За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 836
  • 458
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
 Евридик@,благодаря и на теб за отговора!   bouquet

# 121
  • София
chiges, благодаря за отговора  bouquet  Аз имам космонавт от 2 части, но за по-малко беб4е от laredoute, долната беше чувалче, което се закопчава за якенцето. Много удобно Peace И за дрехите си права, аз по принцип не го навличам.
обичам ги тези форуми, толкова много идеи от опитни мами. И аз предполагам, че веднъж като свикнат дечицата да си "вършат работите" чистичко, ще стискат. Много мои познати казаха, че няма смисъл "От токова малък...нищо не разбирали...", затова се радвам на вашата подкрепа момичета.

# 122
Вечернице,   bouquet за идеята - значително по-добре е така, няма пънене и гърчене и си свършва работата!
Вече сме го гащички вкъщи (най-сетне и на моята зиморничева душа й е достатъчно топло, за да реши че детето може да е босо и по гащички  Sunglasses) И да ви питам с какво перете гащичките? Пера ги веднага, ако имаме фал с пишкането, но само с вода. Вижда ми се достатъчно, но дали наистина е  Thinking

# 123
И ние от няколко дни сме по гащички. Детето е много доволно, както и аз  Grinning
Пера ги със сапун, според мен не е достатъчно само със водица  Peace

# 124
Аз гащичките по-често ги пера само с вода, ако са само напишкани, веднага след напишкването. Ако са и наакани, със сапун търкам. И 2 пъти седмично ВСИЧКИ гащи се извъртат през пералнята.
Моят син много разреди пишкането в жегите. Предлагам му вода, пийва си, но да се тревожа ли от това рядко пишкане?  Thinking

# 125
Колко рядко имаш предвид, Евридика?

# 126
Ами колко рядко....сутрин след събуждане 2 пъти обилно, после до обяд още 1-2 пъти и после следобед не повече от 3-4 пъти. Това е рядко, съотнесено към предишния му ритъм. Отдавам го на жегите, най-вече, и че детето има нужда от повече вода в организма, съответно по-малко отделя..Не зная дали ми е правилна логиката.

# 127
Ами нашият ритъм е почти същият: сутрин след събуждане 2 пъти обилно и до обяд още 2-3 пъти но по-малко, и следобед е 4-5 пъти - някои са повечко, други са по доста малко. Вечер е 1 или 2, но много малки количества в сравнение със сутринта. При нас жегите още не се отразяват на ритъма, той като не сме по цял ден навън, а вкъщи не е повече от 25-26 градуса.

# 128
  • в сбъднатите мечти
Моят син много разреди пишкането в жегите. Предлагам му вода, пийва си, но да се тревожа ли от това рядко пишкане?  Thinking

Мисля, че нямаш повод за притеснение, тъй като в жегите се отделя вода и чрез потенето!

# 129
Евридика, и ние сме така  Simple Smile

# 130
  • София
Моято нова мадама се справя много добре с ЕБХ-то. На мен ми остава само да я следвам. Почти винаги ака само извън памперса. Обикновенно каот се събуди първо си хапва, след което прилежно вече си изчаква да я съблека и да отидем над тоалетната където вече си знае позата и след като я хвана си се изпишква и изаква. Ако будува повече понякога напишква памперса, но често ако се сетя да и предложа се изпишква пак над толаетната или мивката. Много рядко ака докаот я кърмя, но е още мъничка и ми е много приятно как определено комуникираме. С каките почнах някъде към петия месец и затова сега се учудвам на неините умения  Simple Smile

# 131
Здравейте,

Имам едно питане към вас.
Моето бебче вече става тежичко и честно казано на края на деня мен доста ме боли гърба от това, че съм клечала с нея над тоалетната 6-7 пъти през деня. А все още не я водя и редовно да я изпишквам. Тоалетната ни е доста ниска (не знам защо така, но е по-ниска от стандартните тоалетни) и трябва да се наведа доста за да я държа така, че каквото излиза да влиза на правилното място Simple Smile
Мислила съм си да я изаквам в купа или легенче, но тя вече е свикнала над тоалетната и ако е на друго място само се разсейва и не прави това, което трябва.
Наскоро и купих детска седалка за тоалетна с идеята да я придържам докато тя седи на нея и така да вършим работа.
Обаче тя не иска в тази поза.
Кажете ми как процедирате, когато детето вече ви тежи?
Аз не мога да измисля удобна за мен поза да я държа.
Единствено в парка ми е много удобно, защото там напаво на земята може да пишкаме и аз клякам с нея. Така не ми се натоварва гърба.

# 132
  • София
  Над тоалетната аз изпишквах каките, а сега и новото бебче, като първо аз сядам и съм колкото се може повече назад, а детето е седнало в мен и гръбчето му е опряно в моя корем. Придържам ги за колената и дупето увисва надолу леко, бебенцето по същия начин само че е леко настрани така че да мога да му придържам главичката и тялото в свивката на едната ми ръка и на едното бедро. Като започне да си държи главичката ще процедирам както с каките. Дори така понякога ми е отмалявало докато се изакат например, а в друга поза направо незнам.
  През ноща ползвах легенче, като аз седях на спалнята а в  краката ми е легена, така пак използвах същата  поза както над тоалетната всъщност  Simple Smile

# 133
  • Враца
escorial
защо не пробваш да слагаш легенче над тоалетната, така ще става по- висока "целта" Wink

# 134
  • София
escorial, другото, за което мога да се сетя, е да си вземеш столче/табуретка, на което да сядаш непосредствено пред тоалетната чиния. Не съм го пробвала, моето момиченце пък точно над тоалетна много рядко е пишкал аи не й допада, само ми хрумна, не зная дали ще ти свърши работа.

Ние пък преживяхме една "пиш криза"  Laughing В продължение на около седмица категорично отказваше да седне на гърне, еднствено на разходките можех да я изпишкам на тревичката, дори акаше в гащите си  Confused Обаче... мина, както и беше започнало. Благодарение на информацията тук, от други сайтове и от предишни подобни кризи знаех, че е временно и не се притеснявах. Съобразявах се с нея, гледах да не съм настоятелна и да не й досаждам и си мина периодът. Подозирам, че и със зъбче беше пак свързано, но не съм съвсем сигурна.
На мен ми поомръзнаха многократните пелени и ми се иска да ги махам през деня или поне навън. Когато сме на разходка, тя си полива редовно тревичката - или тя ме подсеща, или аз решавам, че е време да й предложа. Малко се чудя обаче - ако я оставя само по бельо, при най-малкото пишване (все пак и това се случва от време на време) ще намокря тапицерията, а не е лесна за сваляне  Thinking Та още не съм се решила. Вариантът бельо с тензухена пелена не ми харесва, по-неудобен и ненадежден ми е. Чудех се и за преходни гащи. Но май най-вероятно просто ще я оставя по гащи, пък... ще пера, когато закъснея  Thinking
Навън определено отделя по-малко урина, отколкото вкъщи, аз също мисля, че е заради потенето. По-обилно пишка 10-15 мин. след обеда си (обикновено овесени ядки й забърквам с някакво плодово пюре). Но все пак пишка по-начесто от Никола, така като гледам  Thinking 

За прането на пелените - така или иначе ги пера в пералня. Не виждам обаче какво толкова страшно има в малко напишкано - струва ми се, че спокойно може да се приплакнат само гащичките и да се изсушат на слънце. Под пряка слънчева светлина загиват микробите (пък и не ми се струва, че бебешката й урина е нещо толкова мръсно и страшно)  Wink И какво и Евридика прави - 2 пъти седмично и сапун - идеално ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт