Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 499
  • 344
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Срещала съм много мнения по- този въпрос,но едва ли ще срещна колкото тук затова пускам тази тема.
Възнамерявам като си имам дете някой ден още от самото начало да го гледам в отделна стая,а не да спи при нас.Единствено само през първия месец мисля да спя при него.Виждала съм къде по-филми къде наистина,че още отначало им правят отделни стаи.В повечето случаи ме обявяват за луда,но срещам и доста отзиви,че това е правилно.Бих се радвала да чуя и вашето мнение.

# 1
  • София/Севлиево
Ако имах достатъчно място вкъщи и аз бих го отделила в негова стая.Засега обаче аз и малкия спим в спалнята, а баща му малко след раждането се изнесе в хола.Може скоро и аз да отида там  Thinking

# 2
 Grinning Изчакай бебето и се съобрази с неговите нужди!

# 3
Grinning Изчакай бебето и се съобрази с неговите нужди!
И аз мисля така те сами показват кога са готови.Е нямам предвид да спиш с него докато навърши 20 години smile3521

# 4
  • София
Да по-принцип тогава ще преценя пак,но засега на теория ми се струва добра идея.

# 5
Аз не бих го сложила в отделна стая поне до годинка, а и не мога да си представя да се вдигам нощем и да обикалям стаите за поредното хранене  Tired

# 6
По принцип вече всички педиатри и акушерки препорьчват заради синдрома на внезапна детска смьрт бебето да спи в спалнята на родителите докато навьрши 1 г. Оттам нататьк всеки сам си решава...

# 7
 Не е зле, но нека дойде първо бебчо и тогава реши на място!! Много са случаите, в които казваме как ще постъпим, или как трябва да постъпим, но дойде ли момента, постъпваме по трети начин, непонятно за нас защо!! Обстоятелствата така са ни принудили или така е по-удобно и лесно... На филмите са.... като на филми Laughing перфектни, нещо непостижимо в действителност.
При нас в началото спеше до нашето легло поради две причини - 1 не беше готова стаята му  и 2 като кърмех и с тия нощни събуждания, много е  изморяващо да сновеш понякога през 15 мин от стая на стая ( понякога блъскайки се в гардероби и врати от сънливост Mr. Green)! Но като цяло е много добър вариант, пък дори и да не е от самото начало! baby_neutral

# 8
  • в полите на.... Балкана
ами за мен и на теория и на практика не  е добра идея,като знам че откак се е родил не е имало нощ да не се събуди по няколко пъти, не ми си мисли как ще е ако е в друга стая. А и не ми харесва да  изолирам толкова мъничко безащитно бебе

# 9
По принцип вече всички педиатри и акушерки препорьчват заради синдрома на внезапна детска смьрт бебето да спи в спалнята на родителите докато навьрши 1 г. Оттам нататьк всеки сам си решава...
Според др Спок,  за избягване на синдрома на ВДС е  препоръчително детето да НЕ спи по корем до 6 мес. ПОсле те сами си намират позата и обикновенно е тъкмо тя. Но до 6 мес. не се слага бебето по очи като спи. Една нощ го бях сложила моя син така и спа непробудно до 7ч, нямаше още 6м. Естествено незнаех за този синдром, после като прочетох, пребледнях!  След 6 м най-честата му поза за спане е по очи!

# 10
Да по-принцип тогава ще преценя пак,но засега на теория ми се струва добра идея.
Аз да ти кажа за теориите. До преди да се роди бебчо имах едни теории за гледане на бебе, но на практика една нищожна част влезнаха в употреба Joy
Иначе по въпроса- хубаво е да има отделна стая, но в началото бебчо е добре да спи при мама и когато е готов в собствената си стая.

# 11

Точно така.Аз дори и да имах възможност да отделя детето си в друга стая не бих го сторила преди  то да стане на две години.

# 12
Не мога да си представя, как я оставям в едната стая и аз си лягам спокойна в другата. Причината не е само в ставането. А ако се задави? Когато са малки бебетата често повръщат... Не ми се мисли ....   Confused Rolling Eyes

# 13
  • София
Ами ние сме така - 4 нощи спа при нас бебето в количката, после - в своето легло, в своята си стая...

# 14
  • София

... Само дето и в твоята стая да спи, ако - не дай Боже - точно това се случи, вероятността да разбереш е... минимална.

Общи условия

Активация на акаунт