За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 848
  • 458
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви много за идеите.   bouquet

Това със сядането на тоалетната чиния заедно с беба и на мен ми е най-удобния вариант. Обаче...аз имам две порастнали момчета, които явно не са още достатъчно порастнали за да оцелят всеки път тоалетната чиния.... и колкото и да чистя - мястото по-назад на седалката не ми се струва много привлекателно Simple Smile

А иначе, някой от вас ползвал ли е такава детска седалка за тоалетна чиния?
И от каква възраст я е въвел?

# 136
Джули, ние имаме преходни гащи, но не е като с обикновенните - не можеш да видиш кога си свършва работата, иначе не пропуска за 1-2 напишквания..

# 137
escoria, такава седалка няколко пъти се опитах да предложа успоредно с гърне- и двете бяха силно опищяни. От скоро, може би месец и нещо, сяда на гърне и прави в него нещо, преди няколко дни се случи да я сложа на седалката- изходи се. Голямото ми дете, отгледано през първата си годинка с памперси, седна по- рано и на двете.

# 138
Джули, твоята мома поне ти дава сигнали, като й се пишка.
Никола ни вопъл, ни стон. Дори като беше по-малък, сякаш повече сигнализираше. Сега пълзи целодневно, изправя се по мебелите и ходи и хич и не се сеща да ми "каже", като му се върши нещо. Като започне да го прави, чувам леко изръмжаване и дотам - закъсняла съм вече. Така че се радвам, че е минала кризата при вас, но Дарина си е умница и много добре се справя с ЕБХ   bouquet

А Нико тези дни пак си пишка нормално, явно нещо преходно е било, заради жегата...знам ли?!

# 139
  • София
(...)
А Нико тези дни пак си пишка нормално, явно нещо преходно е било, заради жегата...знам ли?!
И по-добре, да не го мислиш  Hug Аз малко се притеснявам, че и в най-големите горещини не иска да пие вода, нито чайче. Вярно, че кърмя на поискване, но навън почти не се сеща да си поиска. И ако пишка оскъдно, ми е едно неспокойно...

Дари сигнализира понякога, когато е спокойна и не се разсейва. Направило ми е впечатление, че събера ли я с други бебета, например, никога не дава сигнал - ако не й предложа аз по моя преценка, пишка в гащите. Нейният приоритет все пак е околният свят, а не дали ще пишне 1-2 пъти вътре  Laughing Щом Нико изръмжава (макар и вече леко късно), скоро ще се нагласят нещата и ще се ръмжи предпредително - още малко търпение!

Все пак си мисля, че навън се справяме отлично, може би ще й слагам вече бельо или поне преходни гащи. Мег, ти какви ползваш, Имсе Вимсе, Бебетто, някакви други?

Ескориал, ако имате 2 тоалетни у вас, проблемът ти е решен - изпъждаш мъжете в една, а вие с бебка сте в другата Simple Smile Иначе... малко рано ми се струва за такава седалка  newsm78 Няма ли да я е страх? Но може би си заслужава да опиташ. Аз въведох гърнето на 9 месеца и се прие от раз и с радост, макар че с много подозрение и резерви й го предложих.

# 140
  • София
Привет момичета,
От два дни сме с гащички навън и се справяме доста добре, припикаваме тревички и дръвчета, днес дори демонстрирахме на тати и той остана учуден и приятно изненадан.  PartyТова, разбира се, като попрочетох малко от предишните ви темички и още няколко материала. Давам го по-кротко, знам, че успехът е променлив. Скачането и опъването над гърнето престава като му дам някаква джунджурия. Мислех си дали е правилно като подход, но щом се отпуска, си е супер, повечето мъже нали и те си взимат четиво за "Читалнята".
Мирето си дава ясни сигнали засега, какво ли ще е като почнат зъбките.  newsm78
Ние решихме проблема с намокряне на количката с памперс чаршаф от аптеката. Вярно, че не много ЕКО, но пък не го мокрихме тези дни. не му запарва на дупето, но малко се размества като тръгне да става и се върти в количката.
Хващаме Пиш след сън и днес доста често през целия ден. Тази нощ дори се поразбуди към 4.30 и беше сух. Поиска да суче, за да се изпишка според мен. Така сънен, можах само да разкопчея памперса и да сложа парче отгоре.
Страхотно усещане наистина, да знаеш, че поне малко разбираш детето си и следваш неговите нужди.
лека и спокойна нощ от нас

# 141
Даннии, това с памперс чаршаф е готино...А какво точно имаш предвид, тези непромокаемите чаршафи ли? Защо да не са еко, те са многократни?
Аз често и навън го оставям по гащи, ако пишне в количката, пишне, не е трагедия. И аз нашата количка не съм й прала тапицерията от бая време  Blush, та тъкмо ако се напишка, ще имам случай да я изпера  Laughing
Аз съм супер доволна от ЕБХ, ей! От месеци забравих памперс що е, детето си спи по слипове, ползвам многократните пелени тук-там още, но в жегата вече почти не. Мопът ми е подръка да бърша локвички и готово Simple Smile

# 142
  • София
julie.k  и аз искам да премина с моя син към преходни гащички и тъкмо щях да задам същия въпрос за Мег!
Чувала съм, че преходните гащички не са чак толкова удобни!

Мег   bouquet , дай малко разяснение и ако може с пример от някой сайт, за да имаме нагледна представа!

bouquet

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 13:16 от shivani

# 143
Момичета, взех преходни гащички на Имсе Вимсе от бейбикайнд (http://www.babykind.co.uk/trainerpants.htm#imsevimsepants) - имаха страхотни намаления и ми излязоха по 15 лв. за брой. Много са сладурски - с джунгла мотив е външният памучен слой. Вътре отново е памук, но хавлин плат, който е подсилен с едно допълнително парче пришито между външния и вътрешния плат. Най-малкият размер е 11-14 кг, а моят е едва 10 кг и с малко дупе, но пък с много пухкави кълки и така се оказа, че макар и малко големи на дупето, гаичките му стават идеално на крачетата и няма пропускане. Но както вече казах, не се вижда когато детето пишка и много бано съхнато дори сега в жегите заради тези нашити слоеве, но пък иначе за път са ми много удобни именно защото не съм решила въпроса с предпазването на столчето.

# 144
Здравейте!
Възхищавам се на успехите ви и се надявам с второто чаве да практикуваме ЕБХ още от началото. Сега обаче момчето ми е вече на година и не знам как точно да подходя. Имаме възможност да сме по цял ден на двора и ми се иска това лято да махнем памперса....
По голо дупе ли да го държа или с обикновени гащички, за да усети мокрото? През колко време да пробвам да го изпишквам? Страх ме е да не му досадя и да се откаже  Rolling Eyes На гърнето като го сложа и точно след 5 секунди вече не е на него. Грешно ли е ако си вършим работите по двора?  Mr. Green

# 145
Мушмороче, тук има много по- врели и кипели от мен, но по принцип, ако оставиш детето по голо дупе, ще видиш на какви интервали горе-долу си върши работата. С гащички също става - пак се вижда  Mr. Green Пробвай и виж как на детето му е по-добре. С гащичките ще започне да се "светва" че нещо не е наред съвсем, и да прави връзка с мокрото. Гол пък ще вижда какво прави. Моят например много си се радва като пишка пред огледалото  hahaha И да не му се пишка много, пуска кратка струйка, ей така, за шоуто  Laughing

# 146
Моят например много си се радва като пишка пред огледалото  hahaha И да не му се пишка много, пуска кратка струйка, ей така, за шоуто  Laughing

Хахахахаха  Joy
Развесели ме!  Laughing

# 147
Момичета, имам питанка за пелени. Знам, че писахте много в темата, но май от толкова четене.... нищо не успях да си отсея  ooooh! ooooh!
Та, да обясня. Досега бяхме на памперси  Embarassed Embarassed Embarassed Но ми дадоха 10броя пелени +3 броя гащички Mother easy. Като се затопли времето, почнах да оставям бонбон само по пелените вкъщи, като се опитваме да комбинираме с ЕБХ (за акото сме на 90%, но с пишото хмм). Уви, така всичко бе ОК. Но скоро реших да минем изцяло на пелени, и се сблъсках със следния проблем. Като сложа гащичките отгоре, а те са като найлон, хем му спарва, хем после мирише меко казано ужасно. И това хич не ми харесва. Та, питанката ми е - грешка ли допускам някаква? Хибридните или всичко в едно на същия принцип ли са? Щом всичко е в едно, как хем не пропуска, хем не запарва?  newsm78

пп. копирам си поста от темата за еко-бебе

# 148
Нели, миришат си всички пелени, но когато слагаш найлонови гащички, миризмата е най-гадна. С другите модели има някакво изпаряване и не мирише чак толкова. Не се притеснявая, пак е по-добре от памперсите - поне няма химия. На хибридните и другите модели, найлонът е просто вътре, тоест имат промазан слой, и така става Peace

Момичета, дайте, моля ви съвети за ЕБХ с прохождащо бебе  Tired 50 на 50 ми е успеха с пишкането в мивка/тоалетна/легенче, дори с предложена играчки и огледало, защото напоследък няма миро това дете - гъне се и иска да ходи някъде, да пипа, и съвсем между другото току се спре да си свърши работата. Обаче е много смешен - определено се усеща какво прави, защото лекичко се разкрачва и поглежде надолу дакато пишка, а после с една въпросителна физиономия ме поглежда мен  Laughing Ами ми се ще да ги правим тия неща на подходящо място, а не на пода...

# 149
Мег, Благодаря за отговора! Дай съвет вие с какви сте, че вече се ошашках с толкова много  Whistling
А колкото до пишкането на пода - и при нас е от седмица-две, макар че прав стои само с помощ, но имам чувството, че най- му е кеф!  Laughing А даже и баща си не е виждал, че пикае прав - не на гърне, но сигурно ни е подслушвал, знам ли  Mr. Green Парцала си стои в готовно си и така  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт