни, но понякога пуска съвсем малко, и след 3-4 минути си се доизпишква в гащите; аз само го преобувам и си продължаваме напред;  При Митко сигнали няма, дори и мокро дупе не го възмущава, все едно нищо не е станало. Така че проблеми с разпознаването им нямам  Joy
Ние на пътуването бяхме доста с памперси, имахме и памучни гащета, горе-долу се справихме, но наистина голяма торба за пране трябва да се предвиди.

# 173
Привет ЕБХ пионери!
Има ли такива от вас, които започнаха с ЕБХ от самото раждане? Как новороденото прие тази алтернатива? Показва ли контрол и желание да се запази чисто?

# 174
Аз стартирах официално на 40 дни, но преди това знаех точно кога ще свърши голямата работа Peace Някак го усещах. Обаче не се стараех непременно да се изходи извън пелената Peace
Иначе с пишковците от началото имам проблем Confused Но според мен сама съм си виновна, защото определено не следя внимателно детето Peace

# 175
Аз започнах рано, не баш от раждането, но да речем 10-14 дни след това и тогава всички сигнали бяха много ясни - повече от месец нямаше ако в гащите. Но сега  ooooh! няма сигнали, само интуиция и статистика... Tired А може и за да съм си виновна, понеже няколко месеца не се старех много - само след съм го издържах, през деня ми беше все студено и си мислех, че и на него ще му студено на д-то...

# 176
Аз питвах още от раждането, но определено не бях много целенасочена. Първия месец малкия почти непрекъснато акаше-постоянно пръцкаше жълта течност и цапаше пелените, та бих казала че от около първия месец и аз и той бяхме готови да си сътрудничим.

Димитриана, приемаш лично "фаловете". Детето не може да накаже теб с напишкване. То е все едно да не яде за да те накаже. Ако ТИ държиш на яденето повече от детето може да го приемеш така, но всъщност детето остава гледно. Същото е и с напишкването- твоята роля в случая е да обясниш на хубавелката че ти винаги ще я обичаш-напишкана или не, с памперс или без. И че за нея самата е по-добре да не пишка в гащите. Не приемай нещата толкова навътре, повече я гушкай, прочети пак онази статия, която обяснява как понякога децата искат да се върнат назад и да се почувстват бебета....
Успех!

Милуш, аз не мога да ти помогна, защото този път някак без да се замислям действам... Изобщо не мога да се сетя сега какви сигнали дава малкия... Просто някак преценявам и го водя в банята... То при нас пишканията половината са още в пелените, особено когато го гушкат баба му и татко му, на тях им трябва повече времеза да приемат идеята и да ми съдействат... Но аз и на това съм доволна Simple Smile

# 177
  • Враца
аз започнах още като беше на 1 месец но незнам защо толкова чаках- детето ми е родено за ебх Mr. Green
ох, гледам че вие сте доста мотивирани и пишканията да хващате.. аз нещо не съм се замисляла наистина сериозно за това... той от време на време подава знак и за пишкане, ама и аз го изпишквам но не му давам легенче профилактично за пиш- притеснявам се да не му досадя и да започне да не иска. вие как постъпвате- през колко време подканвате и не се ли притеснявате да не преклите с това?
досега аз го изаквам през кърменето м/у двете ц.ци, на легенче- той е чудесен, изчаква си да дойде легенчето и тогава ака.
даже понякога, когато има нужда не по време на кърмене много ясно и отчетливо се вижда че задържа докато го сложа над легенчето.
майка ми до вчера размишляваше така- и на теб да ти стегна коремчето така и ти ще се изакаш Laughing / аз го държа с негов гръб опрян на гърдите ми и сгънати крачета, както се държат дечицата да пишкат, но да е полегнал на гърба ми за да не му натовавам гръбначето/  но вчера имахме 2 много ясни случая в които и двете видяхме как детето изчаква и веднага когато трябва изстрелва каквото там има Sunglasses  та вече и тя разбра колко е съзнателен.
иначе и мама и мъжа ми не само проявяват разбиране, но и помагат и те издържат малчо, за което съм им много благодарна.
радвам се, че всички около мен приемат ексцентризма ми толкова добре Mr. Green
даже джи-пи-то ми, по съвместителство и любимата ми леля, от чиято реакция за ебх много се притеснявах, като й показах какво правим реагира така-

леле.... никога не съм виждала такова нещо... бебе на 1 месец... ама много хубаво правиш- нас някога ни мързеше да перем старите пелени и затова децата рано ги приучавахме на гърне, а днешните майки с тия памперси направо прекаляват и съвременните деца си мислят че е нормално да си носиш акото на дупето цял ден. при мен идват майки с деца на по 3 години и ме питат как да го отучат от памперса- ама какво да им кажа- колко е трудно...

за щастие така реагира и на многокр. пелени- не че е за тая тема, ама аз да си кажа- зарадва се защото кой по-добре от джи-пи-то може да знае колко обриви и подсичания правят памперсите- да оставим и екологичната страна на нещата, за която българите не мислят много. май ги интересува повече финансовата страна- което е сериозен мотив в полза на многокр. пелени и сигурно би убедил някой скептик.

та така.
людмил, аз ще намеря начин да разпечатя брошурката и да я дам на леля да я раздава в кабинета си. мисля, че и на нея  и е интересно Simple Smile

отплеснах се в хвалби и забравих че исках да питам още нещо важно- на алекс толкова му харесва да е чистичък, че когато нямам възможност за го държа над легенчето- например навън- не иска да ака в гащите, а това не е добре.
много рядко се изпуска, и то когато вече няма как да държи.
само че аз не искам да е така, защото например през зимата и да искам навън няма как да го събуя в парка.
сега също не го правя от притеснение да не настине като подухва, а  и имам притеснения да правим такива неща в парк... не ми  се струва етично...

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 13:09 от petjoff

# 178
Здравейте,аз малките още не съм ги "почнала" сериозно,изчаквам хубаво да зараснат пъпчетата,че Бо вече напишка неговото и се разкървави.
Но ми прави впечатление,че и те,също както батко си,хич не се притесняват да си стоят с мокри и наакани дупета Rolling EyesНякак си си представях,че няма да им е приятно,а то...Другото е,че акат доста "безразборно"-по време на кърмене,10 мин.след кърмене или между две кърменета ooooh!Явно не са от "родените за ЕБХ",обаче този път съм решила да не бъда упорита и нахална,ако стане-стане.С баткото не успях...

# 179
petjoff, за на зима не се притеснявай, те само в началото акат така често- като поизрастат и акането се разрежда. На вашата възраст се чудех ще дойде ли време да кърмя без леген между краката  Laughing. А относно стискането- повечето дори не пишкат навън, за акане какво остава  Grinning. Калина поне до осем- девет месечна възраст не искаше да пишка навън. Случвало се е в момента, в който я сложим на седалката в колата като се прибираме, облекчено да въздъхне и да се изпишка на познато място.
По другия ти въпрос- и аз съм се притеснявала да не досадя, чудела съм се на много неща, но като отмине момента на дадена тревога и като че никой не се сеща вече за нея  Simple Smile.
А с Калина започнахме на двайстия ден и първите месеци даваше много ясни сигнали. Да започнем от раждането аз самата не бях готова.

Общи условия

Активация на акаунт