За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 812
  • 458
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  Феникс добре дошла и тук  Simple Smile

# 46
Хей,   bouquet  bouquet  bouquet  Ще се справите, щом наистина го желаете. Възхищавам ви се  Hug

# 47
Ей, понапълни се тук.
Добре дошли на всички новодошли или новозавърнали се стари.  Hug
Гърне още не съм купуавала, а и си мисля , че най-малко след годинка ше купувам. ( Засега си ползваме един леген в който пишка и ака- че на мивката първо че се разсейва много, второ нещо ми натежава да я държа нависоко  Blush)

Да се похваля  Party че вече акаме и пишкаме навън на поразия  Crazy

Браво на вас, ние нещо навън успеха ни е почти нулев- всичко й е интересно, занимава се с разни неща и се сърди ако й предлагам и я разсейвам с такива ненужни подробности.  hahaha

# 48
О, аз се борих седмици  Rolling Eyes докато започне да върши работата навън. Всичко друго му беше интересно  Laughing Дано скоро се отпусне и започне да те радва  Hug

# 49
Калинка Малинкова здравей радвам се, че се засичаме и тук  Simple Smile. Сега аз ще чета споделеното от теб за малките, защото честно си признавам доста неща съм забравила  Simple Smile

Aila, удоволствието е взаимно.  Hug
Като ти гледам лентичката вече си на финалната права. Стискаме ти палци всичко да мине по вода,
пък за след това не се и съмнявам, че ще се справиш отлично и бързо-бързо ще си припомниш и за ЕБХ-то и за кърменето.  newsm10
Сега даже ще ти е по-лесно - нали си имаш не една, а цели две помощнички.   Wink

Иначе при нас май Зорница е в някакъв критичен период, защото 3 дни подред се нааква в памперса.
Толкова пъти не й се е случвало за последните 6-7 месеца общо.  ooooh!
Явно нещо я мъчи - постоянно се гуши в мен, а по принцип не е много по милувките.

А за гърне питах защото няколко пъти се случи таткото да я изпикае като е седнала на коленете му и е обърната с лице към него.
Преди това естествено е имало сърдене и тръшкане в нормалната поза - облегната с гръбче към нас.
Ето защо си мисля, че иска да седи и да гледа към този, който я изпикава.
Но докато не пробвам не мога да кажа със сигурност.
 Peace

# 50
Милуш, радвам се, че нещата са по-добре при вас Simple Smile

Евридика, благодаря  Simple Smile Слава Богу, неистовите плачове отминаха. Сега при Дарко се промени режимът на изхождане, така че пак имаме наакани памперси. Интересното е, че той ака и през нощта в дълбок сън, без да даде никакъв знак, никакво размърдване или промърморване. А бях чела, че, докато спят, не се изхождат. Засега мисля да не го вдигам за изакване в тези случаи. Ще видим накъде ще се развият нещата.

Някой може ли да ме посъветва за памучните пелени - освен самата пелена какво друго е необходимо да купя, напр. гащи, допълнителни парчета - или да ме насочите към съответната тема във форума? Благодаря.

Хубави и сухи дни на всички.

# 51
Milush, ето линк към темата, където се обсъжда поръчката и качеството на всякакви видове многократни пелени:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378910.0

Моето дете днес прекара 4 часа при баба си и дядо си и съм много доволна, че те са го изпишквали редовно и си го прибрах сухичък, със същите гащи, с които го бях оставила  Flutter

# 52
Здравейте,
аз сега с записвам във вашата тема, нещо не се свъртам пред компа, но се надявам да мога да се включвам.
Лора е на 11м, от 6 тия м. я слагам на гърне (вече седеше стабилно) и за сега мисля че се справяме добре. Вече 3 месеца през ноща памперсите са сухи, през деня ползвам и памучни пелени и памперси за разходка. Много рядко се случва да ака в гащите, но тя го прави по 1 път на ден. Просто като я сложа на гърнето и ако се заиграе с нещо я държа докато й умръзне (може и 30 мин да стой), така и аз свършвам нещо. Тя си казва като иска да стане. През деня все още се мокри по малко,  но се надявам и това да изгладим с времето.
Мисля че влизам в трактовката на ЕБХ
OFFIOLY, незнам дали ме помниш от отчетния форум докато бременеехме, но се радвам че те виждам тук и в кърмаческия. И аз кърмя още и смятам да не спирам скоро  Peace

# 53
А аз пък никак не съм доволна от себе си напоследък. Имам и добри дни, но през повечето време изпускам не само пишо, но и ако.
Никола хапва повече напоследък и ака повече, а аз пък имам много работа и засядам пред компютъра, детето си играе до мен и много често изпускам всякакви сигнали Sad
Днес откровено се ядосах на себе си, защото ми писна да пера на ръка изцапани пелени, ръцете ми приличат на шкурка вече.

# 54
Евридик@, не си сама в нещастието - дето има една приказка- аз от 5-6 дни съм на 0 %- буквално. Но имам много задачи, хвърча по цял ден и наистина не ми остава време и за това  Confused- а и малката нещо наново тотално си промени сигналите и времето за пишкане.
А защо переш на ръка?!

# 55
anamar, имам 3 бамбукови и 5 лесни пелени на bebe.to
Не ми стигат, ако не ги пера на ръка и слагам да съхнат непосредствено след изцапване.
2-3 пъти седмично ги пускам да се извъртят в пералнята, но основното им пране е на ръка. Мисля да си купя още пелени, но ще е за второто бебе, за Никола ще карам с наличните бройки.

# 56
  • София
Евридика, ползвай поне домакински ръкавици  Tired И аз имам проблем с ръцете и дори за миене на съдовете надявам ръкавиците. Досадно е, но помага.

При нас нещата вървят добре като цяло Simple Smile Когато сме повече вкъщи, ползва гърнето, но и изпускам пишване. Когато сме навън, или се стиска повече, или по-малко пишка (може би защото по-рядко я кърмя тогава) - случва се даже да й предложа, а тя само няколко капчици да пусне. В дните с дълги разходки си откарва с едни гащи цял ден и сухо дупе. В дните, в които сме само на кратка разходка, сменям гащи Simple Smile Но съм доволна така или иначе. И второто си дете един ден бих изпишквала, при това от по-ранна възраст.
Радвам се, че в темата идват нови и нови майки  Hug Приятно е да четеш, че има и други, които поливат градинките и няма да носят памперси до първи клас  Laughing

# 57
попаднах на такива гащички като нашите ето линка http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1954 но жалкото е че са за по големи деца и малко изстърват понеже сме под килограмите и годинките. Но напоследък съм много доволна и вънка сме само с гащи и в къщи, понякога си пишва по малко особено преди да се изака, но е понесимо, само когато спи е с памперс че много пикае, чета тука че вашите дечица като спът непишкат а нашия цял памперс пълни, но и много вода пием ние повече от нормалното сигурно, може и до 2-3л на ден да отива. Но хубавото е че мисля че скоро ще сме и без памперс въобще вънка дори и на големи разходки.  Grinning

/имам страничен въпрос защо колкото и публикаций да правя винаги си стоя на 5/

# 58
Да припомня на новодошлите - имаме си сайт и образователна брошурка за ЕБХ, която можете да разпечатате и да раздавате - оставете на масичката в кабинета на педиатъра, в родилния дом, на познати и непознати родители... Нека знаят, че има и по-добър начин да се грижат за хигиената на децата.

# 59
попаднах на такива гащички като нашите ето линка http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1954 но жалкото е че са за по големи деца и малко изстърват понеже сме под килограмите и годинките.
Shocked
Стига бе-дъщеря ми още не е стигнала тия килограми,а вече отдавна сме забравили за парчета и вложки...
За мен най-добър вариант си остават обикновените гащички с парче пелена вътре-хем се свалям лесно,хем се перат и съхнат бързо.Пък и нещо друго ме озадачава-вие с гащичките и многократни пелени как разбирате ритъма на изхожане на детето?

Общи условия

Активация на акаунт