За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 853
  • 458
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, нещо са позагубих, но не съм изчезнала безследно.  Wink
Затрупана съм от работа, но вече съм на финала и шще се включвам по-редовно.

С ебх- то сме наполовина добре, сутрин я издържам за ака, нощно време също е почти суха, но през деня - особено навън- никакъв шанс- не желае даже да я преобувам. (За нея е губене на време вън- като може да се забавлява с толкова много неща.V

Нели, аз имам и такива пелени. Тях ползвам главно нощно време( и тя почти не пишка в тях, като я събуди и издържам). Да донякъде запарват гащичките, но няма как да не са найлонови- все пак трябва да не пропускат. По колко време го оставяш с тях? За миризмата- хъм, еми то всички пелени когато са мокри миришат повече от памперсите- все пак в тях има парфюми и пр.
AIO( всичко в едно) са си на вид като обикновен памперс, но направен от плат- разбирай, вътрешна част най-често микрофибър, средна- нещо попиващо, външна- непромокаема.
(Ако искаш ще ти пратя няколко снимки да се ориентираш)

# 151
Нели, копирах ти поста тук, в темата за пелените Wink така може повече хора да ти отговорят  Peace

# 152
Здравейте! Аз съм мълчалив читател в темичките за родените през м.април и там намирам всичко, което ме интересува за отглеждането на моето дете, така че дори не ми се е налагало да пиша. Случайно прочетох в пост на Айла (която е капацитет по въпросите за кърменето и е спечелила доверието на всички), че практикува ЕБХ. За първи път вчера следобяд разбрах, че изобщо съществува такова нещо и се захванах трескаво да изчета де що има по въпроса. Пробвахме още вечерта и за мое учудване свършихме всички неща в тоалетната/мивката и до днес на обяд имаме само веднъж пиш в памперса, без да я държа нон стоп да се опитва, просто като я събуя и отидем, тя винаги пуска по малко. Опитът ми е по-малко от 24 часа, но съм изумена от нашия успех и от това, което съм прочела (а имам още много да се дообразовам), съм сигурна че не е "на начинаещия". Имам и конкретен въпрос: научена съм още от родилното, че след кърмене бебето не се бута, но пък нали точно тогава се изпишва. По време на кърменето не й подлагам леген, но след кърменето ходим до мивката и тя пишка. Да, обаче от разбутването връща мляко, понякога се дави. Дали не правя грешка? Нали казват, че детето се преобува поне час и половина след хранене?

# 153
ЗДравей Велина.
Радвам се че  и на теб и на бебо ви харесва ебх-то.

Един само малко странен съвет за по-нататък- не се ентусиазирай прекалено-т.е. остави не ти да бъдеш водещата, а бебето- то ще ти покаже, кога е готово, да го изпишкаш, ще ти пощаже кога му е прекалево интересно или не. Понякога в началото човек може да увлече, особено ако са минали няколко напълно сухи дни и изведнъж бебчо не е в настроение например за пишкане. Wink

За твоето питане-как точно я държиш над мивка, тоалетна? Някои остават в началото бебето голо на повивалника няколко минути,  с една постлана пелена отдолу и чакат да се изпишка.
По принцип бебетата най-често пишкат след сън- би могла да пробваш като се събуди, да я изпишкаш и след това да я кърмиш.

Успех.

# 154
Анамар, благодаря за съвета! Важно е да не се вманиачаваме на каквато и да е тема и на тази вкл.
Над мивката я държа за краченцата с лице напред, като гръбчето и главата й са облегнати на моето тяло. Над тоалетната по подобен начин, но аз съм приклекнала и я облягам на бедрата си. Във всеки случай, понеже краченцата са й свити и се натиска стомахчето, може би затова така се получава.

Ще опитам, както казваш! А за пишкането след сън го изпробвахме и работи  Wink

# 155
Велина аз започнах да я издържам по начина описан от теб може би чак  към 2.5 - 3 месечна.
Понякога я изпишквах и в поза,  както например се мие дупе- ръка точно  под мишниците й, и гледаща към мен,за да не й притискам коремчето

# 156
  • София
 Велина радвам се че съм те насочила към ЕБХ-то. Благодаря и за мнението за кърменето  Simple Smile
 За издържането с Елито все още и аз използвам такава поза в която главичката и тялото и са в съгвата на единия ми лакът, а с другата ръка леко поддържам крачетата и това над тоалетната, каот аз съм седнала назад, а тя е пред мен или аз съм седнала на спалнята, а в краката ми е едно малко легенче. Наистина другата поза която описваш е по-удобна, но е за малко по-големи бебета или трябва да е веднага след сън, но след ядене сто процента връщат в такъв случай малчовците  Simple Smile

# 157
Aila, това с легенчето на думи ми се струваше много сложно, но се оказа доста практично и не притеснява бебето. Опитахме кърмене над легенчето и ме възнагради с "голяма работа" цели два пъти! След това е видимо доволна и ухилена. Така не се налага да я разнасям след хранене.

ПП. Когато споделих за ЕБХ-то с майка ми, тя изобщо не го възприе като нещо революционно, напротив - заяви, че преди ,след 40тия ден, са започвали да обръщат внимание на бебето точно за сигналите които дава, за да го изхождат и да не цапа пелените. Но няма нищо чудно, нали все пак е ЕСТЕСТВЕНА БХ!

# 158
  • София
  Моята мадама се справя много добре засега, а и опредвелено не съм толкова вторачена както с каките на момента да хващам всичко и е много по-приятно и за двете ни.
  Този път мисля, че много ми помага опита от по-големите дечица и ЕБХ-то, а и това че почвам по-рано, с каките почнах към четвъртия месец, защото дотогава се бях съсредоточила в това да се справя с трудностите с кърменето  Simple Smile. Ползването на многократни пелени също е предимство, защото не ми пречи да ги сменям колкото си искам често, на всяко напишкване или зацапване, без да ме е яд че хвърлям пари на боклука и че е била в досег с най-различни химикали и гадости  Simple Smile

# 159
Благодаря ви много за идеите.   bouquet

Това със сядането на тоалетната чиния заедно с беба и на мен ми е най-удобния вариант. Обаче...аз имам две порастнали момчета, които явно не са още достатъчно порастнали за да оцелят всеки път тоалетната чиния.... и колкото и да чистя - мястото по-назад на седалката не ми се струва много привлекателно Simple Smile

А иначе, някой от вас ползвал ли е такава детска седалка за тоалетна чиния?
И от каква възраст я е въвел?

Научих Самуил да кляка на тоалетната, като за целта малко я префасонирах. Природата ни е създала да го правим клекнали и това ще ти го каже всяко дете - те инстинктивно клякат, когато имат нужда.

А днешните седящи тоалетни направо съсипват децата ни!smile3512

Както с ЕБХ-то, така и сега Самуил веднъж като усети, кое е по-добре вече не иска на гърнето, а на тоалетната.

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 11:21 от Людмил

# 160
Ехооо Hug понеже искам съвсем да махна пампата имам нужда от вашата виртуална подкрепа. И се завръщам в редиците на пишещите тук Hug Или по-скоро четящите, защото като чета ми е най-хубаво. С акото отдавна нямаме проблем. Но пишканията - признавам аз съм виновна, защото нямам време да го наблюдавам. обаче се стопля, а и навън е толкова прекрасно да се поят тревите Wink Искам зимата вече да сме без ужасните запарващи пампи Confused
Преди седмица получих най-прекрасният комплимент от една дерматоложка, на която обяснявах, защо искам скоростно да му махна памперса. Жената просто се обърна към другите доктори в кабинет и каза "Ето това е една свястна майка, която прави добро на детето си!" Почувствах се много горда от себе си (нищо, че съм свършила работата на половина Wink)

# 161
Асе, нали знаеш - желанието е половин свършена работа!  Peace И ние сме на същия хал.... засега  Blush

# 162
  • София
  Асе здравей и тук  Wink

# 163
И ние с Митко се нареждаме към махащите памперса нацяло; то вече го махнах де - от една седмица просто не ползвам памперс през деня! Сега остава да понамалим и прането  Mr. Green  Горе-долу 50% от пиша хващам, другите не, а днес примерно нито един не съм уловила, ама хич не го преживявам, има още 4-5 месеца докато сложим пак много катове дрехи  Peace То не било чак толкова трудно, малко постоянство се иска само, и да не ти пука от мокри гащи  Mr. Green Зад гърба си вече имаме няколко пълни разходки, съвсем сухи!!!
Успех   bouquet

# 164
Ехооо Hug понеже искам съвсем да махна пампата имам нужда от вашата виртуална подкрепа. И се завръщам в редиците на пишещите тук Hug Или по-скоро четящите, защото като чета ми е най-хубаво. С акото отдавна нямаме проблем. Но пишканията - признавам аз съм виновна, защото нямам време да го наблюдавам. обаче се стопля, а и навън е толкова прекрасно да се поят тревите Wink Искам зимата вече да сме без ужасните запарващи пампи Confused
Преди седмица получих най-прекрасният комплимент от една дерматоложка, на която обяснявах, защо искам скоростно да му махна памперса. Жената просто се обърна към другите доктори в кабинет и каза "Ето това е една свястна майка, която прави добро на детето си!" Почувствах се много горда от себе си (нищо, че съм свършила работата на половина Wink)
newsm10 Връчи ли й веднага брошурка?

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 15:23 от Людмил

Общи условия

Активация на акаунт