За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 835
  • 458
  •   1
Отговори
# 105
но ми е много чудно как ги държите над легенче докато кърмите? newsm78 аз кърмя седнала на леглото и облегната на 5 възглавници, а ако съм в дуга поза много ме боли гърба и кръста, как ще е по-натам с нарастването на теглото на бебо неднам #Crazy
та ако може разяснете ми тази поза, моля Hug

Здравей!
И аз се чудех как да стане номерът.Вариант е вместо легенче да подложиш някакво парче плат или пеленка,върху която беб да си свърши работата по време на кърмене.
Аз пък правех друго-давах му да засуче и да си свърши работата над мивката,след което се премествах в стаята в удобна за мен поза.

# 106
  • София
  Петъоф точно както феникс казва правех и аз със каките. Сучат над легенчето само докато свършат работата, а това при нас ставаше много бързо. А и кърменето в даден момент става доста по-бързичко, освен ако бебенцето просто не обича да си виси на гърдата, повечето се наяждат за около пет минутки.
   На мен много любима и удобна поза ми беше да седна на тоалетната чиния назад, а бебчето седи в мен. Сега и с Ели вече на няколко пъти я използвам и съответно тя си се изака и изпишка, само че при нея не седи централно в мен, защото още е много нестабилна, еми настрани в едната ми ръка така че да и поддържам вратлето и гръбчето по-стабилно.
    Засега като за нашата възраст се справяме много добре, в повечето случай пишкаме и акаме на постлана пелена на повивалника. По-рядко съм я издържала, но мисля че скоро ще влезем повече в крак  Simple Smile
     Няколко от успехите ми последните дни са следните. В неделя бяхме със свекърите и каките на зоологическата градина. Малката се беше изпишкала и изакала вкъщи на повивалника и си спеше в количката. След 2-3 часа се събуди, дадох и да хапне и реших да и сменя мн.пелена. Оказа се че е суха, така че веднага просто я взех и и предложих да пишка в тревата, тя се изпишка и изака най-прилежно, а свекървата гледаше странно, въпреки че вече имат опит и идея за каките  Simple Smile Днес на обяд също се разсъни по-раничко след като беше заспала, така че само я изпишках в градинката и тя продължи да спи  Simple Smile Следобяд пък не искаше да заспива и почна да се напъва, изака се два пъти над мивката и се успокои и заспа  Simple Smile

# 107

това което ми доставя най-голямо удоволствие и удовлетворение е чувството, че познавам ноето бебче  Heart Eyes
вчера се изака в мивката и на повивалника, а днес в легенче, но ми е много чудно как ги държите над легенче докато кърмите? newsm78 аз кърмя седнала на леглото и облегната на 5 възглавници, а ако съм в дуга поза много ме боли гърба и кръста, как ще е по-натам с нарастването на теглото на бебо неднам #Crazy
та ако може разяснете ми тази поза, моля Hug

Петьоф, наистина това е страхотно усещане - чувството, че се разбирате и ти откликваш на нещо толкова важно за него.  Grinning

В началото и аз държах Дарко над легенче като заставах на края на леглото седнала и опирах ръката си на бедрото си, а главата му лежеше на предмишницата ми и подващах неговото бедро със същата ръка и другото му бедро с другата ръка. А друг вариант ми беше да седя на края на ваната, кърмейки го, опрян на крака ми, така че дупенцето му да е над ваната, и да чакам да се изпишка. Това беше преди около месец. После започнах да разпознавам сигналите му и така започвахме да се кърмим в удобна за мен поза и, когато хващах сигнала, ставахме и отивах да го изпишкам/изакам на мивката. След това пак си лягахме или заставахме в удобната поза за кърмене  Grinning Т.е. вече много рядко го изхождам, докато суче, само, ако нещо го усещам, че не може да се отпусне. От 2 дни сядам на тоалетната с лице към стената и добре се получава (това по-нататък може да ти е удобно, когато порастне на тегло).

В началото и аз кърмех само в определени пози, защото ми беше разранено зърното, болеше и се учехме как да захапва гърдата. Но за 2-3 седмици нещата се оправиха и сега кърмя в най-невъзможни пози (включително и ходейки, ако се наложи Laughing). Може би и вие като свикнете, ще можеш да експериментираш с позите. Успех

# 108
Нещо ви бях загубила...
Ние сме в труден ЕБХ период - няма мира това дете и за 2 мин. - скача, преобръща се, хвърля се във всички посоки и само за 2 сек застава мирно, колкото да се изпишка и пак продължава - няма хващане, само след сън все още става - а знам кога ще се изпишка, 6-то чувство, ако щете, но докато стигна до него вече е свършил работата. За н-ти път ми се случва да отворя пелената и да видя как струйката свършва  Laughing А в повечето случаи е такова гънене и пънене над легенчето, че изобщо се отказвам на секундата - на искам да го травмирам, че ще стане по-лошо после.
С акото е една идея по-добре - не става толкова бързо - хващам го когато е тръгнал вече да го изкара на пелената, но защитната подложка спасява нещата. Tired

# 109
Мег, пробвай да му дадеш малка играчка в ръцете.
При нас работи, иначе е същия - чекне се и се извива на всички посоки и е все аха и да се изплъзне от ръцете ми.
Като му връча нещо в ръцете да се занимава и се съсредоточва в играчката, отпуска се и след минута е свършил пълната програма.

# 110
Аз не съм писала отдавна, ама то като минат 5-6 месеца в ЕБХ и на човек вече му е толкова обичайно, че не се сеща какво ново да сподели  Grinning
Добре се справяме, макар че има дни, в които не е добре, но не си го слагам на сърце Simple Smile Пера гащи и не мъркам  Mr. Green
Вече гледам по-малко да е с многократни пелени и повече с гащи. Сигнали почти не дава, или ги дава по време или след като свърши работата. Но нейсе. През час най-много предлагам да пишка, обикновено това му е интервалът. Следобед обаче значително разрежда. Сега пие повече вода и предполагам, че ще пишка по-често и по малко - това леко затруднява ЕБХ, но какво пък, ще се нагодим.

# 111
И аз да ви навестя, докато дребуса спи  Laughing
ЕБХ-то при нас в  общи линии се получава, като изключим традицията, поне седмица в месеца да се инати   Crazy нИще и туй то  Laughing Ние сме на гащички и памперси, когото сме навън  Peace Изприщва се от многократните пелени, на два пъти му се зачерви и пацата  Rolling Eyes сменям ги редовно, мокър никога не е стоял, но явно не му понасят  Confused Нищо, ще останат за следващото бебе  Grinning

# 112
Мамчета, препоръчайте ми качествени бебешки(за след годинка) гащички.

# 113
  • Русе
 Здравейте!От две седмици и ние сме във вашите редици Simple Smile
 Мислех,че трудничко ще свикнем с бебка,като е вече на 7 месеца,но майчинският ми инстинкт правилно ми е подсказал,че за нас моментът е точно сега - нито по-рано,нито по-късно.Доста успешно начало имаме,пу-пу  Heart Eyes
 Искам да ви питам нещо(предполагам,че е обсъждано,за което се извинявам).Та - как процедирате навън?Не ми се иска да си върши работата в памперса,докто сме на разходка.Често сме по цял ден навън и то какво става...  Пък да поливаме и торим дърветата в парка,не ми се струва добра идея.Вие къде изхождате децата си,докато сте на разходка?

# 114

Здравейте! и ние тук!  Peace
Отдавна ние сме във вашите редици, но само с "голямата работа"  Laughing Сега, с по-топлото време, ще минаваме живот и здраве, на изцяло ЕБХ. Ще следим тук  Peace

# 115
...как процедирате навън?Не ми се иска да си върши работата в памперса,докто сме на разходка.Често сме по цял ден навън и то какво става...  Пък да поливаме и торим дърветата в парка,не ми се струва добра идея.Вие къде изхождате децата си,докато сте на разходка?
Не знам как си улавяте ритъма щом все още сте с памперс,но ние по принцип (като бяхме малки де) ходехме или в тоалетна навън или пишкахме до някое храстче като му дойде времето.Нашия опит е по-различен от вашия,но като цяло децата (като чели) не обичат да акат навън,а за пишкането се стискат сравнително дълго,така че ако се сетиш и подканиш - предполагам ще се отзове.Все пак ако имате възможност използвайте възможно най-малко памперс и го заменете с гащички (може с подложка от сгъната пелена отвътре) и винаги на разходка носете по някой и друг резервен чифт гащи и панталонки.Все пак не е срамно дете на вашата възраст да се напишка,но така е почти сигурно,че ще уловите ритъма и нещата ще дойдат от самосебе си.

Силвал,аз гащички много купувам,защото все не ми стигат и все от различни места. Simple Smile
Иначе почти няма гащички,от които да не съм доволна.Всички български марки много ми харесват,турските също имат симпатични модели.Важното е да са 100 % памук и да ви стават на дупето.Също не те съветвам да взимаш със стикери,защото ако ти се случи да изгладиш гаичките ще установиш,че стикерите са много непрактични. Simple Smile
Нашите марки са на Азиз,Стеда,Венера и купища неизвестни.Дори си купих от Метро един комплект 5 чифта бикини (правени в Индия) и се оказаха супер издържливи,ама са за 2+ годинки.

# 116
  • Русе
...как процедирате навън?Не ми се иска да си върши работата в памперса,докто сме на разходка.Често сме по цял ден навън и то какво става...  Пък да поливаме и торим дърветата в парка,не ми се струва добра идея.Вие къде изхождате децата си,докато сте на разходка?
Не знам как си улавяте ритъма щом все още сте с памперс,но ние по принцип (като бяхме малки де) ходехме или в тоалетна навън или пишкахме до някое храстче като му дойде времето.Нашия опит е по-различен от вашия,но като цяло децата (като чели) не обичат да акат навън,а за пишкането се стискат сравнително дълго,така че ако се сетиш и подканиш - предполагам ще се отзове.Все пак ако имате възможност използвайте възможно най-малко памперс и го заменете с гащички (може с подложка от сгъната пелена отвътре) и винаги на разходка носете по някой и друг резервен чифт гащи и панталонки.Все пак не е срамно дете на вашата възраст да се напишка,но така е почти сигурно,че ще уловите ритъма и нещата ще дойдат от самосебе си.

Каролина е с памперс само нощем и навън.Вкъщи си е по гащички,така че си уловихме ритъма вече,улавям и сигналите Simple Smile Проблемът е самото място,където да я изхождам навън(то и за това не съм махнала памперса).  Peace  Явно ще трябва да е в тревичката,до храстчета,дървета.Не знам защо не мога да го възприема това  newsm78  Сигурно като полеем няколко храстчета,ще се чудя какво толкова съм го мислила Simple Smile
 Благодаря ти за отговора.  Peace

# 117
Танче, и ние поливаме храстчетата. Децата са ни малки още, аз до 2 годинки не виждам проблем детето от време на време да пишка на тревата. После вече е добре да е в тоалетна, не за друго, ами почва да мирише повече урината и пр.

Кучетата как пишкат и а**т където им падне, а после стопаните подминават, ни лук яли, ни лук мирисали. Аз поне акото му чистя и го изхвърлям в кошче, ако си свърши работата навън синът ми.

# 118
  • София
Здравейте момичета,
и ние да се запишем и да почерпим от опита, където може.

От  няколко месеца дребо си ака САМО в гърнето, но щом стане въпрос за ПИШ, нещо почва да скача и да се дърпа. Пробвах да го държа аз, но пак недоволства, сякаш приема гърнето само за акитата. Иначе го усещам в повечето моменти и го слагам, но той като писне "НЕ", го гушвам и често се изпишква в мен или където го оставя. Като направи така уж обяснявам, говоря и посочвам гърнето, но не знам, може би подхождам с напрежение в тези моменти и търся резултата, а той усеща.
Утре вече ще купим памучни гащички и ще видим как ще я караме.

Чудех се още как се процедира зимата с 100 ката дрехи newsm78

# 119
dannii, за зимата точно затова търсих "космонавт" от две части- за да мога да я изпишквам. Но така и не прекарахме повече от 2- 3 часа наведнъж навън в снега, а за това време обикновено стискат и не се напишкват. И катовете дрехи съвсем не са толкова много, не се притеснявай, свиква се  Grinning. Много често отказват дори да пишкат и чакат да се приберат.
Гащички и аз съм купувала всякакви. Май най- много имаме на Стеда- хубави са.

Общи условия

Активация на акаунт