За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 824
  • 458
  •   1
Отговори
# 360
Аз като един начинаещ да споделя - тази сутрин детето определено ми даде сигнал!
Е, аз не разбрах веднага, да си призная... Дойде и започна да мрънка - необичайно за него скоро след ставане, а беше и пишкал малко преди това. И тъкмо се зачудих дали все пак не е искало пак да пишка детето и гледам - то се хванало за един стол и напъъъъва  Grinning
Та така...
Дано това са сигнали и дано ги дава по-често...
Само не знам какво може да правим по време на излизане, защото определено не иска да прави нищо като го държа на ръце до някое храстче, а малко по-късно намокря гащите... Но детето не е свикнало явно, все пак беше на "преклонната" възраст 11 месеца, когато започнах да правя нещо сериозно...

# 361
Здравейте и от нас отново  Hug
Да споделя малко радостни новини. От 10 дни сме на  къмпинг и ЕБХ се оказва много лесно и приятно нещо. Имаме голям успех с повечето пишкане, а акането пропускам само малко сутрин, докато се размърдам и го измъкна (започва понякога още съвсем сънен и затворил очи). Дарко през повечето време е в ръцете ми по голо дупе (да ни е жив и здрав таткото, че е поел всичкото шетане) и някак го усещам, въпреки че нямам усещането да съм развила голяма интуиция. Но вече определено има моменти, в които задържа и чака, докато му предложа.  Peace
Преди да дойдем тук беше минал в режим акане на 2-3 дни. Сега отново почна по 2-3 пъти на ден и даже си е с режим  Grinning
Пу-пу, да не го урочасам с хваленето

Поздравления на майките, които са почнали наскоро. И аз като почнах преди 3 месеца имаше много чуденки, даже и кризи  Close , но нещата се уреждат постепенно.

Евридика, бях чела, че обикновено децата като напредват в едно нещо, дават назад в друго и дори  някак им се иска пак да се почувстват като бебета, за да получат сигурност. Може би нещо такова се случва и при вас  На мен в такива моменти с каката много ми помага една мисъл "Децата идват на тоя свят не за да учат, а за да НИ учат". и в момент, когато нещата не се получават добре (е, когато успея да се спра и да се замисля), се питам какво иска да ме научи сега. и понякога прозрението идва, друг път - не. А, може би просто имаш нужда да обърнеш малко внимание и на себе си  newsm78 Може би, ако за няколко дни успееш да си организираш нещата така, че да се поглезиш малко, ще се почустваш по-добре и всичите неща ще си тръгнат от само себе си Hug

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 09:14 от Milush

# 362
Milush, де да ме осеняваха и мен така прозрения по отношение на нашата кака. Много често реагирам първосигнално  Confused.
mishche, носи просто повече резервни панталонки, сменяй и продължавайте  Grinning. Когато иска ще ти позволи да го издържиш.
Евридика, поведението на Калина малко след годинка беше подобно. Освен това също се обиждаше невероятно като я бършех и миех, чак истерично ревеше  Laughing. Минава, не се притеснявай.

# 363
Благодаря за куража, момичета!  Hug
Чиги, и при нас ще отмине, аз затова не искам да се отказвам (а и не бих могла май вече на този етап), но Милуш е права, че просто имам нужда от време за себе си.
Много ми е обсебващо детето, а аз не съм от родителите, които могат денонощно да са на разположение и да живеят заради децата си. Имам нужда от време за себеразвитие и от интелектуални стимули, различни от родителстването.  Peace

Редактирам, за да поздравя Милуш за куража с такова малко бебче да ходи на къмпинг Simple Smile На каравана ли сте? Иначе браво и за успехите ви с Дарко!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 11:20 от Евридик@

# 364
Благодаря, Евридика. Ох, не сме с каравана, с палатка сме и единственото, което ми е проблемно е обедната жега - още не сме си намерили удобно място на плътна сянка. Ама ще стане. Пробвам разни варианти още.
Chiges, е, то да не мислиш, че всеки път успявам, просто, когато успявам, ме изпълва едно блажено усещане за единност с детето,. ама колко пъти и аз реагирам първосигнално, докато се усетя и си напомня...  Sad

# 365
chiges, благодаря за насърчението Simple Smile, така и правя с панталонките.
Надявам се докъто захладнее времето да имаме напредък... Защото като е хладно децата пишкат повече, нали? А и дрехите съхнат по-бавно и изобщо сякаш става по-различно и натоварващо това. Но няма връщане назад Simple Smile

# 366
Milush, много извън темата, но може и на някой друг да му е интересно. Къде къмпингувате и какви условия има там? Голям мерак имаме, но с двете още не сме ходили. И мен ме притесняват най- големите обедни жеги. С каката ходихме последно като беше на 3 и половина и едва успявах да я приспя в жегите.
mishche, така е, преходните сезони са най- трудни за справяне. От една страна те изненадва малко по- честото пишкане, от друга- трудното съхнене... Но и с това се свиква.
Аз обаче с риск да стана досадна, ще напомня за очакванията. Никога не съм си поставяла срокове и не съм имала определени надежди. С каката бях чела, че децата започват да си контролират сфинктерите около 1г.7м. и тръпнех в очакване без да подложа на съмнение твърдението Laughing. Сега просто бях уверена, че правя най- доброто, на което съм способна без да следя за напредък. И определено нямаше връщане назад  Grinning

# 367
Честно казано нямах (и нямам) никакви кой знае какви очаквания. И така като чета тук-там, виждам, че всичко което става при нас се случва и на много други хора, независимо дали са започнали рано или късно... абе малко съм изненадана от себе си, защото примерно и с храненето на детето винаги съм си казвала, че няма да го насилвам, че няма да се ядосвам, обаче понякога много ме дразни като ми отказва и изобщо реагира не както аз бих искала... И сякаш взех да взимам пример от самата себе си  Laughing - да реагирам спокойно във всички ситуации. Та в този случай ЕБХ е полезна за моето лично усъвършенстване  Joy

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 12:36 от mishche

# 368
.. И сякаш взех да взимам пример от самата себе си  Laughing - да реагирам спокойно във всички ситуации. Та в този случай ЕБХ е полезна за моето лично усъвършенстване  Joy
Много добре казано! И аз се опитвам да правя така, но повече опитвам, отколкото да постигам резултати  Laughing Но точно тази концепция следвам  Peace

# 369
Eвридика, сигурна съм, че ще вземеш най-доброто решение за теб и Нико и няма да зарежеш ЕБХ-то  Wink Просто много неща ти се насъбраха на куп   Hug

Завиждам за куража да заведеш бебе на палатка  Simple Smile Аз не бих посмяла, затова много ви се радвам отстрани  Grinning

# 370
.. И сякаш взех да взимам пример от самата себе си  Laughing - да реагирам спокойно във всички ситуации. Та в този случай ЕБХ е полезна за моето лично усъвършенстване  Joy
Много добре казано! И аз се опитвам да правя така, но повече опитвам, отколкото да постигам резултати  Laughing Но точно тази концепция следвам  Peace
Концепцията е важна Simple Smile
Все пак никой не е съвършен Simple Smile

# 371
Привет отново!
Ние се позатрихме малко, ама пък и няма какво да споделим ново; Митко изглежда също е "в криза", Евридика  Confused Гледам горе-долу на една възраст са, вероятно е период. Сигнали продължава да няма никакви, обаче преди поне се съгласяваше да повиси над мивката някоя друга секунда, и да се изпишка; сега се опъва и не ще; навън никакъв успех, въпреки добрия старт преди месец-два; малко взе да ми идва нанагорно... особено навън, постоянно сменям мокри гащи, опика и количката вече, и ми е доста неудобно (физически и организационно, не от хората).
Днес на кафенцето на съседната маса засякох една мама, която тъкмо сменяше гащите на дъщеря си (колкото Митко е) и сподели, че за пръв път от много седмици се напишква навън... а когато я видях за пръв път в парка току-що беше махнала памперса на детенцето, седмица преди годинката. Стана ми много криво - аз се мъча от 6-7 месеца вече, а резултатът е трагичен. Греша ли някъде, или просто да стисна зъби и да изтърпя още месец-два... Казвам си, че сега тъкмо прохожда, и вероятно е загубил интерес към тоалетната.
Оплаках се, дано скоро се променят нещата към по-добро.

# 372
Офиоли, Евридика, в един отбор сме!  Confused
Моят е малко по-малък, но много шашаригав - вече проходи и в общи линии откакт тръгна да се опитва на 9,5 месец нещата с ЕБХ станаха мнооого трудни. Далеч не съм се отказала, но не само не му интересно и се дърпа да прави друго, ами и взе да се светва, че може да си играе така - пиш тук, пиш там и аз да тичам след него с парцала. По мебелите вече не се напишква, но другото ми стига. Навън е пълен абсурд, той не спира дори да хапне нещо ами в движение ръпа.
Следвам съветите на старите кучета тук, че има такива периоди, че се израстват и да не си го слагам на сърце (последното особено много ми се отдава  Joy)

# 373
Евридика, намери начин да отделиш време за себе си! Не е хубаво да живееш заради децата само, детето ти заслужава да има майка, която е личност. И като се грижиш за себе си правиш най-доброто за детето си. Във всичко трябва да има мярка, в привързаното родителство също. Пък и детето има нужда да общува и с други хора, не само с майката....
А за ЕБХ- нищо не пречи да прекъснеш за няколко дни и като се успокоите и двамата да продължиш- пробвано е, работи Simple Smile

# 374
  • София
(...) Днес на кафенцето на съседната маса засякох една мама, която тъкмо сменяше гащите на дъщеря си (колкото Митко е) и сподели, че за пръв път от много седмици се напишква навън... а когато я видях за пръв път в парка току-що беше махнала памперса на детенцето, седмица преди годинката. Стана ми много криво - аз се мъча от 6-7 месеца вече, а резултатът е трагичен. Греша ли някъде, или просто да стисна зъби и да изтърпя още месец-два... Казвам си, че сега тъкмо прохожда, и вероятно е загубил интерес към тоалетната.
Оплаках се, дано скоро се променят нещата към по-добро.
Офиоли, това ми напомни прочетеното за ЕБХ - една майка беше споделила мисълта си, че това, да се занимаваш с ЕБХ, не значи непременно да махнеш памперса/пелените/гащите с парче на детето си преди децата, които не ги изпишкват, а си стоят с еднократните пелени. Нали ЕБХ е преди всичко разбиране, още едно ниво на комуникация с младия човек, а не гонене на срокове. Митко си е уникален, връзката ви също, разбира се, че скоро ще дойде моментът, когато няма да има изобщо нужда от пелени. Още търпение просто.
И аз си казвам "период е, ще мине", когато и Дари загуби интерес към изпишкването. Даже от един момент насам изобщо не се замислям дали е пишкала много или малко в пелените. Гледам да предлагам редовно, понеже напоследък и сигнали не ми подава и... колкото-толкова Wink Щастливи сме  Hug

Евридика  Hug Разбира се, че няма да се откажеш от ЕБХ. И аз бих те посъветвала да намалиш темпото и да не го мислиш много. Човекът сега е зает, учи се да ходи, опитва се и да вникне в речта ти, да започне да говори... Не е чудно, че пишкането и акането не му е на дневен ред. Ама ще мине, нали знаеш Wink И преди сте имали подобни трудности и успешно сте ги преодолявали. Сега и други събития ти предстоят, те сигурно също те натоварват, но и (за късмет) разсейват. Гледай положителните неща, отделяй време за себе си и за цялото семейство

Евридика, намери начин да отделиш време за себе си! Не е хубаво да живееш заради децата само, детето ти заслужава да има майка, която е личност. И като се грижиш за себе си правиш най-доброто за детето си. Във всичко трябва да има мярка, в привързаното родителство също. Пък и детето има нужда да общува и с други хора, не само с майката....
А за ЕБХ- нищо не пречи да прекъснеш за няколко дни и като се успокоите и двамата да продължиш- пробвано е, работи Simple Smile
Много точно Peace   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт