Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 513
  • 344
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Angel, аз говорех за през деня. Когато детето реве във всеки един миг, когато не е на ръце, какво правиш? Не го дисциплинираш?

През нощта е по-сложно. Ще се опитам да обясня. Всички хора се будят през нощта. Има 7 фази на съня и след всяка една човек се разбужда леко. Нормалното е да разбереш, че си в безопасност, в позната обстановка и да заспиш пак. При бебетата е същото. За тях нормалната обстановка обаче е в корема на мама, в прегръдката на мама и т.н. Но трябва да дойде един момент, когато нормалната обстановка е просто леглото, одеалото, мечето, бибата и бебето да може да се утеши само. Да, може да ожаднее, но според мен децата нямат нужда от храна през нощта. Хайде, да кажем след 8-мия месец, тогава вече са добре захранени и може да вечерят съвсем добре.

# 181
  • София
и аз за деня говорих...не го дисциплинирам...радвам се докато мога, че има нужда да се гушка.

и каквото и да правиш този момент, когато детето  приема за нормално и желано да си спи в свое легло и своя стая идва....при едни с раждането, при други на годинка, при трети на 3 и т.н.

а за храненето - приеми, че някои деца огладняват...има деца и на 8 м и на година, които приемат малко твърда храна и все още основната им е мляко....примерно....
а и дори да е защото го боли прорязващато зъбче - нямам против да го гушна или накърмя...това за мен е по-естственото, по-лесното и по-приятното и за двете страни.

Но щом твоите виждания са такива - спри да кърмиш нощем и започни да "приучаваш" детето си да спи по цяла нощ....така както писаха в темата за 2-3 дни ще почнеш да спиш доволно и непробудно...

# 182
  • София
Хахаха, пак стигнахме до момента да се мерим коя е по-добра майка... Но децата са различни. Не знам дали твоят син е искал да е непрекъснато на ръце, когато не е ходел, но за мен това не е редно нито за майката, нито за детето. А нощем, то просто идва един момент, в който просто не знаеш на кой свят се намираш от недоспиване, от будене по 10 пъти на нощ, което със сигурност не е добре за детето.

# 183
  • София
да, искал е, да знам е какво е недоспиване...върху твойте 10 месеца сложи още 5-6 в плюс....

Мерене не виждам....точно това се опитвам да кажа - децата са различни - майките са различни...няма нужда да се обобщава и да се генерализира... именно за това не можеш да кажеш - децата след 6/8 месеца не могат да огладняват нощем...могат и човек на 40 одини може също....
не може и да кажеш - лошо е за всички деца да спят в една стая с родителите си.... не е лошо за всички, но за някои може и да е, знам ли, понякога може да им е лошо само на родителите , на децата не и т.н и т.н.....

а ти хем казваш - уморена съм, правя му лоша услуга като го дундуркам и храня нощем, той всъщност няма как на 10 месеца да е гладен.... хем...продължаваш да го правиш...защо? ако си сигурна, че всичко това не е правилно?

# 184
  • София
Ами, храня го вече само сутрин - към 5-6. През нощта се буди, мрънка към една минута, намира си бибата и заспива сам. Мисля, че скоро ще престане и да мрънка. Но имахме няколко нощи с 10 минути рев. Но аз тръгвам декември на работа, баща му не поема никакви смени, а аз имам 2 нощни на седмица. Просто ще умра, ако продължаваме в същия дух. Но той си спи при нас. Няма къде другаде.

Съвсем не казвам, че е лошо децата да спят с родителите. Ако родителите не пречат на децата, всичко е наред. Ние обаче будим Йойо всеки път като се раздвижим.

# 185
  • София
Е, това вече е друго...щом му пречите...
Моят пък обратно видеше ли, че е сам в стаята или леглото и ревваше до небето....сега понякога в просъница само пита в стаята ли съм и като му кажа нещо и заспива спокойно или ме вика да го завия понякога...и така...
А и това, че тръгваш на работа също е фактор....ако можеше до 2-3 годинки да го гледаш, надали толкова щеше да ти пречи...и ако можеше да дремваш денем с него например....

Различни хора , различни деца, различни обстоятелства - различни решения и подходи.. Peace

# 186
Добре какво пречи детето да спи в детска стая отделно след 6м възраст/ ориентировъчно/ ?
Има бебефони и всякакви екстри- за много притеснителните - монитори които следят дишането / монтират се под матрака сензори има/ и видеокамери, дали нощем ще ходите 5-6 метра повече до детското креватче или 1м е все едно. Пак може винаги да отидете при детето като се събуди нощем, да го гушнете, нахраните и т.н.
За повечето нежелаещи детето да спи отделно проблема е единствено  да не стават много вечер, ами и на мен не ми се става ама го правя, защото съм убедена, че е по-добре за детето ми.
С дъщеря ми правих така, това че спи в отделна стая, не означава автоматично че съм я забравила до 7ч. сутринта...
Давате много брутални примери.. За децата не е хубаво да спят в леглото на родителите от съображения за сигурност - да не ги притиснете, задушите и т.н. в съня си. Изморените хора по-някой път трудно се будят, а положението е страшно ако е употребен и алкохол.
Всичко това за детето в отделна стая го мисля и вярвам само при едно условие - детето да е напълно здраво , да е доносено и да няма проблеми като рефлукс и т.н.
Ако детето е болно и е много малко задължително трябва да има някой при него през цялата нощ.

# 187
... Но децата са различни. Не знам дали твоят син е искал да е непрекъснато на ръце, когато не е ходел, но за мен това не е редно нито за майката, нито за детето. А нощем, то просто идва един момент, в който просто не знаеш на кой свят се намираш от недоспиване, от будене по 10 пъти на нощ, което със сигурност не е добре за детето.

Именно - децата са различни. Както виждаш дори в различна възраст моето имаше различни предпочитания по отношение на спането.
За другото си права, да, когато спеше отделно, наистина изнемогвахме от недоспиване. Откакто спим заедно, всички спим дълбоко, без да се будим, определено е по-добре, отколкото по цяла нощ да сновем из апартамента, както преди.
И за капак - детето ми е изключително самостоятелно от съвсем малко, т.е. не оказва вклияние и не се държи за полата ми (поли не нося, та още по-трудно ще й е Mr. Green)

А за храненето нощем - по съвет на педиатърката съм хранила на поискване. Много съм доволна, детето също.

За границите при възпитанието - както казах, подобни неща като близост, храна, вода, не ги включвам към възпитанието, те са елементарни нужди, които просто трябва да се задоволят. Ако от малко детето се храни, когато то е гладно (а не, когато часовникът удари), то развива усещанията си, знае, че когато коремът му подаде сигнал, ще получи нещото, което ще махне болката, просто няма начин всички бебета, с по 2-3 кила разлика да о гладняват в един и същи час и да ядат едно количество, така се създават злоядите и преяжващите деца, едните са насилвани да ядат, без да са все още огладнели, което поражда ужас и отвращение към храната, другите са плакали гладни и когато в един момент започнат да стигат до храната, компенсират с тъпчене и преяждане, защото не са сигурни, че когато огладнеят мама ще им даде да ядат.

*Слънчице*, на мен ми пречеше, че се разбуждахме всички, докато дам млякото и после трудно заспивахме, но се водех по детето, така искаше, така правехме. След това като поиска да спи при нас, направо се родих, в просъница вкарвах дозата в шишето, разтръсквах и подавах (това по повод въпроса от предната страница не е ли вредно да се прави млякото предварително, да вредно е, но ако всичко ти е до главата - няколко секунди работа), всички, включително тя правехме това без да се стига до реално будене.

# 188
  • София
*Слънчице* за другите - не знам - за мен - ставания по 3 до милион пъти на нощ...просто бях толкова уморена, че беше много по-лесно просто да се пресегна и да го гушна.към годинка си го взех да спи при нас на леглото, защото ужасно ме изтощаваха тези нон стоп ставния....и защото колкото по-бързо реагирах, толкова по-бързо той се успокояваше...будеше се с див рев, който се засилваше и засилваше, докато не го гушнеш и сложех да суче....не мрънкане...крясъци и рев.....освен това се и позахласваше....да не говорим за момента как заспиваше в ръцете ми и сложех ли го в леглото моментално пак ревваше...и така по няколко пъти....та всяко будене за мен беше по час будуване.
Като си го взех при нас стана много по-спокоен, усещах го много по-рано, преди да се е разбудил и разревал хубаво...т.е. по-бързо го успокоявах и продължавахме всички да спим, т.е. сучеше 5-10-15 мин и заспиваше безпроблемно и доволно.
За 2 и половина години никой не го притисна или задуши, виж той ни избутваше в двата края на леглото и се разполагаше доволно по диагонал.

Да не говорим колко по-лесно ми беше като е болен, усещам лесно промяна в Т и т.н.

Да не говорим, че доста хора си  спят с децата в една стая, просто защото друга нямат...но това вече е др въпрос Wink

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 13:06 от Angel_Dust

# 189
  • София
Като родих, по съвет на майка ми детето трябваше да спи в кошчето си, което е залепено за спалнята. Синът ми се роди над 5кг и след операция близо 3 часа ми бе забранено да вдигам дори бебето. Затова мъжът ми всеки път ставаше да ми подава детето за кърмене, стоеше да го чака да се нахрани по 30-40-50-60 мин, след което го връщаше в кошчето. Само след час два малкия пак огладнял надуваше сирената и мъжът ми скачаше да помага. Това се повтаряше няколко пъти през нощта, а в 7:30 мъжът ми грохнал от нощните дежурства отиваше на работа. След 2-3 такива нощи седнахме и решихме да опитаме да спя с бебето. Тъй като съм доста обемна се опасявах, че може да притисна бебето, затова мъжът ми се пренесе да спи на съседно легло до нас. Вечерта докато бебето промрънкваше му предлагах да суче и до сутринта никой не му чу гласчето. Таткото се бе наспал, аз не се чувствах толкова уморена и решихме да продължим така докато бебето не поотрасне. Таткото повече не разбра, че има бебе в дома и се наспиваше доволно всяка вечер и можеше да работи пълноценно през деня, а бебето бе спокойно. Дори и 5 стаи свободни да имах не бих оставила никога малко бебе само.
Кърмих сина си през нощта до 18месечна възраст, дотогава той спа с мен и баща си. През това време му избиха почти всички зъбчета и нощите му станаха по-спокойни и затова реших, че е готов да спи самостоятелно. Бързо свикна да заспива сам и да спи непробудно по цяла нощ.
Сега с второто бебе ще процедирам по същия начин. За мен няма съмнение, че това е най-доброто за едно бебе и родителите.

# 190
Мисля, че това е въпрос на възможност първо, второ на желание, но не виждам нищо лошо.
Ние и до ден днешен спим в една стая, малкия спи при нас на спалнята. В стаята си само си играе и лудее. Не съм се опитвала да променя това, защото не ми пречи, напротив - много ми е мило да се гушнем тримата вечер и да заспим заедно.
Но ти като си решила да гледаш бебчето отделно, което първите няколко месеца ми се вижда невъзможно, просто защото аз лично бебе само не бих оставила, та след третия, четвърти месец мисля, че би могло да стане. Аз не бих се и нагърбила да тичам по цяла нощ между спалнята и детската и не бих заспивала спокойно, без да ми е пред погледа детето. Но това е въпрос на усещане. На усещане на родителите, така че щом сте решили - няма лошо  Laughing

# 191
tanyalv както виждаш мнения много, версии много, различни деца, различни майки, различни разбирания ...........
Аз искам да ти кажа, че каквото и мнение да си изградиш сега, шансовете да не си го промениш след като родиш са минимални. И аз си мислех че още след 3тия месец ще мога да отделя малкия, представях си като цяло нещата по един начин-но всичко се оказа съвсем различно в реалността.
 Hug

# 192
Ще ми се някой да ми обясни чисто технически (а и психически, ако преценте) , как се получава номера за потдържане от родителите на нормален и редовен сексуален живот, при дете спящо по средата им? Или при татко, спящ на дивана в хола? И не е от нездраво любопитство, повярвайте ми...

# 193
  • Видин
Таткото спи в другата стая.Вечер малчо като си легне отиваме и правиме каквото правиме и аз после си лягам в детскта.Достатъчно добре ли е обяснено?

# 194
Таткото спи в другата стая.Вечер малчо като си легне отиваме и правиме каквото правиме и аз после си лягам в детскта.Достатъчно добре ли е обяснено?

Хм, да, въпрос на гледна точка, за мен това не е нормално, под час и със заявка едва ли не. А нямаше ли да ви е по-добре да заспите в прегръдките си? Не искам да засягам никого, вярвам, че всеки е намерил някакво равновесие, щом нещата вървят, но аз не се виждам в такъв филм.

Общи условия

Активация на акаунт