За АПРИЛката е вече време бебенце в ръце да вземе

• 17 841
  • 289
  •   1
Отговори
# 270

Майчетата с момиченца помагайте не мога да схвана как става номера с почистването отдолу на малката newsm78

С мокра кърпичка,или с памуче,или с клечка за уши съвсем леко и мажеш с кремче  Hug

Дея, прекрасни са момичетата ти!!!  Много да ги нагушкаш и мъничката прилича на теб според мен, въпреки, че не съм виждала съпруга ти. Ти в Сливен ли роди? До там как отидохте с пукнат мехур? Браво за бързата реакция на екипа!  Heart Eyes Hug Heart Eyes 

Heart Eyes Какъв слинг използваш?
 Mr. Green Всички казват,че прилича на мен,ама знам ли,може да се промени,ето ни го таткото  Laughing
Колко хубави неща си ми написала,мерси  Heart Eyes Да цункаш моята адашка мнооого и синеокият и батко  Flutter
В Сливен родих ,да,но на мен и Сливен и Бургас са ми на 50 км долу горе,за 30 мин. бяхме в болницата  Crazy

ще ми повярвате ли,ако ви кажа с какво учудване и уплаха открих преди два дни,че моята щерка има връхче на долно зъбче  ShockedСамо я следя да си отвори устичката за да се убедя пак за хиляден път,мъничко е ,ама се беле  Crazy

# 271
Дея, не са зъбчета това и Вики има 2 такива, но аз още от Габи знам, че само така изглежда като зъбчета, защото зъбчета й се появиха 10 месеца по-късно. Това беше нещо свързано с млякото, което получава.
Мария_, и аз ще си взема тогава кърпи за гърди. А зърната ми се разраниха, защото веднага след раждането започна да ми се бели цялата кожа на зърното и алвеолата. Това, което през бременността беше станало тъмно кафяво сега си стана пак розово-кафяво и новата нежна кожа се разрани. А пък Вики с акането е рекордьорка. Може и по 10 пъти на ден ooooh!
Една нощ в болницата ме побърка. Аз сменям памперса тя веднага се иззаква и реве да й го сменя и така 4 пъти един след друг ooooh!
Олимпиас, не е моя заслугата, сигурно на Чоколина. Тя си е нашия админ Hug ама вече да отива да ражда, ма*ната й на темата Mr. Green

Майчетата с момиченца помагайте не мога да схвана как става номера с почистването отдолу на малката newsm78

С мокра кърпичка,или с памуче,или с клечка за уши съвсем леко и мажеш с кремче  Hug

Аз знам, че там почти не трябва да се пипа. Само може отвреме на време с памуче напоено със зехтин.
Исках да ви питам също за мазането след баня. В родилния дом ми казаха само гънките, защото кожата дишала и, ако се омаже хубаво няма да може, а пък аз Габи си я мажех цялата-така ми бяха казали. Та засега Вики само 1 път сме я къпали и мазах само гънките. А където е почнала да се лющи кожата (по дланите и около вратлето) по-често мажа със зехтин.

# 272
Честито момченце на maimunkata ! Жив и здрав да и е малкия Иван!

Честит Рожден Ден на Velvet_s !

Олче,честит имен ден на патерички на Вели Heart Eyes!Нека е най-добрият батко на малката Елина,и да слушка мама и татко и вие него Hug!

А за малките ни кокони ни-радвам се че вървят заедно  Grinning Hug Heart Eyes

Olimpias ,това се казва сън  newsm81.Браво на твоя син,как щади мама Heart Eyes.Мамочка и 5 часа сън също не звучи никак зле smile3501

Дея` ,чувала съм и преди за дечица които са се родили със зъбчета,и са били атракция още в родилния дом Party.Не ги познавам майките,в началото и на мен не ми се вярваше,но е факт Wink.Разбираемо е учудването ти,но няма от какво да се плашиш Hug.И двете ти момиченца са големи сладуранки Flutter Heart Eyes

very nice,добре завърнали се вкъщи,и твоите две кукли са прекрасни Heart Eyes

galia1231977 ,и на вас добре дошли вкъщи с новото попълнение Grinning,дано всички перипетии са останали зад гърба ви и всичко вече да е наред с теб и бебка Hug.

brilliantine ,дано родиш тогава,когато искаш  Grinning,стискам палци таткото да е тук в Щастливия момент Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

dena_klv,голям сладур твоят Ники  bowuu Hug Heart Eyes

Още не мога да си поглеждам в огледало, чакам "зелена светлина" за физическо натоварване. При мен диети не действат, ставам раздразнителна и нервна. Предлагам да споделями разни домашни упражнения с подръчни средства, като дивани, столове и др.! Simple Smile
Идеята ти е чудна Grinning,чакам и аз някой да каже/покаже и сподели нещо изпитано smile3506

Тази сутрин си писахме с Nadeto_K,беше с 2 см. разкритие,след като са и слагали таблетка,и система.Надява се до довечера да гушка своето съкровище.Дано не ми се разсърди че пиша,ама просто искам да и стискаме палци по-бързо и леко да мине всичко Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 273
  • София
Здравейте милички,

ние с бебка сме добре макар и след да не остана от доброто и спокойно бебче, сега си плачем редовно и само биберона в устата ни успокоява....не знам как така става, но успява да я изплюе та пак плаче, аз тичам да я слагам, успокоява се и след 2-3 мин пак я е изплюла и пак плаче....

Имам няколко питания ако може:
- Мажете ли с нещо лицето на бебчетата? При първото излизане до Педи я намазах със слънцезащитния на Мустела; педиатърката изпадна в потрес и ми каза до 5-6 месец с нищо да не мажа лицето. Да ама то се бели като цялото бебе и ми се иска някак да подобрим положението. Дали не може с това на Мустела, с което мажем тялото, да намажем малко и лицето?
- Мария, може ли снимка как слагаш бебчето в слинга. Ние си поръчахме Dee Dee слинг ама нещо не можем да я сложим като хората и не го използвам, а много ми се иска. Бебето седи вътре едно много изкривено и гледа озадачено. newsm78
- За мамите със секцио - мажете ли с нещо белега да изчезне. На мен Док ми каза чак след прегледа на 40 ден, че ще ми даде с какво да се мажа, но аз се притеснявам да не изпуснем момента и после да не може да се повлиае.

Аз също да се възползвам да благодаря на Aila за невероятната й помощ и съвети. Благодарение на нея успях да се отърва от непрекъснатото цедене с помпата и вече 3-4 дена само се кърмим без гърдите ми да се препълват и болят; бих казала, че кърменето започва да става удоволствие.

# 274
Здравейте от нас!
Честит син на maimunkata!Да им е жив , здрав и много щастлив!
Аз да ви се похваля днес направихме първата разходка и много ни хареса.Спахме през цялото време и прескочихме малко часа за ядене ,а в къщи едва изчакахме да се нахраним.
Момичета аз не бях подготвена за секцио и сега нямам много време да чета,та искам да ви питам за коланите.Аз започнах да го нося ,но като прочетох ,че след месец трябвало и го свалих .Някой има ли повече инфо?
Моите зърна също преминаха през болезнено състояние,но не съм ползвала нищо,от опит знам,че колкото мажеш и миеш повече боли.Този път изтърпях няколко дни и се успокоиха,не мия на всяко ядене.
Прочетох ,че обсъждате дамската хигиена-аз нали имам опит и с дамите-не прекалявайте с почистването.Много внимателно след баня ,аз никога не съм почиствала с туфери ,дори да остане понякога беличко не е толко ,страшно колкото да се прекали.
Изгубиха се съвсем първите мами ,явно са по разходки нали са вече по-големи.То аз  като гледам скоро и ние повечето ще сме навън.
galia1231977 радвам се,че вече си добре и всичко е наред,ние и двете преносихме и претърпяхме секцио ,и аз имах температура ,но настинах и се ядосах и си поръчах пижамата.По коридорите малко ме погледнаха така  Shocked но нямаше проблем.Важно е ,че всичко мина и сме добре .
Чоки се изгуби дали няма да се похвали скоро.Тя наистина пое най-натовареното време за подържане на темата.И аз нямам много време ,но ще помагам.Само ще помоля тези които не са вписани да пишат на ЛС .И тъй като общия профил има малък лимит за ЛС можете да ни пишете и на нас ,защото тук е трудно да се следи вече всичко.
Хубав ден от мен!
Късмет на очакващите мами и здраве на родените бебчета Hug

# 275
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Честит Иван на maimunkata!Да им е жив , здрав и много радост да им носи!

Искам да кажа на всички необебили се мами ,че вече и да родят ще си имат малки телчета.Слънцето е влязло днес във телеца.За мен това е супер ,защото се разбирам чудесно с тях.У дома сме с мъжо близнаци а баткото е рак,сега и едно рогато за цвят да има дето се вика. Joy Joy Joy

Аз мисля че ми пада тапата,но нямам никакви болки.Когато ходя до тоалетна няколко пъти откривам  едно жълтеникакво слузесто нещо (извинявам се за подробното описание) ,за което не се сещам какво друго може да е.Не че ми е много чудно де ,то вече си ми е време от всякъде. Crazy

# 276
Здравейте момичета  Hug

Аз още съм си 2 в 1 и бебка май няма намерение да излиза  Rolling Eyes контракции получавам доста но са нерегулярни  Confused следа нямам от тапи и т.н. Явно ще си дочакам напълно термина  Flutter
Иначе да ви се похваля че мама си е при мен от събота вечерта и съм много доволна както и тя  Wink много искаше да ме види с коремче  Laughing

Честито момченце на maimunkata да е живо и здраво и много да равда и слуша мама и тати  Hug

very_nice добре дошла  Hug радвам се че раждането е минало сравнително леко и че нямаш разкъсвания и шевове  Flutter много е сладка малката принцеска

nadeto_k успех и дано всичко мине леко  Praynig Hug
velvet_s Честит рожден ден да си жива и здрава и много щастлива   bouquet

# 277
  • Бургас
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ МАМИ!!! Желая на вас, семействата и мъничетата ви много шастие и здраве Simple Smile
Честит Рожден Ден на Olimpias и Дея-Мария на Дея! На патерички се включвам, но ви желая много здраве и щастие Simple Smile
velvet_s, Честит Рожден Ден и на теб! Желая ти леко и безпроблемно раждане и пухкаво бебче скоро в прегръдките  Hug
Честито бебче на maimunkata!!! Много здраве и късмет на мъника и скорошно прибиране у дома Simple Smile
Дея, не са зъбчета това и Вики има 2 такива, но аз още от Габи знам, че само така изглежда като зъбчета, защото зъбчета й се появиха 10 месеца по-късно. Това беше нещо свързано с млякото, което получава.
Ние също имаме беличко, което прилича на зъбчета и ми беше много странно  Rolling Eyes
Зърната продължават да си ме болят и да са... изпръхнали, мажа се с Гармастан, но рядко, защото бебка доста често суче понякога.
Щях да ви се похваля как онази нощ спа милата 6 часа  Grinning , но пък тази нощ спинка до към 1ч. и след това никакъв сън... през 1 час се кърмехме и така... до към следобяд чак, когато заспа върху ми за около 30-40 мин. ... Много ми е жал, уж капките помагат, но от няколко дни е много нервна.. даже докато суче не е спокойна  Confused
Започвам да и давам и от чая на Хип, дано от него + капките се поуспокои малко...
Да ви попитам какви 'симптоми' трябва да имам, че да започна да пия аз чая за кърмачки на Хип? Взела съм си го отдавна, но първо не го взимах, защото имах проблем с каналите и отпушванията, сега вече може ли? и трябва ли?
Ние вчера направихме първата разходка Simple Smile Като знам, че идва лошо време се възползвахме Simple Smile

Късмет на очакващите, мами!  Praynig Hug

Благодаря ви милички  Hug

П.П.: Аз също си взех от колекторите за кърма и съм доволна, но нашия комплект се оказа дефектен, имаме  само 1 с дупки и 3 без отворчета  Rolling Eyes Confused Бихте ли ме посъветвали как да си го пригодя за употреба?

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 19:10 от ben78

# 278
Дея` ,чувала съм и преди за дечица които са се родили със зъбчета,и са били атракция още в родилния дом Party.Не ги познавам майките,в началото и на мен не ми се вярваше,но е факт Wink.Разбираемо е учудването ти,но няма от какво да се плашиш Hug.И двете ти момиченца са големи сладуранки Flutter Heart Eyes

Тази сутрин си писахме с Nadeto_K,беше с 2 см. разкритие,след като са и слагали таблетка,и система.Надява се до довечера да гушка своето съкровище.Дано не ми се разсърди че пиша,ама просто искам да и стискаме палци по-бързо и леко да мине всичко Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Прати на Надето като се чуете поздрави  Hug Стискам палци всичко да е наред  Hug И чакаме добрата новина  Grinning

честно да ти кажа и аз не повярвах в началото,мислех че е от млякото,обаче това нещо си и драще  Thinking

А,моята щерка има същото боди като на снимката в профила ти и докато чета ,като видях и си викам,а моето бебе  Mr. Green Голямо сладурчеее   Heart Eyes Heart Eyes

Gaja,не мажа още с нищо,но смятам след като ми свалят в сряда конците да си поръчам от и бей един крем,макар че моята операция почти не си личи според докторката и мъжът ми  Rolling Eyes

пухчо,стискам палциииииии  Praynig

После пак ще се включа  Hug

# 279
 Дея, на тебе си прилича сладурката, без съмнение! На татито ще му се наложи добре да си пази красавиците когато поотраснат  Wink . Слинг-а ни е на Премакс, въпреки, че много хора казват, че не е удобен. Аз си го взех за кърменето навън  Crazy Но  реших да го ползвам вече.  Heart Eyes

Very_nice на мен зърната ми не са се белили, така, че може и това да е оказало значение. В първите дни и часове след като започнах да я слагам на гърда, усещах, че кожата е много раздразнена, дори ми пареше след кърмене, но с кърпичката или с памуче потопено в лайка почиствах  и задържах известно време и чувствах облекчение. След 10-ина дни вече нямах този проблем.
 Колекторите+ кремчето на Авент мисля, че биха ти свършили чудесна работа, стига да отмине този период.
 За мазането на беболина, ние не я мазахме първата седмица с нищо, банята пък ни беше само с водичка. Поричките им се отварят през този период и ако се мажат се запушват и става по-сериозно положението с пъпчиците. Сега си я мажа цялата със зехтин/изпитано от Алекс, зехтина обаче ни е директно от производител/ Лицето пък само почиствам с памуче с лайка.

Gaja имам упътването свалено от нет-а, ако искаш да ти го пратя на мейл. Пиши ми на ЛС. Снимки още нямам защото все съм сама когато го използвам. Но и в него Дани е свита и огъната все едно е в корема ми.Точно това ги успокоява. Има обаче и бебета на които не им харесва в такъв слинг. Hug

ben78 да не те плаша ,но пика на коликите е към 6-та седмица, ние сме в него  Crazy
 Чая на хип за кърма ми е мнго вкусен, пия си го със студена вода, преминах на него защото на Веледа е доста скъп, разликата е само в етеричните масла. Брат ми купи и лактогонен чай от билковата аптека в Бургас, той се пие в малки дози по 300 мл за целия ден, но се прави наведнъж. Ако искаш пийвай по една чаша на ден, заради билките които се съдържат и в чай против колики. Така може и да се облекчат коликите на бебчето/поне така си мисля аз/  Heart Eyes Hug

Лека вечер на всички! И леко раждане на  Nadeto_K !

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 19:52 от Мария_

# 280
Честит син на maimunkata!Да им е жив , здрав и много щастлив!
velvet_s Честит рожден ден да си жива и здрава и много щастлива !

Гая, браво на теб! Кърмене е наистина удоволствие, а и отслабване става по-бързо Peace За белега, в болница ми казаха, след исписване на 5-6 ден (значи на 10-11 от раждане) да започна обилно да мажа с лосион за тяло или какво-то да е, за да омекотява кожа и белега да не стане твърд и неразтеглив. Аз започнах да мажа с маз и невен на 8 ден.

galia1231977 радвам се,че вече си добре и всичко е наред!

Бен 78, и аз купих чай за кърмачки, но ще го пия в случай, ако преценя, че кърмата ми намаляла. Нали ,казват, че има някакъв "преходен" момент към 22-23 ден newsm78 Е, дори и да не намалея кърма, пак ще го изпия. Чайчето е много вкусно  Grinning

Дея, малката, т.е кака  на снимките е голяма сладурана!!!  Heart Eyes

З почистване на момиченца с клечки за уши, как успявате? Мома моята така рита, че едвам успявам да я избърша с кърпичка. Иначе, обеча да се разкрачи в ваничка, а аз й плискам там с водичка.
За мазането. В родилно показваха как се къпе бебето, а после и мазане. Първо се намазва с лосион. До 2-я месец бебето не се маже с олио. А и по принцип олиото е за зима. После в гънките се слага крем против подсичане. Когато той се слага на предварително намазана кожа с лосион, то после той се отмива по лесно, и не се "набива" така силно в гънките. Лице също лекичко мажа с лосион.

За крем против слънце аз съм за. Бебешка кожа е много чуствителна към слънце, и лесно може да изгори. Само, че ние още не сме излизали  Simple Smile

Десси, най-ефективните упражнения за коремни и мускули на гърба стават със стъпала под дивана и с увеличаване до 100 пъти. Ама още не може да го правим. Засега опитвам разни повдиганя на полупалци и приклякваня докато гладя дрешки или стоя до котлона. Но това е по-скоро за раздвижване, а не за отслабване. Laughing

# 281
Влизам набързичко само за да ви кажа хубавата вест:

Nadeto_K стана мама в 18.50h на малката Марина!Госпожицата е с мерки 3.100кг,50 см.
Надето звучеше много щастлива,праща поздрави и целувки на всички!

Да и е жива и здрава принцеската,безкрайно много красиви мигове им желая заедно!

По-късно ще пиша пак,и ще ви чета,че отивам да къпя беболина Party

# 282
Здравейте момичета,влизам със щъркелови новини!

Днес в11,46 се е родил  Самуил на мама katti79,малкия мъж тежи 3230гр и 52см!Мама Кати е добре, дори вече се кърмят!
Честито бебче Кати пожелавам ти да бъде много здрав и само да ви радва !

# 283
Здравейте,

Аз съм съпруга на Nadeto_K. Още един безкрайно щастлив татко на хоризонта  Crazy

Пожелавам тази радост на всички, а на тези които вече са я изживели да са живи, здрави и много щастливи с беобоците!!!  bouquet

# 284
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАМИ!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!

Ето как се случи и моето раждане:
Първите "болезнени" контракции усетих около 18.30, докато се разхождахме с мъжа ми, но реших, че си въобразявам. Вече към 19,30 започнах да засичам, защото определно бяха по-болезнени от друг път. Ама, наистина си бяха болезнени-до толкова, че се попревивах от болка-доста по-силни от болезнени контракции по време на менструация /а моята е много болезнена/. За да не стане като фалшивата тревога 3 дни преди това, реших да поизчакам. Около 2 часа контракциите ми бяха през 10ина минутки. Вляазох да си взема душ-благодат ви казвам, контракциите се усещаха доста по-слабо, чак ми се стори, че пак е фалшива тревога. Изкъпах се, направих си пилинг, маска, изсуших си косата...общо взето уж да съм красива за новия мъж в живота си, но и за да се разсейвам от болката. Към 22.30 звъннах на док, защото знаех, че е нощна смяна в Майчин дом, така че бях спокойна. Към 23.00 бях вече в болницата, прегледа ме-3,5см. Разкритие. Направиха ми клизма, взех си душ, отпратиха мъжа ми и док му каза, че след около 2 часа ще съм с 5,6 см. Разкритие и тогава може да дойде. В полунощ ме свалиха  в предродилна-имаха толкова много жени родили секцио, че нямаха място в реанимация и имаше 5,6 жени настанени там. Аз бях единствената естествено-раждаща жена тази нощ. Включиха ме на апарата, но много ме болеше и исках да се разхождам-и се започнаха едни бекрайни тигели...Между другото съм приятно изненадана от условията в предродилното,а и после до колкото си спомням в родилното-беше много чисто и персоналът прилично мил. Младите акушерки не бяха много доволни като им пъшках и исках подлога /в някои моменти не можех да ставам/, но не посмяха да се оплачат. Главната родилна акушрка беше страхотна! Просто някакси предизвикваше респект. Иначе на всеки 5 мин. Бях в тоалетната-нон-стоп ми се пишкаше, беше ужасно. Док каза, че произвеждам много окситоцин и за това толкова много ми се пишка. Таткото разбира се не си тръгна и си говорехме нон стоп по телефона. Дори беше застанал долу и аз му махах от коридора на предродилното. Постепенно болката и контракциите ставаха все по-силни. Към 2.30 док ми спука водите и болката вече стана безумна. До тогава не съм си представяла, че съществува такава болка! Не можех място да си намеря, подскачах и се мятах на 2 легла, когато не бях в тоалетната /персонала много ги беше страх да не родя там  /. Опитваха се да ми казват как да дишам,но просто не се полчаваше, толкова ме болеше, постоянно ми напомняха, че бебенцето има нужда от кислород и по време на контракциите трябва да му доставям и на него много кислород, но просто не успявах да следвам какво ми казваха. Спомням си само, че не ми даваха да сядам-можеше само или да съм права или легнала.  Биха ми нещо леко упойващо, за да се понамали и болката. От постоянното обикаляне и мятане нагоре надолу, се изтощих супер много и изпаднах в нещо като делириум-по време на контракциите виках от болка,а в момента, в който болката спреше, заспивах и така на всяка минутка. Акушерката беше до мен и док дори ми държеше ръката, а аз така безумно виках, че кой знае какво са си помислили жените, раждали секцио наоколо – определно са решили, че са направили по-добрия избор. Към 4 без нещо, когато все още преминавах от контракции към напъни, ми сложиха система окситоцин. В 4.05 пак говорих с мъжа ми и след това отидохме към родилното. Преди да тръгнем обаче много старателно си закачих двата телефона на врата. Аз рабира се не осъзнавах точно какво се случва, защото бях прекалено заета да крещя-ама, нама такова крещене и като застанах до родилния стол и стоя права и са напъвам и заяваих на акушерката, че ще раждам права, защото като лежа и много ме боли, пък тя „ А, как мислиш, че ще хвана детето?!” и ми се хили. Реших, че ще направя компромис и ще полегна да пораждам. В този миг единственото,което си спомням, че мислех е, че трябва много бързо да да се напъвам, за да няма време док да ми направи епизиотомия-и наистина докато всички наоколо се окопитят, аз взех че родих и спасих епизиотомията-ама, с какво крещене стана цялата работа...мани,мани.
В мига,в който бебенцето излезе, като с магическа пръчица всичката болка и безумие изчезнаха-щом взех единия телефон и започнх да снимам клип на малкия как ще му режат пъпната връв. Измиха го и ми го дадоха да го гушкам, обадих се на таткото да дойде в родилното да види малкия, док използва момента и подличко ми подна 2 козметични шева, докато говоря по телефона. Болеше си, ама аз бях толкова щастлива и заета да съобщавам хубавата новина, че не обърнах толкова внимание.
След това таткото вече дойде при нас и то безумна болка, преминах в безумно щастие! Не съм си представяла, че за толкова кратък период от време, ще изпитам толкова много и толкова силни емоции-направо имах чувството, че не мога да ги поема всичките. Дори вече 2 седмици след това, непрекъсното се връзам назад към разни епизоди и ги изживявам пак и пак.
След като родих, ме оставиха в една стая около 2 часа и малко ми понатиснаха корема на няколко пъти. там беше доста студено.
След това ми го сложиха на коремчето и ни качиха в стаята. Леглото беше персон и половина и веднага дойда педиатурка, накараха ме да го гушна и ми показаха как да се кърмим...най-страхотното чувство!

Общи условия

Активация на акаунт