Отговори
# 270
Дани,до 10ч. сутринта работят  Peace и после веднага заверяваш купон

а как сте с градините?Къде и на кое място сте
Ние в нашия МР сме 24 и 97 без шанс за прием  Confused

# 271
За креватчетата - нашето е на една шуменска фирма, от ПДЧ, с три нива, комбинирано, става на юношеско, като се свалят шкафчетата, но всъщност ползвахме в началото само горното ниво и после най-ниското. Определено си струва за първите месеци да имаш второ ниво, за да не се навеждаш до долу. За съжаление сега не го ползва много, защото се научи да се гуши при нас на спалнята, но трябва да изкореним този навик.  Embarassed За матрака, нашият беше около 70 лв., уж ортопедичен, не си спомням фирмата. На мен също ми се струва, че не е разумно да се влагат много средства, защото като почне отучването от пампа ще се скапе, дори и с калъфче против изпускане пак има поражения.
Елка-Зелка, разбира се, че се усеща липсата ти. Каквото и да решиш за морето, стискам палци да си изкарате хубаво и времето да е добро.
Валенце, кухнята ти е много приятна, и цветово, и като подредба.
Зелено човече, има тоалетни и в КФС, като хубавото там е, че има и за инвалиди, в която може да се побереш и с количката май. Не че съм пробвала.
Стискам палци на кандидатстващите за градини да имат късмет, макар че вече се чудя дали да не търся детегледачка. Миналата седмица ходихме на ясла, в петък лелята каза на една друга майка, че на нейното детенце и още няколко са тръгнали сополи и съответно Ния да не изостане от събота и тя се разсополиви. Потекоха едни дълги, сочни - вярно бистри са, ама толкова много, че през нощта на два пъти повърна, защото се стичат и не може да ги преглъща. Пък от снощи и Т вдигна. Та пак сме вкъщи и болни.  Sick На всичкото отгоре сега в яслата е само едната сестра с една нова леля - другата се преместила и вече 30 деца по списък, от които бяха налични миналата седмица 25. Това си е направо геройство от тяхна страна - карат двойна смяна - от 7 до 7 с толкова много деца.  ooooh!

# 272
  • София
Ох сега гледах за градините, ама с какви букви пише , че НЯМА НИКАКВА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ КЛАСИРАНИ,
ДОРИ ДА ИМАТЕ ИНДИКАЦИЯ ЗА ВИСОКИ ШАНСОВЕ ЗА ПРИЕМ!
  #2gunfire
Имаме на една градина в зоната на местоработата ни Шанс за класиране Висок  Praynig
В Братя грим пак в тази зона също имаме шанс, не ще видим след няколко дни  Praynig Praynig Praynig Имаме повечко точки , защото сестра ми работи в една от градините и това ни даде още  3 т. Дано стане , че .......  Подочух за частна ясла на кооперативния май беше  за 200лв , но не поемат храната . Ако е така пак е по-добре от 400-500 Rolling Eyes

Ние не сме на ясла ама пак сме с температура и сополи, заради жегата и като се изпотихме ни хвана вятъра  Sad

# 273
  • гр.София, далече, далече на Запад
Здравейте момичета!
Джудже и ние сме на същият хал с детските ясли и направо ми се реве Cry
Момичета, нека мамите чийто деца ходят на частни ясли да споделят. Интересува ме цени, отношение и такива неща. Предполагам че и за другите мами с този проблем ще бъде интересно.
Ели, липсваш ни на всички мила. Просто в това хубаво време всички сме по пясъчници и градинки, темичката малко ни изостана но това не означава че не ни липсват всички  Hug
Хубав и спокоен ден от нас!

блааа....май ще вали Sick

# 274
  • София
Не е никак "май"  Joy

# 275
Аз с яслите не съм запозната,защото Ивон направо на градина ще я пращам.Лошото е,че итам положението не е по-цветущо.Майка вчера се е видяла с директорката на Хосе Марти и я е питала,как стоят нещата и тя е казала,че всяка година приемат само по 1 нова група,състояща се от 25 деца,10 от които са задължително соц. слаби,демек циганета TiredИ е казала,чудя се на тези майки,защо не стачкуват.Викам си,то кат стачкувахме,какъв беше ефекта newsm78
Та както и да е,и за детската градина,ако сме под 9 т,да забравим.А тя ми е под носа Tired

За тази ясла на пазара-забравих и името.Цената е 230 лв,храната си я носиш ти.Не съм се интересувала от базата обаче.

# 276
  • София
Добър ден, момичета, никаква активност относно поканата от подписа ми. Бива ли тъй?

# 277
  • София
Най-лошото е,че дете което не бъде прието сега в ясла от септември няма абсолютно никакви шансове за градина догодина или по натам! Twisted Evil

За тази от 230 лв не съм чувала нищо дори не знам къде е не съм я и виждала!

Райън не знам какво ще правя от септември Rolling Eyes
Най-вероятно в частна!

Държавата поема по 100 лв на дете ходещо в частна ясла не е много но пак ще се помогне на много хора макара и с толкова!

# 278
Защо да няма шансове newsm78Не всички градини са обвързани с ясла.Хосе Марти е само градина и изобщо не е нужно детето да е било и на ясла.
Пък и изискванията дето ги има сега,изобщо не е ясно дали до година ще са същите.Тея гадове може да измислят нещо с което да ни прецакат още повече.

# 279
  • София
Миналата седмица ходихме на ясла, в петък лелята каза на една друга майка, че на нейното детенце и още няколко са тръгнали сополи и съответно Ния да не изостане от събота и тя се разсополиви. Потекоха едни дълги, сочни - вярно бистри са, ама толкова много, че през нощта на два пъти повърна, защото се стичат и не може да ги преглъща. Пък от снощи и Т вдигна. Та пак сме вкъщи и болни.  Sick На всичкото отгоре сега в яслата е само едната сестра с една нова леля - другата се преместила и вече 30 деца по списък, от които бяха налични миналата седмица 25. Това си е направо геройство от тяхна страна - карат двойна смяна - от 7 до 7 с толкова много деца.  ooooh!

И ние сме в графата на сополаните...Направо не знам... Tired

ЗА кандидатстващите - стискам ви много палци.  Peace
Нямам впечатления от частните ясли в района.

# 280
  • София
Благодаря на всички за идеите, но засега като съм сама с количката, почти винаги се налага да се прибера за 00  #Cussing out

А да ви питам къде може да се намери списък на т.нар. чисти ясли, в които се кандидатства на място, а не по интернет?

# 281
  • София
Валенце,кухнята ти е страхотна,благородно ти завиждам Hug
Камен варира между 3 и 5 място в списъка на градината Rolling Eyes Той е с 12точки,пише:шанс-висок.А десетте деца по соц.критерии,не са само циганета,а деца на родители инвалиди,самотни майки и т.н.
Добре, че времето е гадно,та да се задържа у нас.Снощи много тежка вечер имахме,прибрахме се в три,а сутринта станах в седем Sick
Джудже,чакам черпене за това че заведох мъжа ти до кухнята,и то през служебния вход,за по-напряко Whistling

# 282
Имаме повечко точки , защото сестра ми работи в една от градините и това ни даде още  3 т. Дано стане , че ....... 
Дано, макар че аз като го чета регламента излиза, че само за родител, респ. баба или дядо имаш точки, не знам за сестра ти дали ти дават. По-добре питай предварително, че иначе ще ви откажат и ще ви върнат на опашката, но вече ще са заети местата.

И ние сме в графата на сополаните...Направо не знам... Tired
Знам, днеска видях Мими и Криси с дядо ми. Ама страхотни са ти сладурани, а Мими толкова е пораснала. От септември в яслата ли я оставяш или ще ходите в І група, нали сте януари?

Добър ден, момичета, никаква активност относно поканата от подписа ми. Бива ли тъй?
За съжаление е почти сигурно, че няма да можем, тъй като ще пътуваме, макар че ако се тръшне по-сериозно болна може и да останем, но пак няма да ставаме за парти.  Sad

Аз с яслите не съм запозната,защото Ивон направо на градина ще я пращам.Лошото е,че итам положението не е по-цветущо.Майка вчера се е видяла с директорката на Хосе Марти и я е питала,как стоят нещата и тя е казала,че всяка година приемат само по 1 нова група,състояща се от 25 деца,10 от които са задължително соц. слаби,демек циганета :
Тази година са 50 деца там за първа група, дано и догодина да е така. Стискам палци!
А да ви питам къде може да се намери списък на т.нар. чисти ясли, в които се кандидатства на място, а не по интернет?
За списък - не знам, но в Люлин има само една - в І м.р., при Ябълковата градина, кандидатстваш на място на първия работен ден през януари, поне досега беше така. За догодина нищо не се знае.

# 283
  • София
41 ясла Peace,Камен е там

# 284
  • София
За списък - не знам, но в Люлин има само една - в І м.р., при Ябълковата градина, кандидатстваш на място на първия работен ден през януари, поне досега беше така. За догодина нищо не се знае.

Таковата... а какво/къде е Ябълкова градина?
На моето запитване към сайта за ОДЗ ми отговориха, че Калин може да бъде приет в ясла с кандидатстване по интернет (ОДЗ) най-рано септември догодина, което ми идва късно, ако въобще бъде приет, де, че нямаме много точки по тазгодишния регламент. Остава "чиста" ясла и после да кандидатства за ОДЗ...

Това също чиста ясла, така ли? И януари - при директора?

Общи условия

Активация на акаунт