Предизвикано раждане...моля за вашите мнения?

• 11 974
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Аз раждаж предизвикано 3 дни след термина, заедно с лекаря решихме така, всчко мина без проблем и не се стигна до секцио. Не се притеснявай , но все пак имай в предвид , че при всяко нормално раждане има вероятност да се стигне до секцио.Леко раждане и здраво бебче ти пожелавам. Simple Smile

# 16
И на мен ми предизвикаха раждане, защото имаше стареене на плацентата и намалели околоплодни води. Приеха ме вечерта, в 4.30 ч. сутринта ми сложиха глобулка влагалищно, в 6 ч. ми включиха система, в 9.30 ч. ми сложиха епидурална, в 12.20 родих нормално и без усложнения почти 4 кг. бебе Simple Smile
Ако се притесняваш, поддържам мнението, да потърсиш още едно лекарско мнение.
Стискам палци, всичко да е наред!

# 17
  • гр. Варна
Много Ви благодаря на всички за отговорите. Важното е, че аз вярвам на този лекар, още повече, че вече съм раждала при него. Ще пиша...

# 18
И двата пъти като раждах ми дадоха хапчета,но аз проносвах и затова се наложи да ми предизвикат раждането.Първият път ми сложиха два пъти по половин хапче влагалищно,много болка и контракции,а пък никакво разкритие,най-накрая включиха система. и така стана.Вторият път ми даваха по четвъртинка през устата и много по-бързо и по-лесно стана,но така беше при мен,за другите  не смея да твърдя.Успех newsm10

# 19
  • гр. Варна
Вторият път ми даваха по четвъртинка през устата и много по-бързо и по-лесно стана,но така беше при мен,за другите  не смея да твърдя.Успех newsm10
Точно за някаква четвъртинка през устата става въпрос, поне така разбрах, а не вагинално. Каза че ще ми я дадат вечерта. Thinking

# 20
няма за какво да се притесняваш....вече си на финалната права.....сега няма да гадаеш до какво може да се стигне ....дали ще стане така или иначе....предположенията на лекарката са просто споменаване на факти от практиката, но всяко раждане си е за себе си....стискам ти палци

# 21
madam23, при това състояние е необходимо предзвикване по медицински показания.
При мен докторът също предизвика раждане с вагинална таблетка, но заради високото ми кръвно. Болките бяха поносими. Родих за около 5 часа. Късмет  Praynig Heart Eyes

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 16:07 от chibi

# 22
Ако е вярно това за състоянието на плацентата и водите,бих се съгласила на предизвикано раждане.Не бих поела риска да чакам,знаейки,че нещо може да не е наред.Успех и едно здраво и спокойно бебче накрая  Hug

# 23
Ако е вярно това за състоянието на плацентата и водите,бих се съгласила на предизвикано раждане.Не бих поела риска да чакам,знаейки,че нещо може да не е наред.Успех и едно здраво и спокойно бебче накрая  Hug

Peace съгласна съм с Dunaika Peace

# 24
при мен се наложи секцио защото предизвикането не помогна и система ми слагаха но моята бебка не искаше да излиза!

# 25
  • София
потърси неутрално мнение.....ако има проблем и детето е под риск - предизвиквате(или секцио ако предпочиташ), ако не - по-добре да си тръгнат естествено нещата.

# 26
  • Варна
Аз раждах в АГ Варна преди осем месеца и на мен така ми предизвикаха раждането с четвъртинка хапченце през устата трябваше да го изпия вечерта а на сутринта втората четвъртинка. Бях с тесен таз и доктора искаше да се подсигури. Всичко протече много бързо за има няма два часа първо раждане ми беше. Болката беше съвсем поносима. Леко раждане.

# 27

... Плацентата ми се била калцирала и околоплодните води са доста намалели.
Смятам че ако това за състоянието ти е така,би следвало да се съгласиш за предизвикаване.
На мен ми беше предизвикано раждането 4 дни след термина с хапче,но поставено вагинално.Хапчето беше поставено в 16,30 родих нормално в 23,30 на същия ден.Не смятам че предизвиканото раждане е предпоставка за секцио.

# 28
Не съм гинеколог, не знам и дали истинското ти състояние отговаря на това което твърди лекаря ти, но аз бих се посъветвала и с друг специалист. Според мен той просто се притеснява да не му развалиш великденските празници.

# 29
  • На бял кон в Pierrefonds
Предизвикаха ми контракции със система, заради изтекли води. Родих със секцио, защото контракциите така и не станаха достатъчно често, въпреки, че бяха достатъчно силни. Сложиха ми и упойка, може и това да беше причината. Принципно съм чувала, че контракциите при индукция са много по-болезнени.

Общи условия

Активация на акаунт