Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 483
  • 344
  •   1
Отговори
# 330
Да се оставят децата да плачат, за да се научат...на какво?
Моето няма проблем да спи в градината сам в легълце, след като вкъщи спим заедно...Въобще- не мисля, че това е някаква предпоставка за развитието на детето и оформянето му като характер.

# 331
  • София
А на 3 месеца на градина ми е доста брутално...

# 332
viliko, ами да заспиват сами. В градината не може персонално да се приспи всяко бебе.
Оставяш да плаче и се надяваш, че рано или късно ще заспи.

Много майки носят кърпички с миризмата си. Даваш на бебето за по-лесно заспиване.
Да, звучи гадно. Но съм работила в градина тук и на какво ли не се нагледах в бебешките групи.

# 333
Имам приятелка в Англия и от нея знам за тая практика - от 3 месеца има т.нар.забавачки, но посещението и приема са съвсем различни от тук, както и условията и режима. Сега като се замисля обаче - наистина, при 3 годишни бебчета определена трябва да има специален подход и това са неща, които нашата система не е засегнала, затова може би ни се вижда странно.

# 334
Нашето бебе спи в собственото си креватче в нашата стая. Не ми е пречило да се наспивам, нито пък ние на него. За мен няма разлика дали ще ме събуди от нашата или от другата стая за манджа, така или иначе ще се става. Лично мое мнение е, че бебето има нужда да усеща майка си близо. Така, че не смятам скоро да го отделя в друга стая. Ако има такава възможност, може би след като стане по-самостоятелно.
Идеята за собствена детска е много хубава, особено с тези красоти по магазините, но има и един друг въпрос, който на мен ми се вижда без решение. В двустаен апартамент от къде да я взема тази детска?

# 335
  • София
В двустаен апартамент решение може да се намери, при желание....
Но тези, които живеят в едностайки....или един не малък процент в БГ - в стая при свекърите или тъстовете...

# 336
Нашето бебе спи в собственото си креватче в нашата стая. Не ми е пречило да се наспивам, нито пък ние на него. За мен няма разлика дали ще ме събуди от нашата или от другата стая за манджа, така или иначе ще се става. Лично мое мнение е, че бебето има нужда да усеща майка си близо. Така, че не смятам скоро да го отделя в друга стая. Ако има такава възможност, може би след като стане по-самостоятелно.
Идеята за собствена детска е много хубава, особено с тези красоти по магазините, но има и един друг въпрос, който на мен ми се вижда без решение. В двустаен апартамент от къде да я взема тази детска?
За нас решението за апартамент от стая, хол и кухня е да спим ние в хола, а детенце да си остане в стаята. Тесничко ще е.. не особено удобно, ама пък хола ни е голям и има място за голямо легло и за холна гарнитура и всичко.. В 60квадрата апартамент силно казано нещо да е голямо ама става Wink
Всъщност дори да не го поиска скоро то така или иначе така ще стане.. ще й трябва бюро и тихо място за учене.. Та стаята така или иначе ще си е нейна!

# 337
Решения много - най-баналното е да стане кухнята детска...

# 338
Принципно е така, както казвате, но при нашето разположение архитектурно малко трудно, не невъзможно, но доста скъпо. Няма значение сега, като му дойде времето, така или иначе ще го мислим

# 339
  • София
Има и съвсем лесни решения...в хола, голям хубав разтегателен диван...малко играчка сутрин и вечер....но например свекърите така са си отгледали двете деца и дори сега като и двамата вече не живеят с тях, още не са се преместили в спалнята, ми си спят в хола....

Друг вариант, който едни познати пък приложиха - тяхното малко жилище го дадоха под наем и отидоха под наем в тристайно, голямо, луксозно обзаведено при това...и разликата беше около 100-150 лв...нещо такова...

Когато се появи нуждата - все ще го измислите и решите проблема.

# 340
  • София
Всъщност има разлика в това да е цяла вечер само. Сигурна съм, че е коментирано на предходните страници, но малко хора четат наред, май Simple Smile

Спането с родителя според последните проучвания помага на бебета с апнея да си регулират дишането. И тъй като по-големия процент бебета имат т.нар. физиологична апнея, близостта на родител, предполагаемо майката, независимо дали в същото легло или в същата стая, има функция да предотврати по-силна апнея и спиране на дишането - модерно обясненото СВДС.

За буденето нощем, Галактическа принцесо, не знам защо да не се приема, че спяща майка може да храни спящо бебе Simple Smile Някои жени се разбуждат, като кърмят (особено ако не е в тяхното легло бебето), но други наистина си спят и сънят почти не се нарушава (а на бебето най-често дори никак).

Защото опасността от СВДС е доста пресилена, ако погледнем обективно статистиките, а опасността от задушаване на бебето насън си е съвсем реална и мислима.

ПП
Можеш и това да си сложиш в подписа.  Wink Спящата кърмеща майка може доста лесно да задуши спящото бозаещо новородено.

Особено ако е пияна или дрогирана, защото рядко има други варианти спяща майка да задуши бебето си. Предполагам, че подобна майка определено няма да се сети да кърми, а само ще спи. Laughing Ако имаш някъде статистики дай да сравним рисковете.

ПП Надявам се не се намесвам в разговор, който е могъл да се състои на лични.

И все пак май е по- вероятно СПЯЩА майка да задуши бебе, притиснато в нея, отколкото бебето да почине без причина в леглото си. Забележи - спяща, не придремваща.
Не съм срещала статистики.
Не съм срещала и жени, склонни да си направят подобни експерименти.
Но... единият ми дядо гледаше прасета.
Първата му работа, след като се опраси свинята, беше да отдели прасенцата - докато се успокои... понеже е на тясно - както е леглото... понеже инак - ако се случи през нощта, примерно - е обичайно поне част от малките да се озоват задушени.

# 341
  • До хладилника, който обичам
Грух.

# 342
  • Видин
Много добро заключение  Joy

# 343
  • София
katiABV мама Праска ражда по между 6 и 12 прасенца /зависи от породата/. Кърменето им изглежда така

Свинята майка тежи средно около 220- 250 кг, а новородените прасета са с тегло 1.2- 1.5 кг.

Съгласи се, има съществена разлика между свинята кърмачка и жена кърмачка. Докато не видим статистки е по- добре да държим животните в обора. Wink

# 344
baby_neutral hahaha Какъв обрат взела темата, всеки си избира кога да проговори животинското в него...

Общи условия

Активация на акаунт