Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 483
  • 344
  •   1
Отговори
# 285
  • В заешката дупка
Аз нямам нищо против личните мнения, но когато някой говори от името на психолози-те и упорито намеква за някакви негативни ефекти от спането с дете над годинка, са нужни референции. Bobi40 беше учтиво помолена да ги сподели, тя отказа. Аз се досещам защо. А именно, живеем в 2009, не в 1960. Аз на съвременни публикации, касаещи "вредите" и "зависимостта" на детето в резултат на спането му с родителите,  не съм попадала. Напротив. Има даже публикации, които твърдят, че децата, които спят с родителите са по-самостоятелни и по-уверени. Примерно:

What are the long-term effects on a toddler of sharing her parents' bed?

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 18:39 от ЧеКа

# 286
Ще ми се някой да ми обясни чисто технически (а и психически, ако преценте) , как се получава номера за потдържане от родителите на нормален и редовен сексуален живот, при дете спящо по средата им? ...

По принцип не правим секс в спалнята, така че новото попълнение не ни промени особено навиците  Simple Smile

Ами жалко за детето ти, явно малко си чела и не си наясно какво му причиняваш. На колко години трябва да стане, за да знае какво да прави сам и да не е винаги залепен за полата ти?

Детето ми е минало през различни етапи, за мен никога не е било залепено, но за баща си да. И да ти кажа - намерихме най-добрия варинант за нея, след като пробвахме различни и той беше максимално да се съобразяваме с нуждите й за момента Simple Smile нищо друго не даде ефект. Сега си играе в другата стая и не пуска никой при нея, от съвсем малка е така, но имаше период, в който не му пускаше панталоните. И какво? Да направим напук, за да й покажем, че децата трябва да осъзнят, че са низши и нямат право на дума? Не, благодаря, не искам да й причиня това  Wink

То ако от началото е научено да спи само няма да се буди. Няма да има създаден навик за пиене на вода, хранене, игра и подобни занимания нощем ...

Ама това са абсолютни глупости. Всички доктори казват, че бебе се храни на поискване, защото всяко има индивидуални нужди, а ти говориш за "учене", на какво ще го учиш??? Да не го боли корема, когато е гладно ли? Няма бебе, което да се събуди от сладкия сън, само, за да ядоса мамаи тати  Crazy като е навик, защо детето ми не се буди сега? Интересно, нали? Ама не се буди, спи по 10 часа непробудно.

Angel_Dust моето мнение по въпроса е че всеки сам си решава къде да спи детето му. Просто чисто статистически отчитам факта, че децата които спят сами спят по-непробудно и по-продължително ...

По-напред в темата съм писала, че при моето дете е точно обратното, така че моля, в твоята статистика да включиш и нея  Simple Smile

Довечера ще прочета и останалите 3 страници  Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 20:44 от Не се сърди, човече

# 287
  • София

Не, разбира се.
Има, обаче, неща, за които предварително бях решила, че 100% ще е "на моето", независимо от всичко - безопасността в колата, да речем... ами, не се сещам за много други такива примери, но винаги е ставало дума за безопасност... да, да - коланите в количката, след като започна да се обръща енергично... такива неща... т.е. нещата, на които на всяка цена съм държала са свързани с разбиранията ми за безопасност.

Относно безопасността съм съгласна, че ще става 100% на моето, независимо от реакцията на бебето. Синът ми нямаше проблем с кошницата за новородено в колата, но протестираше, когато го преместих в стола. Е, изтърпях го 2 седмици да се гърчи и пищи в колата и после свикна. Ок. Но тук  говорим за други работи. Спането примерно. Или пък кърменето.
Имам една позната майка, която роди 10 дни след мен. Беше казала преди това, че ще кърми най-много до 6тия месец и после ще отбие бебето, за да може да обърне внимание и на себе си след раждането. Е, отбих сина си преди нея( на 1 годинка беше). Тя кърми поне още 3-4 месеца след мен. Беше й приятно и видя, че кърменето не й пречи. Със спането е същото. Представи си, че една бъдеща майка, която планира как детето й ще спи в отделна стая, убедена, че така е по-добре за всички- изведнъж когато роди да установи обратното. За това говоря, че има разлика между теория и практика.
За безопасността съм съгласна, че всеки родител трябва да е безкомпромисен.

За такива неща човек просто посредством опити разбира кое е най- добро за него...

# 288
Както вече споделих, моята дъщеря спи нощем в нашата спалня на собствено креватче. Това, което ме учудва в повечето отговори, обаче, е притеснението на майките, че няма да чуят детето, ако е в другата стая, когато започне да промрънква (за ядене, от болка или нещо друго). Никога ли не оставяте само детето да спи в друга стая?

При нас всяка вечер дечко заспива към 8 часа и следващите 3-4 часа си е съвсем самичка в стаята, докато ние не отидем да си легнем. Държа вратите леко отворени и чувам всеки звук (коридора е малко повече от 5 метра, виждате не е съвсем "врата до врата"). Т.е. мога да реагирам навреме без детето да се разреве и разсъни сериозно. Честно казано не виждам разлика с това да си спи цялата нощ в друга стая.

# 289
Когато спя в другата стая 4увам когато Ема проплаква или просто вика.Няма как,спя много леко.И през деня си спи сама в стаята.Ние живеем в къща и стаите са ни една до друга на квадрат подредени.Оставям вратите леко отворени,за да се 4ува.

# 290
  • До хладилника, който обичам
Всъщност има разлика в това да е цяла вечер само. Сигурна съм, че е коментирано на предходните страници, но малко хора четат наред, май Simple Smile

Спането с родителя според последните проучвания помага на бебета с апнея да си регулират дишането. И тъй като по-големия процент бебета имат т.нар. физиологична апнея, близостта на родител, предполагаемо майката, независимо дали в същото легло или в същата стая, има функция да предотврати по-силна апнея и спиране на дишането - модерно обясненото СВДС.

За буденето нощем, Галактическа принцесо, не знам защо да не се приема, че спяща майка може да храни спящо бебе Simple Smile Някои жени се разбуждат, като кърмят (особено ако не е в тяхното легло бебето), но други наистина си спят и сънят почти не се нарушава (а на бебето най-често дори никак).

# 291
  • Видин
Много си ми под нивото ама хайде, за да млъкнеш и да не занимаваш с тъпите си въпроси форума, да споделя:
Ее бива ли такова нещо? Защо да съм ти под нивото?Та ти дори не си майка  ooooh! Хайде роди пък после ще си говориме за деца  Laughing

# 292
  • София
Както вече споделих, моята дъщеря спи нощем в нашата спалня на собствено креватче. Това, което ме учудва в повечето отговори, обаче, е притеснението на майките, че няма да чуят детето, ако е в другата стая, когато започне да промрънква (за ядене, от болка или нещо друго). Никога ли не оставяте само детето да спи в друга стая?

При нас всяка вечер дечко заспива към 8 часа и следващите 3-4 часа си е съвсем самичка в стаята, докато ние не отидем да си легнем. Държа вратите леко отворени и чувам всеки звук (коридора е малко повече от 5 метра, виждате не е съвсем "врата до врата"). Т.е. мога да реагирам навреме без детето да се разреве и разсъни сериозно. Честно казано не виждам разлика с това да си спи цялата нощ в друга стая.
През първите часове след заспиване и големите, и бебетата спят по- дълбоко, а след това по- често се будят, по- лесно се разсънват. Присъствието на мама в стаята помага да продължат да спят вместо да се тревожат. понякога това помага и на майката. Има и майки, които се напрягат от присъствието на бебето в стаята и спят на тръни- те предпочитат то да е в друга стая. По отношение на чуването на бебето- има много добри бейбифони и не бих се притеснявала за това.
Мисля, че по отношение на този въпрос крайностите са малко неуместни. Разни хора, разни нужди и навици. Все пак, бебето и останалата част от семейството трябва да намерят формулата да съжителстват щастливо и денем, и нощем. В ранните месеци, а и по- късно, настроението на бебето е в много тясна зависимост от настроението на мама и е хубаво да се избягват ситуации, които допълнително изнервят всички, дори и да са доказано полезни. 

Бу Кърменето по време на сън много ми помагаше, особено при растеж на зъби или други подобни тежки периоди.  Grinning

# 293
Много си ми под нивото ама хайде, за да млъкнеш и да не занимаваш с тъпите си въпроси форума, да споделя:
Ее бива ли такова нещо? Защо да съм ти под нивото?Та ти дори не си майка  ooooh! Хайде роди пък после ще си говориме за деца  Laughing
Е, ти пък вече прекали! То бива да се подиграваш, да говориш, да подмяташ ама ти направо се уля, честно! Чаках да видя дали ще си доволна от отговора на въпроса защо е живяла с родители си толкова дълго.. ама не ти беше удобно да прочетеш, че й е било тежко...
Хайде сега и кажи, че ти не си се чувствала майка докато си била бременна и съвсем ще ме изумиш...  doh

Извинете ме за офф-а.. ама не издържах!

# 294
Симона малко преди да навърши 6 месеца я отделихме сама в детската. Започна да спи по-спокойно и непробудно. В началото оставяхме вратите и на спалнята и на детската отворени, след няколко месеца оставяхме само нашата отоврена, но вече затваряме и нея. Да ви кажа, като завика се чува идеално през стената, изобщо не е нужно да са отоврени вратите. Но при нас двете стаи за съседни. Ако бяха по-далечни може би щяхме да поотложим преместването до към годинка. Не мога да кажа, че е по-самостоятелна като спи самичка. Лошото от цялата работа е, че свикна да спи на абсолютна тишина и дори като ходим на море си търсим апартамент, за да спим отделно. Не, че не бихме са справили и с една стая, но се събужда дори някой само да влезе в стаята и. Така че...и двата варианта си имат плюсове и минуси.  Peace

# 295
Който прави категоризации без да е наясно с детайлите, осмива и обижда другите, трябва да е готов за същото отношение към себе си.

# 296
Аууууу, еееее, ама вие големи нападки в тая тема!!! По-спокойно, бре хора! Тук само си бъбрим Grinning ... Защо толкова негативизъм  Shocked

# 297
  • Видин
Буболече, давам няколко примера кой се подиграва:
ами не знам...моето лично спа с нас до  три и повловина...сега спи на отделно легло в стаята и твърдо не желае да си има стая Simple Smile ама той и буден не желае да седи сам, все по петите ми ходи като е в къщи....дори , като мия чинии се върти около мен, вместо да си играе нещо в хола например.
Явно не обича да е сам...разбирам го.

Ами жалко за детето ти, явно малко си чела и не си наясно какво му причиняваш. На колко години трябва да стане, за да знае какво да прави сам и да не е винаги залепен за полата ти?

Единствен съвет и няма да Ви се бъркам повече - поговори с психолог да ти обясни етапите в развитието на детето и защо едно дете не трябва да спи в спалнята на родителите си и защо трябва да се възпитава в малко по-самостоятелен дух на развитие...Просто видях в повечето ти писания из форума начина ти на мислене и затова си позволявам да ти дам този съвет. После ще е късно.
Тук виждам доста нападки към една майка,която не прави нищо грешно - просто следва желанията на детето си и прави това,което смята за редно.Боби подхвърля някакви теории без да може да ги обоснове и толкоз.
Докато бях бременна не се чувствах майка - чувствах се БЪДЕЩА майка.
Бел.ред - майка - родител от женски пол. Родител - Човек, независимо дали мъж или жена, който има син или дъщеря  Peace

Пак казвам - ако трябва и с големи червени букви ще напиша - едно е теорията, друго практиката! А ти сега ми кажи, че всичко, което си си мислела да направиш докато си била бременна се е случило? И че всичко е станало така, както си мислела, че ще стане? Искрено ще ме изумиш...
Ама спирам да се занимавам с теб, а няма да е лошо и ти да спреш да се заяждаш с мен вече  Wink

# 298
  • София
Аууууу, еееее, ама вие големи нападки в тая тема!!! По-спокойно, бре хора! Тук само си бъбрим Grinning ... Защо толкова негативизъм  Shocked
Такъв е форума- хормони, преумора и перфекционизъм. Всички ни удря понякога поне едно от тези неща. Wink

# 299
  • Видин
Е ние само си лафим  Joy Къде видя нападки и негативизъм  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт