За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 833
  • 458
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Влизам набързо да се похваля, че вече сме си вкъщи с бебка. Когато имам повече време ще разкажа как протекоха нещата с раждането и ще пусна снимчици. И аз и тя се чувстваме страхотно  Simple Smile
    Мислим скоро да пробваме някои нещица, въпреки че вече имаме известни успехи така да се каже  Simple Smile

# 91
Здравей и добре дошла  Hug

# 92
Айла, чудесно! С нетърпение чакаме разказа, да сте живи и здрави цялото пораснало семейство!  Hug

# 93
Здравейте!  261uu
Чета ви отдавна, но май ми е време и аз да се отбележа. Малкият е на 5 месеца(и няколко дни), нашата история с ЕБХ не е от най-успешните... Пробвам го откакто навърши 40 дни, но досега бележех тотален неуспех  smile3549- детенце просто отказва да бъде придържано над каквото и да било (пробвах кофа,леген, в банята над мивката и над тоалетната) - плаче, дърпа се, ще каже човек, че кой знае какво го карам да върши  smile3516... Понякога успявахме да хванем пиш, акането почти винаги, но ако "вдъхновението" не се появи веднага, никакви покани от моя страна не вършеха работа. От две седмици насам обаче бележа успехи в слагането на гърне. Успявам да го придумам за сутрешното пишане, както и за тези след кърмене. Но не винаги се получава. Държа го, докато започне да нервничи и го вдигам - не искам да свързва цялата работа с някакви неприятни усещания, за да не се откаже съвсем. Мисля като се постопли още, да го пускам по памучни гащи и да видим какъв ще е ефектът. Засега събирам идеи как да го приуча да пишка при покана...
Благодаря ви, красива пролет на всички   bouquet

# 94
Червейче, на мен ми се струва че се справяте добре, идеята на ЕБХ е Ти да се научиш да разпознаваш кога детето иска да пишка а не то да пишка по команда Simple Smile
Това, което описваш е страхотно-тук не се състезаваме кой пръв ще спре да се напишква, целта е самото дете да задава темпото и да знае че може да се пишка и извън памперса, та когато е готово-само ще покаже Simple Smile

# 95
Яна, благодаря ти за напомнянето  Simple Smile. Много си права и е добре да го помним това.

# 96
да ви споделя само...нещичко...много ме е яд на себе си, когато я изпусна...въпреки, че тя си прави муцунката докато пишка и после веднага ми се усмихва, но ме е много яд на себе си...защото някой път и се пишка, а аз си давам гърдата...ми то се сърди, ама не е гладно  ooooh!
ама кой да се сети...после си викам, ми да тя не пишкала одавна...амаааа...много ми е виновно после, че хем горе-долу я усещам, ама просто изключвам...и се чудя да не вземе да ми се разсърди... Sad

# 97
lorini, не е добре че се чувстваш така! ЕБХ би трябвало да внесе радост, лекота и позитивни усещания в живота ви с бебето! А не да те накара да се съмняваш в себе си и да се измъчваш!
Опитай се да не броиш "провалите' и да не си ги слагаш на сърце! Радвай се че си я разбрала, дори да си изпуснала момента!
А малката може да ти се разсърди... ако позволиш на безгрижието да си отиде от ежедневието ви и започнеш да я дебнеш, да се съмняваш и измъчваш!
Много ми харесва в една от статиите израза, че ЕБХ трябва да се практикува с леко сърце! Hug
(пиша ти това, защото и аз се бях амбицирала да броя "днес нямаме мокър памперс, днес само 1", започнах да дебна Алекс, да приемам фаловете като личен провал... и така докато детето тотално отказа да ми сътрудничи... Като се успокоих нещата потръгнаха отново)

# 98
  • в сбъднатите мечти
Дойде време и аз да се отчета, до сега повече четях. От една седмица оставям юнака само по гащи - първите дни си пикаеше на воля без да дава никакъв сигнал, но от вчера започна да мрънка, когато му се пишка. Така, че мога да се похваля със само 2 чифта напишкани гащи. Проблем е единствено нощното пишкане. Буди се гладен и ако му предложа първо да се изпишка, протестира и реве, а ако му дам да суче направо - заспива и после за да се изпикае трябва да го будя.

# 99
  • София
Дойде време и аз да се отчета, до сега повече четях. От една седмица оставям юнака само по гащи - първите дни си пикаеше на воля без да дава никакъв сигнал, но от вчера започна да мрънка, когато му се пишка. Така, че мога да се похваля със само 2 чифта напишкани гащи. Проблем е единствено нощното пишкане. Буди се гладен и ако му предложа първо да се изпишка, протестира и реве, а ако му дам да суче направо - заспива и после за да се изпикае трябва да го будя.
  Затова каките аз ги изпшквах докато сучат нощем  Simple Smile Опитай може и да стане и при вас.
   А сега да се похваля с моята мадама. Ние ползваме от няколко дни многократни пеленки, който да споделя че са само леко напишкани понякога. Малката чака само да се събуди и да и сваля пелената и веднага почва да пишка и ака след това. Няколко пъти го направи над тоалетната и мивката, но тъй като още е много нестабилна и ми е трудно да я държа, обикновенно я изчаквам да си свърши работата върху плота за преповиване и след това и слагам новата пелена  Simple Smile Някой ако има спомени или си е букмаркнал линк с удобни пози за изхождане на новородено, което не може да си държи още главичката ще съм благодарна да ги сподели. С каките почнах към четвъртия месец някъде и това съм го пропуснала  Simple Smile

# 100
Чак да не може да си държи глават не си спомням,но си спомням,че в началото държах калина някак с цялата си предмишница и главичката и се падаше в свивката на лакътя ми,а дупето и в ръката ми.Въпреки всичко смятам,че да ака над повивалника е супер.Аз дълго време умувах дали да си запазя нашия и реших,че следващото бебе може да е много крехко и ще мие нужен именноз а това,та сега чака на тавана да бъде призован. Simple Smile
Исках да ви попитам с толкова малки каки ( при Айла) и батко (на Яна) как се справяте с ЕБХ?

# 101
dimitriana, по-голямото дете ми помага да не забравям че ЕБХ-то трябва да се случва неусетно, между другото и не ми позволява да се вглеждам прекалено и да се амбицирам Simple Smile Иначе-точно заради Алекс понякога не мога на секундата да реагирам и да занеса Дими на мивката. Но-или ме изчаква или се изпишква в пелената-според случая Simple Smile

# 102
  • Варна
Здравейте. Досега не съм писала в темата, но ви подкрепям изцяло и поздравявам всички, които са се захванали с ЕБХ. Аз самата практикувам ЕБХ с дъщеря ми откакто стана на 4,5 месеца. Имали сме периоди с доста опикани гащи, но вече през деня вкъщи има много рядко фалове. Навън положението е малко по-зле, тъй като малката се стиска и не иска да се изпишка в повечето случаи. До преди месец нощите бяха сухи, но какво стана сега, просто не мога да си обясня  Tired. В момента дъщеря ми не си казва и се изпикава в гащите без проблем. Буди се след няколко часа, когато гащите станат неприятно мокри. Това продължава около месец. Преди няколко вечери сложих отново еднократна пелена, тъй като Биляна мрази да пикае в нея и преди се будеше. Първата вечер имаше ефект, но през следващите две пелените бяха мокри и отново я оставих да спи по гащи. По-добре мокри гащи, отколкото мокри еднократни пелени. Дайте ми съвет как да постъпя в случая. Мислех си, че като облечем летните дрехи и ще махна напълно еднократните, а то - движим се назад.

# 103
  • в сбъднатите мечти
Благодаря за съвета Aila ! Снощи успях да го изпишкам докато суче!
Gloxi , може бе тази статия ще ти помогне да намериш отговора, който търсиш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254714

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 19:49 от Калпазанче

# 104
  • Враца
здравейте!
аз се информирах по темата за ЕБХ доста преди да родя.
и ето че сега и аз започнах  Simple Smile
един месец с бебчо ми трябваше за да се ориентирам в ситуацията.
вчера два пъти го изаках, а днес още веднъж, винаги след сън.
това което ми доставя най-голямо удоволствие и удовлетворение е чувството, че познавам ноето бебче  Heart Eyes
вчера се изака в мивката и на повивалника, а днес в легенче, но ми е много чудно как ги държите над легенче докато кърмите? newsm78 аз кърмя седнала на леглото и облегната на 5 възглавници, а ако съм в дуга поза много ме боли гърба и кръста, как ще е по-натам с нарастването на теглото на бебо неднам #Crazy
та ако може разяснете ми тази поза, моля Hug

Общи условия

Активация на акаунт